Tell us everything! | Een dag als Marketing manager bij Paphos Group

marloes-joosten-paphos-groupYES! Vandaag is dé dag van Marloes Joosten! Zij is Marketing Manager bij Paphos Group en neemt ons mee op sleeptouw. En ik kan je vast vertellen, na het lezen van haar geweldige blogpost over haar werkdag, was ik he-le-maal enthousiast!

RISE AND SHINE, COME ON LET’S ROLL!

06:45. Mijn wekker gaat. Vaak ben ik hem al voor. Duizend gedachten met wat ik die dag allemaal ga doen vullen mijn hoofd voordat ik om 06:50 mijn bed uit stap om te douchen. Dat is vroeg hoor ik je denken. Klopt, ik ben het type ‘vroege vogel’ dat graag overal op tijd komt. Zeg maar gerust té vroeg. Die vroege vogel was ik overigens als klein kind al. Wanneer ik bleef logeren bij vriendinnetjes lag ik vaak vanaf een uurtje of zes al te wachten totdat zij zouden ontwaken. Helaas duurde dit vaak uren. Een vroege vogel dus, met onwijs veel zin om dingen te ondernemen én eentje die nooit chagrijnig is!

Tijdens het douchen bedenk ik wat ik die dag aan ga trekken. Heb ik die dag belangrijke afspraken staan? Dan kies ik voor de business look. Wordt het een doorgaans kantoordagje? Dan hangt het van mijn stemming af. Vaak kies ik voor één van m’n favoriete blousjes van Cavallaro met een blazertje, spijkerbroek en laarsjes. Na het douchen zet ik muziek op. Meestal kies ik voor de Spotify playlist ‘Dag & Dauw’. En haha, ik zie nu pas dat deze afspeellijst door Spotify wordt getypeerd als: ‘Kalme muziek voor vroege vogels’. Snel zet ik een kop koffie, eet wat kwark met fruit en begin aan het afronden van het ochtendritueel. Haren föhnen, stijlen, een make-up’je en als finishing touch: een geurtje. 07:45. Snel nog even opruimen. Ik kom graag in een opgeruimd huis thuis vanavond.

A LITTLE BIT OF ITALY

Om 08:00 stap ik m’n auto in. Als groot Italië fan zal het je niet verbazen dat ik een FIAT 500 rij en ik ‘Dag & Dauw’ verruil voor de Italiaanse radio app. En hoewel ik nog steeds weinig versta van de Italiaanse taal, zing ik de nummers uit volle borst mee. Van de klassiekers, tot aan de nieuwste hitlijst aan toe. Favoriet blijft nog altijd ‘No me lo so spiegare’ van Laura Pausini met Tiziano Ferro. Ik denk dat ik dit het lekkerste moment van de dag vind. Volume hoog, plankgas en het ochtendzonnetje door de ruiten. Top!

HET CLUBHUIS

Het kantoor van Paphos Group bevindt zich in het creatieve Amsterdam Noord. Gelegen tussen de vele reclamebureaus, hippe eettentjes en de modefabriek ligt ons kantoor. Bij Paphos Group noemen we het liever ‘Het Clubhuis’. Omdat onze consultants veelal bij de klant op locatie zitten, moet het bij Paphos Group voelen alsof je thuiskomt. Dat ‘alsof’ kan eigenlijk wel weg. Ons clubhuis is namelijk ingericht in de stijl van een huiskamer. Uiteraard vind je er veel elementen in de kleur paars en grijs, de hoofdkleuren van onze huisstijl.

Eenmaal op kantoor aangekomen start ik snel mijn laptop op, zet nog een kopje koffie en kruip achter het bureau. Bij Paphos Group hebben we flexplekken. Toch kies ik meestal voor hetzelfde plekje aan de voorzijde van het pand. Op de grond ligt een koeienvel. Klein detail, maar ik vind het gezellig.

EEN DAG VAN EEN MARKETING MANAGER BIJ PAPHOS GROUP. TELL US EVERYTHING!

Misschien is het handig als ik begin met te vertellen wat we bij Paphos Group doen. Paphos Group is een consultancy bedrijf voor de IT-branche. Onze consultants implementeren en beheren software. Voor de kenners onder ons: Service Management software. Nu ben ik inderdaad vrij abstract. Maar dit is wat het simpel gezegd is. Zit je al op het puntje van je stoel? Nee he? Goed, ik ga je helpen.

HELLO TRELLO!

Geen dag is hetzelfde, maar mijn dag begint toch vaak wel met het bijwerken van Trello. Deze online tool kan ik echt iedereen aanbevelen. Trello is een soort online Scrum/whiteboard waarop mijn aantekeningen, planningen en post-it’s met to do’s staan. Met de tool hou ik bij wie waaraan werkt en wat de voortgang is. Mega overzichtelijk! Het programma van vandaag? 1. All Stars 2. Kerstgeschenken 3. Salesmeeting. 4. Practise avond. Zoals Marvin Gaye zou zeggen: ‘Let’s get it on!’

All Stars

Onlangs heb ik de marketingcampagne ‘All Stars’ gelanceerd. De consultants waar ik het eerder over had staan hierbij in de hoofdrol en worden ‘All Stars’ genoemd. All Stars zijn experts in een bepaald vakgebied met een sterrenstatus. Vanmiddag belt ons salesteam naar de contacten die eerder deze week door mij benaderd zijn in de e-mailcampagne. Dit is iedere week weer een spannend momentje. Hoeveel afspraken weten ze hieruit te halen? Deze ochtend haal ik de resultaten van de e-mailcampagne op en forward deze aan het salesteam zodat zij vanmiddag kunnen uitbellen. Daarna zet ik direct het template voor de e-mailcampagne van volgende week klaar.

KERSTGESCHENKEN


Kerstmis staat alweer bijna voor de deur. En zeg nou zelf, bij kerstmis horen cadeautjes. Dit jaar combineren we het kerstgeschenk voor klanten met een marketingcampagne: Raise IT up. Omdat we bij Paphos Group Service Management naar een hoger niveau tillen, dagen we de klant uit om een challenge met ons aan te gaan. We sturen de klant bestuurbare helikopters met een boardingspass en vragen ze om hun meest creatieve en toffe stunts te filmen. Het winnende team wint een ballonvaart voor 5 personen. Gaaf he? Ik vind dit echt

één van de leukste dingen in mijn werk; creatief denken en het vervolgens gewoon doen. Alles moet op elkaar afgestemd worden: website, social media, print media, etc. Daar ben ik de komende tijd dus erg druk mee. Vandaag bestel ik de boardingspassen en monteer ik het filmpje voor deze campagne dat ik eerder deze week heb opgenomen.

$$$-MEETING & LUNCH

Het is 12:00 uur. Tijd voor de tweewekelijkse salesmeeting. Tijdens deze meeting nemen we de forecast door en kijken we waar marketing en sales elkaar kunnen ondersteunen. Onze Office Managers regelen tijdens deze meeting altijd heerlijke broodjes voor ons. Normaal gesproken lunchen we beneden, aan de bar in de keuken. Met de Jumbo Foodmarket naast de deur boffen we. Ik vind dat zo’n super, gezellige supermarkt. Je vindt er naast de reguliere producten ook veel gezonde en verantwoorde maaltijden. Dat vind ik ideaal, zeker gezien het feit ik ’s avonds vaak later thuis ben en weinig zin heb om te koken.

Practice what you preach

Bijna iedere week organiseert Paphos Group een zogenoemde Practise-avond. Tijdens deze avonden delen onze All Stars (consultants) of het Management Team de kennis die zij in huis hebben. Waarom? Zo blijft de hele organisatie op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, op welk gebied dan ook, en kan hiernaar gehandeld worden. Deze avonden zijn voor mij ontzettend waardevol. Op deze manier leer ik iedere keer weer meer over de branche waarin ik mij begeef. Soms is het best nog weleens lastig om alles te begrijpen, het zal je niet ontgaan zijn dat ik geen technisch consultant ben. Toch staat iedereen altijd open voor mijn vragen. Naast het informatieve karakter van deze avonden, zorgen ze ook voor gezelligheid. En… iedere keer opnieuw wordt er heerlijk eten geregeld. Mijn favoriet? Thais!

FINISHED?! NIET VAAK.

Hoewel het kantoor iedere avond opnieuw sluit, is mijn werkdag nooit klaar. Onderweg naar huis bel ik vaak nog met collega’s om wat dingen af te stemmen. Eenmaal thuis werk ik de nodige e-mails weg en kijk ik wat er voor de rest van de week op de planning staat. Vandaag heb ik geluk! Het is donderdag en dat betekent dat mijn favoriete programma ‘Chantal blijft slapen’ op tv komt. Ik kijk eigenlijk niet veel tv, maar voor dit programma maak ik graag een uitzondering. Wanneer mijn werk het toelaat sta ik graag in de sportschool, ga een hapje eten met vrienden of speel ik een stom spelletje op mijn nieuwe Playstation 4. Voor het slapen gaan, rond een uurtje of 23:00, check ik nog één keer mijn werkmail. Anders heb ik morgenvroeg niets om mijn hoofd mee te vullen… Slaap lekker!