Mmmaandag | Uit je comfortzone met deze banaan-avocado smoothie!

banaan-avocado-smoothie-fgcguide-klein
Nieuwe dingen proberen. Ik vind dat áltijd onwijs spannend maar het is gelukt hoor! Want eerlijk? Avocado in mijn smoothie, ik wist het nog net zo niet. Afgelopen weekend maakte ik alvast deze ontbijtsmoothie als voorpoefje op volgende week – wanneer ik samen met 3 winnaars ga ik beginnen aan de #FITGIRLCODE Guide. Het oordeel? Verrassend lekker!

Dit heb je nodig

 • 200 ml water
 • Een banaan
 • Een halve avocado
 • 10 gram cacaopoeder
 • Snufje zout
 • Een schepje whey protein

Zo doe je dat

Dat was dus makkelijker dan gedacht! Ik had allereerst – hoera hoera – alles al in huis! En ja, zelfs de cacaopoeder was ergens tussen de bakspullen nog present. Whey proteine had ik (nog) niet maar wel whey isolate crispy, van die kleine witte balletjes met eiwitten die ik zo af en toe over mijn ontbijtje strooi. Prima vervanging! De smoothie maken is natuurlijk hartstikke makkelijk. Alle ingrediënten bij elkaar, blender aan en klaar! Fijn, zo’n tijd besparend ontbijtje. Mocht je het trouwens toch een beetje dik vinden dan kun je altijd wat extra water toevoegen.

Maar Mel, en die avocado dan?

Jup, ik was serieus een beetje bang. Want – zoals ik al schreef – avocado in een smoothie leek me nou niet het allerlekkerste op aarde. Gek genoeg was het dus eigenlijk best heel lekker! Het smaakt vooral naar cacao – nomnom – dus dat is best positief! Dat snufje zout die ik in eerste instantie was vergeten, doet trouwens wel wonderen.

Eet smakelijk!

bevat (zoals ik het heb gemaakt, met whey protein is het anders) ongeveer 241 kcal.
(Vet: 12 gram, Koolhydraten: 28 gram, Eiwitten: 7 gram)

PS: je kunt tot vanmiddag 14 uur nog meedoen aan de winactie! Klik hier voor meer info.

12 Reacties

  • Melle
   Auteur
   mei 9, 2016 / 13:32

   Nou, inderdaad! :)

 1. mei 9, 2016 / 14:44

  Ik vind avocado – banaan smoothie heel lekker dus deze zal me vast ook lekker smaken! Ik ben vandaag de guide ook al aan het uitproberen. Tot nu toe allemaal lekkere dingen!

  • Melle
   Auteur
   mei 9, 2016 / 15:01

   Yes! En wat een geruststelling ;) We gaan het al biiijjna meemaken!

 2. mei 9, 2016 / 14:58

  Oeh, ja ik vind chocolademousse op basis van banaan-avocado-cacaopoeder ook altijd HEUL lekker. Dus dit zal ook wel goed te nakken zijn.

  • Melle
   Auteur
   mei 9, 2016 / 15:02

   Oeh, dat klinkt ook goed! En na deze smoothie ben ik wel overtuigd om het een keer te maken. Yes!

 3. mei 9, 2016 / 16:55

  Ik ben dol op avocado op brood (hartig dus), maar zoet heb ik het ook nog niet echt durven proberen! Ik heb laatst wel een heerlijke vegan avocado cheesecake gegeten in een restaurantje in Amsterdam, dus eigenlijk zou ik me toch echt eens over mijn comfort zone heen moeten zetten wat avocado’s betreft ;) . Deze smoothie is denk ik vanwege de cacao niet helemaal mijn ding (ja, die mensen bestaan dus ook haha), maar zo’n limoenige cheesecake zie ik wel zitten.

  • Melle
   Auteur
   mei 9, 2016 / 17:39

   Haha ik ben dus ook niet zo’n mega cacao freak :) mijn vriend daarentegen! Als je ooit het recept vindt voor een limoen cheesecake shake iets wat ook nog gezond is dan hou ik me aanbevolen ??✨

 4. Eline
  mei 9, 2016 / 19:23

  Oh help ik vond die boodschappenlijst al lang maar nu moet ik ook nog een blender aanschaffen! haha
  Ik heb de #FITGIRLCODE Guide dus ook besteld . Maandag van start! Zin in!

  • Melle
   Auteur
   mei 9, 2016 / 20:27

   Haha ooeps ;) en wat geweldig leuk dat je ook gaat beginnen. Zooo spannend!

 5. mei 9, 2016 / 21:12

  Ah ben nieuwsgierig! Ik ga dit receptje zeker eventjes opslaan want ben zo benieuwd naar de smaak. (:

  Liefs! Evelien

  • Melle
   Auteur
   mei 9, 2016 / 21:13

   Ben zó benieuwd wat je ervan vindt! Laat vooral even weten als het gelukt is :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.