Waarom afgelopen weekend spontaan fantastisch was

fijn-weekendVriendlief naar Lowlands, ik het hele weekend alleen thuis. Zonder plannen. Begint al goed, zul je denken. Lekker op de tafel dansen wanneer de kat van huis is. Het tegendeel was waar. Ik zag er een beetje tegen op. Want zonder plannen, wat ga ik dan het hele weekend in godsnaam doen? Naast schoonmaken, boodschappen doen, wasjes draaien, nog meer schoonmaken, bloggen, katjes knuffelen en naar de sportschool gaan.

Een berichtje van Bianca. Femke, onze gezamenlijke vriendin die gespecialiseerd is in webcare, gaat zaterdag tijdens SAIL op de Social Media boot van KPN werken. Of ik het leuk vond om af te spreken. Het plan was om haar bij de boot te droppen, wij rondhobbelen en bootjes kijken, haar later weer op te pikken en dan nog even samen ergens wat eten en drinken. Klinkt als een plan! Dus zo stond ik rond half 12 op zaterdag op het station de twee meiden op te wachten. Toen we ons eenmaal door de mensenmassa heen hadden gewerkt en de boot hadden gevonden, was het moment daar om samen er vandoor te gaan. Maar niets was minder waar.

We mochten mee! Terwijl Femke de webcare in de gaten hield, zaten wij tussen andere genodigden onwijs te genieten van dit spontane uitstapje. Het was een overweldigend en onwijs bijzonder gevoel om tussen zo veel boten over het IJ te varen. We keken onze ogen uit. De puppy-modus was aan!

Na ruim twee uur varen zat het spontane boottochtje erop. Na wederom ons door de mensenmassa heen te hebben gewerkt, gingen we naar de NDSM-werf om daar nog even bij Pllek te zitten. Maar niet voordat we in de megazweefmolen – 60 meter hoog – waren geweest. Als een kind zo blij.

Vandaag weer aan de slag. Jammer zeg. Niet echt, want maandag is én blijft – natuurlijk, hoe kan het ook anders – de leukste dag van de week. Maar met een spontaan fantastisch weekend achter de rug wordt de maandag stiekem nét wat leuker. Blijheid, positiviteit en zonneschijn neem ik gewoon mee de week in. Zo zie je maar, het weekend is nét zo belangrijk.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.