Mmmaandag | Supergezond lunchrecept wat werkelijk iédereen kan maken

whatever-find-lunch-vet-heerlijkEen van de voordelen van veel thuis zijn is dat ik op magische wijze op eens wél zin heb om voor mezelf te kokkerellen. Zelfs voor de lunch! Dit lunchrecept maakte ik met ingrediënten die ik gewoon in huis had. Het was echt zo lekker, dit moest ik gewoon even met jullie delen!

Dit recept is overigens ook heel geschikt om mee te nemen voor de lunch, maar ook als avondeten zou het prima kunnen. Genoeg inspiratie in ieder geval!

Dit heb je nodig (voor 1 persoon)

  • 40 gram Couscous (2 handjes)
  • 75 gram cherrytomaten
  • 125 gram pompoenstukjes
  • 15 gram Cottage Cheese
  • Een handje rucolasla
  • Gekookt eitje
  • Eventueel een bouillonblokje

Zo doe je dat

  1. Zet een diep bord (of bakje als je het mee wilt nemen) klaar en doe de couscous daar in.
  2. Doe wat water in de waterkoker, een halve liter is meer dan zat, en doe dat vervolgens bij de couscous. Zorg ervoor dat het nét onder water staat. Liever te weinig dan te veel.
  3. Tip: het is lekker een bouillonblokje bij het hete water te doen, door het water in een maatbeker te gieten voor je het over je couscous verdeelt. Dat maakt de couscous nét wat kruidiger. Het is maar net wat je lekker vindt en wat voor couscous je gebruikt. Je kunt ook een klein stukje van het bouillonblokje (maar echt, klein anders wordt het veel te zout) gebruiken en dat over de couscous strooien. Net zo makkelijk.
  4. Kook intussen je eitje zoals jij dat lekker vindt.
  5. Bak de pompoenstukjes in een koekenpan met een beetje olie of boter. Zet het vuur zacht en doe een deksel op de pan zodat de blokjes goed gaar worden. Als het na ongeveer 5 minuten – bind me er niet op vast, ik heb het niet getimed – klaar is, kun je het nog even zonder deksel bakken. Je pompoen is goed, als het zacht is.
  6. Ondertussen snij je de tomaatjes door de helft.
  7. Check na het snijden van van alle groenten even of de couscous goed gelukt is. Zo niet, dan kun je altijd nog een beetje water toevoegen.
  8. Yes, alles is klaar! Nu begint het leukste: van je maaltijd een feestje bouwen!
  9. Maak een bedje van rucolasla en doe daar vervolgens de couscous, de pompoen en tomaatjes, een schepje cottage cheese en het ei on top. Strooi nog wat pomoenpitjes over het geheel en je bent helemaal klaar!

Eet smakelijk!

Dit ontbijtje bevat ongeveer 297 kcal
(Vet: 9 gram, Koolhydraten: 37 gram, Eiwitten: 15 gram)

5 Reacties

    • Melle
      Auteur
      januari 4, 2016 / 08:19

      Haha echt hè! :)

  1. januari 4, 2016 / 16:22

    Dit ziet er lekker uit! Staat op mijn must-cook list: ga ik zeker een keer proberen.

    • Melle
      Auteur
      januari 4, 2016 / 16:25

      De must-cook list. YEEEESS! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.