Over ondernemen, je hart volgen en reizen | De maandag van wereldreiziger Marieke

Buiten de gebaande paden. Dát is het leven van Marieke, die vier jaar geleden startte met ondernemen. De zaken gaan goed maar toch kriebelde het weer en sinds ongeveer twee maanden is ze begonnen met een nieuwe bedrijf: The Local Package. Een online platform waar reizigers een authentiek en ‘off the beaten track‘ gastenverblijf kunnen boeken. Hoe gaaf!

Hoe ziet jouw maandag eruit?

Maandag is voor mij altijd best een relaxte dag waarop mijn compagnon Maaike en ik achter onze laptop duiken om te schrijven. We hebben een kantoortje, maar op maandag werken we eigenlijk altijd bij één van ons thuis. Lekker rustig opstarten in het gezelschap van de kat.

Vier jaar geleden zijn Maaike en ik samen begonnen met ondernemen. We kennen elkaar uit onze studententijd en wilden graag ‘iets voor onszelf doen’. Zo zijn we begonnen met het helpen van jongeren met het maken van studie- en beroepskeuzes. We hadden het nooit verwacht, maar na anderhalf jaar begon het bedrijf echt te lopen en konden we allebei onze baan opzeggen. Het bedrijf is verder gegroeid en inmiddels hebben we een team van meer dan tien mensen en helpen we honderden jongeren per jaar!

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na tweeënhalf jaar begon het toch weer te kriebelen. Ik merkte aan mezelf dat ik het opzetten van dingen ontzettend leuk vind maar dat het niet mijn talent is om voor langere tijd iets te ‘managen’ en een team aan te sturen. Ik besloot om iets te gaan doen met mijn andere passie: reizen. Ik had geluk, want ook Maaike zag hier iets in. Zo ontstond het idee voor The Local Package: een online platform waar we reizigers een authentiek ‘off the beaten track’ gastverblijf kunnen boeken op reis. Afgelopen maart hebben we de website gelanceerd en nu zijn we dus echt van start!

Op dit moment combineren we de twee bedrijven. Op maandag werken Maaike en ik eigenlijk altijd voor The Local Package. Dat is veel rustiger werk dan het werk voor ons andere bedrijf, waar ik altijd veel gesprekken en afspraken voor heb. Daarom is mijn maandag tegenwoordig eigenlijk heerlijk rustig. En het bezig zijn met reizen verveelt gelukkig nog lang niet.

Waardoor laat jij je op maandag graag inspireren?

Maaike en ik wonen allebei in het centrum van Utrecht. We werken vaak bij haar thuis. ’s Ochtends wandel ik altijd naar haar toe en maak een omweggetje langs de grachten. Het is dan nog zo heerlijk rustig. Dan haal ik even een paar keer heel diep adem en probeer ik echt te genieten van de rust en het bewegen. Daar krijg ik dan echt energie en inspiratie uit voor de rest van de dag!

Hoe ziet jouw maandag er over een jaar uit?

Over een jaar hoop ik dat The Local Package verder is gegroeid. We staan nu nog echt aan het begin. Daarnaast ben ik over een jaar aan het voorbereiden voor een lange reis. In de zomer van 2018 wil ik met mijn vriend een paar maanden gaan reizen. We hopen het werken en het reizen te kunnen combineren voor The Local Package.

Hoe ga je dat bereiken?

Ken je de quote: “Alles wat je aandacht geeft, groeit.” Dat is dus echt waar is mijn ervaring. Dus heel simpel: aandacht geven aan de dingen die ik belangrijk vind en niet opgeven als het even wat tegenzit. Stap één is vaak een heel helder doel voor jezelf formuleren, zodat je weet waar je het voor doet.

Wat is jouw ultieme maandag tip?

Op maandag (of soms stiekem al zondagavond) kijk ik altijd kritisch naar mijn agenda. Is alles logisch ingepland? Soms kan je enorme tijdwinst hebben door even iets om te gooien. Ook belangrijk: krijg ik alles gedaan deze week wat ik wil doen? Je week beginnen met een niet realistische planning, betekent simpelweg een week vol stress en zonder voldoening. Tot slot kijk ik: doe ik genoeg dingen waar ik energie van krijg? Natuurlijk hoeft niet alles wat ik in een week doe leuk te zijn, maar ik vind het wel belangrijk dat er een goede balans is. En als het antwoord ‘nee’ is, weet ik het tijd is voor actie!

Meer over Marieke (en Maaike) vind je op de website van thelocalpackage.nl en youngambition.nl.

3 Reacties

 1. mei 21, 2017 / 11:47

  Wooow, wat gaaf dat ze gewoon twee bedrijven naast elkaar doet! Dat ‘bouwen, niet onderhouden’ komt mij erg bekend voor, dus ik vind het extra knap dat ze zich daar ook naar gedraagt.
  En heel slim om van te voren de weekplanning te bekijken, die ga ik meenemen. Ik kom er vaak halverwege de week achter dat het teveel is en/of er niet genoeg leuke dingen inzitten.

  • Melle
   Auteur
   mei 21, 2017 / 22:47

   Echt he, ik vind dat super inspirerend. Het is zo makkelijk om een beetje door te kabbelen! En die weekplanning, dat is een goed idee ook inderdaad. Ik ga er morgen eens mee aan de slag :)

 2. mei 22, 2017 / 13:54

  Wauwie! Wat een inspirerend artikel. Ik ben ook zo gek op reizen. Onwijs leuk als je een paar maanden op reis kan. De quote is alles omvatten. Als je maar wil en aandacht geeft lukt alles

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.