Doelen stellen, marketing en grenzen verleggen | De maandag van campagnecoördinator Marjolein Baks

Een inspirerend interview over doelen, ambities maar ook met een sneak peek in iemands werkdag. Dat was het idee van ‘de maandag van …’. Toen ik vriendinnetje Marjolein Baks had gevraagd voor dit interview wist ik zeker dat het leuk zou worden. Naast dat ze een heel leuk mens is heeft ze namelijk ook een interessante baan. Ze werkt als Campagnecoördinator bij uitvaartverzekeraar Ardanta. Precies! Want dat klinkt toch stiekem verre hip en al helemaal niet sexy. Niets is minder waar! Elke keer als Marjolein vertelt over haar werk dan denk ik echt, dit zouden meer mensen moeten weten. Dus hierbij!

Hoe ziet jouw maandag eruit?

Mijn ideale maandagochtend begint met het rustig ontwaken door het fluiten van de vogels. Daarna tien minuten mediteren, nog een rondje hardlopen, een heerlijk ontbijtje van pancakes met vers fruit en dan onder de douche. Want hoe je de ochtend begint, is van invloed op je hele dag. Helaas is dit vaker nog de droom dan de werkelijkheid. Hardlopen voordat de dag begint is me nog nooit gelukt, om over die pancakes nog maar te zwijgen.

De realiteit is dat ik elke dag, dus ook op maandag, gewekt word door mijn viervoetige biologische klok. Mup, onze kat, staat aan de deur te krabben om aan te geven dat ze wil eten. Een kat hebben is leuk maar zulke bonuspunten vertellen ze er nooit bij.

Na een snelle douche, een ontbijtje en het winnen (vaker verliezen) van de ‘wie is het eerste beneden’ wedstrijd met Mup stap ik op de fiets naar mijn werk, Ardanta. Een dochteronderneming van ASR verzekeringen. Fietsen helpt me om de dag helder te beginnen. Even lekker je hoofd leeg maken en nergens aan denken. Op momenten dat ik het druk heb gebruik ik deze tijd om tot rust te komen.

Eenmaal aangekomen begin ik de dag met koffie. Voor de eerste kop koffie niet storen! Ardanta is een uitvaartverzekeraar. Uitvaart en verzekeringen zijn niet gelijk de sectoren die in één adem genoemd wordt met hip, inspirerend en sexy. Dit is een verkeerd vooroordeel. In mijn rol als Campagnecoördinator binnen het campagneteam zorg ik ervoor dat alles op rolletjes loopt. Ik maak elke acht weken een nieuwe planning, zodat iedereen weet wanneer wat klaar moet zijn. Gedurende de dag heb ik verschillende meetings met collega’s van afdelingen en leveranciers. Bij Ardanta werken we veel samen in inspirerende brainstormsessies, werken we met de nieuwste marketingtools en zijn we met alles wat we doen bezig om de klant centraal te stellen, zoals customer journey’s. Zo tof!

Op maandag hebben we de ‘keek op de week’. Een open teamsessie, waarin iedereen vrijuit kan praten over wat hem of haar bezighoudt en hoe hij of zij de komende week ziet. We delen successen, stippen dilemma’s aan en helpen elkaar. Een heel mooi en persoonlijk moment waarin je je collega’s dieper leert kennen.

Na mijn werkdag staan de onvermijdelijke weekboodschappen op het programma. Jippie! (not) Op de één of andere manier behoort dit tot een vast onderdeel op de maandag. Zoals altijd zijn de verleidingen weer moeilijk te weerstaan en verdwijnt die ene chocoladereep toch weer in het mandje.

In de avond werk ik aan mijn blog vrouwendievanserieshouden.nl. Een blog die ik samen met een vriendin heb opgestart. We misten een blog die series op een toffe manier belicht. Natuurlijk heb je wel sites en blogs waar informatie op staat, recensies en samenvattingen. Maar een blog met interessante achtergrondartikelen geschreven vanuit een nieuwsgierige blik, die misten we.

Waardoor laat jij je op maandag graag inspireren?

Niet alleen op maandag, maar ook op dinsdag, woensdag en alle andere dagen van de week moet je jezelf blijven verwonderen. Sta open voor mensen, dingen en nieuwe avonturen. Zeg niet te gauw nee. Eigenlijk zit inspiratie in alle dingen om je heen, zolang je maar nieuwsgierig blijft. En alle toffe series natuurlijk!

Hoe ziet jouw maandag er over een jaar uit?

Ik ben eigenlijk heel tevreden met mijn maandagen. Hoe deze dag er over een jaar uit zal zien weet ik niet. Maar hopelijk houd ik mijn verwondering. Die verwondering zal onder andere helpen bij het verder uitbouwen van onze blog.

Hoe ga je dat bereiken?

Doelen stellen! Ik probeer aan het begin van elke dag of week mezelf een doel te stellen. Dit hoeft niet iets heel groots te zijn. Iemand een hulpvraag stellen om je te helpen met een lastig vraagstuk of een praatje maken met een collega die je niet zo vaak spreekt. Verleg je grenzen. Dan zul je zien dat je over een jaar verder bent.

Wat is jouw ultieme maandag tip?

Mijn ultieme maandag tip is om alle complimenten die je krijgt en goals die je haalt gedurende de week op te schrijven in een positiviteitsdagboek. Vaak haal je een heleboel positiviteit en inspiratie uit je directe omgeving. Negatieve gevoelens blijven je vaak bij, gevoelens van ergens trots op zijn of ontvangen complimentjes vervagen snel. Door het op te schrijven en de complimentjes van de week ervoor door te lezen krijgt je direct weer een ‘boost’ zelfvertrouwen om er een succesvolle week van te maken! Yes!

Meer over Marjolein weten? Bekijk hier haar LinkedIn pagina en hier haar blog.

12 Reacties

 1. februari 5, 2017 / 09:31

  Mooi interview weer (super leuke rubriek). En doelen stellen is heel belangrijk. Zelf doe ik dat ook en ik merk dat dat heel erg helpt!

  • Melle
   Auteur
   februari 5, 2017 / 12:23

   Oo lief dankjewel! Het is ook een van mijn favorieten :) En wat goed zeg dat je zo bezig bent met doelen stellen. Ik merk ook dat het erg helpt, dan werk je echt ergens naartoe. En afstrepen is zoooo fijn! :)

 2. februari 5, 2017 / 10:21

  Wat een heerlijk interview en hoe fijn is het om een maandag te hebben die je over een jaar ook nog zou willen! Het klinkt als een fijne ontspannen maandagochtend! Ik krijg er meteen zin van om naar werk te fietsen :) (ware het niet dat ik op 2 minuten lopen woon)

  • Melle
   Auteur
   februari 5, 2017 / 12:24

   YEHEES! Dat was dus precies de bedoeling van deze interviews. HOERA! Kun je zowaar nog een blokje om fietsen :)

 3. februari 5, 2017 / 13:56

  Die maandagtip is echt een goeie! Die dingen vergeet je super snel. Zeker als je ook wat opdoffers meekrijgt in diezelfde week. Vroeger deed ik dat elke week, in m’n boekje opschrijven wat goed ging en wat voor complimentjes ik kreeg. Nu schrijf ik het af en toe in m’n agenda op die dag. Ook leuk :)

  • Melle
   Auteur
   februari 5, 2017 / 17:11

   Dat is wel superleuk zeg! Dan is het extra leuk om weer terug te lezen, wordt het echt een dagboek :)

 4. Ymke
  februari 5, 2017 / 20:02

  Super leuk interview met onze lieve en inspirerende Mai! Die tip is leuk! En krijg er bijna zin van om ook op de fiets naar het werk te gaan (wat zijn nou 26 km!) hihi. X

  • Melle
   Auteur
   februari 5, 2017 / 20:49

   Haha precies! Racefiets misschien handig? Of e-bike? :)

 5. Marjolijn
  februari 6, 2017 / 14:17

  Haha, zowel haar ideale maandag als haar realistische maandag zou ik wel willen hebben (crazy cat lady hiero, maar helaas wel zonder kat xD)

  Ik heb één ‘maar’ voor dit artikel: Waarom wordt er benadrukt dat werken bij een uitvaartverzekeraar echt wel sexy en hip is? Moet een baan altijd maar sexy en hip zijn dan? En als je nou geen baan hebt met “inspirerende meetings” en “persoonlijke teamsessies”? Is je baan dan automatisch saai? Dat is toch heel subjectief? En je kunt toch ook ‘gewoon’ een baan hebben? Eentje die je niet stom vindt, maar die ook niet supergeweldig is? Eentje die je gewoon oké vindt? Niet elke baan is nu eenmaal #knowyourworth, #creativehappenings, en #GirlBossMagic, toch?

  Sorry als dit ongelofelijk chagrijnig over komt, maar ik hoor bijna niks meer over gewoon werk. Terwijl dat ook nog bestaat :P

  P.S. Ik heb deze hashtags dus echt gevonden op Instagram. Bij een foto van een dekbed, een kopje thee en een IPad. Eh…?
  Hahaha xD

  • Melle
   Auteur
   februari 6, 2017 / 14:24

   Jaaa leuke reactie! Ik houd wel van een kritische blik zo op zijn tijd. Als je geen baan hebt met inspirerende meetings en teamsessies dan is je baan absoluut niet per definitie saai. Iedereen haalt eruit wat voor diegene inspirerend is. Dat kan ook alleen werken zijn, zonder meetings maar juist in je eigen coconnetje lekker knallen. Tuurlijk! Een baan die gewoon oké is kan ook heel leuk zijn en geeft bijvoorbeeld weer veel ruimte voor andere dingen. Ik kan me bijvoorbeeld goed voorstellen dat ik zo’n baan zou hebben als ik kinderen heb, dan is er genoeg ruimte voor beide dingen. En waar ik dus nu wel benieuwd naar ben, is jouw baan! En hoe je daar zo op komt, wat je er zo in triggert. En hoera voor de hashtags, echt wel heel bijzonder inderdaad haha!

   • Marjolijn
    februari 6, 2017 / 19:38

    Gelukkig maar!
    Ik heb net vorige week te horen gekregen dat ik ben aangenomen als call agent. Ik ga dus telefoontjes afhandelen. Ik zit alweer even een poosje thuis, dus ik kan niet wachten! En ik heb gehoord dat het een gezellige omgeving is om te werken :-)
    Ik moest eraan denken omdat ik al allerlei banen gehad heb; postbezorger, schoonmaker, administratief medewerker. Dat waren ‘gewone’ banen met ‘gewoon’ werk. Geen #goedbezig en weetikveel.xD Dat vond ik prima. Maar soms krijg ik nu het gevoel dat ‘prima’ niet genoeg is. Vandaar ;)

    • Melle
     Auteur
     februari 6, 2017 / 20:32

     Dat is wel jammer, want het is wat je er zelf van maakt. En als jij het niet prima vind maar heel leuk dan is dat ook zo :) Postbezorger is volgens mij heel dankbaar, vooral tegenwoordig dat mensen zo op hun pakketjes en brieven (behalve van de belastingdienst) zitten te wachten. Ik heb tijdens mijn studie ook veel van dit soort werk gedaan. Van duizend brieven inpakken om te versturen tot callcenter werk. En dat was ook prima! Vooral omdat ik dat naast mijn studie kon doen én het heel gezellig was en ik het idee had dat ook andere mensen er wel blij van werden. Dus hoera, voor prima banen! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.