Vrijdag Kiekdag | De laatste dag in de sneeuw, thuiskomen en een échte familie

Zo sta je nog met je koppie in de sneeuw en zo ben je weer in het mistige Nederland. Terug in de realiteit. Het was een week van thuiskomen, thuis zijn en terugkomen bij mezelf.


Goedemorgen vrijdag vanuit La Rosière! Oo de zonsopkomst is toch zo prachtig en al helemaal in combinatie met de bergen en de sneeuw. Met dit soort mooie luchten kun je me echt opvegen.

Vrijdag was de laatste échte dag en er stond weer een druk programma op ons te wachten. Dus nadat we met zijn allen hadden ontbeten, was het tijd om richting onze skiles te gaan. Het waaide zó hard! Echt, mijn hemel. Niet normaal zo hard. Dat maakte het ook heel koud en een éxtra uitdaging op de latten. De sneeuw was namelijk ook minder sneeuw en eerder ijs. Maar goed, het mocht de pret niet drukken. We hadden er zin in!

Gewapend met een mooi eierdopje – hallo helm – en een geleende zonnebril trotseerde ik de blauwe en groene pistes. De afgelopen dagen had ik het gevoel dat het best goed ging en zelfs het paralel skiën – ultiem! – was een paar keer gelukt. Maar vandaag op het ijs wist ik het nog niet zo niet.

Met deze blije mensen die mee waren was het in ieder geval een groot feest. Stiekem is het ook nog eens een súper mooi gebied. Echt hoor, als het weer beter is dit van de drie gebieden echt mijn lievelingsplek. Je hebt er álles! Fijne accommodatie, heel veel en fijne pistes en een leuk dorp om ‘s avonds aan te schuiven voor een diner en een drankje.

Hoe blij kun je zijn als je aankomt bij het restaurant voor lunch. ZO BLIJ! En niet alleen omdat we lekker gingen eten. Ik was zo blij dat ik het had overleefd! Dat laatste stukje was wel echt heel spannend. Ik waardeerde het zo hoe de skileraar me nog wat technieken probeerde aan te leren terwijl ik halverwege een mega schuine helling alleen maar dacht aan dat ik beneden wilde zijn. Heel fijn om even zo neer te strijken. Terwijl we aan het eten waren, kwam het ter sprake dat we een middag vrije tijd zouden hebben. Dat klinkt toch wel heel goed! Totdat Elise – de pr-dame van La Rosière – voorstelde om naar de spa te gaan. JAAA!

Deze held – hij heet Fab en is fabuleus – heeft samen met ons de mega harde wind op de piste getrotseerd. Zonder hem was het niet zo goed gegaan! Vanaf het begin was ik al gefascineerd door zijn skibril. Dus toen we aan het einde van de les nog even stonden na te praten, kon ik het niet laten om even een selfie te maken. In de reflectie van je bril. Oké. Can you smile? Het was een hilarisch moment en de foto vind ik episch. Met onze hele squad ínclusief de skiheld van de dag. HOERA!

Die middag vertoefde we in een bubbelbad en hupte we van badje naar sauna en weer terug. Het was zo fijn om even te ontspannen, even helemaal niets te hoeven en even gezellig met elkaar te kletsen! Met een roezig koppie deden we ons skipakje weer aan en gingen we naar de volgende activiteit: sleeën. Met een stoeltjeslift gingen we naar boven en ooo het was KOUD! Het eerste gedeelte waren we nog wel aan het kletsen maar daarna was het een kwestie van incasseren en hopen dat we heelhuids boven aankwamen. Toen we boven waren, werden we getrakteerd met dit uitzicht. OOO ZO MOOI! Had ik al gezegd dat ik iets heb met mooie luchten?

Sleeën. Op een traditionele slee de berg af. En serieus, ik wist niet dat ik daar een angst voor had. Mijn hemel ik vond het op sommige plekken zo eng! Iets met ijs en de controle verliezen. Deze foto laat precies zien hoe het was. De drie helden Heleen, Eline en Reza waren helemaal blij, Eva vond het niet echt fijn en ik – zie je wel, helemaal op de berg mét de leraar erbij – was als laatste in een slakkengangetje de berg af aan het glijden.

Na ons avontuur op de slee dronken we nog wat na in een cafétje en genoten ik van een uurtje me-time (lees: even chillen en douchen). Daarna gingen we met zijn allen uit eten en proostten we op onze laatste avond. Op zo’n moment voel ik me altijd een beetje sentimenteel. Dan vind ik het zo jammer dat het ‘opeens’ alweer voorbij is! Het was echt een geweldige reis. Intens in alle opzichten.

Zaterdag nam ik afscheid van dit mega appartement van Le Chalet Les Marmottons met het állerfijnste fijnste bed van deze reis. Na het ontbijt gingen we direct door richting het vliegveld. Maar niet zonder een leuke tussenstop!

 We maakte een tussenstop bij Arpin. Een fabriek én winkel waar ze alles val wol maken. Van kussens tot dekens, gordijnen, jassen en banken. Je kunt het zo gek niet bedenken en ze maken het daar.

Het hele proces van het verzamelen, het wassen en kammen tot het maken van draden en het weven van stoffen wordt daar gedaan. Echt fascinerend. Echte ambacht!

Mega grote machines stonden boven in het gebouw. Deze machine maakt van de losse draad na het kammen een echt garen. Jawel, een ware spinmachine. :)

In de auto maakte ik het laatste kiekje van de bergen en de sneeuw. Als je dan weer in Nederland bent, valt het pas écht op hoe plat het hier is. Zo gek!

De laatste groepsfoto jongens! OOO HET WAS ZO BIJZONDER!

Na een hele dag in de auto was het rond vier uur tijd om vanuit Chambéry terug te vliegen naar Amsterdam.

#mooielucht #nofilter <3

En toen was het alweer zondag! Een hele fijne pyjamadag. Koffer opgeruimd, de was gedaan, met de katjes geknuffeld en het bloggen lekker tot avond uitgesteld. O en boodschappen gedaan! Waarvoor ik uiteraard voor drie seconden mijn pyjamabroek omruilde voor een normale broek. We hadden allerlei dingen met tonijn bedacht voor deze week. Vandaar een familieverpakking! Waarop Stephan té lief vroeg of we nu een echte familie waren <3.

Maandag werkte ik ‘s ochtends aan mijn blog bij #workmode en ging ik ‘s middags naar Rotterdam voor een afspraak bij Coopr. Het duurde helaas niet heel lang want hoewel ik vroeg was kwam ik tóch te laat. De trein stond namelijk echt 3 minuten voor Rotterdam ruim een half uur stil. Niet fijn! Maar goed, niks aan te doen. Het gesprek met Noortje was trouwens wel heel leuk dus yay, graag meer van dit!

Ik weet niet precies meer wat er gebeurde toen ik deze foto maakte maar oooo zo lief! Als Knysna iets ruikt of als ze iets voor haar neus houdt kijkt ze altijd een beetje scheel.

Maandag was het tijd voor pompoensoep (ik maakte dit lievelingsrecept). Lekker in potjes om mee te nemen. JAMMIE!

Dinsdag moest ik weer aan de slag. Écht aan de slag en in dat kader begon ik de dag met een gezellige affirmatie. Deze kaartjes gebruik ik ook wel met coaching en ik vind ze zo leuk en doeltreffend! De dag positief beginnen met zoiets is trouwens sowieso heel leuk.

Dinsdagavond ging ik na het werk even langs de bloemenzaak. Ik heb namelijk na deze reis van alles terug te brengen. De koffer en kleding heb ik van allemaal super lieve mensen geleend. En ja, daar horen cadeautjes bij. Deze week vond ik het sowieso heel fijn om direct alles terug te brengen. Afstrepen was helemaal mijn ding. Dus die koffer, die is weer fijn bij de buren samen met deze vrolijke bloemen.

OO kijk hoe lief! Kat in coma alert. WIEHOO! Zoals ik vertelde stond deze week in het teken van thuiskomen. In Nederland, in mijn eigen huis maar ook bij mezelf. Ik had zo naar de reis toegeleefd dat ik even niet meer gefocust was op wat daarna zou komen. Ken je dat? Afgelopen week was het allemaal weer terug in de realiteit, terug naar de kern. Wat vond ik ook alweer leuk, waar wil ik me op focussen en wat vind ik belangrijk? Het was echt zo’n nadenkweek met veel avondjes alleen op de bank – fijn hoor, die avonddiensten van vriendlief. Nou dat dus, maar het heeft me wel goed gedaan. Samen met mijn gedachtes en mijn nieuwe doelen die ik voor het komende jaar heb opgesteld op mijn werk bij Blog Society heb ik de energie afgelopen week wel weer gevoeld. Dus hoera voor dat, ik ga er weer vol goede moed tegenaan!

De blogposts van deze week

Volgende week: een hele speciale editie!

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar het is écht waar. Sinds februari vorig jaar maak ik gewoon élke week een kiekdag. En dat heugelijke feit ga ik vieren met een hele speciale editie van de kiekdag. Mijn idee is er al, het is nu een kwestie van het komende week gaan uitvoeren en ooooo wat een spanning en sensatie, maar ik ben zo benieuwd wat je ervan vindt! Hopelijk vind je het net zo leuk als ik. Lekker vaag weer dit maar goed, je gaat het komende week vanzelf zien. Als je trouwens ideeën hebt voor de kiekdag of voor eigenlijk wat dan ook, laat je het dan weten? Ik sta overal – oké, bijna dan ;) – voor open.

Ik wens je een ongelofelijk fijn weekend toe met fijne momenten voor jezelf én met momenten om fijn samen te zijn. Dat is namelijk precies mijn voornemen voor het weekend. Samenzijn met lieve mensen, aandacht hebben en in dat moment zijn én daar intens van genieten. YES!

Veel liefs,
Melle
@melle.bouwhuis

PS. Zondag staat er weer een nieuw interview voor je klaar. En dat wordt fantastisch leuk want wat dacht je van een creatieve baan bij een uitvaartverzekering? Klinkt niet heel gezellig en sexy maar niets is minder waar! Marjolein gaat je er zondag álles over vertellen.

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier.

25 Reacties

 1. Britt
  februari 3, 2017 / 07:18

  Leuke foto’s weer!

  • Melle
   Auteur
   februari 3, 2017 / 09:44

   Dankjewel, wat lief :)

 2. februari 3, 2017 / 08:32

  Ik ben heel benieuwd wat je voor ons in petto hebt. Wat een heerlijke week heb je daar gehad. En op ijs skiën is zo eng. Zelf snowboard ik en ik heb al een paar keer huilend aan de piste gestaan omdat ik niet meer verder durfde vanwege het ijs. Wel fijn dat je een sauna had, lekker genieten. Dat sleeën had voor mij tot de volgende dag mogen wachten haha. Fijn weekend!!

  • Melle
   Auteur
   februari 3, 2017 / 09:46

   Oo ik voel het gewoon weer, dat ijs is zo naar! Ik vind het maar wat fijn dat je dat zo zegt want jongens, ik voelde me wel een beetje een sukkel zo naast alle fanatiekelingen. Fijn weekend! x

 3. februari 3, 2017 / 08:39

  Mijn oma had vroeger een spinnewiel en altijd mandjes vol met wol die ze dan zelf nog moest spinnen. Dit was ik al een beetje vergeten tot ik je hand met die wol zag; dankjewel om deze herinnering terug te brengen:-) Is het inspiratiekaartje onderdeel van een reeks? Ik hou namelijk enorm van fijne remindertjes op het gebied van gelukkig en blij zijn.

  • Melle
   Auteur
   februari 3, 2017 / 09:52

   Wat een mooie herinnering! Dat moet wel heel intensief zijn geweest zeg, alles met de hand doen. Het zag er al heel intensief uit in de fabriek ;) En de kaartjes zijn inderdaad uit een reeks! Ik heb ze ooit via https://www.bol.com/nl/p/affirmators/9200000044721044/ gekocht maar ze zijn steeds niet op voorraad. Ze verkopen ze vast ook ergens anders maar ben er nog niet achter waar. Dus mocht je het weten dan ga ik ook even een nieuwe bestelling doen. Zo leuk om ook cadeau te geven!

 4. februari 3, 2017 / 08:48

  Ohhh die bergen en die sneeuw en die luchten! En ik ben heel benieuwd naar je speciale editie volgende week, spannuuund!!!

  • Melle
   Auteur
   februari 3, 2017 / 09:52

   Haha yeeeheeeees, al hoop ik niet dat ik nu de verwachtingen te hoog heb gemaakt. Maar goed, we gaan het meemaken!

 5. februari 3, 2017 / 08:59

  Melle je bent echt een kanjer! Ik zou niet naar beneden durven. Vind ijs ook zo eng. En dat sleetje, hoe mini is dat?! Ik denk dat ik gewoon meteen om zou vallen. Haha. Geef mij dan maar een bubbelbadje ;) Kan wel goed geloven dat je, terug thuis, een beetje moest bekomen. Zo’n reis is altijd enorm fijn, maar inderdaad, wat daarna? Vind het dan altijd zo vreemd als je dan terug naar je werk moet. Alsof er niets gebeurd is ofzo. Haha. En dan kan je het je zo moeilijk inbeelden dat je, bijvoorbeeld, vorige week nog ergens helemaal anders aan het genieten was van sleeën op te kleine sleetjes en skieën op eng ijs. Ben helemaal benieuwd naar je volgende kiekdag! SPANNEND! :D

  • Melle
   Auteur
   februari 3, 2017 / 09:54

   Dankjewel lieve Irene, wat een hele fijne en lieve reactie! Hoe jij dat verwoord is altijd zo fijn en magisch. Dan denk ik: jaaaaa dat is het precies! Alsof er niets is gebeurd en je niets hebt gemist en toch nu weer doorgaat haha. Het is wat maar hoera, voor de kiekdag volgende week ga ik mijn best doen. LIEFS! XX

 6. februari 3, 2017 / 09:17

  Wat een heerlijke kiekdag weer (begin ik zo elke week mijn comment?) al die fijne sneeuw en lucht foto’s, ik wil NU op vakantie ;) Ondanks dat dit de week is dat je weer thuis kwam en dat je daar nog even aan moest wennen, is het weer een mooie week geweest. Ik kijk heel er uit naar je kiekdag van volgende week, ben benieuwd wat voor een speciale dingen je hebt bedacht. Helaas ga ik er even wat langer op moeten wachten, aangezien ik volgende week het festival heb waar ik nu voor werk, dus even totale focus op werk. Maar ik zet je kiekdag nu meteen op het lijstje met dingen die ik wil doen zodra ik weer thuis ben!

  • Melle
   Auteur
   februari 3, 2017 / 09:56

   Ik heb zo’n vermoeden van wel maar zolang je het blijft doen weet ik dat het goed gaat :) Het valt pas op als je iets anders zegt, haha! En ooo zo lief dat je zo fan bent van de kiekdag en dat je het speciaal even op je lijstje zet. Dat maakt mijn dag ZOOOO GOED! <3

 7. februari 3, 2017 / 09:43

  Die luchten <3 ik wil ooooook! ;-)
  En heerlijk is dat afstrepen he? Na vakanties heb ik trouwens altijd extra zin om weer aan de slag te gaan.

  • Melle
   Auteur
   februari 3, 2017 / 09:57

   Tik ‘m aan voor mooie luchten! <3 En wat fijn zeg dat je altijd zin hebt om weer aan de slag te gaan. Volgens mij betekent dat wel dat je een heel leuke baan hebt. Hoera! Fijn weekend xx

 8. Marjolijn
  februari 3, 2017 / 10:18

  Wat een prachtige foto’s toch van al die bergen en luchten! Op ijs skiën lijkt mij ook wel heel eng. Ik ben al bang om met de fiets te gaan als er ergens ijs ligt, ook al is het maar een klein stukje. Ik moet er niet aan denken om dan een bevroren berg af te roetsjen…

  Wat aardig dat je iedereen van wie je iets hebt geleend bloemen gaf! ‘Aandacht maakt alles mooier’, zeggen ze bij IKEA toch? En ik kan niet geloven dat ik net de IKEA geciteerd heb xD

  Ik ben benieuwd naar de speciale editie kiekdag! Ga je misschien een video maken? =)

  • Melle
   Auteur
   februari 3, 2017 / 10:25

   OO FIETSEN OP IJS! Niet oké. En haha je bent wel echt een held als je IKEA citeert. Dus bij dezen. HOERA! O en over de speciale kiekdag gesproken. Het wordt geen video maar lijkt je dat leuk? Een weekvlog ofzo? Misschien is dat iets om te proberen. Liefs!

   • Marjolijn
    februari 3, 2017 / 21:07

    Haha, je bent al tweede vandaag die zegt dat ik een held ben; een vriendin ook al toen ik haar een opdracht doorstuurde. Ik voel me gevleid, hoor!

    En bij deze heb je twee stemmen voor een vlog, dus wellicht leuk om eens te doen? Al ben ik ook heel benieuwd naar wat je voor volgende week hebt bedacht, hoor :-)

    • Melle
     Auteur
     februari 3, 2017 / 22:19

     Hét moment om het maar aan te nemen dan het ook echt zo is :) O en haha dat is goed om te weten. Wie weet gauw een keer! Dank in ieder geval voor je input. Altijd fijn!

 9. februari 3, 2017 / 11:51

  Haha! Je beschrijft precies het thuiskomgevoel: “Wat is Nederland toch plat hè?”, standaardopmerking als we Nederland weer in kwamen rijden vroeger. Maar het is ook écht zo!
  Ben heel benieuwd naar je jubileum kiekdag! Ga je soms voor ons vloggen deze week?!

  • februari 3, 2017 / 11:53

   Haha! Dit krijg je er dus van als je kiekdag opent, heel lang open laat staan, niet refresht en dan wel een reactie achterlaat. Marjolijn was me voor met het vlog-idee!

   • Melle
    Auteur
    februari 3, 2017 / 12:02

    Ons platte kikkerlandje toch, haha! En vloggen. Lijkt het je iets? Het zat niet in de planning maar als er nog meer mensen het gaan zeggen dan ga ik een weekvlog eens overwegen :) Liefs!

 10. februari 3, 2017 / 15:32

  Prachtige plaatjes van je ski-reis zeg! Die wind lijkt me lastig, maar als ik met tegenwind van een berg af kan zou ik dat denk best fijn vinden. Als ik niet zo snel ga is het minder eng hahaha :P En ja die bergen, ik ben er ook verliefd op haha. Ik geloof niet dat ik ooit weer zo plat wil wonen…

  • Melle
   Auteur
   februari 3, 2017 / 16:52

   Haha nou het was idd in dat opzicht wel fijn. Totdat je dus de skilift uit komt en dan van een heuveltje langzaam naar beneden zou moeten glijden. Ik wist niet hoe snel ik weg moest komen voordat de volgende uit de lift zou komen haha!

 11. februari 3, 2017 / 18:55

  Mijn dag was al iets positiever dan de rest van de week (aangezien ik het moeilijk had met oma die stierf in september) en ik al een hele week geen inspiratie had voor iets. Dat is wel lastig als je in een opleiding zoals de mijne zit, daar heb je constant inspiratie nodig. Ik heb de hele week van allerlei mensen superveel steun gehad dus dat is wel lief en daar ben ik dankbaar voor! Vandaag was supergoed. Ik heb veel gelachen, veel plezier gehad en een superrapport op school :) Maar die foto van scheelkijkende Knysha heeft hem toch nog net iets beter gemaakt! Dankjewel voor je fijne Kiekdag en de fijne weekafsluiter :)

  • Melle
   Auteur
   februari 3, 2017 / 20:03

   Hiep hoera, alstublieft! En hoera ook voor je goede rapport :) YEHEES!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.