Vrijdag Kiekdag | Kwark door de kamer, dé Instagram prop en eindelijk naar de kapper!

vrijdagkiekdag-18Het is alweer vrijdag! Hoezo, is dat even snel gegaan. Een korte werkweek, een hele boel zonneschijn, zo veel heerlijk eten – what else is new – en hoera, ik ging ein-de-lijk naar de kapper!

Vrijdag was het ein-de-lijk zo ver. Dé dag van de kapper. HOERA! Ik had er echt zo’n zin in, alleen al om weer – letterlijk – iets te kunnen zien.

Een uurtje later is dit is het resultaat. Happy new hair!

Weet je nog, die selfie met mijn collega Sabine van vorige week? Nou, ze was dus helemaal blij. Tenminste, dat maakte ik op uit haar berichtje die ze stuurde, haha!

Na een werkdag, een bezoekje aan de kapper én de sportschool sprong ik de trein in om naar Louise te gaan. Zo gezellig bijgekletst en toen lekker slapen. Het was een waar feestje toen ik boven kwam. Hoera, kerstlichtjes!

We aten overheerlijk ontbijt met zelfgemaakte granola en gestoomd fruit. Woooo, heerlijk!

Louise heeft twee kindjes, dus toen we goed en wel allemaal aangekleed waren moest er natuurlijk nog even een boekje gelezen worden.

Speelgoed is zo overrated ;)

In Ede – daar was ik dus – kun je heel mooi wandelen door het bos. Hoezee voor lekker kletsen en slapende kindjes.

In de middag ging ik door naar Rotterdam. Ik wandelde even door het centrum, trakteerde mezelf op thee en bananenbrood bij The Tea Lab en interviewde Tine van Baking Power voor de Ambitieuze Meisjes.

En ja, dan ben je dus van Baking Power en dan neem je dus zes (!) overheerlijke muffins voor me mee. In de trein at ik er stiekem al eentje op. Zo lekker!

Rond half 8 was ik weer thuis. En joh, nu het zelfs ‘s avonds nog licht is had ik het helemaal te pakken. Compleet ontploft liggen overal spullen en ging ik aan de slag met foto’s voor de blogposts. Als ik daar eenmaal mee bezig ben krijg ik allemaal ideetjes. Vind het altijd heel leuk om te doen. De teksten waren al af dus op die manier had ik al wel een idee van wat voor foto’s ik wilde maken. Dat proces; van hoe alles dan samen komt vind ik altijd superleuk. Dan is het écht af!

Met de baby ananasjes had ik zowaar een hele fotoshoot. Serieus, die dingen zijn zo leuk én lekker én fotogeniek. Vooral als je een matchende kat hebt.

Zondagochtend keek ik met Fleur Eigen huis & tuin. Jup, guilty pleasure.

Ondertussen waagde ik me aan een ontbijtsmoothie met avocado en banaan. Ik was echt zo bang! Iets met avocado in je smoothie. WHUT? Ik was helemaal op dreef dus maakte daar ook direct foto’s van. Leuk voor mmmaandag! Heb je direct een beetje een kijkje in mijn hoofd. Ik denk dus áltijd aan mijn blog als in, onderwerpen die voorbij komen, gesprekken die ik voer, gedachten; het is allemaal inspiratie voor artikelen.

Het was zo mooi weer! Ik heb overigens amper op het balkon gezeten en was vooral druk met schoonmaken, sporten en bloggen. Lekkere productieve zondag!

Vriendlief was het weekend weg dus haalde ik eten voor mezelf bij Vleesch Noch Visch. Je weet wel, die overheerlijke Griekse gyros. Als je dan toch geen zin hebt om voor jezelf te koken, dan pak je het direct goed aan toch? MMMMMMM!

Deze quote kwam ik tegen op Instagram. Dit is precies hét! Ik dacht er gister nog aan, over bikiniproof zijn en dat ik echt de enige ben die kan zeggen of dat het geval is. Stoppen met denken wat andere mensen mogelijk denken, stoppen met je vergelijken met andere mensen en stoppen met jezelf op die manier zo limiteren </einde peptalk></einde note to self>

Hoera! Het is maandag. Dit is het pakje wat ik koos. En ja, het is belangrijk voor het verhaal dus kijk er nog maar even goed naar.

Niet heel veel later liet ik namelijk een bak met kwark – jawel, één liter waar amper iets uit was – door de kamer slingeren. Deze ochtend had echt álles in zich om mijn dag te verpesten. Maar goed, dat deed het dus niet. Ik fietste daarna – iets later maar alsnog – vrolijk en blij naar mijn werk. YES!

Maandag ging dé winactie online waar ik zooooooooo enthousiast over ben. En dit is dus de allereerste deelnemer. HOERA! Ik vind het allemaal zo leuk en spannend :)

Winactie? Tell me more!
Ik geef 3 geprinte Fitgirlcode guides weg t.w.v. € 39,95. Het bevat eet- én trainschema’s voor 8 weken om je gezonde leefstijl een boost te geven. Maar het wordt dus leuker! Ik ga namelijk met je meedoen! Samen gaan we op maandag 16 mei beginnen aan de guide. Meedoen is simpel trouwens. Post op instagram een foto waarop bij straalt onder de #teammelle, volg mij én fitgirlcode en voilà! Je hebt nog tot maandagmiddag om mee te doen!

YES! Vriendlief was weer thuis van een lang weekend weg. Fleur was daar ook heel blij mee. Kijk hoe lief :)

Maandagavond kwamen mijn oom en tante eten. We aten gepofte zoete aardappel van uit Paulines keuken en genoten van een avondje lekker kletsen. Super gezellig!

Dit was ons toetje. Zelfgemaakt bananenijs. Ooo wat heerlijk! Ik ga het recept ook gauw met je delen want dit kan ik écht niet voor mezelf houden!

Dinsdag poseerde ik nog even voor de spiegel met mijn outfit van de dag. Dit shirtje zo in deze rok vind ik eigenlijk best leuk. Weer eens wat anders!

En ja hoor, daar was hij. Dé perfecte Instagram prop o en ook nog ultiem om muziek mee te luisteren. Ik ben er zo zo zo blij mee!

Terwijl we aan het eten waren zat Fleur er zo bij. Haha, ik zei nog tegen haar, als je zo gek kijkt kom je in de kiekdag. Het leek haar niet zo veel te interesseren ;)

Woensdag aten we overnight oats als ontbijt. Ik krijg hier werkelijk nooit genoeg van.

Pakketjes besteld en wie is daar het áller áller blijste mee? Precies.

Waar is het feestje? Hier is het (wrap) feestje! Ik had geen idee of dit lekker zou zijn maar gelukkig wel! Een wrap met gegrilde groenten, vegetarische wokblokjes, sla, geitenkaas en een beetje honing. Echt, bijzonder lekker!

Hoera hoera! Jacqueline was jarig en daarom begon ik – samen met vriendinnetjes die ik nog ken van mijn studie – donderdag met een taartje bij deze jarige jet. Ze had echt de beste dag uitgezocht om jarig te zijn. Zo mooi weer én vrij, wat wil je nog meer?

Festival in Zwolle!

Het was zó fijn om ze weer te zien, lekker te kletsen en met mijn – nog best wel witte – koppie in het zonnetje te zitten. Ja! Ik wilde éigenlijk nooit meer weg maar eigenlijk ook weer wel. Ik had namelijk een goede reden. Want weet je? Als je dit leest, ben ik gewoon in Kopenhagen. WIIEEHHOO! Zo’n gek idee – vooral omdat ik deze post logischer wijze al eerder maak. We zijn hier – ik en vriendlief – in november ook al geweest. Toen voelde het zo fijn! Ik wilde heel graag nog een keer gaan dus nu is het zo ver. Lekker een weekendje vertoeven hier. Ik zal op instagram wel de nodige foto’s posten.

De laatste hand aan de kiekdag leggen op Schiphol <3

Alvast een onwijs geweldig weekend gewenst! Geniet van de zon en alles wat dat met zich mee brengt – hoor ik daar ijs? Maandag staat er een receptje voor je klaar, ben benieuwd wat je ervan vindt! O, en vergeet je niet mee te doen aan de winactie? :)

Heel veel liefs,

Melle

20 Reacties

 1. mei 6, 2016 / 09:07

  Hahahah, de foto van de kat bij de tafel. Ik ging helemaal stuk toen ik hem zag, dat hoofd! Geniet van Kopenhagen, ik hoop dat het daar net zo lekker weer is als hier :)

  • Melle
   Auteur
   mei 6, 2016 / 13:03

   Hahaha echt hè :) Ik denk dat het in Nederland nét iets warmer is maar ik mag absoluut niet klagen. Zooo fijn! Lekker zonnig :)

 2. mei 6, 2016 / 09:21

  Hahaha, ik keek even heel raar op toen ik die muffin zag. Ik dacht namelijk dat het oliebollen waren, totdat ik de tekst erbij las. Vond het al zo raar en vroeg me af waar je dat gekocht zou hebben, haha! Vind je haar heel leuk nu trouwens én dat shirtje zo in die rok ook. :D
  Heel veel plezier in Kopenhagen. Geniet er van!!

  • Melle
   Auteur
   mei 6, 2016 / 13:05

   Oeh, dat zouden dan wel hele lekkere oliebollen zijn. Gat in de markt! :) En dankjewel voor de lieve complimenten :):)

 3. mei 6, 2016 / 09:54

  Wat een leuke week! En wat een schattige foto’s van de katjes hihi.
  Ik vind je stippen shirtje héél erg leuk!
  Lekker genieten in Kopenhagen, komt vast helemaal goed. <3

  Liefs! Evelien

  • Melle
   Auteur
   mei 6, 2016 / 13:12

   Dankjewel! Zo lief :) Dat shirtje heb ik ooit bij Pull&Bear gekocht in Lissabon. Helemaal herontdekt met dit rokje erbij :) En Kopenhagen is zo fijn, nu al! :)

 4. mei 6, 2016 / 10:13

  Wat een heerlijke kiekdag, heb weer met een glimlach zitten lezen- en kijken! Wat fijn dat je nu in Kopenhagen bent! Heel veel plezier!!

  • Melle
   Auteur
   mei 6, 2016 / 13:13

   Yes! Wat leuk om te lezen :) En dankjewel! Komt helemaal goed <3

 5. mei 6, 2016 / 11:15

  Leuke week! Het leven is leuker met een zonnetje he. Ik heb ook een matchende kat (zelfs twee!) met babyananassen haha. Veel plezier in Kopenhagen!

  • Melle
   Auteur
   mei 6, 2016 / 13:13

   Nou, inderdaad. Zo fijn! En hoera voor ananassen en matchende katten :)

 6. mei 6, 2016 / 14:44

  Wat een leuk overzichtje!! En leuk zo’n matchende kat, die heb ik ook.. ;-) Fleur lijkt veel op die van mij haha!

  • Melle
   Auteur
   mei 6, 2016 / 15:32

   Dankjewel! En wat leuk dat Fleur matcht met jouw kat :)

 7. mei 6, 2016 / 16:44

  Ik wil ook een matchende kat! Oh en veel plezier in Kopenhagen! ;)

  • Melle
   Auteur
   mei 6, 2016 / 16:46

   Haha dooooeeenn! En dankjewel :) Het zó fijn!

 8. mei 6, 2016 / 17:31

  HOERAA KIEKDAG! Ik ga helemaal stuk om die foto van je kat! HAHA! Zo lief! -laat meteen aan vriend zien, die vervolgens ook dubbel ligt! – Veel plezier in Kopenhagen!

  • Melle
   Auteur
   mei 6, 2016 / 17:45

   Yeeess wat een enthousiasme :):) Haha zoooo leuk! Dankjewel :) X

 9. mei 8, 2016 / 20:41

  Die headphones, HOE fotogeniek kan je zijn? Haha, gewoon op elke instagram foto in een hoekje schuiven. Leuke week had je! Waar is dat shirtje met die stipjes trouwens van? Erg tof!

  • Melle
   Auteur
   mei 8, 2016 / 21:03

   Nou idd. Halleluja! :) Het shirtje kocht ik vorig jaar bij Pull&Bear :)

 10. Ilse
  mei 9, 2016 / 12:51

  Whoow, zag ik ineens mezelf!
  Ik moet lachen om Fleur haar koppie op tafel. Cutie!
  En waauuw, zo leuk je outfits. Je outfit met de zwarte rok is mijn favo. Daar kan je mij in uittekenen, vaak met zwart bikerjack. :D

  • Melle
   Auteur
   mei 9, 2016 / 13:33

   Haha yes :) En oeh, zo’n bikerjack staat er volgens mij heel tof bij!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.