Beter dan dit wordt het niet | Drie ijsrecepten om de dag stralend mee te beginnen


Dat ik ontzettend hou van een feestje maken van mijn ontbijt – en het daarna opeten ;) – is volgens mij niets nieuws. Ik werd dit weekend zelfs op Instagram door Katrijn gekroond tot ‘ontbijtqueen’. WAAA GOALS! Nu er zeer tropische temperaturen onderweg zijn, leek me dit het perfecte moment om voor Mmmaandag, mijn drie favoriete ijs-ontbijtjes met je te delen. Want ijs voor ontbijt (of als toetje) is helemaal niet moeilijk, méga gezond en in drie seconden klaar. YES!

I don’t care if Monday is blue

Deze kon ook absoluut niet ontbreken aan mijn favoriete ijs ontbijtjes. Frozen yoghurt is echt iets waar je me ’s nachts – liever niet maar vooruit – voor wakker mag maken. En ik moet zeggen, vriendlief was ook erg enthousiast. Doordat de bevroren blauwe bessen niet zo groot zijn als bijvoorbeeld de banaan of mango vond mijn keukenmachine dit ontbijtje ook favoriet.

Hoe doe je dat?

  • 125 gram bevroren blauwe bessen
  • 150 ml yoghurt
  • Jouw lievelingstoppings voor een extra feestelijk effect

Makkelijker dan dit wordt het niet. Beide ingrediënten in de blender of keukenmachine en gaan! Dit is trouwens de basis, je kunt het ook prima maken met zomerfruit, mango of frambozen (oeh, dat brengt me op ideeën!). Als je wilt kun je er zelfs nog havermout doorheen doen voor een extra vullend effect. Leuke besjes, banaan, granola of [vul zelf in] erop en jouw ontbijtfeest kan beginnen!

It’s like a minion and his banana <3

Wat te doen als je ‘opeens’ – dat blijkt gewoon te kunnen, ik spreek uit ervaring – méga rijpe bananen in je fruitschaal hebt liggen die nú op moeten? De volgende keer als dit gebeurt weet je wat je te doen staat. Zelf ijs maken. JAA!

Hoe doe je dat?
Voor één portie heb je ongeveer twee middelgrote bananen nodig. Pel de banaan, snijd ze in stukjes en leg ze in een bakje in de vriezer. Plakjes van ongeveer twee centimeter dik zijn perfect. Het gaat er vooral om dat je niet té grote stukken hebt. Bijvoorkeur vergeet je nu dat je het in de vriezer hebt gedaan en kom je een paar dagen later erachter, dan is het echt een hele fijne verrassing ;)

  • Ongeveer twee bevroren bananen in stukjes
  • Flinke scheut kwark of yoghurt
  • Jouw lievelingstoppings voor een extra feestelijk effect

Doe de stukjes banaan in een blender. Laat het eventueel vooraf een beetje ontdooien. Grote stukken bevroren banaan, daar wordt niet iedere blender en/of keukenmachine even blij van. Doe er vervolgens een grote scheut yoghurt of kwark bij. Mixen totdat je een heerlijk romig geheel heb. Oeh la laaaa zo lekker! Bewaar nog even je geduld en top het af met je lievelingstoppings zoals ‘kokos en mango’ van de Albert Heijn, een beetje kaneel of om het echt een ontbijtje te maken, wat cruesli, muesli of havermout. O en vergeet niet een foto te maken en me te vertellen hoe je het vond :) Smullen maar!

Mijn oom en tante die een tijdje geleden bij ons kwamen eten hadden dit nog nooit gehad. Ze waren echt heel positief verrast en vonden het zó lekker! Als toetje ook ontzettend goed gekeurd.

mango-soft-serve

Paradise is a state of mind

Het is eigenlijk een beetje als maandag. Als jij er zin in hebt, heeft maandag dat ook. Nou, kom maar door met die tropische traktatie en die paradise state of mind. Oeh la laa! Toen ik het recept van De Groene Meisjes voorbij zag komen was er geen ontkomen meer aan. Dit wil ik proberen! En weet je, het is niet eens moeilijk. Prima als ontbijt dus, zelfs geschikt voor mensen met een ochtendhumeur. Dus, ben je klaar voor de smaken van mango, kokos en limoen? Tropischer dan dit wordt het niet!

Hoe doe je dat?

  • 125 gram bevroren mango
  • 80 ml kokosmelk
  • Limoensap
  • Jouw lievelingstoppings voor een extra feestelijk effect

Doe de mango in de blender of keukenmachine. Doe daar de kokosmelk bij en mix het geheel tot een softserve zoals ze dat zo mooi noemen. Eventueel kun je nog wat kokosmelk toevoegen mocht je het geheel iets romiger willen maken. Zo’n blaadje munt doet trouwens wonderen, kijk even naar de kleur. Dat contrast dat doet het ‘m in de styling :)

Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik heb alweer zin in morgenochtend! Meer ontbijtinspiratie? Kijk dan even op mijn Instagram account Breakfast is a Party :)

Welke van de drie is jouw favoriet?

26 Reacties

  1. augustus 22, 2016 / 12:23

    Oooohh, genieten! Ik ben echt heeel slecht met ontbijtjes bedenken, dus deze ga ik even onthouden!

    • Melle
      Auteur
      augustus 22, 2016 / 18:14

      Perfecte timing dus, eet smakelijk alvast! Ben heel benieuwd wat je ervan vindt :)

  2. Suus
    augustus 22, 2016 / 12:51

    Leuk artikel! Normaal reageer ik eigenlijk nooit, maar ik heb een vraagje. Ik ben de laatste tijd een beetje aan het overgaan op blogs zoals die van jou, in plaats van de ouderwetse makeup en fashionblogs (haha). Ik merk dat mijn interesse veranderd en ik veel meer energie krijg van blogs als die van jou. Nu kom ik alleen niet echt verder dan jouw blog. Ik volg je ook op bloglovin en zie dat jij regelmatig leuke artikelen van andere blogs liked. Heb jij tips voor mij welke blogs jij inspirerend vindt en ik nog meer kan volgen? :)

    • Melle
      Auteur
      augustus 22, 2016 / 18:19

      O hoi, zo leuk dat je reageert en wat leuk dat je interesse verschuift :) Blijf vooral nog even hangen ;) Ik vond het zelf ook wel lastig om dit soort blogs te vinden, toen ben ik er zelf een begonnen maar inmiddels anderhalf jaar later heb ik er wel een paar gevonden. Ik wilde al fanatiek allemaal leuke blogs hierin neerzetten maar denk dat ik je het beste even kan verwijzen naar mijn ‘bloggers favorites’. Daar staan elke maand zo veel leuke – en probeer ook elke maand andere – inspirerende bloggers in, die ook allemaal een beetje over hetzelfde onderwerp schrijven. Wie weet zit daar wat voor je tussen :) Via deze link vind je ze allemaal: http://thankgoditismonday.nl/category/inspiratie/bloggers-favorites/. Liefs!

      • Suus
        augustus 23, 2016 / 10:30

        Dank je voor je antwoord! Ik dacht dat ik je hele blog ondertussen had afgestruind haha, maar niet dus. Hier ga ik zeker even tussen kijken. Haha nou ik weet zeker dat ik nog wel even blijf hangen, ga zo door!! :)

        • Melle
          Auteur
          augustus 23, 2016 / 13:33

          Ik heb in de tijd wel wat verzameld inderdaad haha! Fijn dat ik je zo een beetje heb kunnen helpen. Laat vooral weten als ik je nog iets nodig hebt :)

  3. augustus 22, 2016 / 18:32

    Oh alle drie lijken ze me zo lekker! helaas geen yoghurt te koop hier. Of bijna niet iig. De laatste twee lijken me het lekkerste, vooral die met banaan. Jammie!

    • Melle
      Auteur
      augustus 22, 2016 / 18:37

      Iets van kwark werkt ook goed, misschien is het iets? Of misschien een beetje melk? Het is natuurlijk ook om het vloeibaar te maken dus wie weet kom jij straks met een geweldig recept aan op je blog. Helemaal Colombia proof!

    • Melle
      Auteur
      augustus 22, 2016 / 18:50

      Een keer raden wat we net in de supermarkt extra veel hebben gekocht. Bananen! Haha, direct vier in stukjes gesneden en in de vriezer gedaan. WOOEEHOOO!

    • Melle
      Auteur
      augustus 22, 2016 / 18:50

      Oeh Trouwens, ik ben vanmorgen op jouw aanraden naar de Yoghurt Barn geweest. Oeh la laaa eindelijk. Echt heerlijk ontbeten. Dank voor de tip!

  4. Debby
    augustus 22, 2016 / 21:18

    Dit is ook extreem lekker met peer of met frambozen ^^ al vaker gemaakt met bevroren banaan, yoghurt en een bevroren fruitkeuze :D schijnt overigens ook lekker te zijn banaan toghurt en een lepel (suikervrije) pindakaas! :D

    • Melle
      Auteur
      augustus 22, 2016 / 21:38

      Ooo jaaaa pindakaas, je hebt het toverwoord gezegd ;) Peer en frambozen lijken me ook mega lekker. Ga het zeker eens proberen!

  5. augustus 22, 2016 / 21:26

    Verdikkie, zit ik net m’n blender vol te gooien met dingen voor de smoothie van morgen, zie ik dit. Dat was al lekker, maar hier heb ik nu nog meer zin in. Ik weet al wat m’n ontbijt van overmorgen wordt :-)

    • Melle
      Auteur
      augustus 22, 2016 / 21:39

      Haha gelukkig zijn er een paar hele fijne warme dagen (aka beste excuses ooit) om ijs te eten als ontbijt. Kom maar op! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt :)

  6. augustus 22, 2016 / 22:50

    Bananenijs is favoriet laatste tijd! Zo lekker en simpel

    • Melle
      Auteur
      augustus 23, 2016 / 16:27

      Precies dat!

  7. augustus 23, 2016 / 14:32

    Ik ben niet zo een ijs eter, maar als ik dit zo zie, dan krijg ik meteen zin in ijs! Gauw maar even naar de supermarkt lopen om dingen te halen :)

    • Melle
      Auteur
      augustus 23, 2016 / 16:27

      Oeh jaaaa lekker zeg! Ben benieuwd wat je ervan vindt :)

  8. Irene
    augustus 23, 2016 / 22:54

    Ooh jongens die ontbijtjes van jou! Ik ga dit echt eens maken. Volgens mij heb ik nog mango in de vriezer liggen. Ideetje voor morgenochtend; check!

    • Melle
      Auteur
      augustus 24, 2016 / 09:41

      We kunnen de volgende keer er een ontbijt date van maken ;) Oeh en laat vooral even weten wat je ervan vond. MMM! Heb dit weekend direct bananen in stukjes gesneden en in de vriezer gestopt. Weet wel wat ik vanavond als toetje ga eten :)

      • Irene
        augustus 24, 2016 / 09:48

        Strak plan! Natuurlijk was vanochtend m’n yoghurt op dus geen succes vandaag helaas :(

        • Melle
          Auteur
          augustus 24, 2016 / 10:03

          Oh dat is altijd zo stom! Koelkast open, jaaa yoghu… o. op. meh. Maar goed, binnenkort in de herhaling :)

  9. augustus 24, 2016 / 09:46

    Wat lekker zeg! De eerste heb ik al eens uitgeprobeerd, maar die laatste klinkt ook wel erg goed.

    • Melle
      Auteur
      augustus 24, 2016 / 10:04

      O wat goed zeg! Vond je het ook zo lekker? Ben benieuwd wat je vind van de mango en kokos variant. Laat het vooral even weten als je het een keer hebt gemaakt :)

  10. Roos
    augustus 24, 2016 / 19:23

    Ja, erg lekker! Ik ben sowieso een grote fan van blauwe bessen.
    IK zal het je laten weten als ik de mango en kokos variant heb gemaakt :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.