Vrijdag Kiekdag | De perfecte woonkamer, vergeten thee en hipstermaaltijd bij de Zweed

vrijdagkiekdag-8YAAYYY het is weer zo ver! Mijn hoogtepunt van de week is aangebroken. Tijd om lekker door de kiekjes van de afgelopen week te scrollen. It’s going to be a good one!

Dat je opstaat en denkt: wat hebben we toch een mooi huis! We wonen hier nu ruim een jaar en ik denk het nog regelmatig. In eerste instantie vond ik de witte vloer bijvoorbeeld onwijs eng om te kopen maar als je dan het geheel ziet dan wil ik écht niet meer anders.

Hoeraaaa voor overnight oats én nieuwe Happy Socks <3

Vrijdag begin ik mijn werkdag met een afspraak bij Treatwell. Mijn buuf en oud-collega werkt daar dus even bijpraten en kijken wat we samen kunnen doen. Hele leuke organisatie, middenin het centrum van Amsterdam.

Na een werkdagje en een mini-borrel lekker thuis verder borrelen. Hoezo een maaltijd maken? Welnee! Laat je vriendlief naar de winkel crossen en laat je verwonderen. Wat gezellig zo met het broodje, groentes, hummus (of hoemoes, hoe zeg jij dat eigenlijk?), thee en .. SUSHI! Ik heb de beste vriend ever. HA!

Hoi!

Kijk ‘m gaan met zijn nieuwe sokken. Crazy cat boy!

Ik had een paar vrienden gevraagd om mee te gaan naar een van mijn favoriete plekjes in Amsterdam; Coffee and Coconuts! Voor mmmaandag wil ik jullie graag mijn favoriete hotspots laten zien. Langzaam ga ik alle tentjes af – oké, het liefste zou ik ze allemaal achterelkaar af gaan. Terug naar de foto Mel, je dwaalt af. Nou dit dus. Vrienden geworden met de meest blije baby ooit!

Hoe productief kun je zijn? Nou, zo dus! Na ons hele avontuur met de lunch en burgerdingen – zoals booodschappen doen – gingen we samen naar IKEA om ons te verwonderen over de kindernamen die omgeroepen worden omdat ze opgehaald willen worden uit Småland. Ik bedoel, Döner? Laurier? (klinkt als) Oeimaima?

Ikeeeeeeeaaaaaaa! Wonderbaarlijk hoe dat magazijn eruit ziet toch?

Wist je al dat je superhip eten hebt bij Ikea? Ik niet dus liet ik me verrassen door vegetarische balletjes met een couscous-boerenkoolsalade en Stephan door de bietenburger. Hipsterverantwoord én lekker!

Met zijn allen uitgeteld op de bank de vlog kijken van Casey.

We kochten dus dit mega-mini-schattige-ooo-emm-giieee-pannetje. Kijk dan! Een keer raden wat daar onwijs goed in kan..

…pannenkoeken! Dit was het resultaat. Jongens wat heerlijk, wat een feest!

Zondag. Tjsa wat kunnen we daar van zeggen. Sporten, bloggen, dat soort dingen. Ik appte deze foto naar Stephan dat hij snel naar huis moet komen zodat we konden gaan eten. Anders zou ik Fleur opeten.

Ik ben verslaafd hoor! Op Instagram heb ik al het een en ander verteld over mijn recepten maar dat ga ik binnenkort wat uitgebreider doen. Stay tuned!

Lieve woorden op maandag van mijn manager (ik noem haar liever partner in crime). LIEF!

SNEAK PEEK! :O Aanstaande dinsdag, 1 maart, lees je een interview met niemand minder dan mijn vader <3

JEUJ! 444 volgers (al schommelt het wel en ook wel eronder). Niet doen hoor, blijf vooral lekker hangen! Vind ik leuk :)

Bakje quinoa, peultjes, tomaatjes en tonijn. Nomnomnomnomnom.

Toen iemand me op weg naar de sportschool gek aankeek bedacht ik me opeens dat het best wel gek eruit ziet. Het is dat ze zo makkelijk aan en uit gaan, die hakschoenen, maar met zo’n legging en een nette jas ziet het er vast een beetje gek uit haha!

Mooi verhaal: weet je nog dat ik een tijdje terug bij een meeting was van Ambitieuze Meisjes in Rotterdam? Daar kwam Aranka – ik ben echt me-ga fan van haar, can you tell? – spreken over haar ondernemerschap en haar bedrijven #FITGIRLCODE en haar sportkledinglijn Jogha. Anyway. Ik had daar dus deze thee gezien en aangezien ik ook echt een megafit meisje wil zijn kocht ik het. De dag daarna was ik thuis, helemaal blij en klaar om mijn theetje te maken. Bleek hij nergens te bekennen! Lang verhaal kort, de lieve mensen van The Tea Lab hebben het opgestuurd. Superlief en de thee is echt onwijs lekker!

Wraps bouwen. My favorite! Een recept van BodieBoost met allerlei lekkere dingen die éigenlijk een salade zijn. Maar waarom niet op een wrap? Ik vind het altijd zo leuk om schaaltjes te maken zodat je hem zelf kunt ‘versieren’. Wraps met spinazie, mango, bosuitjes, garnalen en een dressing van yoghurt, limoen en tabasco <3

Zei iemand pindakaas?

Dit. HA! Ellende.

O hallo bestelling! Ik ben helemaaaal niet los gegaan. Sinds we een voorraadkast zijn begonnen ben ik helemaal blij en zorg ik er uiteraard voor dat hij goed gevuld blijft.

Waar zijn we inmiddels? Woensdagavond! Ik bouw snel deze quinoasalade (god-de-lijk) en race dan als een malle naar een superleuke afspraak. Ik mag me vanaf nu ‘officieus’ redacteur van Ambitieuze Meisjes noemen. Hoera! Ze maken om de zoveel tijd een magazine en samen met nog een paar superleuke ambitieuze meisjes gaan we dat maken. Heel leuk en inspirerend! Mocht je je trouwens afvragen wat het is, het is een netwerk voor ambitieuze meisjes. Van een groep op Facebook tot inspirerende meet-ups en interessante blogposts. Heel heel leuk!

Zo’n moment wat eigenlijk nét iets erger was dan ik in mijn het is oké van de eerste werkdag had beschreven. De meal prep bakjes waren allemaal al vergeven en dús moest het ‘restje’ van maandag in dit bakje. Hoooiiii….

Jongens, wat is het koud. Of ligt het aan mij! Ik zat vandaag (donderdag) met mijn sjaal helemaal ingepakt achter mijn computer. En ja, die e-polette drie draag ik sinds kort weer. Toch wel erg fijn en goed voor mijn intelligentieniveau. Dat snap je.

Vandaag is het alweer vrijdag! Morgen ga ik met oud-collega’s high-tea’en (is dat een woord, haha). Ik ben heel benieuwd hoe het met ze gaat en natuurlijk naar het lekkere eten! Verder staat er nog niet zo veel bijzonders op de planning dus genoeg ruimte voor spontane acties. Ik wens je een heeeeeeeel fijn weekend alvast en tot maandag. Liefs! X

PS: Er schiet me nu (11.26uur) opeens iets te binnen. Er gaat zondagavond iets onwijs spannends en leuks gebeuren! Ik zal het op Instagram posten als het zo ver is :) IEH, SPANNEND!

35 Reacties

 1. februari 26, 2016 / 07:39

  Oh Melle die pannenkoekjes zijn er echt heerlijk uit! En liefde voor overnight oats! En wat lief dat de mensen van Tea Lab je theetje hebben opgestuurd!

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2016 / 09:46

   Zooooo veel liefde en dan ook nog zo’n lieve reactie van jou :) <3

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2016 / 09:47

   Dankjewel :) Lief!

 2. februari 26, 2016 / 08:44

  Jaaaa Kiekdag, hier word ik dus zo vrolijk van! :) En ik kan niet wachten tot je mealprep post! Ik heb voor mijzelf nu een overzichtje gemaakt van wat ik allemaal zou kunnen preppen, nu maar wachten tot ik het ook daadwerkelijk ga maken!

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2016 / 09:48

   Oeh ik ben benieuwd! Het kan nog even duren hoor (ik heb plannen om een filmpje te maken en mijn cameraman aka mijn vriend en ik hebben voor zondag 6 maart een ‘meal prep film date’ :))

   • februari 26, 2016 / 09:52

    Dat klinkt mij als een fantastische date in de oren! :)

    • Melle
     Auteur
     februari 26, 2016 / 09:57

     Haha, yeheeees :)

 3. februari 26, 2016 / 09:16

  Oh echt, er is zoveel in dit bericht wat ik leuk vind en waar ik op wil reageren, dat ik niet meer weet waar te beginnen haha. Super leuk!

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2016 / 09:49

   Haha, beste reactie OOIT! :) <3

 4. februari 26, 2016 / 09:44

  Zo veel fijnheid, je maakt deze stukjes altijd weer zo heerlijk enthousiast! <3 Jij ook een heeeel fijn weekend, geniet van het high-tea'en (want ik vind het gewoon een woord haha), en tot maandag ja!:D Liefs

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2016 / 09:49

   Jaaaaa, high five voor het high-tea’en! :) Tot maandag! x

 5. februari 26, 2016 / 11:28

  Leuk om te zien! Ik vind de witte vloer heeel gaaf, maakt het meteen een stuk lichter het geheel. Leuk dat je naar Coffee and Coconuts gaat om over te bloggen, ben ik erg benieuwd naar :) Heb er zoveel over gehoord!

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2016 / 11:31

   Ons huis heeft vooral in de woonkamer – ondanks de vele ramen – niet echt heel veel lichtinval dus inderdaad, hoera voor een witte lichte vloer! En Coffee en Coconuts is echt favoriet (joh ;)). Het idee is om het samen met nog twee hotspots te doen en dat in een blogpost te verwerken. Dus nog eeeeeven wachten.

 6. februari 26, 2016 / 11:59

  Dat is inderdaad wel echt een HELE blije baby. Wat een mooie ogen, jeutje! En inderdaad zeg, wat hipsterverantwoord dat eten van de Ikea. Ik moet snel maar weer eens gaan. -Ssst ik heb niks nodig ahum ahum dan ga ik alleen voor het eten ahum kuch-. Ik smelt overigens echt weg van het idee van zo’n borrel met zijn tweetjes. Ik heb altijd het plaatje in mijn hoofd dat ik later dan allemaal van die mooie plankjes en leuke schoteltjes en bakjes heb om al dat lekkers op te dienen en op te peuzelen met mijn significant other of met vriendinnen of.. En dan realiseer ik me dat ik dat nu eigenlijk ook best al eens kan doen. Dus wie weet ga ik daar binnenkort maar eens naar de markt om allerlei lekkere dingetjes te halen. En die naaaamen hahaha, ik zat echt te lachen net. Stiekem. Fijn weekend en veel liefs!

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2016 / 12:45

   Echt he, en die wimpers! En alleen voor het eten naar Ikea gaan lijkt me een strak plan. Ik zou het doen hoor :) Al kan ik je niet verzekeren dat je dan met niks thuiskomt haha. Ach, de ziplockzakjes zijn ook mega handig en ja, als ze op zijn kún je niet anders dan maar weer (o jeeee) naar Ikea gaan. Ga vanavond maar lekker borrelen, vooral op vrijdag is extra lekker :) En leuk dat we samen hebben kunnen lachen om de namen, dat schept toch een band :) DOEI! x

 7. februari 26, 2016 / 12:39

  Hihi, die sokken met katten erop <3. Zo leuk! En het ziet er inderdaad uit als een fijn huisje. Heerlijk om zo gelukkig te zijn met je stekkie :)! Wat leuk dat je een interview met je vader online zet!

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2016 / 12:46

   Die sokken met katten zijn echt geweldig leuk. Zo leuk dat ik ze voor mezelf ook heb gekocht (beter dan hetzelfde trainingspak of zo’n ANWB fleecetrui right? ;))

 8. februari 26, 2016 / 13:41

  Wat lief dat je opnieuw thee opgestuurd hebt gekregen. Geniet ervan! En ben erg benieuwd naar het interview met je vader.

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2016 / 13:46

   Jaaa ga ik zeker doen! Met het weekend voor de boeg is dat natuurlijk éxtra fijn. En wat leuk dat je benieuwd bent. Ik ben ook heel benieuwd wat je ervan gaat vinden :)

 9. AroundSan
  februari 26, 2016 / 14:06

  Ik ben verliefd op jouw sokken, ahw! Zó leuk zijn ze! Ik vind die witte vloer trouwens erg tof. Het ziet er lekker clean en rustig uit. Gelukkig maar dat je hier nooit spijt van hebt gekregen! :)
  Ik word helemaal enthousiast van jouw schrijfstijl trouwens. Ja, écht haha!

  • AroundSan
   februari 26, 2016 / 14:06

   Oh! En ik ga je even op Instagram volgen. Je feed ziet er tof uit. :D

   • Melle
    Auteur
    februari 26, 2016 / 17:14

    WIIEEEHHHHOOO ben ik even super mega blij met jouw lieve comment én een nieuwe volger op Instagram. Welkom :)

 10. Joyce
  februari 26, 2016 / 19:08

  Ja maar….zus…. Ik heb geen instagram… En ik hou wel van spannende dingen! Aaaaah!

  • Melle
   Auteur
   februari 26, 2016 / 19:20

   Haha dat dacht ik al :) zet ik t voor jou ook op Facebook en twitter en whats app en en en.. :):)

   • Joyce
    februari 26, 2016 / 19:24

    Pfiew!
    Btw, compliment van de eeuw: jouw blogs lees ik wel tot het eind :)

    • Melle
     Auteur
     februari 26, 2016 / 19:28

     YES! En dat blijkt wel :)

 11. februari 27, 2016 / 10:04

  Wat een boel enthousiasme: ik word er vrolijk van!

  • Melle
   Auteur
   februari 27, 2016 / 10:46

   HOERA! IK ook :)

 12. februari 28, 2016 / 09:00

  Wat leuk om te zien weer! Inderdaad een prachtig licht huis zo te zien!

  • Melle
   Auteur
   februari 28, 2016 / 10:26

   Dankjewel voor je complimenten :)

 13. februari 28, 2016 / 19:17

  Wat leuk om te zien hoe het zo wat aan toe ga in je leven.
  Wat leuke en mooie foto’s zijn het meid.

  • Melle
   Auteur
   februari 28, 2016 / 21:11

   Wat lief! Dankjewel, dat je er op deze manier ook een beetje een onderdeel van bent :)

 14. februari 28, 2016 / 22:31

  Die sokken van je vriend, geweldig. En die foto van je vader, ik ben erg benieuwd naar het artikel. Wat een leuk stel zijn je vriend en jij trouwens samen. Ik ben ook dol op Ikea hoor, ben van de week nog even geweest.

  • Melle
   Auteur
   februari 28, 2016 / 22:47

   Aah lief! Ik zei net tegen m dat je ons zo leuk vindt. Toen keek hij me trots aan, knikte en stak toen zijn hand omhoog voor een high five :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.