Interview Iris ter Haar | “Roep eens wat vaker “nou en!'”

Het uithollen van een ananas had ik zelf nooit kunnen bedenken maar Iris ter Haar, van de blog ikbenirisniet.nl zorgt ervoor dat ik dit soort dingen gewoon ga doen! Ik kon dan ook niet wachten om haar dé 5 vragen te stellen. Benieuwd?

1. Waar ter wereld voel jij je op je plek?

Thuis! In de keuken terwijl ik lekker eten maak. Of op de bank met mijn konijn Bunny von D op schoot een een artsy film op de televisie. Met een glas wijn, als het even kan. Ik heb inmiddels maar geaccepteerd dat ik een tevreden huismus ben.

2. Wat staat er op je fuck it lijst?

Alles na 18:00 uur. Ik heb als ongeschreven regel dat ik me na het avondeten nergens meer zorgen over hoef te maken en niets meer productiefs hoef te doen. Na het avondeten is het tijd voor konijnenknuffels en films! Het was in het begin even wennen, dan bleef ik de druk voelen van alle dingen die nog op mijn to do list stonden. Maar nu kan ik dat makkelijker loslaten, dan denk ik ‘fuck it, morgen is er weer een dag.’.

3. Wat betekent voor jou succes?

Wat een moeilijke vraag! Hm.. Ik zie het in ieder geval niet als veel geld verdienen en ‘groot’ worden. Ik denk dat ik mij een succesvol persoon zou vinden als ik iets doe dat ik leuk vind en mij hierin blijf ontwikkelen zodat ik er steeds beter in word. Succes betekent voor mij vooruitgang, denk ik.

4. Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Ik ben een beetje een mietje, want er zijn honderd dingen die ik niet durf. Zo durfde ik bijvoorbeeld nooit te fietsen in de stad, maar dat is een angst die ik dit jaar heb overwonnen en daar ben ik heel trots op! Voor een ander klinkt het misschien maar als iets kleins, maar deze babystapjes zorgen ervoor dat ik mij blijf ontwikkelen naar een echte badass. Ik denk dat het heel erg belangrijk is om trots te zijn op alle stappen in de goede richting, hoe klein ze ook zijn.

5. Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Roep eens wat vaker ‘Nou en!’. Het begon toen een meisje iets lulligs over mijn uiterlijk op een foto op Instagram reageerde. Ik reageerde met ‘Nou en’ en sindsdien is het mijn persoonlijke mantra. De wereld zit vol met mensen met meningen en dat vind ik persoonlijk nog weleens vermoeiend. ‘Nou en’ roepen, plaatst alles weer een beetje in perspectief en zorgt ervoor dat al die meningen niet alle levensenergie uit je slurpen.

23 Reacties

 1. januari 5, 2016 / 09:52

  Super leuk om te lezen! :D Meer ‘nou en’ zeggen klinkt inderdaad erg goed, haha.

  • Melle
   Auteur
   januari 5, 2016 / 10:02

   Haha, echt hè! Ik zou het zelf niet kunnen bedenken. Dus dankzij Iris ga ik dat ook maar eens wat meer doen :)

 2. januari 5, 2016 / 10:21

  Vooruitgang is inderdaad een prima omschrijving van succes. En inderdaad: nou en? Heerlijk. Meer heb je soms gewoon niet nodig.

  • Melle
   Auteur
   januari 5, 2016 / 10:43

   Precies dat!

 3. januari 5, 2016 / 14:43

  Wat een leuk interview met Iris! Nou en roepen zou ik ook absoluut meer moeten doen en ik probeer ook steeds vaker ‘s avonds niet zo veel meer te doen. Af en toe vind ik dat behoorlijk lastig met deadlines en omdat ik ‘s avonds colleges volg kan dat natuurlijk niet altijd.

  • Melle
   Auteur
   januari 5, 2016 / 15:04

   Wel heel goed dat je het probeert en je er bewust van bent! Dat is al supergoed! :)

 4. januari 5, 2016 / 15:46

  Ik vind deze interviewtjes zo leuk om te lezen! Vooral vraag 3 en 4. Succes is vooruitgang’ vind ik een heel mooie gedachte. :)

  • Melle
   Auteur
   januari 5, 2016 / 15:52

   Goed nieuws! Er staan nog een paar op de planning :)

 5. januari 5, 2016 / 18:03

  Wat een super tof interview met gave antwoorden! Iris rocks! :D
  En nu ontdekte ik ook nog deze blog. Dubbel tof!

  • Melle
   Auteur
   januari 5, 2016 / 18:08

   YEHEEESSS :D:D

 6. januari 5, 2016 / 20:19

  Leuk interview! Ik had het toevallig met Iris afgelopen week nog over ‘Nou en!?’
  Ik heb een armbandje met de tekst “Whatever” om me aan deze mind set te blijven herinneren :-)

  • Melle
   Auteur
   januari 5, 2016 / 20:34

   Oh wat toevallig en wat een tof armbandje :)

 7. januari 5, 2016 / 22:03

  Nou en, echt zo’n kinderlijke reactie die je ouders vroeger verafschuwden, want hoe reageer je op zo’n brutale reactie van je voorbeeldige dochter? Maar zo staan mensen die lullige dingen tegen je zeggen vast ook met een bek vol tanden, dus haha.. nou en!

  En chilltime na het avondeten vind ik ook een goede. Vaak begint het ‘s avonds voor mij pas echt en ga ik nog even in werkmodus. Ook wel lekker om dan toch even niks te hoeven!

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2016 / 07:17

   Haha nou idd! Grappig dat ‘nou en’ zo weer een hele andere lading krijgt.

 8. januari 10, 2016 / 15:42

  Wat een goede regel zeg om na 18:00 gewoon een streep te zetten door alles wat je nog bezig houdt! Stoer als je dat kan, daar kan ik nog wat van leren. Ik herken mezelf in de huismuts, hoewel ik het soms nog wel eens lastig vind dit te erkennen (en daar dan ook een stukje over heb geschreven op mijn blog). Gelukkig ben ik niet de enige! Inspirerend om te lezen dus :-)

  • Melle
   Auteur
   januari 10, 2016 / 16:58

   Ik vind dat ook echt heel knap! Ik probeer het deze week om 20:30 maar dat is zelfs lastig. En hoera de huismuts! :)

 9. januari 11, 2016 / 19:23

  Ik ga het ‘nou en’ mantra maar eens uitproberen. Lijkt me heerlijk rustgevend.

  • Melle
   Auteur
   januari 11, 2016 / 20:24

   Dat is pas een mooie mantra! Ik ben benieuwd wat het je brengt :)

 10. januari 23, 2016 / 17:16

  Oh heerlijk, iemand zegt iets onaardigs over een foto en dan gewoon ‘nou en’ zeggen. Je neemt iemand alle wind uit de zeilen en het is nog waar ook. Nou en als ik er niet perfect uitzie, wat maakt dat nu weer uit. Verfrissend! Ik denk dat ik ook een nieuw mantra heb ;)

  • Melle
   Auteur
   januari 23, 2016 / 17:46

   Helemaal waar, mooi verwoord! En wat goed die mantra. Yes!

 11. Maggy
  februari 26, 2016 / 20:44

  Geweldig: “Nou en”, zo’n krachtige korte zin. Die ga ik onthouden!!

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2016 / 20:52

   Sinds het interview heb ik het al een paar keer gebruikt. Heerlijk! Maar echt :) Naarmate het zelfvertrouwen stijgt wanneer ik het zeg word het steeds beter. Echt een aanrader :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.