Dit dekt pas goed de lading | Mijn jaar in één woord

gaanHallo allerlaatste dag van het jaar! Kom maar door met de tranentrekkers en sentimentele verhalen. Oké, ik ga direct even van de gelegenheid gebruik maken. Ik koos één woord als titel van het afgelopen jaar. Eén woord die de hele lading dekt én mijn woord voor volgend jaar. Benieuwd?

Dit was mijn 2015: Gaan

Doorgaan, ervoor gaan, weggaan, verder gaan; gaan in de breedste zin van het woord.

Vertrouwen op mijn gevoel en gaan! | Dit jaar begon voor mij het gevoel dat ik stil stond. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen maar ik had op dit moment geen idee hoe ik dat moest realiseren, welke kant ik op wilde en wát ik dan eigenlijk wilde ontwikkelen. Toen ik bedacht dat ik iets met dit gevoel wilde doen en dat er vast meer mensen zouden zijn met dit gevoel was er werkelijk niets in mij wat dacht; dit moet je niet doen. Hoe rationeel ik meestal mijn beslissingen maak was deze situatie compleet anders. Ik voelde! Alsof een enorme energiebom in mijn lijf was geëxplodeerd. Dus zonder er ook maar een keer over na te denken, de voors en tegens tegen elkaar af te wegen of nog een keer alles te analyseren was ik al begonnen. Gaan!

Samen naar New York. Waarom niet? | In april dit jaar ben ik samen met mijn vriend naar New York geweest. We wilde dit al een tijd ontzettend graag doen maar steeds was er wel weer iéts. Achteraf gezien geen idee wat het was, want toen we het ‘gewoon’ hadden geboekt, was er niets meer wat ons tegen hield. Het was ontzettend leuk en bijzonder om samen te genieten van de stad die ons beide zo ontzettend facineert.

De strijd tegen de kilo’s | In juni dit jaar hakte ik de knoop door; ik wilde niet meer leven zoals ik dat nu deed. Ik was (opnieuw) te zwaar geworden en wilde van de overtollige kilo’s af en daarna, een fitgirl worden. Hoe wist ik niet, want fit zijn en ik leken me niet echt een combinatie, maar het was een goed streven. Niet eens zo zeer om het fitte en het sporten – ik zag het als een leuke bijkomstigheid – maar voornamelijk dat ik me zo graag weer goed wilde voelen in mijn lijf. Ik hunkerde naar controle, dat ik ein-de-lijk zelf weer de touwtjes in handen zou hebben.

Verder gaan | Half oktober hoorde ik dat in verband met een reorganisatie mijn contract niet verlengd zou worden en ik half december mijn baan kwijt zou raken. Natuurlijk was het naar, waren de laatste weken intens, zwaar, verre van motiverend en leuk, maar ze waren ook heel bijzonder. De keuze was voor mij gemaakt. Tijd om te gaan.

Dit wordt mijn 2016: Kijk

Inzien, inzicht, beschouwing, bewustwording, name it!

Kijken naar mezelf | “Wat belemmert me om de beste versie van mezelf te zijn?” Dat is de vraag waarmee ik het jaar afsluit, de vraag waarmee ik ongeveer een maand geleden een coachingstraject in ben gegaan. Ik heb jullie er nog niet zo veel over verteld maar dit komt zeker! Het is onwijs inspirerend en geeft zoveel stof tot nadenken! Zoals deze vraag. Zo diepgaand en allesomvattend. Langzaam bij beetje komen de antwoorden en een van de antwoorden is mijn woord voor volgend jaar. Om de beste versie van jezelf te kunnen zijn, moet je het ook zelf leren zien. Kijken naar mijn eigen talenten, naar wat ik heb bereikt en daar ook trots op kunnen zijn.

Kijk om me heen | Volgend jaar wil ik graag blijven kijken naar de mogelijkheden, naar nieuwe kansen, naar verbetering en vooruitgang maar tegelijk ook kijken naar wat ik heb. Ik ben gezegend met lieve mensen om me heen die me altijd steunen en onvoorwaardelijk liefhebben. Ik zie het niet altijd, we zien het niet altijd. Maar wees je er af en toe eens van bewust.

Laat jouw woord of woorden achter als reactie hieronder, zo kunnen we elkaar inspireren. Ik kijk er erg naar uit :)

5 Reacties

 1. Marije
  december 31, 2015 / 11:46

  Klinkt goed lieve Melle! Vooral goed naar binnen blijven kijken én.. Blijven voelen natuurlijk! <3

  • Melle
   Auteur
   december 31, 2015 / 14:15

   Dankjewel, superlief Marije <3 Door deze blog én het interview met jou is de toon echt gezet. Ik denk er nog vaak aan terug. Zo veel goede dingen! Ik haal er nog steeds veel uit. Ook volgend jaar.

 2. januari 5, 2016 / 15:46

  Mooi stuk en mooie woorden! Ik ben wel benieuwd naar dat coachingstraject dat je deed/doet (?) en wat je daarvan geleerd hebt. Leuke blog heb je!

  • Melle
   Auteur
   januari 5, 2016 / 15:53

   Dankjewel! Ik ben er nog mee bezig. Halverwege :) ik zal aan het einde van de rit een blogpost maken met alles op een rijtje al komen er ook blogpost aan (morgen bijvoorbeeld) waarin ik vertel over wat ik heb geleerd.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.