The happiness project | Yoga every damn workday

melle-yogaEén positieve gedachten in de ochtend kan je hele dag veranderen. Nou, dát leek me wel wat! Met een nieuwe yogamat – oo jongens, ik ben daar zó blij mee! – en een lastige periode op mijn werk leek dit het perfecte moment om aan deze quote gehoor te geven. Mijn plan? Elke werkdag ‘s ochtends om 7 uur opstaan en de dag beginnen met een korte yogales.

Elke dag yoga, waarom?

Mijn leven staat op het moment een beetje op losse schroeven, maar tegelijk lijkt het alsof alles samen komt. Alles lijkt in het teken te staan van bewustwording. Bewust en gezond eten na 20 kilo afvallen, veel sporten en een nieuwe start maken in mijn carrière door op zoek te gaan en te kiezen voor een baan die ik écht leuk vindt. Een transformatie. Fijn! Maar niet gemakkelijk. Yoga in de ochtend lijkt me iets om naar uit te kijken, een fijn ochtendritueel, een mogelijkheid om tijd te maken voor mezelf – het blijft toch een dingetje – en de dag te beginnen met een positief gevoel. Dus, elke werkdag ‘s ochtends om 7 uur opstaan en de dag beginnen met een korte yogales.

Let’s go!

Zondagavond
In bed denk ik na over mijn idee, dat ik weer iets geks heb gedacht en daar gehoor aan ga geven. Ik en mijn ideeën; als ik iets in mijn hoofd heb gehaald, dan weet je hoe dat gaat. Ik bedenk me dat mijn ontbijt én de yogales dingen zijn waar ik nu al onwijs naar uitkijk. Ergens is het toch jammer dat die fijne dingen allemaal in de ochtend zijn maar voor nu in ieder geval iets om naar uit te kijken. Gauw slapen!

Maandag
Ah stom! Niet zo lekker geslapen en daardoor merk ik dat ik een beetje onrustig ben. Ken je dat? Dat je iets anders gaat doen dan ‘normaal’ waardoor je steeds wakker wordt en bang bent dat je om een of andere reden niet op tijd op zal staan? Dat dus. De yogales gaat oké maar ik merk dat ik niet echt uit mijn hoofd kan komen. Als tot overmaat van ramp mijn wekker af gaat om half acht, net als ik in een ingewikkelde yogapose sta, en ik hem niet uit kan krijgen is het klaar. Hè, zo had ik het niet bedacht! Wat wél fijn was was is dat ik de tijd had genomen om mijn eigen yogastudio te maken door kaarsjes aan te zetten terwijl het buiten nog schemerig was. Ik had de tijd van de wereld om daarna te ontbijten en kleding uit te zoeken, om onwijs treuzelen en kwam toch op tijd op mijn werk. Yeeeheeees!

Dinsdag
Gisteravond had ik alles al strategisch klaar gelegd dus toen ik vanmorgen wakker werd kon ik zo mijn bed uit, yogabroek en sport bh aan, via de laptop naar de woonkamer, kaarsjes aan, katjes eten, yogamat ophalen en gaan. Het heeft zijn voordelen om 7 uur ‘s ochtends. De yogales ging goed, beter dan gister. Na de les post ik een foto op instagram, eet ik een heerlijk ontbijtje, zet ik een vrolijk muziekje aan en sta ik dansend voor de kast mijn outfit uit te zoeken.

Woensdag
Ik dacht dat ik had gedroomd dat de wekker was gegaan. Niet dus. Het was echt tijd om op te staan. Iets later dan gepland maar hé, ook prima. Yoga was fijn. Ik merk dat het doen van dezelfde les echt een goed idee is. Hoef ik niet steeds naar het scherm te kijken van mijn laptop. Na mijn lesje ruim ik mijn spullen op en is het tijd om me aan te kleden. Ik snap wel dat sommige mensen áltijd in hun yogabroek lopen. Dit wil ik ook!

Donderdag
Jaaaa het is al donderdag! Dat betekent dat ik al over de helft ben van deze challenge. Ik moet zeggen: het voelt al bijna als een vast onderdeel van mijn ochtendroutine. Eigenwijs dat ik ben heb ik vanmorgen een andere les gedaan dan. Ik had er wel zin in, alleen al was het alleen al door de naam ‘find your purpose’. Deze les was niet zo flowy en was voor de helft – moet je nagaan, die les duurt 20 minuten – besteed aan één pose om je heupen te openen. De double pigeon is niet mijn favoriet, erger nog, ik kan deze niet eens (google maar, hoe dan?). Maar alsnog fijn om even te strechen. Voorkeur gaat wel uit naar iets meer flow dus yay, weer wat geleerd!

Vrijdag
Mijn lijf was vanmorgen vrolijk aan het protesteren. En geef het eens ongelijk na elke ochtend yoga-oefeningen én maandag, dinsdag en donderdagavond mijn wekelijkse klasjes. Een lijf van een 86-jarige oma was er niets bij. Maar hé, ik ben ik niet als ik niet gewoon doorzet. Dus hop de mat erbij, laptop erbij – zelfs de kaarsjes nog aan – en gaan. Goed begin van de dag!

Conclusie

Als ik nadenk over hoe ik me aan het begin van de week voelde en hoe ik me nu voel, is dat echt een wereld van verschil. Een fijn en lang ochtendritueel met yoga, extra me-time en de tijd nemen om me klaar te maken voor de werkdag is fijn! Ik heb gemerkt dat tijd besteden aan jezelf, aan je gevoelens, gedachten en je zijn – en dat klinkt een misschien een beetje raar en zweverig – helpt om in een periode waarin je je niet goed voelt en neerslachtig bent, naar iets positiefs om te buigen. Alleen al door er aandacht aan te besteden. Het zet de toon voor de rest van de dag, voor de rest van de week! Dat ik dit vaker ga doen staat vast.

6 Reacties

 1. november 2, 2015 / 14:32

  Wat goed dat je dit hebt gedaan! Ik probeer ook zo veel mogelijk ochtenden te beginnen met yoga want ik merk dat het me echt goed doet. Maar het lijkt me nog fijner om het net als jij goed aan te pakken met kaarsjes etc. Heel leuk ook om te horen dat je verschil merkt, ik geloof ook inderdaad echt dat het belangrijk is om die ‘stilte-momentjes’ regelmatig te hebben. Ik ga er ook weer meer mee aan de slag! En hoop dat het jou blijft lukken om je lastige periode te verslaan!

  • Melle
   Auteur
   november 2, 2015 / 20:37

   Dankjewel, wat lief! Kreeg echt een grote glimlach op mijn gezicht terwijl ik jouw reactie las :)

 2. november 2, 2015 / 20:32

  Wat voor lessen doe je? Youtubefilmpjes of iets anders?

  En: goed idee om iets vasts in je dagelijkse dingen te hebben als verder niets vast is.

  • Melle
   Auteur
   november 2, 2015 / 20:40

   Ik heb een paar lessen van Gaiam yoga op mijn computer staan. YouTube is ook erg handig, zoek naar yoga Tim en je hebt hele fijne lesjes te pakken :) ik wil misschien een proefabonnement nemen bij yogaglo, daar heb ik bij een vriendinnetje laatst een paar van gedaan :) succes!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.