Drie vragen om het hele weekend over na te denken

melle-drieVrijdagochtend. Nog even een dagje werken en dan is het weekend! Ik stel voor om eens lekker diep te graven in onze gedachten. Dus drie vragen om het hele weekend over na te denken.

Wat is het beste besluit dat je ooit hebt genomen?

Heb je nog steeds het gevoel dat dat tussenjaar na je middelbare school je bepaald heeft? Of was juist de keuze om te gaan werken doorslaggevend? Wat is het beste besluit dat je ooit hebt genomen. Voor mij kan het zo uit mijn hoofd een paar dingen zijn. Zo koos ik na mijn mbo om door te gaan studeren. Uiteindelijk bracht dat me tot aan mijn masterdiploma, om vervolgens al heel snel een baan te vinden in Amsterdam. Het heeft me voor een heel groot deel wel gemaakt tot wie ik nu ben, denk ik. Of anders misschien wel om naar Amsterdam te verhuizen na mijn studie. Ik studeerde in Groningen maar wist eigenlijk dat de kans vrij klein was dat ik daar een echt leuke baan zou vinden. Amsterdam stond me in het begin nog helemaal niet aan, de drukte, de mensen. Maar stiekem zijn we in twee jaar vrienden geworden en wil ik hier voorlopig nog niet weg.

Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd?

Om maar even in het kader van het geweldige interview met Nina te blijven. Wellicht iets minder vrolijk maar toch goed om over na te denken. Het eerste dat bij me op komt is dat ik misschien niet een baan heb die me altijd evenveel intellectueel stimuleert. Dat klinkt een beetje stom en oneerbiedig, maar ik bedoel dat ik tijdens mijn studie constant uitgedaagd werd om het beste uit mezelf te halen. Om heel goed na te denken en daarna, alles wat je bedacht hebt opnieuw in twijfel te trekken. Heb ik dat nu wel in mijn werk? Nee, want hoe je het ook wend of keert, hoe leuk het werk ook is, het is geen analytische functie. Aan de andere kant heb ik ook gestudeerd om mezelf te ontwikkelen. Het heeft me leren omgaan met tegenslagen, het heeft me leren om verbanden te leggen en kritische vragen te stellen. En boven dat is mijn studententijd een tijd geweest om mezelf creatief en sociaal te ontwikkelen. Dus misschien kom ik hier na het weekend nog op terug.

Hoe wil ik leven?

Toegegeven, deze vraag heb ik van internet gevist. Het intrigeerde me direct! Want jemig, wat een lastige vraag is dit zeg. Want hoe wil ik eigenlijk leven? Wil ik een fit persoon zijn – die veel sport en altijd op eten blijft letten, wil ik juist gewoon lekker genieten van alle geneugten die het leven te bieden heeft? Wil ik constant mezelf blijven uitdagen – in werk, maar ook daarbuiten – of neem ik genoegen met een 9-6-baan en ga ik thuis vooral lekker ontspannen? Wil ik misschien nog meer van de wereld zien, of ben ik eigenlijk niet zo avontuurlijk? En hoe ga ik dat dan wel of niet voor elkaar krijgen? Ik denk dat ik kan zeggen dat ik in ieder geval nu in het leven sta dat ik vooral mezelf wil blijven uitdagen. Ik heb een hobby gevonden waarbij ik merk dat ik steeds beter word en waarin ik alleen maar beter kan worden: yoga. En ook op professioneel gebied valt er nog heel veel te halen. Maar voor ik mijn antwoord al weggeef, eerst nog maar even een paar dagen goed nadenken.

Drie vragen dus. Voor mezelf, maar ook voor jou. Ben benieuwd naar jouw antwoorden!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.