Mmmaandag | Begin je werkdag buitengewoon met een heerlijk tropisch ontbijt!

ontbijt-met-sojamelkOntbijten is iets wat ik werkelijk áltijd wel kan doen. Ik hou er zo veel van dat ik het dan ook totaal niet erg vond om dit ontbijtje als lunch te eten, zodat ik het bij daglicht kan fotograferen. Een tropische, gezonde én vegan verantwoorde verrassing!

Meestal maak ik een kwark ‘toetje’ voor mezelf in de ochtend. Ja. TOETJE! Een groot feest ‘s ochtends. Elke ochtend kwark is daarentegen weer een beetje te veel van het goede. Om af te wisselen maak ik daarom graag dit receptje klaar. Binnen drie seconden klaar en perféct om warm te eten. En dat is, vooral nu het wat kouder is buiten, écht wel fijn.

Nou genoeg verteld. Komt ‘ie!

Dit heb je nodig

 • Mango in stukjes, ik gebruikte diepvriesmango van de Albert Heijn (ongeveer 85 gram)
 • 150 ml sojamelk
 • 30 gram havermout
 • Een handje (ongeveer 10 gram) kokosvlokken

Zo doe je dat

 1. Doe de mango samen met de sojamelk en havermout in een kommetje
 2. Verwarm het geheel even in de magnetron. Als je net als ik diepvriesmango gebruikt kun je dat iets langer doen. Voor mij was 2 minuutjes prima.
 3. Roer het geheel een beetje door en top af met een handje kokosvlokken. Ziet er niet alleen onwijs instagramwaardig uit, is ook nog eens VET lekker. Het zorgt voor de lichte bite in het geheel én als je je ogen dicht doet nadat je een hap hebt genomen, zit je gegarandeerd binnen no time in gedachten op een tropisch eiland.

Eet smakelijk!

Dit ontbijtje bevat ongeveer 259 kcal
(Vet: 8 gram, Koolhydraten: 35 gram, Eiwitten: 10 gram)

2 Reacties

  • Melle
   Auteur
   februari 2, 2016 / 07:10

   En geloof me, dat is het ook zeker! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.