Interview Shifra Jumelet | “Fuck it. Ik hoef geen fuck it lijst!”

shifra-vlogt-yayIk lieg niet als ik zeg dat Shifra Jumelet niet alleen dé DIY-ster is, maar ook een van de meest positieve, optimistische en vrolijke personen op deze aardbol. Het interview was dan ook meer een supergezellig gesprek tijdens ons zelfgemaakte – hoe toepasselijk – kleine feestje in het pittoreske Zaltbommel.

Waar ter wereld voel jij je op je plek?

Het maakte me niet uit waar ik ben. Als ik maar met mijn man Hans ben. Maar echt. Heel cliché maar zo ontzettend waar! Ik ben op veel plekken geweest waar ik me niet thuis voelde en dan was ik zo blij dat Hans er was! Dat maakte alles weer goed. Daarnaast voel ik me ook ontzettend op mijn plek in ‘mijn keukentje’ zoals ik het noem. Het is echt mijn plekje. Als Hans bijvoorbeeld troep maakt vraag ik hem altijd netjes of hij ‘mijn keukentje’ wel even netjes wil achterlaten *glimlacht lief*. Ik werk er ook wel veel al denk ik dat mijn werkkamer, die nu nog in de maak is, ook echt mijn plekje wordt. Vooral voor het DIY’en – lees: rondslingerende craftspullen – zal dat heel fijn zijn.

Wat staat er op je fuck it lijst?

Ik heb daar wel over nagedacht, ik wíst namelijk dat deze vraag zou komen. Ik kon werkelijk niets bedenken wat er dan op zou moeten komen. Toen ik op het punt stond om me hierover druk maken bedacht ik me dat dát antwoord ook gewoon prima is. Fuck it. Ik hoef geen fuck it lijst! Al is er wel een lichte twijfel hoor. Ik ben namelijk een heel open persoon. Vind snel alles prima en leuk en ben erg easy going. Ik pak graag alles aan. Dus als een vriendin bijvoorbeeld om tien uur ‘s avonds nog belt om langs te komen vind ik dat vaak alleen maar leuk, ook al is dat stiekem helemaal niet handig. Dan zou dat nee zeggen, als in fuck it, misschien toch wel van pas komen.

Wat betekent voor jou succes?

Als je doet wat je leuk vindt op allerlei gebieden zoals familie, maar ook in mijn werk, in de liefde, vriendschappen en mezelf zijn. Succes is voor mij dat het lukt om die dingen te doen die me blij maken. Dus in dat opzicht vind ik mezelf wel succesvol. Ik hoef niet veel geld te hebben of rijk te zijn. Mijn blog hoeft niet nóg groter te worden. Geld is handig om dingen te doen en mijn blog is al groot genoeg om ervan te kunnen leven; om werk te doen wat ik superleuk vind.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Als ik ergens tegenaan loop dan is dát het gene dat ik wil ontwikkelen. Bijvoorbeeld fotografie of als een DIY niet lukt. Ik wil dan net zo lang oefenen en proberen dat het wél lukt. Mijn eisen zijn best wel hoog, ik ben ook wel perfectionistisch maar ik realiseer me ook dat ik niet alles kan en hoef te kunnen. Ik wil me vooral ontwikkelen, nieuwe dingen proberen en me verdiepen omdat ik dat leuk vind en het me energie en voldoening geeft. Ik hou ervan om mezelf te blijven uitdagen, om dingen te doen die ik stiekem heel eng vind en op die manier te blijven leren.

Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Ik heb altijd de neiging om iédereen blij te willen maken. Op wat voor manier dan ook. Ik wrong mezelf in allerlei bochten en paste me in het verleden steeds aan. Dat kun je helaas niet eeuwig doen. Er is namelijk altijd wel weer iets wat niet leuk is of wat iemand anders aan mij stom vindt. De ene eigenschap waardeert een persoon wel, de andere niet. Iemand zij op een gegeven moment tegen mij: Élke dag stel je iemand teleur, élke dag kwets je iemand. Ga daar maar vanuit. En op een of andere manier heeft me dat onwijs veel rust gegeven en het helpt me om zekerder van mezelf te zijn. Als ik me steeds blijf aanpassen aan iedereen en elke situatie, als ik steeds probeer iedereen blij te maken en te geven wat hij of zij graag wil, dan maak ik daarmee ook mezelf ongelukkig. Dus het beste wat je kunt doen, is te denken dat je elke dag iemand teleurstelt en gewoon jezelf te zijn.

12 Reacties

 1. februari 2, 2016 / 13:49

  Ik vind Shifra altijd zo vrolijk, spontaan en open. Wat een leuk interview! Ik had al voorbij zien komen in een vlog (was dat nou jouw vlog of die van Shifra zelf? #zwangerschapsdementie) De levensles vind ik heel mooi, je kan niet iedereen altijd blij maken. Ook al probeer ik dat zelf ook altijd, wat ik trouwens gewoon niet meer moet doen.

  • Melle
   Auteur
   februari 2, 2016 / 15:41

   Beide vlogs. HA! :) En de levensles is inderdaad erg inspirerend en goed om te onthouden (note to self ;))

 2. februari 2, 2016 / 18:25

  Wat een super leuk interview. Ik vind Shifra zo’n leuk meisje!

  • Melle
   Auteur
   februari 2, 2016 / 18:50

   Inderdaad! :)

 3. februari 2, 2016 / 18:46

  Wat een heerlijk interview, het geeft Shifra ook precies weer zoals ze altijd over komt op film ofop haar blog! :)

  • Melle
   Auteur
   februari 2, 2016 / 18:51

   Haha nou inderdaad. Het gesprek was ook precies zo!

 4. februari 2, 2016 / 20:18

  Wat een leuke interview! Het is ook echt precies shifra met alles wat ze als antwoord heeft gegeven. ;) Leuke meid is het!

  • Melle
   Auteur
   februari 2, 2016 / 22:07

   Precies zoals ik haar ook al via haar blog en social media ken. Zo leuk!

  • Melle
   Auteur
   februari 2, 2016 / 22:06

   Soms is het zo simpel :)

 5. februari 14, 2016 / 18:09

  Eén van mijn favoriete bloggers: vind haar zo’n leuke meid!

  • Melle
   Auteur
   februari 14, 2016 / 19:19

   Zo lief dat je al zo veel reacties achter hebt gelaten (en ik ga ze allemaal beantwoorden!). Shifra is echt onwijs leuk inderdaad, helemaal toen ik haar ging interviewen. Zo leuk om haar te ontmoeten!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.