Vrijdag Kiekdag | Burger goals, niet de loterij gewonnen maar wel in de Viva!

Je knippert een keer met je ogen en de eerste week van het nieuwe jaar is voorbij. Wow. HOE DAN! Het was een hele leuke week waar terugkomen in het oude ritme van werken, sporten en gezond eten centraal stond. Ik moet zeggen, ik heb er nog wel een beetje moeite mee. Dat het nu bijvoorbeeld kwart over 12 is dat ik de laatste hand leg aan de kiekdag, zegt al genoeg. Working on it! Maar nu eerst KIEKDAAAG!

Waar je naar kijkt? Onze berging. En ja, de vloer moet na twee jaar nog een keer afgemaakt worden. Maar wat je echt ziet is op de valreep onze burgergoals: DE DROGER! Niet langer overal was over de deuren en hoeraaaaa voor fluffy handdoeken en dekbedovertrekken. WIIEEH! Vrijdag hebben we vooral heel veel wasjes gedraaid en uren voor de droger gekoekeloerd hoe goed het allemaal ging. Of nou ja, heus niet.

Voor de gelegenheid deed ik even een leuk pakje aan, krulde ik mijn haar – dit keer zonder mijn voorhoofd te verbranden – en sprong ik in de trein richting Lelystad. Vandaag ging ik namelijk Hedwig en Reitse weer zien, na een jaar! Ik had er echt zin in maar stiekem vond ik het ook wel spannend.

Hedwig ken ik al sinds groep 2 en Reitse ken ik sinds de middelbare school. Sinds we studeren spreken we af en toe met zijn drieën af en elke keer eten we pannenkoeken. Zo zo leuk! Reitse was de hele avond al druk in de weer. De tweede ronde gingen Hedwig en ik wel even helpen. Nou ken je dat verhaal van de pannenkoeken? Nou, dat ging dus direct ontzettend goed, haha! Iets met olie – het gebrek daaraan – en elkaar zo lang niet gezien hebben dat we helemaal in ons gesprek op gingen. De volgende gingen trouwens allemaal perfect. Het was echt superleuk. <3

Die avond was Stephan bij vrienden aan het logeren en sprong ik een gat in de lucht toen Hedwig bleef logeren. Hiep hoi! Nadat we lekker hadden geslapen was het tijd voor het laatste ontbijtje van 2016. Lekker smullen van mugcake, mmm.

Het was zo’n enorm leuke dag! Na het ontbijt heb ik Hedwig’s haar ingevlochten en gekruld – heb ik al eens verteld dat ik vroeger kapper wilde worden? – en daarna zijn we lekker door Amsterdam gaan wandelen. Haar zusje woont ook in Amsterdam dus daar zijn we spontaan nog even een kopje thee wezen drinken. Op de terugweg nog even langs de supermarkt voor wat hapjes en oliebollen – zie je wel, nog meer burger goals – en daarna hebben we afscheid genomen. Het was zo ontzettend gezellig en fijn! Ik voelde me echt een gezegen mens.

Voordat we afscheid namen nog even een foto :) Hoi!

Toen ik weer thuis kwam had ik superleuke post! Het nieuwe boek van How 2 Spend it, ‘De Financiële Detox’ lag op me te wachten. Komende week mag ik bij de boekpresentatie zijn en dan ook nog voor de releasedatum het boek al in huis hebben. WOOOW! Nathalie en Joëlla zeggen dan wel dat ze financiën niet leuker kunnen maken maar de manier waarop ze hun blogs schrijven, lekker helder en met humor, maakt financiën wel dergelijk leuker. O en mag ik nog even iets zeggen over het pasje? Dat vind ik zo geniaal bedacht! Het is zo groot als een pinpas met achterop de tekst: ‘I’m on a spending diet’. Perfect dus voor in je portemonnee om je af en toe van een aankoop te weerhouden. Helpt wel om mijn spaardoel te halen!

Voordat we het nieuwe jaar in gaan, geef ik mijn eigen haar ook nog even een touch-up en zoek ik nog even een feestelijk pakje bij elkaar, waarmee ik uiteindelijk totaal overdressed op de bank zit bij ons gezapige, maar o zo gezellige, oud & nieuwfeestje.

Nog even een kleine terugblik naar alle mooie momenten van het afgelopen jaar. De fotoshoot in Viva, Fleur in al haar gekke poses, twee liefjes in Noorwegen, twee andere liefjes in de Jogha winkel, en ontbijt! Dat mocht natuurlijk niet ontbreken, samen met mijn favoriete confetti shirtje. <3

En over Fleur’s bijzondere momenten gesproken, eeeh, alles oké? #totaalincoma

Zaterdagavond was een oorlogsgebied bij ons voor de deur. Knysna was de hele dag van haar apropos en bij elke knal hing ze aan het plafond met mega grote ogen. Stresskipje. Fleur heeft alleen maar oog voor eten, uiteraard.

Die avond vierde we oud & nieuw bij vrienden in Aalsmeer. Nog burgerlijker dan de nieuwe droger. Gezellig met zijn vieren eten, kletsen, spelletjes, kletsen, tv kijken, nog meer kletsen, oliebollen eten en hiep hoera, het nieuwe jaar was daar!

HAPPY NEW YEAR! <3

En toen naar buiten als een dolle vuurwerk afsteken. Eh… sterretjes natuurlijk. :)

WIIEEEEHH! De buren hadden heel mooi vuurwerk gekocht. Leuk om naar te kijken.

O ja, Stephan was ook blij met het nieuwe jaar. En zijn XL sterretjes.

Alweer de Staatsloterij niet gewonnen.

Op ons letterbord stond nog heel blij ‘Merry Christmas’. Tijd voor verandering: make your own magic. Inmiddels zit de ‘K’ overigens niet meer achterstevoren.

#eersteontbijtjevanhetjaarhoera

Zondag was ook een spannende dag want ooooo de allereerste nieuwsbrief – waarvoor je je hier kunt inschrijven – heb ik afgemaakt en ingepland. AAAAAH ZO ENORM SPANNEND!

Daarna gingen we gezellig samen even langs het Museumplein. We waren nog niet bij de schaatsbaan geweest en ja, dat moest nog wel even. Wel jammer dat het marktje al voorbij was en dat het regende. Maar goed. Wel heel gezellig en romantisch. Lekker gekletst en gelachen.

Maandag. OMG. MAANDAG! De allereerste dag op kantoor bij #workmode. AAAAH! Het voelde alsof ik voor de eerste dag naar mijn nieuwe baan ging, maar dat ik dan zelf mocht bedenken wat ik wilde doen. Het voelde zo vrij en euforisch.

En om dat gevoel nog wat kracht bij te zetten stopte ik tijdens mijn rondje wandelen even en genoot ik even van het zonnetje op mijn gezicht.

Het was echt een leuke dag. Niet heel productief want jongens, ik wil nog zoooooooo veel dingen doen en soms weet ik even niet waar ik moet beginnen. Met een dag per week op kantoor werken is het ook niet heel veel maar goed, alle beetjes helpen. Oeh en ik heb dus nu ruimte om mensen te ontvangen. YAY! Dus mocht je het leuk vinden om eens kennis te maken of mocht je toe zijn aan een portie inspiratie dan ben je heel erg welkom om langs te komen. Komende week kan dat zowel op maandag als op donderdag en zelfs op zaterdag. Stuur je een mailtje? Ik kijk ernaar uit!

Dinsdagochtend, romantisch ontbijt voor een.

Dinsdag was de eerste werkdag bij Blog Society van het jaar. En wow, een waar visitekaartje lag te wachten. Net echt! Er staan wel wat meer gegevens op maar die heb ik even weggeblurd. Je mag me best stalken hoor maar dan heb je daar vast andere manieren voor. ;)

Dinsdag toen ik thuis kwam aten we gezellig met de moeder van Stephan. Ze gingen gezellig samen een avond uit. Toen zij weg waren had ik eigenlijk wel zin om te sporten en hoewel iets in mijn bedacht had dat ik beter in een hoekje kon gaan zitten om te wachten tot het over ging, ben ik gaan kijken wat voor lessen er waren. En ja hoor. YOGA! En dat begon over 10 minuten. Dus als een dolle een yogapakje aangetrokken, yogamat gepakt en naar de sportschool gerend. Het was echt zo fijn en ergens moet ik er wel een beetje om lachen. Heb echt met twee dagen spierpijn rondgelopen, gewoon omdat ik het al zo lang niet meer had gedaan. Het eerste item op mijn lijstje van dingen voordat ik dertig word kan ik nu al bijna afstrepen. HOERA!

Woensdag was het zo ver. Want ooooooo wowie, ik had gewoon niet gedacht dat het er nu al zou zijn. Als in, ik appte nog vrolijk mijn collega dat vandaag de Viva uit zou zijn. En voordat ik het wist kwam ze het kantoor binnenlopen met de Viva. WAAR IK IN STOND! O MY, wat ben ik blij en trots!

Vanaf mijn 12e is mijn gewicht al een issue. Professioneel bungeejumpen noemde ik het want ja, jojo’s is er niets bij. Afgelopen jaar ging ik voor de zoveelste keer de strijd tegen de kilo’s aan. Maar dit keer was het anders. Ik leerde dat ik steeds teleurgesteld was omdat het mij niet lukte om op gewicht te blijven. Dat tips en adviezen van mensen niet werkte, hoe goed ik ook mijn best deed. Ik leerde dit te accepteren en realiseerde me dat sommige dingen heel goed voor iemand kunnen werken maar dat het voor mij dat heel anders kan zijn. Op gewicht blijven is minstens zo moeilijk als afvallen. Het is een constante zoektocht naar balans, naar wat op dit moment werkt en waar ik me fijn bij voel. De ene keer is dat volledig losgaan met spinning de volgende keer ben ik fanatiek met yoga. Wat het dit jaar ook mag worden, met dit artikel als startpunt ben ik er helemaal klaar voor! ❤

Twee linkjes om verder te lezen. Klik HIER voor de blogpost over mijn ervaringen van het interview en de fotoshoot achter de schermen en klik HIER voor een grote foto waar je het interview kunt lezen.

Die middag keken we uit het raam en zagen de regenboog zo in het gesloopte gebouw gaan. We zijn niet gaan kijken maar na het niet winnen van de Staatsloterij was het misschien toch een goed idee geweest om te kijken of de pot met goud er misschien toch lag.

Woensdagavond was een echte feestavond. Het nichtje van Stephan kwam namelijk logeren. Echt heel gezellig! Zelfs het leren voor een toets – serieus, wat doen ze die kinderen aan om maandag na de vakantie een toets op te geven – was gezellig.

We maakte samen een memory spel. Op het ene kaartje het woord en op de andere de betekenis. Vet leuk!

De volgende ochtend werd ik uitgezwaaid door het leukste uitzwaaicomité ooit :)

Volgende week in de kiekdag

Komende drie dagen worden beregezellig. Het begint met een nieuwjaarsborrel bij Aline – HOERA, ik ga haar EINDELIJK ontmoeten – en een weekend vol vrienden over de vloer. Komende maandag én donderdag ga ik fijn naar #workmode en oo we gaan het meemaken! Dinsdag staat alweer een yogalesje gepland. Dit gaat de goede kant op!

Ik realiseer me maar even dat de afgelopen week echt ontzettend burgerlijk was. Mijn hemel, het valt echt wel mee hoor maar deze week? Het is niet perse iets wat ik niet fijn vind maar wel waarvan ik af en toe denk, moet ik nu niet iets heel anders doen? Uitgaan ofzo? En daarom is de vraag die ik jou graag wil stellen deze week, wat is jouw guilty pleasure?

Heel veel liefs en tot zondag! Jawel, er komt dan een mega leuk interview online die je zeker niet wilt missen. HOERA HOERA!

Melle
@melle.bouwhuis

41 Reacties

 1. januari 6, 2017 / 08:22

  De eerste dagen van januari zijn echt voorbij gevlogen! Je bent het jaar goed begonnen, ondanks dat je de loterij niet hebt gewonnen ;) Ik heb ook ieder jaar de goede hoop, maar helaas. Gisteren heb ik de Viva gekocht; goed artikel, met een hele mooie foto! Mag je trots op zijn :)

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2017 / 13:18

   Haha je hebt gelijk, die loterij dat was ook helemaal niet nodig ;) Op zo’n moment realiseer ik me ook maar wat goed hoe blij ik ben met hoe alles is zoals het is. Al was het uiteraard leuk meegenomen als er nu een leuk geldbedrag op mijn rekening zou staan ;) En wat tof van de Viva, YAAY! Ik heb er vandaag zelf ook nog twee gekocht. Stond bij de mevrouw af te rekenen. Vraagt ze ‘o ik zie dat het twee zijn, wil je er twee?’ ‘Eh… JA!’ :’)

 2. januari 6, 2017 / 08:33

  Ah, je eerste dag bij Workmode! Zo cool! En Oud & Nieuw bij vrienden in Aalsmeer. Je was in de buurt ;)

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2017 / 13:21

   Ik heb nog zooooo veel aan je gedacht toen! Maar ik las dat je lekker relaxt in pyjama oud&nieuw zou vieren dus ik heb me ingehouden met je een berichtje sturen haha, anders was ik langsgekomen ;)

 3. januari 6, 2017 / 09:30

  Wat een super leuke foto’s van een toffe week zeg! Heel gaaf ook, die regenboog precies in het gesloopte gebouw. En tof dat je in de Viva stond!

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2017 / 13:26

   Hiep hoeraaa! Dankjewel :) <3

 4. Marjolijn
  januari 6, 2017 / 09:55

  Jammer van de Staatsloterij, al moest ik stiekem wel een beetje lachen van die megafoto waar heel groot 0,00 euro op stond xD

  Ik heb trouwens dezelfde luchtballon sokken als jij! Voor mijn verjaardag gekocht. En ik heb ze vandaag nog aan ook! :P

  Die foto in de Viva is ZO COOL! Ik kan het interview niet goed lezen (ik denk dat dat aan mij ligt), maar die foto is awesome! =D Hartstikke tof voor je!

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2017 / 13:29

   Haha erg he, het is direct zo ‘in your face’. En die sokken, jaaaa die zijn zo leuk! Ik heb direct even een andere foto gemaakt zodat je het beter kunt lezen. Over drie tellen zit hij achter de link :) Liefs!

   • Marjolijn Zuidema
    januari 6, 2017 / 20:41

    O ja, nu kan ik het wel lezen, thanks! Ik denk dat je wel veel Viva-lezers gaat inspireren ^^

    • Melle
     Auteur
     januari 7, 2017 / 11:38

     Oo fijn! En dankjewel, zo lief <3

 5. januari 6, 2017 / 10:00

  Ik word echt heel blij van je kiekdag, hoe burgerlijk die ook mag zijn ;) Met je plekje bij #workmode en je memory spel en alle andere leuke dingen. Lekker bezig hoor!

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2017 / 13:33

   Oo lief, dankjewel :) Soms kan het inderdaad ook wel heel fijn zijn!

 6. januari 6, 2017 / 10:54

  Ohhh dat Viva-interview is zo gaaf!! En je staat zo mooi op die foto! Wij zijn ook enorm burgerlijk geworden, het zal de leeftijd zijn. Jan is bezig met promotie maken en werkt gewoon heel hard, ik had al een tijdje geen zin meer in een kater van 3 dagen na een avondje stappen. We omarmen het nu maar gewoon en doen andere dingen die wel heel gezellig zijn. En die droger, die komt er ook in ons nieuwe huis! Ik kijk nu al uit naar de fluffy handdoeken :)

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2017 / 13:34

   Zo fijn! Serieus. LOTGENOTEN, WIEHOO! <3 En hoera voor de fluffy handdoeken, echt heel fijn :)

 7. januari 6, 2017 / 10:58

  Allereerst nog een gelukkig nieuwjaar, want dat heb ik jou nog niet gewenst. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Wat een leuke kiekdag! Zo leuk om te lezen hoe blij je bent met je plekje bij #workmode. Je artikel in Viva is echt super tof!

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2017 / 13:35

   Dankjewel, jij ook een heeeeel gelukkig nieuwjaar gewenst! <3 En dankjewel voor je lieve reactie. Dat maakt mijn dag <3

 8. januari 6, 2017 / 11:28

  Iets zegt me dat mijn comment niet is aangekomen, iets met een slechte internet verbinding.. Ik heb weer genoten van je kiekdag! De krullen in je haar staan je zo goed, en ook fijn dat je je dit keer niet hebt gebrand haha. Ik kijk uit naar alle fotos die je komende week vast gaat maken bij workmode, dat gaat een fotogenieke kiekdag worden volgende week. Veel plezier bij de nieuwjaarsborrel vanmiddag!

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2017 / 13:36

   LIIEEF! Bedankt <3 En die nieuwjaarsborrel is in Utrecht! Ik ga aan je denken als ik door jouw stad wandel/bus/huppel straks :)

 9. januari 6, 2017 / 15:33

  Wat een leuke kiekdag weer! Ah spannend je eerste dag bij Workmode! Lijkt me onwijs tof om een eigen werkplek te hebben. Mijn guilty pleasure? Als ik een avond alleen thuis ben zonder vriend en de series/film kan kijken die ik wil. Kan ik me soms heel erg op verheugen haha. Hoezo een huismuts en lekker burgerlijk? Maar een andere keer spreek ik dan weer af met vriendinnen, het moet niet te gek worden he ;-)
  PS leuke eerste nieuwsbrief!!

  • Melle
   Auteur
   januari 6, 2017 / 15:54

   OO JAA! Ik herken dat zo erg, haha. Mijn vriend is echt iemand die houdt van gekke verhalen en actie terwijl ik als guilty pleasure geniet van een foute romcom :) En hoera voor je enthousiasme van de nieuwsbrief. WIEHOO! Fijn weekend alvast! x

 10. januari 6, 2017 / 17:00

  Jaaaaah, ik heb dezelfde wasdroger: beste uitvinding EVER! Of nou ja, in elk geval echt heel fijn in huis! En supertof je foto + interview in Flair <3

  • Melle
   Auteur
   januari 7, 2017 / 11:39

   Naast wifi en internet zijn drogers echt de beste uitvinding EVER inderdaad :) En dankjewel, echt leuk dat je het tof vindt. WIEHOO!

 11. januari 6, 2017 / 18:18

  Hahahaha! Weet je wat ik nou dacht toen ik de kop boven deze blogpost las? Dat die “burger goals” sloegen op burgers die je kunt eten ;-) Ik had kunnen weten dat dat niet klopte, begin januari, haha!

  Gaaf hè om een keer een fotoshoot mee te maken voor een tijdschrift, maar echt doodeng wanneer het tijdschrift in de winkels ligt (ik heb het zelf ook een keer gedaan).

  En mijn guilty pleasure… legpuzzels maken! Ik vind het echt heerlijk om te doen en ik vind het één van de heerlijkste dingen om te ontspannen in de winter.

  • Melle
   Auteur
   januari 7, 2017 / 11:41

   Haha dat had wel gekund. Ik eet alleen geen vlees maar goed, vega burgers zijn vaak ook heel lekker :) Wat gaaf dat jij ook een keer in een tijdschrift hebt gestaan. Waar ging dat over? Heb je nog foto’s? Ik ben ZOO BENIEUWD! OO en puzzels maken, dat doet me denken aan kerst. Af en toe aanschuiven om een van de zoveel stukjes aan te leggen. Kop thee binnen handbereik, jaaa!

   • januari 7, 2017 / 13:32

    Ik stond een jaar of 3 geleden in de Linda., als happy single ;-) Van de fotoshoot heb ik één afdruk gekregen én natuurlijk heb ik het blad zelf nog waar ik in stond.

    • Melle
     Auteur
     januari 8, 2017 / 16:45

     OO zo leuk! Ik ga misschien ook de fotograaf nog vragen om de foto’s. Gewoon, voor de leuk :) Wie weet! Inmiddels al wel wat Viva’s gekocht voor het archief :) Fijne zondag nog, liefs!

 12. januari 6, 2017 / 21:00

  Wat tof dat je je eerste dag bij workmode achter de rug hebt! Echt heel fijn. Toen ik meer tijd kreeg nadat Twan naar school ging duurde het best wel even voordat ik m’n ritme had gevonden, maar dat had ik van tevoren al wel zo ingeschat, dus ik snap hoe je je kunt voelen haha. Excited en toch niet weten waar je precies mee gaat beginnen. In ieder geval heel veel plezier, het ziet er in ieder geval al super tof uit.

  • Melle
   Auteur
   januari 7, 2017 / 11:43

   Oo zo fijn dat het herkenbaar is voor je, dat geeft een Girlboss moed :) Dankjewel!

  • Melle
   Auteur
   januari 7, 2017 / 11:43

   Hahaha jaaaaaaa dat is ook zo :)

 13. januari 7, 2017 / 09:02

  Woooow wat is het Museumplein mooi! Ö Ik wil het zien!
  En zo leuk, je eerste dag bij #workmode! Je interview ga ik nu lezen! :D

  • Melle
   Auteur
   januari 7, 2017 / 11:45

   WIIEEHH! En nog een keer, meega bedankt voor je lieve kaartje. Ik ben echt als een kind zo blij. Nog steeds! Stephan vond het ook helemaal lief toen ik het vanmorgen aan hem liet zien. OOOO JAAA <3

 14. Joyce
  januari 7, 2017 / 19:55

  Superleuk om te lezen weer Melle :)
  En om terug te zien hoe onwijs leuk Tanaquil het bij jullie had ??

  • Melle
   Auteur
   januari 8, 2017 / 16:44

   Jaaaa zo gezellig! <3

 15. tussenmarsenjupiter
  januari 7, 2017 / 22:23

  Wohoow Melle! Wat een kappersskills! Ik wil ook heel graag mooi kunnen vlechten maar ik moet echt nog honderdmiljoenmiljard jaar oefenen denk ik. En op haar krullen ook. Pf. Haha :D En nu heb ik zin in mugcake. Hmmm.
  Ik ben dit jaar met oudejaarsavond een keer niet uitgegaan en ik heb er totaal geen spijt van. Ik ga het denk ik zelfs gewoon nooit meer doen. Vind het nooit echt leuk en ik lig liever in bed. Haha. Ik zeg altijd: omarm je innerlijke oma. Voila! Mijn guilty pleasure is Dr. Phil. Maar dat kan ik wel samen met David kijken want hij vindt dat stiekem ook leuk. Hihi :D

  • tussenmarsenjupiter
   januari 7, 2017 / 22:26

   Ik heb je interview gelezen. Je bent een heldin! ♥

   • Melle
    Auteur
    januari 8, 2017 / 16:43

    Omarm je innerlijke oma. HALLELUJA! :) Eindelijke een goede reden om dat lekker te doen. Ik hou ook niet van uitgaan dus hoera voor de oma-modus. Oeh en haarkrullen en vlechten, daar ben ik dus altijd voor te porren :) HOERA HOERA!

 16. januari 8, 2017 / 17:30

  Wat een heerlijke week weer! Opeens is dan 2016 voorbij en alweer de eerste week van 2017. Bizar hoe snel de tijd gaat :) Jimmy moest werken tijdens oud en nieuw dus ik heb de jaarwisselingen slapend doorgebracht. Heerlijk. Echt zo tof van je interview en foto’s in de viva! Als ik in NL zou wonen had ik de Viva zeker gekocht om je te bewonderen :D

  • Melle
   Auteur
   januari 8, 2017 / 17:41

   Slapend. HEERLIJK! Dat is stiekem het allerbeste om het nieuwe jaar te beginnen. Met iets wat je het liefste doet, wat je ook nog eens veel energie geeft ;) En wat lief zeg, dankjewel! <3

 17. januari 8, 2017 / 22:21

  Die allereerste zin van je blogpost vertelt precies hoe ik me voel over de allereerste week van 2017. Na een keer knipperen met je ogen is hij voorbij. Kan het niet geloven dat ik morgen alweer op de schoolbanken zit omdat de twee weken vakantie voorbij zijn (niet dat ik dat zo erg vind, ik ben gelukkig in mijn opleiding en heb een hele lieve klas). Die vuurwerkfoto’s zijn zo mooi! Superleuke week heb je gehad :) xxx

  • Melle
   Auteur
   januari 9, 2017 / 10:08

   Ik zit nu ook een beetje verbaasd weer achter mijn laptop. Het is gewoon alweer maandag! Die nieuwsbrieven zorgen ook wel voor het ‘omg-wat-gaat-het-snel-gevoel’ zeg. Veel plezier vandaag op school! Het wordt vast superleuk :) Liefs!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.