Mmmaandag | Groene smoothie!

Een van mijn favoriete dingen om in het weekend te doen, is het maken van een groene smoothie. groenesmoothieEn niet alleen omdat ik me na het maken van een foto voor Instagram en het opdrinken ervan me super duper gezond voel.

Waar je me op werkdagen rond een uur of vier tegenkomt met een bakje wortels, een appeltje, tomaatjes of paprikaatjes – je weet wel, die schattige kleine paprikaatjes. ZO lief! – is dat in het weekend wel anders. In tegenstelling tot menig ander eet ik in het weekend juist vaak minder en worden er tussendoortjes geschrapt. Een groene smoothie is voor mij dus perfect om toch wat groente en fruit binnen te krijgen. En lekker!

Dit heb je nodig

 • 125 gram andijvie
 • Een halve banaan
 • Twee goed rijpe kiwi’s
 • 100 ml water

Zo doe je dat

 1. Schil je kiwi’s en de banaan en snijd ze in partjes.
 2. Tip: doe het fruit als eerste in de blender. Ik heb de smoothie een paar keer gemaakt en merk dat andijvie niet genoeg grip geeft als dat onderin de kan zit.
 3. Doe de andijvie er bovenop en giet er minimaal 100 ml water bij.
 4. Smoothie time!
 5. Voeg eventueel nog wat water toe, duw de andijvie een beetje aan en maak je smoothe zoals jij die lekker vindt. Decoreer het met wat chia zaadjes on top of een gezellig rietje

Eet smakelijk!

Deze smoothie bevat ongeveer 149 kcal
(Vet: 0,7 gram, Koolhydraten: 33,8 gram, Eiwitten: 3,8 gram)

9 Reacties

 1. november 9, 2015 / 11:54

  Dit klinkt gezond én lekker: joehoee, maken!

  • Melle
   Auteur
   november 9, 2015 / 12:02

   Yeheeeeeees *doet een dansje*

 2. november 9, 2015 / 14:47

  Ik weet dat het al maanden populair is, maar ik ben nog steeds niet overtuigd. Zo’n groen drankje trekt mij op de één of andere manier toch niet zo. Maar de ingredienten vind ik wel allemaal lekker!

  • Melle
   Auteur
   november 9, 2015 / 14:53

   Dat was dus bij mij preciés zo! Wat grappig :) Ik was ook niet zo aangetrokken tot zo’n raar groen drankje maar ik moet zeggen, toen een vriendinnetje me dit voorschotelde en ik geen nee kon zeggen, was ik toch overtuigd. Misschien gewoon een keer proberen? :)

 3. november 9, 2015 / 19:55

  Om heel eerlijk te zijn durf ik nooit een groene smoothie te drinken vanwege de groene kleur, haha!

  • Melle
   Auteur
   november 9, 2015 / 19:59

   Haha nou terecht! Het is dat het rietje erin zit maar écht smakelijk is anders denk ik haha :) maar! Als je eenmaal hebt geproefd dan wil je niets anders meer!

  • Melle
   Auteur
   november 10, 2015 / 19:30

   Oeh dat klinkt inderdaad gruwelijk lekker! Ga ik ook maar eens proberen :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.