Vrijdag Kiekdag | Vlinders in mijn buik, mevrouw sneeuwpop en daten met Amsterdamse senioren

JOEHOE! Het is weer zo ver hoor, het is bijna weekend en hoe kun je dat beter inluiden door nog even terug te blikken op een geweldige week. Precies! Een spiksplinternieuw weekoverzicht staat voor je klaar. Hou je vast voor een prachtige awkward foto, heel veel blijheid en een primeur van wel hele leuke plannen!

Vrijdag was echt zo’n enorm geweldige leuke dag! Als ik er nu weer aan terugdenk, krijg ik weer helemaal kriebels in mijn buik. ‘s Ochtends werkte ik bij Blog Society en ‘s middags had ik een paar uurtjes vrij genomen om af te spreken met Nina bij Sticky Fingers, de nieuwe hotspot van Amsterdam. Nina ken ik via het bloggen en Instagram. Ze maakt ongelofelijk mooie kaartjes. Ik ben echt zo verliefd op alles dat ze maakt – het is echt ernstig – dat ik haar had gevraagd of we misschien samen iets konden doen. Na een paar mega blije mails over en weer was het tijd om elkaar te ontmoeten en de plannen concreter te maken. Het was zoooo leuk! We hebben gekletst over van alles én natuurlijk over de ansichtkaart die ze gaat ontwerpen. Het wordt een ware Make Your Day x Nina Maakt kaart die ik kan sturen aan mijn coachklanten en – spoiler alert! – die ook in haar Nina’s webshop te koop zal zijn. Het wordt episch. Dat kan niet anders. AAAH!

Uiteraard moesten we even poseren voor de roze tegeltjesmuur.

Het was echt mega leuk om Nina te ontmoeten en het lukte zelfs nog nét voordat mijn telefoon uitviel van de kou – dat kan jongens, serieus – om deze foto te maken als aandenken. YAY!

Nadat ik Nina had uitgezwaaid, fietste ik richting Hashtag Workmode, waar ik mijn plannen om een meet-up te organiseren voor mijn tweede blogverjaardag vast heb gelegd. OOO JONGENS ZO LEUK EN SPANNEND! Het wordt zaterdag 1 april – save the date en nee, geen grap – waarop ik je ga uitnodigen om met mij en een aantal andere lezeressen te komen ontbijten én een mini coachworkshop te krijgen. YES! Ik kijk er echt ontzettend naar uit en van de gedachte alleen al word ik mega blij. Over twee weken ga ik je er alles over vertellen. Dit is dus de plek waar de magie gaat gebeuren! #vlindersinmijnbuik

Zaterdag had het eh, nou ja, nogal gesneeuwd. Terwijl Stephan als een blij eitje ging werken – want hoeraaaa, sneeuw! – dacht ik nog, hoe kom ik in godsnaam op mijn bestemming. Even een klein stukje fietsen werd een eeuwigheid en na zo’n ritje was ik dus onherkenbaar. Sneeuwpopmodus AAN.

Ik was welgeteld 15 minuten binnen geweest bij mijn Cambridge consulente – yeees, -2 kilo hoera! – en dit is hoe mijn fiets eruit zag. Dus dat.

Je moet er wat voor over hebben, want vandaag was mijn valentijnsdate! Op mijn ‘before-30-lijst’ stond dat ik graag een keer vrijwilligerswerk wilde doen. Toen ik het daar eens over had, kreeg ik de geniale tip – nog bedankt Juuth! – om me op te geven om met Amsterdamse senioren te daten. Hoe leuk! Ik zag het al helemaal gebeuren, zo’n gezellige middag kletsen met een oudje over hoe het leven vroeger beter was, hoe snel de tijd gaat en dat je NU van het leven moet genieten. Dat soort dingen. Enfin, het was nogal een ritje vanaf het centrum naar Amsterdam Zuid maar ik had het gehaald. Met rozen en al!

Het was wel interessant en ik heb zeker een leuke middag gehad maar een aantal dingen waren gewoon best wel stom. Het was bijvoorbeeld echt mega grootschalig. Ruim 300 (!) mensen totaal. Ik ben gewoon niet zo goed in groepen ;) haha. Nou, dat was nummer 1. Ik had – de diehard die ik was – gekozen voor het uitje ‘de wandeling’ en ik had van te voren nog gevraagd of het door zou gaan. Toen kreeg ik terug dat ik de senioren van tegenwoordig niet moest onderschatten en dat het zeker door zou gaan. Na een tijdje beneden wachten totdat we onze dates mochten ontmoeten, werden we boven verwelkomd waar er een ware datingshow plaatsvond. Tinder is er niets bij. Vanuit daar werden we verdeeld in groepen en gingen groep per groep richting hun uitje. Ergens als laatste kwam natuurlijk de wandeling waar -10 mensen zich op hadden ingeschreven. Het was allemaal gewoon veel te hectisch en slecht aangegeven dus voordat ik het wist stond ik met een meerderheid aan jongeren (er waren alsnog veel oudjes niet gekomen vanwege de sneeuw, joh) en een enkel oudje in een of andere toren op de 23ste verdieping naar het uitzicht te kijken. Eh. leuk?


Uiteindelijk ben ik samen met degene die de wandeling organiseerde vanuit het Stadsdeel alsnog een wandeling gaan maken. Dat was echt ontzettend leuk! Deze meneer, hij heet Ruud, kon prachtig en ontzettend enthousiast vertellen over de gebouwen en over de architectuur op de Zuid-as. Zo veel kennis en passie, dat werkt toch wel aanstekelijk. Daarna hebben we nog wel even een drankje gedaan en met twee oudjes gepraat. O en dus deze foto gemaakt. Ook al was hij niet écht een oudje, het was wél een leuke date dus de rozen waren voor hem.

Zaterdagavond was het chillavond. De katjes vonden dat blijkbaar een geweldig idee. :)

Zondag had ik stiekem best wel last van uitstelgedrag, maar dat probeerde ik te tackelen door direct achter de computer te gaan zitten. Vroeg opstaan en gaan! Het ging wonderbaarlijk snel, ik had ook al een idee wat ik wilde schrijven. Dat hielp natuurlijk wel en voordat ik het wist had ik mijn blogpost en de blije maandagmail af. YES! O en dit is dus een episch moment, net als dat Knysna in het mandje zit. ZOO LIEF!

Het was echt een mooie dag en ik besloot – mét snowboots welteverstaan – richting het centrum te lopen. Wandelen is echt een van mijn lievelingsdingen om te doen om lichaamsbeweging te krijgen. Ik weet ook niet precies wat er gebeurde maar halverwege stond ik dus in de Pull & Bear dit shirtje te passen. Ik wilde altijd al eens weten hoe het er bij mij uit zou zien. Precies zoals ik dacht: zo uit de jaren ’70 gewandeld. Joe!

Maandag had ik met Hedwig afgesproken op Centraal. En ooo dat kwam dus mega goed uit want vandaag stonden onze bloggers met allerlei leuke Valentijnstips in Metro. JAA!

 

Na wat vertraging her en der streken we neer bij een leuke hotspot Betty Blue. Ze hadden er mega lekkere muntthee met citroen en sinaasappel.

Zo’n leuke plek!

En dit is dus helemaal het einde. Zo’n leuk zitje en dan ook nog zo’n geweldige lamp erbij. JAAA! Wie zou jij willen uitnodigen om op deze bank te gaan zitten? :)

Na onze leuke ochtend ging ik door naar #workmode om daar nog even te werken én om een mega leuk coachgesprek te hebben met mijn coachee – woohoo dat klinkt tof hé. Deze sessie hebben we besteed aan het STAR-model, waar ik ooit een blogje over heb geschreven. Het is een methode om jezelf en je talenten te presenteren in een sollicitatiegesprek. Ook heel populair bij recruiters. Maar wat er ook heel leuk aan is, is om het om te draaien en het model te gebruiken om er juist achter te komen wat je talenten zijn. Met haar cv erbij en de methode heb ik haar bevraagd en zijn we samen tot allerlei mooie inzichten gekomen om haar sollicitatiebrieven en cv een boost te geven. EN HOE! Mijn hemel ik ben zo zo zo trots! Dezelfde avond schrijft ze een killer brief en update ze haar cv die ze de volgende dag verstuurd en hoort ze – true story – bijna direct daarna dat ze op gesprek mag komen. ZO ZO TOF!

Ik vind het heel fijn om coaching zo breed in te zetten. Van praten over situaties en gevoelens tot praktische dingen zoals het maken van een cv en een sollicitatiebrief. En dan die groei jongens, want daar heb ik nog niets over gezegd, dat vind ik werkelijk magisch. Hoe ze voor het eerst binnenkwam en hoe het nu met haar gaat, echt mega mega trotse coach hierzo!

Over nog meer blije dingen gesproken, deze week ben ik #instagrammeroftheweek bij @meettheblogger en dat vind ik dus méga tof! Echt een eer én allemaal nieuwe volgers erbij, dat vind ik echt heel leuk. Want hoera, nu al 1500!

Dinsdagavond pakte ik nog even snel een cadeautje in voor Stephan. Ik had stiekem een puzzelboekje gekocht, als grapje om onze offline avondjes te illustreren én stiekem is het ook heel leuk om samen een beetje thee te drinken en woorden te zoeken #guiltypleasure.

Dinsdag was het Valentijnsdag, Stephan vond het cadeautje heel leuk, maar voor de rest was het niet zo spectaculair. Wij doen nooit echt aan Valentijn, en Stephan was zelfs weg voor een filmklusje. Wel spectaculair was het dat ik ineens de schrijfflow helemaal te pakken had en mezelf een brief schreef voor over tien jaar.

Het schaapje van Kwantum is nog steeds zoo favoriet! En niet alleen bij Knysna, ook bij mij. Het zit zo lekker!

Deze foto maakte ik woensdagochtend, maar stiekem kreeg ik dit cadeautje dinsdagavond toen Stephan laat thuis kwam en ik al in bed lag. Een fijn en gezond vooruitzicht om straks weer lekkere ontbijtjes te bouwen inclusief een hele lieve tekst die hij in het boek had geschreven. LIIEEF!

Ik weet niet precies waar het vandaan kwam maar woensdag had ik echt zóveel zin om te lopen! Ik wilde al een tijdje naar mijn werk lopen maar de afstand – het is zo’n vijftig minuten lopen – hield me steeds een beetje tegen. Maar nu had ik er zin in, was het weer goed en dacht ik, JAAA IK GA LOPEN! Als je loopt zie je op eens zo veel mooie dingen, ik vind het echt heel fijn en rustgevend.

Ik bleef woensdag wat langer op mijn werk, er was namelijk een kamerledendebat georganiseerd. Als soort van zwevende kiezer leek het me wel nuttig. De partijen die vertegenwoordigd waren, zijn – op volgorde – PvdA, CDA en VVD. Het was wel een leuke avond al ben ik niet overtuigd om op een van deze partijen te stemmen.

Deze foto is die avond gemaakt en ik vind het werkelijk zo hilarisch! Het lijkt echt alsof ik de grap niet snap ofzo. Geen idee wat er precies gebeurde of wanneer de foto werd gemaakt, maar Sabine, die naast me zit, was klaarblijkelijk helemaal in haar sas.

Ik sluit de kiekdag af met deze foto, een kaarsje voor mijn coachee die vandaag op gesprek mocht komen en waarvan ik óngelofelijk hoop dat ze door mag naar de volgende ronde.

De blogposts van deze week

Volgende week in de kiekdag

Van mijn schoonzusje die komt logeren tot skypen met Maaike over mijn website, Shirley weer zien en allemaal leuke dingen voorbereiden voor het event van 1 april. HET WORDT LEEUK!

De #52blijemaandagen challenge van deze week was zo weinig mogelijk tv kijken en zo weinig mogelijk ‘s avonds nog achter een scherm doorbrengen. Oo ik dacht dat ik dat wel kon maar niets is minder waar! Maandagavond moest ik de blogpost voor SmartUp Network nog afmaken, dinsdagavond schreef ik de blogpost voor woensdag wat niet de hele avond duurde dus heb ik van beide even genoten, woensdag was heel goed! Ik was immers bij het debat en donderdagavond, ja dat is dus kiekdag avond. Vanavond ga ik er echt op letten en dit weekend ook, zodat ik echt gericht even achter de computer duik en voor de rest veel schermloos doorbreng. Ik moet zeggen dat het wandelen – helemaal vergeten te vertellen maar ik ben dus donderdag weer naar mijn werk gelopen, YEES 12.500 stappen! – een geweldig gevoel geeft en me ook achter mijn scherm weghoudt.

Ik wens je een geweldig weekend, dat je maar allemaal leuke dingen mag doen die je ontzettend gelukkig maken. En neem dus vooral nog even de tijd om schermloos door het leven te gaan. Lekker offline en met aandacht, oo het is stiekem echt fijn!

Veel liefs,
Melle
@melle.bouwhuis

PS Kom je zondag nog even terug? Er staat dan namelijk een mega leuk interview gepland met Nathalie, van een van mijn favoriete blogs. En moet je nagaan, die blog gaat over geld! Op how2spendit.nl delen ze allerlei handige tips en trucs en oo ik ben dus mega fan! Oké. Dat dus. DOEI!

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier.

30 Reacties

 1. februari 17, 2017 / 07:11

  Ah maar je hebt wel even vrijwilligerswerk gedaan! :) Super leuk weer Melle!

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2017 / 09:05

   Soort van! Ik vind eigenlijk niet dat ik hem volledig van mijn lijstje af mag strepen maar de poging en de intentie was in ieder geval goed :)

   • februari 17, 2017 / 10:47

    Sowieso gewoon niet 1x in je leef vrijwilligerswerk doen. Veel te leuk! ;)

    • Melle
     Auteur
     februari 17, 2017 / 16:17

     Daar heb je absoluut gelijk in :)

 2. februari 17, 2017 / 08:51

  Wat een mooie week, wat goed het vrijwilligerswerk! Die schuine kast vind ik echt super gaaf.

  Fijne vrijdag

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2017 / 10:06

   OO lief zeg, dank! En fijne dag én weekend en alvast een fijne maandag. JOE! #enthousiastemodusaan

 3. februari 17, 2017 / 09:32

  Ha, wat grappig! Dat is precies het Zuid-as uitzicht wat ik jarenlang heb gezien vanuit kantoor :) Súperleuk dat je een event gaat organiseren, en ook die kaart met Nina. Leuke ideeën heb je allemaal!

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2017 / 10:05

   Haha wat grappig! Zelfs op zaterdag is de Zuid-as best een inspirerende plek, vooral als je Ruud mee hebt die er van alles over vertelt :) En yaaayy het zou leuk zijn als je erbij bent. HOERA!

 4. februari 17, 2017 / 09:35

  Wat een ontzettend gaaf initiatief van de date met senioren! Ondanks dat het misschien niet helemaal 100% ging zoals verwacht wel heel erg tof dat je het hebt gedaan en het klinkt alsof je in ieder geval wel de dag van Ruud een stuk mooier hebt gemaakt :-)

  Fijn weekend! Ik heb me meteen aangemeld voor de blije maandag- ook leuk!

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2017 / 10:01

   Dat was het zeker en ook nog eens geheel wederzijds :) Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor de blije maandag mail. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Alvast een goed weekend gewenst :) Liefs!

 5. februari 17, 2017 / 11:11

  Wieeee Ik hoop dat ik er bij kan zijn 1 april! En jammer dat je vrijwilligerswerk niet helemaal was zoals je het je voorstelde, máár je ging wel toch. Alleen het idee is al geslaagd :)

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2017 / 11:16

   Oeh dat zou echt onwijs tof zijn! En inderdaad, je hebt gelijk. Het idee en de intentie was al heel goed :)

 6. februari 17, 2017 / 11:22

  Ooh wat grappig, ik heb dat ook gedaan van vrijwilligerswerk bij de Nieuwe Poort, maar dan in Rotterdam (waar ze nog die liveverbinding mee probeerde te maken). In Rotterdam was het de eerste keer, dus minder druk, maar er waren wel te weinig ouderen en teveel jongeren. Dus toen heb ik me aangesloten bij een match die er a was zeg maar en uiteindelijk wel een leuke dag gehad. Lijkt me ook wel lastig te organiseren met zoveel mensen.

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2017 / 11:26

   Wat mega leuk zeg! Bij ons was de verdeling ook niet helemaal goed dat was inderdaad wel jammer. Ik zag al een hele speeddate voor me :) Het is ook lastig om het te organiseren met veel mensen maar ik vroeg me dus af waarom je dan zoveel mensen moet willen. Enniewee, wel een tof initiatief!

 7. Marjolijn
  februari 17, 2017 / 11:45

  Ik vind je kortere haar leuk staan, Melle! Ben je er inmiddels zelf aan gewend? Je wist in het begin nog niet zeker wat je ervan vond, toch?

  Nina maakt inderdaad supermooie kaartjes! Ik heb mijn kerstkaarten vorig jaar bij haar gekocht. En wat stoer dat je zomaar aan haar vroeg of ze keer wilde afspreken en jullie nu een samenwerking gaan doen ^^

  Jammer dat het vrijwilligerswerk niet helemaal volgens plan ging. Maar je kunt het altijd nog een keer proberen! De voorjaarsvakantie komt eraan en dan organiseren veel publieke instellingen (musea, buurtcentra, etc.) vaak extra activiteiten, waar ze extra handen voor nodig hebben. Misschien is dat nog een idee, als je wilt?

  Die foto is inderdaad grappig! Maar achter Sabine zit nog een man die ook een beetje bedenkelijk kijkt, dus je was niet de enige die niet lachte ;-)

  En ooo die katten! =D Ik wou dat ik een soort interactieve 4D-computer had, zodat ik dwars door het scherm Fleurs kont kon aaien ^^

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2017 / 11:58

   O lief dat je het vraagt! Het gaat steeds beter moet ik zeggen en ik merk stiekem dat ik wel in mijn gezicht al wat minder bol wordt dus dat helpt ook wel :) Ik ben nu wel steeds wat shirtjes met een hoge kraag aan het dragen en dan lijkt het ook optisch langer.

   En oo zo leuk dat je bij Nina haar kaartjes hebt gekocht. Echt mega fan hierzo :)

   Meer vrijwilligerswerk staat zeker op de planning. Ik was ook al aan het kijken bij nederlanddoet.nl, wie weet is dat nog iets.

   HOERA VOOR 4D COMPUTERS JAA! Ze wil wil heel graag door jou geaaid worden <3 Liefs! x

 8. februari 17, 2017 / 11:59

  Oooh wat veel sneeuw lag er bij jou! Hier was het maar een klein beetje – maar toch wel leuk :) – hoewel het stukje lente deze week ook wel fijn was! Heb ik ook zin in ^^

  Aah waarom nou op 1 april?! Mimimi. Dan kan ik niet komen, want dan ben ik jarig! (en nee, da’s óók al geen grapje haha)

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2017 / 12:52

   Sneeuw vind ik vooral leuk om naar te kijken, doorheen fietsen was iets minder gezellig haha. En dan is het jubileum. Vandaar! Maar! (PRIMEUR NUMMER 2!) Er komt nog een event op zes mei, voor alle mensen die in april niet kunnen. YAY!

 9. februari 17, 2017 / 14:07

  Wat een fijn en leuk overzichtje en wat ben jij een bezige bij! Ik ben benieuwd naar de kaart die Nina voor je gaat maken!

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2017 / 16:15

   Dankjewel! En inderdaad, dat kan alleen maar geweldig worden. JAA <3

 10. februari 17, 2017 / 15:51

  Wat een leuke week! Ik vond met mijn snowboats wandelen door de sneeuw ook altijd zo leuk :) Fietsen deed ik ook altijd gewoon, ook al duurde de rit 2 uur. Bij aankomst voelde ik me altijd zo voldaan! Hoewel die sneeuw best wel even leuk en mooi is, mis ik het toch niet echt. Al zou 1 dagje sneeuw best leuk zijn haha. Die foto van jou tussen de lachende mensen is inderdaad heel grappig. Ook mooi geschoten trouwens precies op dat moment :)

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2017 / 16:17

   Haha dat precies! Sneeuw is leuk maar niet voor heel lang. En serieus, die fotograaf is echt een held :)

 11. februari 17, 2017 / 17:42

  Ik vind het echt stoer dat je je had opgegeven om met senioren te gaan daten :)
  En die foto tussen alle lachende mensen is echt op het juiste moment gemaakt, hele grappige foto :)

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2017 / 20:45

   Yay! Dankjewel. Vond t zelf ook best heldhaftig toen ik daar zo tussen al die mensen stond. Haha die foto is inderdaad echt episch. Een collega zei nog voordat ik m had gezien dat ik leuk op de foto stond. Dus ik vroeg ernaar en toen zei ze dat ik heel serieus keek. Haha nou daar was dus niks aan gelogen ;)

 12. februari 18, 2017 / 18:41

  Superleuke week heb je gehad! Top! Ik moest lachen om die foto van jou tussen al die mensen :) In België heeft het helaas veel minder gesneeuwd, anders was ik ook zo blij! Sneeuw is instant happiness bij mij!

  • Melle
   Auteur
   februari 18, 2017 / 21:26

   Haha echt hè! En wat jammer, alhoewel ;) Ik vind t altijd heel leuk om naar te kijken maar er doorheen fietsen is toch altijd iets minder plezant.

 13. februari 20, 2017 / 17:49

  Jaaaa hartjes voor je samenwerking met Nina! Dan koop ik zéker een kaartje. Heb met kerst m’n kaartjes ook bij haar gekocht en jee, zo mooi! En supertof dat je een event gaat organiseren. Spannend allemaal! Maar wel heel fijn ^^
  Jammer dat het vrijwilligerswerk niet helemaal was wat je er van had verwacht. Maar daar kon jij niet veel aan veranderen dus van mij mag je hem van je lijst schrappen ;) Al kan je natuurlijk altijd nog een keer gaan. Ik zou me ook een beetje onbevredigd voelen na dit.
  Toen ik vroeger nog elke dag naar school fietste vond ik sneeuwfietsen altijd zo enorm vermoeiend. Haha. En altijd opgelucht zijn als ik dan eindelijk op school geraakte. Jeetje wat een gedoe. En wij moesten altijd zo’n megasteile brug op dus dat werd afstappen hoor. Haha :D

  • Melle
   Auteur
   februari 20, 2017 / 20:55

   Haha zooo herkenbaar! De grachten waren nog niet gestrooid dus zowel de heuvel op fietsen als de heuvel af werd afstappen en glibberen ???

 14. februari 24, 2017 / 09:48

  HOI! Ik ben heel blij dat ik deze post even terug kijk, want ik heb 1 april in mijn agenda gezet! Geen grap, het is precies een dag dat ik nog kan! woohoooo! Nu ben ik een blij ei!

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2017 / 10:01

   OO GOD JA WAT LEUK! Het zou echt heel tof zijn als je erbij bent <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.