Vrijdag Kiekdag | Coachen met badeendjes, familieweekend en hebben pinguïns knieën?

vrijdag-kiekdag-badeendjeElke keer als de kiekdag af is doe ik een dansje, strooi ik met denkbeeldige confetti en roep ik het vrolijk door het huis. Are you ready for Kiekdag?

Vrijdagochtend. Dit keer niet in de trein of op het station mijn ontbijtfoto maken, maar lekker in de tram! Ik kon vandaag met Mandie meerijden naar Arnhem en daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Het was niet alleen ontzettend fijn om samen te reizen, maar ook nog eens heel leuk én effectief. Ze vertelde dat ze vast zat met de naam van haar coachbedrijf. Dus hebben we van de tijd gebruik gemaakt voor een brainstormsessie die méga effectief bleek te zijn. In de laatste 30 minuten van de autorit hebben we een naam bedacht. Ze was helemaal geïnspireerd door de bomen en het seizoen, door veranderingen en het omarmen daarvan. De naam ‘Changing Seasons’  past héél goed bij haar. Echt zó tof en wat een energie komt er dan los zeg, wauw!

Even een theetje, even kletsen en op naar het eerste onderdeel van de dag. Het thema van vandaag was coachen met opstellingen, maar de ochtend ging over erachter komen wat je wil. Wat je ‘why’ is, zoals Simon Sinek dat zo mooi zegt, waarom je doet wat je doet. En ik moet eerlijk bekennen, voor de eerste keer tijdens de opleiding was ik niet zo heel enthousiast over het programma. Het sloot aan bij sommige mensen, maar niet bij mij en ik merkte dat meerdere dat (gelukkig) ook hadden. We moesten ook ons verlangen opschrijven en dat uitspreken en ergens voelde ik me daar mega oncomfortabel bij, omdat het daardoor voelde alsof het op dat moment niet goed was. Ik schreef er dinsdagavond een blog over. Ergens was het wel fijn om te merken dat er meerdere mensen geen aansluiting vonden bij het ochtendprogramma en dat ik blijkbaar wél heel goed weet wat me drijft, wat mijn waarden zijn en waarom ik dingen doe.

Na een lekkere lunch was het tijd voor deel twee. Het échte opstellen kon beginnen! Het heeft ongelofelijk veel indruk gemaakt, ik vond het zó interessant! Coachen met opstellingen gaat eigenlijk over systemen. Zo noemen ze het ook vaak. Je werk, het gezin waarin je bent opgegroeid, maar ook de groep mensen waar we afgelopen vrijdag mee waren, zijn systemen. We begonnen ermee dat iedereen in de ruimte ging staan. Ergens waar het goed voelde. Eigenlijk heel logisch, je doet het waarschijnlijk ook vaak onbewust. Bijvoorbeeld als je de trein in loopt of de kantine en je even een paar seconden neemt om te kijken waar je wilt zitten, waar het goed voelt. Zo stonden we een tijdje als groep verspreid over de ruimte. Maar wat gebeurt er als er iemand opeens ergens anders gaat staan. Dan heb je misschien de neiging om ook te verplaatsen. Méga interessant, want dit bleek de basis voor de opstellingen. Als je er – als uitkomst van de coachsessie – zelf anders in staat, beweegt de energie om je heen met je mee. Klinkt echt mega zweverig, en voor iedereen voelt dit natuurlijk anders, maar ik vond het heel bijzonder.

Wat doen die badeendjes op de foto vraag je je nu vast af. Nou, daarmee hebben we opstellingen gemaakt. Van de vijf belangrijkste personen in je leven tot het systeem waar het meeste ‘gedoe’ was. Het heeft me mooie inzichten gegeven. Niet alleen over mijn persoonlijke opstelling maar ook over die van degene met wie ik oefende. ‘Laat het systeem praten’, was de opdracht. Als coach je verplaatsen in de ‘energie’ van een persoon en dan iets zeggen over de situatie bleek krachtig, bijzonder en mooie inzichten te geven. Echt wauw, ik was helemaal ontroerd.

O hallo! Na een drankje en het nodige napraten, wist ik al waar ik wilde eten. Happy Italy natuurlijk! Nomnomnom.

Mmmmmmmmmmmm en hoera voor doggie bags.

Zaterdag had ik niet bijster veel gepland. Vooral veel ontspannen en samen met Stephan zijn. ‘s Ochtends deden we lekker rustig aan, ging ik nog een lesje spinning doen en gingen we daarna even de stad in. Voor een mega leuke winactie die je hier binnenkort vindt, ging ik langs Brainy Days om een pakketje op te halen. Oo jongens, ik vind die winkel toch zo ontzettend leuk en wat onwijs gaaf dat ze meedoen aan de winactie!

Onderweg liepen we langs de visboer. En ja, als je dan nog niet hebt gegeten, is een bakje kibbeling wel héél erg fijn (en lekker warm). Het was echt super gezellig en fijn om zo spontaan samen even een visje te eten.

Sinterklaas. O ja! Dat heb ik ook nog een stukje gezien op tv. Serieus, dan ben je 29 en dan kijk je dus alsnog op tv naar de intocht. JUP! Ik begon direct te roepen dat ik mijn schoen ging zetten – hint Stephan haha – dus toen we langs Marqt liepen, konden we niet anders dan even een chocoladeletter/reep scoren. Dit waren de enige twee die nog in het schap lagen. Het had gewoon zo moeten zijn :)

Oeh la laaaa, dit is dus de inhoud van het Brainy Days pakketje. WOOHOO! Ben je al benieuwd?

Oo check deze snow globe. We zagen hem bij Hema en ik kón niet anders dan hem gewoon in een lijn in mijn mandje doen. Sorry, not sorry.

Deze foto is verre van charmant en ziet er eigenlijk helemaal niet zo lekker uit. Maar! Vandaag was dus eindelijk het moment dat ik deze pizza eens ging proeven. Stephan was met vrienden uit eten, dus ik had het rijk én de pizza voor mij alleen. Ik belegde de bietenbodem met geitenkaas, paprika, champignons en een mini beetje honing. Van die bieten, daar proefde ik niets van. Denk dat dat een goed teken is, want ik vind de smaak van bieten vaak best wel overheersend. Dus hoera voor de bietenpizza!

Zaterdagavond maakte ik een begin aan een potentieel logo voor mijn bedrijfje voor coaching én bloggen Make your day! En stiekem vind ik dit dus mega spannend om met je te delen, maar aan de andere kant ook niet. Ik wil het zo graag aan je laten zien en weten wat je ervan vindt!

Zondag werden we wakker en zagen we opeens dat Sinterklaas langs was geweest. Hij was zelfs zo lief geweest dat hij ook nog eens een klein pakje met kattenvoer voor de katjes mee had genomen. Fleur was er blij mee!

Na het ontbijten haalde we onze auto op die we hadden gehuurd en reden we door naar het logeeradres van oma. Weet je nog, die hebben we een tijdje terug opgehaald van Schiphol. Ze woont in Suriname en is tijdelijk voor een aantal maanden in Nederland. Met zijn drieën reden we gezellig naar mijn ouders toe voor een – als vanouds – familiedagje.

We reden toevallig langs mijn schoonouders, dus na een korte stop daar – superleuk – besloot ik om te rijden. Ik heb al 10 jaar mijn rijbewijs, maar rijd echt amper. Dit was mijn kans en hoera, ik kon het nog!

POEMAAAA! <3 Dit lieve poezenbeest is al 11 jaar en nog steeds de mascotte van het gezin. Wat een cutiepie.

Na een lunch bij mijn ouders gingen we met zijn allen een wandeling maken door het bos. Het was echt zo mooi weer en het licht viel zo magisch op de bomen, wauw!

Oké, nog eentje dan.

O en natuurlijk moesten deze twee gekkies – vooral op elkaar – ook even vastgelegd worden.

Die avond gingen we met zijn allen uit eten. Naar een wokrestaurant. Of nou ja, eerder een soort all you can eat waar je naast allemaal mega lekkere dingen eten – en ooooo kijk de TOETJES! – ook wat dingen kon laten wokken en grillen. Beetje fout, maar het was heel gezellig, ontspannen en onwijs heerlijk eten.

Hallo maandag! Ik maakte havermout met frambozen en rozijntjes en hoewel het er mega lekker uit zag was het toch ietwat zuur. Ik gebruikte namelijk water in plaats van sojamelk – dat was namelijk op. Hoera voor honing…

… én winterthee én deze vraag! Jeetje wat een moeilijke. Ik weet niet eens wat mijn grootse vraag is dus misschien ga ik direct maar voor mijn grootste wens, al weet ik ook niet zo goed wat dat is. Wat zou jij hierop antwoorden?

Ik moest zó ontzettend lachen om deze post op Instagram! Echt hoor, heel herkenbaar. Al die gedachten, al die vragen! En dan vooral dat gevoel dat je eigenlijk heel moe bent, maar dat je ook weer niet kunt slapen. Ik was trouwens wel benieuwd of pinguïns knieën hebben. Het antwoord is dus – verrassend – ja!

Dinsdag stond de hele dag in het teken van onze planning. Evalueren hoe het is gegaan, qua taken en samenwerkingen. Vervolgens hebben we een hele nieuwe planning gemaakt. Elke keer als we aan het einde van de dag weer met een nieuw gevuld scrumbord op onze plek aankomen, vind ik dat zó fijn! Al die gekleurde post-it’s zorgen wel voor een vrolijk geheel. Krijg je toch spontaan zin in een nieuw sprint!

Voor de rest maakte ik op een foto van een boodschappenlijstje na de rest van de week eigenlijk geen foto’s. Bizar eigenlijk, maar schijnbaar was de rest gewoon niet zo fotogeniek. Dinsdagavond bracht ik door in de sportschool tijdens een duurtraining met spinning – wat super tof was en woensdag kroop ik na een werkdagje op de bank met mijn laptop om alvast een begin te maken aan deze blogpost. Nu ik het schrijf is het donderdagavond en word ik stiekem een beetje zenuwachtig. Morgen is namelijk de fotoshoot voor Viva én ga ik met Deniece van SmartUp Network afspreken. SUPERLEUK en mega spannend EN SUPERLEUK! Dus dat.

Iets gemist?

Volgende week in de kiekdag

Een fotoshoot voor Viva, een afspraak in Rotterdam en dan komt er wel iets héél leuks aan. Namelijk een ultiem chillweekend met Louise. Wow wat heb ik daar onwijs naar uit gekeken zeg! Zaterdag lekker rustig aan doen, beetje winkelen in Zwolle en vanuit daar gaan we naar een Bed & Breakfast. Lekker kletsen, eten, nog meer kletsen en bovenal, lekker in onze pyjama – aka onesie – ultiem chillen.

Hoe was jouw week en wat ga jij dit weekend allemaal doen?
Veel liefs en een ongelofelijk fijn en méga ontspannen weekend gewenst!

X Melle
@melle.bouwhuis

31 Reacties

 1. november 18, 2016 / 08:57

  Wat een leuk overzicht weer, ik heb net even op de site van Brainy Days gekeken en wat ziet dat er allemaal ongelofelijk leuk uit zeg.

  • Melle
   Auteur
   november 18, 2016 / 20:21

   Echt he, als ik daarop aan het kijken ben wil ik echt álles kopen. Laat staan toen ik afgelopen zaterdag in de winkel was ;)

 2. november 18, 2016 / 09:10

  Wat een heerlijke vrolijkheid spat hier toch weer vanaf, het is fijn om ein-de-lijk weer op een vrijdagochtend je kiekdag te kunnen lezen (ik ben gewoon anderhalvemaand lang niet thuis geweest op vrijdagen, hoe debiel is dat?!)

  Ik vind het grappig dat het ochtendprogramma van vorige week niet bij je aansloot en bij mij juist nu connect. Ik merk dat alles momenteel in mijn leven wijst naar het feit dat ik niet precies weet wat ik nu wil. Alle boeken en films die ik lees en kijk, die gaan over dit onderwerp, geheel toevallig? Dat realiseerde ik me pas toen ik net jou stukje las. Mooi is dat toch :)

  Geniet van vandaag (!!!) en komende week :)

  • Melle
   Auteur
   november 18, 2016 / 20:30

   Hoe debiel is dat? Hoe mega ongelofelijk tof dat je dat gewoon kunt zeggen. WOOHOO! Ik heb echt genoten van alle mooie foto’s op instagram van de bijzondere plekken waar je bent geweest. Welkom terug! En wat mooi dat je je dat nu realiseert! GOALS! <3

 3. november 18, 2016 / 09:32

  Wat een feestje weer! En moest ook wel lachen om die pinguïns haha. Altijd leuke feitjes ;-) Ik wens je een schitterende week toe topper en dat je maar lekker mag genieten van alles en iedereen <3

  • Melle
   Auteur
   november 18, 2016 / 20:31

   Haha vraag jij je dat ook altijd af? ;) En dankjewel lieve Deisy! Ik wens je ook een heeeeeeele fijn week toe. Volgens mij komt het helemaal goed, je gaat als een speer! x

 4. november 18, 2016 / 09:40

  Ik krijg echt honger van al je eetfoto’s hahaha. En ik vind je logo top! Kleurrijk en vrolijk, maar tegelijk heel professioneel. Echt mooi!

  • Melle
   Auteur
   november 18, 2016 / 20:32

   Oo lief! Dankjewel, dat klinkt echt heel erg goed en als het zo op je overkomt dan oooo YES! <3

 5. Marjolijn
  november 18, 2016 / 10:33

  Wat een leuk logo, zeg! Heel vriendelijk en uitnodigend. En superveel plezier bij je fotoshoot! :-)

  • Melle
   Auteur
   november 18, 2016 / 20:36

   Oeh wauw dat klinkt echt goed! YEES! Dankjewel :) En de fotoshoot was goddank heel leuk! Vond het wel een beetje spannend allemaal maar er was echt een hele ontspannen sfeer, fijne mensen en de foto’s is volgens mij – ik heb het nog even gevraagd, heb nog niks gezien – best goed geworden. Eerste nummer van januari in de winkels. WAAA!

 6. november 18, 2016 / 11:41

  Wat fijn dat jullie samen zo tot een naam konden komen voor haar! Het klinkt inderdaad echt als een heel passende naam! En wat hebben jullie een on-wijs schattige gezinsmascotte, hihi. Echt een drollie. En die boswandeling moet echt wel prachtig geweest zijn, wauwie. Ik vind je nieuwe logo’tje voor je bedrijfje echt prachtig. ZO cool dat je dit allemaal gaat doen; ben stiekem best een beetje jaloers. Veel liefs <3

  • Melle
   Auteur
   november 18, 2016 / 20:39

   Ze bleef maar dingen zeggen als ‘grounded’ en ‘earth’ dat soort dingen, toen de boom er eenmaal was ging ze helemaal los. Zo bijzonder hoe een naam dan zo bij iemand kan passen en dat ze daar zoveel energie van krijgt! Van de boswandeling heb ik direct wat foto’s doorgestuurd :) En de gezinsmascotte, haha echt lief he! Vooral als ze zo lekker ligt te ‘steengrillen’ ;) En dankjewel voor je lieve woorden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het allemaal wel heel spannend vind hoor en het gaat echt niet allemaal van een leien dakje maar dit voelt zo sterk dat ik het heeeeeel graag wil doen. Met jouw lieve woorden en support gaat dat dus zéker lukken. LIEFS! xx <3

 7. november 18, 2016 / 15:38

  Wat interessant met die badeendjes en een omgeving die met je meebeweegt. Zet me echt aan het denken. Oooh en kibbeling, dat heb ik al zo lang niet meer gehad, maar is zo lekker. Misschien moet ik binnenkort ook maar een bakje kibbeling scoren. Super leuk dat je vandaag de Viva fotoshoot hebt, ben echt mega-benieuwd!

  • Melle
   Auteur
   november 18, 2016 / 20:41

   Interessant he! Het heeft bij mij ook heel wat losgemaakt. En kibbeling, jaaaa eerst volgende viskraam, GO GO GO! :) In januari komt de Viva met mij erin uit. O god ik kan niet wachten!

 8. november 18, 2016 / 16:47

  oeh food! en interessant zeg, kibbeling is ook zo lekker.. vroeger at ik dat iedere zaterdag met mijn ouders.. en ik heb nog nooit bij happy italy gegeten! :o

  • Melle
   Auteur
   november 18, 2016 / 20:43

   Happy Italy kende ik ook niet voordat ik in Arnhem was geweest. Blijkt wel meerdere vestigingen te hebben maar bijvoorbeeld niet in Amsterdam. Het is voor een snelle, lekkere en goedkope maar toch best stijlvolle hap echt een goede hotspot :)

 9. november 18, 2016 / 18:27

  Mooi logo, mooie foto’s en mooie vooruitzichten :) jij gaat er wel voor!
  Iedere vrijdag kom ik thuis van school en lees ik direct je kiekdag, leuke blogpost!

  Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   november 18, 2016 / 20:44

   OOOOOO LIIEEEFF! ♡♡♡♡♡♡

 10. november 18, 2016 / 18:58

  Interessant ja, die oefening waar je je fijn voelt in de ruimte! Dat heb ik ook met een workshop toneel gedaan (om daarna de oefening te doen dat je in een lift staat en één iemand stinkt, maar je mag niet praten haha).

  • Melle
   Auteur
   november 18, 2016 / 20:45

   Hahahaa dat klinkt echt hilarisch. In mijn gedachten zie ik jullie allemaal om een persoon heen echt zo naar elkaar kijken en dan naar die persoon, van die blikken trekken, je hoofd in je sjaal begraven, als een dolle de lift uit rennen als je op je verdieping bent, haha echt leuk!

 11. november 18, 2016 / 22:03

  Toen ik besefte dat het vrijdag was, ben ik als een gek naar je blog gesurft omdat ik wist dat Kiekdag er weer was! Mooie week heb je weer gehad. En ik ben 19 en als Sinterklaas weer in het land is en de liedjes weer spelen voel ik me weer een 5-jarige en word ik even hyper en kinds als een 5-jarige. Ik zeg altijd dat je maar zo oud bent als je je voelt ;) Dus wat dat betreft herken ik me heel erg haha!

  • Melle
   Auteur
   november 19, 2016 / 12:26

   Oooo zo onwijs tof om te lezen! Echt mega bijzonder! Dankjewel <3 En wat superleuk dat je je ook weer even een 5-jarige voelde afgelopen weekend. Tik 'm aan! :)

 12. november 19, 2016 / 18:03

  Oh Melle, het is alweer een poosje geleden dat ik je blog bezocht door alle drukte. Gelukkig heb ik weer even de tijd gevonden om bij te lezen op mijn favoriete blogjes! :) Oh en wat wordt ik er toch blij van je blog! Het straalt zoveel vrolijkheid en gezelligheid uit!! :) Vind het super leuk om te zien waar je allemaal mee bezig bent op dit moment en vind je logo en de naam Make your day ook echt FANTASTISCH!

  • Melle
   Auteur
   november 20, 2016 / 17:12

   OOOOO JAAA WELKOM TERUG! :) En dankjewel voor je mega leuke reactie en lieve woorden. Ik ga even een dansje doen. JOE! xx

 13. november 20, 2016 / 15:02

  Wat een leuk overzicht weer! Die S van Tonys heb ik van mijn vriendinnetje gekregen die in Colombia is. Hij is al op natuurlijk Haha. En leuk te weten dat pinguïns knieën hebben ?

  • Melle
   Auteur
   november 20, 2016 / 17:14

   Snap ik wel, die dingen zijn zooo lekker! Kan ik nog ergens kruidnootjes naartoe sturen? En hoera voor de knieën van pinguïns. Ik vraag me dus nu nog steeds af ‘hoe dan?’. Want stiekem zitten ze dus met hun knieën opgetrokken. Heel gek.

   • november 20, 2016 / 17:15

    Haha ik heb de eerste twee zakken pepernoten al op :P De volgende komt met mijn ouders mee denk ik begin december. Ik begin al uit te dijen…

    • Melle
     Auteur
     november 20, 2016 / 17:27

     Hahhaa het maakt niet meer uit, je bent toch al getrouwd ;) O wacht! Volgend jaar nog een keer. MMmm .. oké daarna dan ;)

 14. november 20, 2016 / 17:03

  Haha die pinguïnpost is geweldig! :D Ik laat je vrijdag kiekdagpost altijd open staan tot ik er genoeg tijd voor kan uitrekken om hem met aandacht te bekijken/lezen en dat is dus meestal op zondag. Momentje om naar uit te kijken hoor! Je had weer een fijne week! Vind het altijd wel bijzonder dat wij daar van mogen meegenieten.
  Je logo ziet er al helemaal geweldig uit! Mooie kleurtjes ook. En het lettertype ook. Ja oké, ik vind het dus heel geslaagd. En ook laagdrempelig. En vrolijk en positief. Hihi.
  En zo megatof dat je een fotoshoot mocht gaan doen! Dat zou iets zijn waar ik superveel zin in zou hebben maar wat ik ook echt megamega spannend zou vinden. Beetje gevalletje uit je comfortzone treden. Ben zo benieuwd naar het resultaat!

  • Melle
   Auteur
   november 20, 2016 / 17:27

   Hoera hoera, dankjewel! Dat is echt fijn. Jij bent wel een van de belangrijkste personen die het logo goed moet vinden dus dat kunnen we dan bij dezen ook aftikken. Had de confetti nu wel eerst afgesteld op de kleuren van ons huis – als in, dat het logo ook uitstraalt dat je je thuis moet voelen – en ik merk dat de kleuren als ze wat neutraler zijn zoals nu, ook wat minder aanwezig zijn. Heb m ook gemaakt met hele felle kleuren maar dan ziet het er heel anders uit, dan zie je eerst de confetti. Ik weet niet, volgens mij is dat niet wat ik wil. En die fotoshoot was dus preciés dat! Leuk en spannend en toch wel een beetje onzeker want ik heb geen idee en of het er een beetje oké uit ziet dus we gaan het zien! AAAH!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.