Interview Charlotte Willems | “Ik maak elk jaar een lijst met competenties die ik mezelf wil toe eigenen”

charlotte-willemsEén grote boost positieve energie! Dát is wat mij betreft wat Charlotte karakteriseert. Want of het nu het succesvolle afslankprogramma BodieBoost is, als we elkaar spontaan tegenkomen of toen ik haar vroeg voor dit interview. Elke keer kom ik met een glimlach op mijn gezicht thuis. Zij ziet mogelijkheden, kansen en is oprecht enthousiast. Charlotte luistert en handelt – wat zeg ik – leeft met heel haar hart en dát in combinatie met die positieve energie is echt aanstekelijk en ontzettend inspirerend! Je bent bij dezen gewaarschuwd ;)

Waar ter wereld voel je je op je plek?

Al sinds dat ik baby was, kom ik in dezelfde badplaats in Spanje aan de Costa Brava. Wanneer ik met mijn voeten in het zand de zee voel, de zon op mijn gezicht schijnt en een heerlijke Sangria op me zit te wachten bij het chiringuito (strandtentje) voel ik me op mijn plek. Het is een magisch gevoel wat je niet kunt beschrijven maar alleen ervaart. Het gevoel versterkt zich als ik op een speedboot zit en keihard gas geef door de golven van de Mediterraanse zee. Ik voel me dan echt mezelf en alles is dan helemaal oké. Met mijn haren door de wind laat ik alles volledig los. Als ik mijn ogen sluit en eraan denk dan voel ik het in mijn buik kriebelen. Ik kan niet wachten tot de zomer begint en ik hier weer ben.

Wat staat er op je fuck it lijst?

Lastig want ik heb niet echt een fuck it lijst. Zaken die mij niet interesseren leg ik geen focus op en ik laat gemakkelijk los. Misschien heb ik wel een on-going F*CK IT mentaliteit en zit dat zo ingebakend in mijn systeem dat ik er niet mee bezig ben. Fuck it, ik heb geen fuck it lijst!

Wat betekent voor jou succes?

Succes is je elke dag goed voelen, gezond zijn, stralen en met volle teugen van het leven kunnen genieten zonder remmingen. Succes is liefde delen met vrienden en je familie en heel veel plezier hebben in wat je doet. De rest komt dan vanzelf.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Mijn hersenen werken vrij snel en ik neem nieuwe informatie op als een spons. Mezelf ontwikkelen is iets wat ik heerlijk vind en als mens kun je niet genoeg leren is mijn mening. Ik verslind boeken en podcasts op het gebied van internet business, online marketing, zelfhelp, liefde, finance, management en nog veel meer. Alles wat me interesseert slok ik op. Tevens maak ik elk jaar een lijst met competenties die ik mezelf wil toe eigenen en daar ga ik dan helemaal voor. Daarnaast is het mooi om nieuwe dingen te proberen en daarom ben ik gestart met paardrijd lessen want mijn wens is om op een prachtig paard door de uitgestrekte bossen te galopperen waar en wanneer ik wil. Dus stel je doelen gericht en doe ze niet morgen maar vandaag zodoende word je wijzer en ervaren.

Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Ik heb geleerd dat liefde voor jezelf en je naasten heel veel waard is. Iets waar ik mij niet van bewust was tot het overlijden van mijn moeder. Deze gebeurtenis heeft mij doen beseffen hoe diep in liefde je verbonden bent en dat alles alleen maar uit liefde bestaat. Het gevoel van liefde dat bij mij los kwam toen zij overleed is ongekend en onaards en het heeft me de (levens)les geleerd dat liefde nooit ophoudt in ruimte en tijd. Verbintenis is er altijd en gaat nooit verloren. Dit vind ik een prettig gevoel. Het heeft me rustiger, zachter en milder gemaakt.

WIN!

Speciaal voor jullie heeft Charlotte samen met Carlijn van BodieBoost een leuke verrassing! Je kunt namelijk de online cursus BodieBoost in 10 weken succesvol slanker winnen. HOERA! Laat een reactie achter waarin je laat weten dat je meedoet voor maandag 14 maart 12.00 uur. Wil je weten wat het precies inhoudt, bekijk dan even de website succesvolslanker.nl. That’s it!

PS: De winnaar heeft inmiddels (14/3) een mailtje ontvangen :)

77 Reacties

 1. maart 8, 2016 / 08:13

  Leuk interview om te lezen en wat een fijn advies, om vandaag met je doelen te beginnen en niet morgen. Daar begin ik de dag mee! (:

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 09:00

   Wat goed! En bedankt voor de reminder, dat is een goed idee. Ik ga er ook maar eens mee aan de slag :)

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 09:12

   Echt he! Laten we een ticket boeken zodat we het zelf kunnen ervaren ;)

 2. maart 8, 2016 / 09:13

  Mooi intervieuw, ik vind Charlotte ook een erg inspirerende vrouw!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 09:18

   Dat vind ik nou ook. Dankjewel voor je reactie :)

 3. Lisa
  maart 8, 2016 / 09:17

  Leuk om te lezen! Ik ben nu net mijn 1e bodieboost week bezig & ik doe graag mee om de online cursus te winnen ?

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 09:18

   Hoera! Tof dat je meedoet :)

 4. Marin
  maart 8, 2016 / 09:25

  wauw een inspiratie! en haar waardevolle (levens)les, zo gaat het leven maar door 1 ding kan je hele leven veranderen.

  * ik doe mee om de cursus te winnen.

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 10:30

   Precies dat. Wel heftig maar wat een geweldige levensles heeft ze hieruit gehaald. Echt heel inspirerend. En superleuk dat je meedoet!

 5. Thea
  maart 8, 2016 / 09:25

  Lekker “los” interview. En f* it, het is vandaag, ik ga er vandaag weer voor!!! En morgen….!!! Maar een beetje hulp is natuurlijk wel welkom:)

  • Thea
   maart 8, 2016 / 09:29

   Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn;)….. Ik doe graag mee met de winactie!

   • Melle
    Auteur
    maart 8, 2016 / 09:41

    Yes! Wat een energie :) Leuk dat je meedoet!

 6. Nadia
  maart 8, 2016 / 09:30

  Ik wil ook meedoen, om de cursus te winnen. Alle boeken heb ik, maar toch lukt het niet om door te zetten. Misschien is de cursus een stok achter de de deur. Verder vind ik Bodieboost helemaal top!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 09:42

   Hoera! Leuk dat je meedoet :) Het zijn de kleine dingen die het doen dus wie weet is het inderdaad de stok achter de deur.

 7. maart 8, 2016 / 09:32

  Charlotte is voor mij ook één grote inspiratiebron. Ik heb haar een keer mogen ontmoeten en ze zat zo vol energie. Erg leuk interview! Ik heb de boeken allemaal in huis, na mijn bevalling ga ik ze weer gebruiken (niet gelijk om af te vallen, alhoewel dat wel fijn is, maar meer als lifestyle en normaal eetpatroon weer op te pakken)

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 09:43

   Die energie he, ongelofelijk :) En wat goed, het is inderdaad een goede richtlijn en het helpt mij ook nog steeds. Vooral met de porties te bepalen – hoor ik daar handjes? ;)

 8. Aniek
  maart 8, 2016 / 09:37

  Wat een leuk interview! Ik heb het bodie boost boek al thuis, het heeft mij al ontzettend geholpen ☺ maar die laatste kilo’s zijn het zwaarste! Ik doe graag mee om de cursus te winnen als nog een extra zetje in de goede richting! ?

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 09:43

   Jaaaaa, tof!

 9. Desiree
  maart 8, 2016 / 09:42

  Super tof! Vandaag weer begonnen in het boek als extra stok achter de rug. De cursus zou helemaal tof zijn. Een keertje iets nieuws en niet telkens uit hetzelfde boek. Ik doe mee!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 10:30

   Jaaaa, superleuk dat je meedoet!

 10. Berdien
  maart 8, 2016 / 09:43

  Leuk interview! Ik doe ook graag mee om de cursus te winnen!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 10:31

   Leuk dat je meedoet Berdien! :)

 11. maart 8, 2016 / 09:47

  Ook ik heb het Body Boost boek al een tijdje in huis, maar echt doorzetten is nog niet gelukt. En van alleen het boek lezen wordt je niet slanker ;-) Ik zou graag meedoen om kans te maken op de online cursus…..lijkt mij geweldig om ook een ‘echte’ Body Booster te worden!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 10:26

   Haha, nee. Van lezen niet maar van de verandering qua mindset misschien al wel! Dit is een eerste stap. Hoera!

 12. Jos
  maart 8, 2016 / 09:47

  Leuk stuk! En die competentie lijst ga ik vandaag nog maken!! Heel mooi streven en idee!
  Graag maak ik kans op die prijs! Heb het kookboek en het basisboek, en de eerste 6 kg gingen netjes in 12 weken eraf. Daarna, blijven hangen. Nu nogsteeds kwijt, maar al maanden niet meer verder gekomen. Voel me overigens wel goed, alleen wil zo graag me nog beter voelen. Nog trotser worden op mezelf. En mijn body haar gezonde gewicht geven, want dat verdient iedereen.
  Volg steeds braaf de week menu’s en hoop dat het met de 10 weken beter gaat.
  Heb het alleen nog niet zelf aangeschafd ivm de centjes.

 13. José Aalbers
  maart 8, 2016 / 10:00

  Wat een goed interview!! Ik zou heel graag kans maken op het pakket om zo de strijd aan te gaan met mijn laatste zwangerschapskilo’s?

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 10:28

   Dankjewel! En leuk dat je meedoet :)

 14. marianne
  maart 8, 2016 / 10:11

  Leuk om te lezen! O en ik wil graag mee doen!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 10:28

   Yay, hoera!

 15. Rita
  maart 8, 2016 / 10:11

  Leuk positief interview!
  Ik vrees dat ik een extra duwtje in de rug nodig heb, los van de Bodieboostboeken en doe graag mee!
  De eerste kilo’s zijn eraf, maar er staan er nog (uiteindelijk) 12 te wachten….
  groetjes,

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 10:29

   Leuk dat je meedoet Rita!

 16. valerie
  maart 8, 2016 / 11:11

  wat een leuk interview. Ik zou graag meedoen aan de winactie. Ik ben op dit moment student dus het is best lastig om een gezonde levensstijl te behouden. Ik denk dat de bodieboost curses een goede stok achter de deur zal zijn

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 11:16

   Wat leuk dat je meedoet Valerie!

 17. maart 8, 2016 / 11:22

  Haha f*ck it, geen f*ck it lijst! Daar sluit ik me ook he-le-maal bij aan. Mooi mens en mooi interview!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 11:43

   Haha, goed hè :)

 18. Authum
  maart 8, 2016 / 11:25

  Wauw, dit interview geeft veel inspiratie. Kom maar op met die 10 werken online cursus ?

 19. maart 8, 2016 / 12:08

  Wauw, wat een bom aan kracht en energie en wilskracht! Heel gaaf om te lezen. En dat wat ze schrijft over liefde, daar kan ik me zo erg in vinden!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 13:00

   Echt he, zo bijzonder!

 20. Sanne
  maart 8, 2016 / 12:30

  Leuk interview! Ik doe graag mee met de winactie :) Ben zelf vorig jaar begonnen met bodieboost en was toen heel erg enthousiast en gemotiveerd. Enthousiast ben ik nog steeds maar ik merk dat het nu toch wat inzakt en ik me minder aan het eetpatroon houd. De online cursus zou misschien net dat duwtje in de rug zijn om er weer volop tegenaan te gaan zodat ik ook in de zomer met een lekker gevoel in Spanje of ergens anders kan genieten van het leven :)

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 13:00

   Jaaaa wat goed! Leuk dat je meedoet :)

 21. Rosa
  maart 8, 2016 / 12:46

  Mooie inspiratie! Ik ben ook mijn vader verloren, nu bijna een jaar geleden. Wat een ontwikkeling maakt een mens mee als je een ouder verliest…

  Het mooiste dat je kan worden ben jezelf!
  Alles dat je aandacht geeft groeit!
  Er zijn meer mogelijkheden dan belemmeringen!

  Ik doe graag mee voor het winnen van de 10 weken cursus. Ik volg nu bodieboost al, maar kan wel echt nog wat extra hulp gebruiken om het helemaal vol te houden!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 12:56

   Wat een mooie levenslessen Rosa, dankjewel! En wat leuk dat je meedoet :)

 22. Amanda
  maart 8, 2016 / 12:55

  Wat heb jij toch toffe interviews op je blog! Love them :-) Geeft me altijd weer veel energie en inspiratie om nieuwe dingen op te pakken! Ik zou graag de 10 weken cursus winnen!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 13:01

   Dankjewel! En ik ook :) Zo leuk en inspirerend om elke keer weer zoiets te lezen, dat geeft mij ook heel veel motivatie om dingen te ondernemen en te gaan voor datgene waar ik blij van word. Leuk dat je meedoet!

 23. Elze
  maart 8, 2016 / 13:16

  Leuk interview! Ik ben een beetje jaloers aan haar ‘ik heb geen fuck it lijst’ mentaliteit, wil ik ook!

  Ook ik wil graag de cursus winnen, perfecte timing voor de zomer :)

  Liefs, xx

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 13:22

   Gewoon doen! En leuk dat je meedoet. HOERA!

 24. Jessica
  maart 8, 2016 / 13:22

  Wat een super interview! Leuk om te lezen!
  En wat super dat je de 10 weken cursus kan winnen!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 13:32

   Nou, inderdaad! En dan ook nog die winactie :) Helemaal een feest!

 25. maart 8, 2016 / 13:26

  Hi Melle, wat een leuk interview weer! Net als Charlotte ben jij ook heerlijk inspirerend ;-) Kijk uit naar het volgende verhaal :) Groetjes Eline

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 13:33

   Wat lief! Dankjewel :) En volgende week staat er weer een powervrouw op het menu kan ik je vast vertellen!

 26. maart 8, 2016 / 14:06

  Wat een fijn interview en wat een energie heeft Charlotte zeg. Een geweldig voorbeeld en haar cursus heeft precies wat je zoekt in een nieuw eetpatroon. Weinig energie hebben is wat mijn dagen nu een beetje tekent en een frisse wind door mijn levensstijl gooien is precies wat ik denk nodig te hebben. Dus ik doe absoluut graag mee Melle. Bedankt voor deze nieuwe inspiratie bron! En dankjewel Charlotte voor het delen van je verhaal.

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 14:12

   Wauw wat goed zeg, top! En zo leuk dat je meedoet :)

 27. maart 8, 2016 / 19:05

  Mooi interview! Ik vind het citaat ook zo mooi, daar kan ik me heel erg in vinden.

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 19:07

   :) vind ik ook. Wat goed! We zitten weer helemaal op een lijn :)

 28. Iris
  maart 8, 2016 / 22:09

  Ik ben helemaal fan van Charlotte Willems! Echt een powervrouw! Graag doe ik mee aan de win actie want van die dame kun je niet genoeg kennis overnemen :) Superleuk blog!

  • Melle
   Auteur
   maart 8, 2016 / 22:35

   Wat leuk dat je zo fan bent :) Snap ik heel goed! En wat leuk dat je meedoet!

 29. Samantha
  maart 8, 2016 / 22:53

  Ik doe heel graag mee met de winactie! :)

  • Melle
   Auteur
   maart 9, 2016 / 10:00

   Leuk dat je meedoet Samantha!

 30. Stefanie
  maart 9, 2016 / 00:35

  Leuk interview! Ik denk dat een online cursus erg motiverend is dus ik doe heel graag mee! :-)

  • Melle
   Auteur
   maart 9, 2016 / 10:02

   Charlotte kennende zal het je inderdaad – naast een boost voor je bodie ;) – een enorme energie boost geven. Leuk dat je meedoet!

 31. Mariska
  maart 9, 2016 / 01:29

  Ken charlotte al tijd ?
  Ze heeft positive vibe en dat werk aanstekelijk.

  Door haar positief tijd laat andere mensen ook stralen.

  Doe graag mee

  • Melle
   Auteur
   maart 9, 2016 / 10:01

   Dat is misschien wel het allermooiste. Dat ze graag ook andere mensen laat stralen. Zo lief! En leuk dat je meedoet!

 32. Joanne
  maart 9, 2016 / 08:51

  Tof! Ik doe graag mee :)

 33. Romy
  maart 9, 2016 / 09:23

  Wat is Charlotte toch een geweldig toffe en inspirerende vrouw, heerlijk interview! ?
  Al jaren fan van bodieboost maar door drukte met het afstuderen zakt het nu naar de achtergrond en ben ik minder tevreden met m’n lichaam. Zou de boost met het tien weken plan goed kunnen gebruiken!

  • Melle
   Auteur
   maart 9, 2016 / 09:40

   Precies! :) En afstuderen, dat snap ik helemaal dat het dan niet zo goed gaat met gezond eten. Ik weet er alles van ;) Leuk dat je mee doet aan de winactie!

 34. maart 9, 2016 / 10:19

  Mooi interview! Ben toevallig deze week begonnen met BodieBoost dus dit is erg leuk om telezen. Ik ben klaar met die overtollige kilo’s! ps. jouw interview op fitgirlcode was erg inspirerend en prachtig omschreven!

  • Melle
   Auteur
   maart 9, 2016 / 10:30

   Superleuk om te horen dat mijn verhaal je zo inspireerde. HOERA! :) Zet ‘m op!

 35. maart 9, 2016 / 14:21

  Ik heb een paar jaar geleden ook een tijdje BodieBoost gedaan. Ik vond het idee heel leuk, met die “families” en porties, maar het is helaas niet echt geschikt voor vegans.

  • Melle
   Auteur
   maart 9, 2016 / 14:25

   Ah, dat lijkt me inderdaad lastig. Het heeft mij vooral geholpen met afwisseling, tussendoortjes en maat houden – de beroemde handjes, haha.

 36. maart 30, 2016 / 23:41

  Jeetje wat een lieve reacties van iedereen zeg! Dankje allemaal! En hoop jullie snel te ontmoeten. Liefs! Char

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.