Interview De Groene Meisjes | “Wij doen ons hele leven, alles al een beetje anders”

groenemeisjesEen laatbloeier. Zo voel ik me af en toe. Want volgens mij kent de hele wereld De Groene Meisjes al maar sinds kort ben ik ook écht fan! De positieve manier waarop Merel en Jamie in het leven staan en hoe zij de groene leefstijl uitdragen – wat voor hun ongelofelijk belangrijk is – vind ik mega inspirerend. Ik was dan ook als een kind zo blij dat de dames dé 5 vragen wilden beantwoorden!

Waar ter wereld voelen jullie je op je plek?

In Berlijn. Dat is al zo’n 9 jaar onze lievelingsstad en we denken er ook over om er een tijdje te gaan wonen. Berlijn heeft alles wat wij leuk vinden: veel ruimte voor creativiteit, lekker vegan eten, mensen met duidelijke idealen, mooie huizen en veel ruimte. Maar naast Berlijn voelen we ons ook heel erg thuis in Amsterdam hoor, waar we wonen en werken. In ieder geval voelen wij ons dus thuis in een stad, met koffietentjes, filmhuizen, restaurantjes en hippe werkplekken. Buiten de stad wonen is niet echt iets voor ons, denk ik.

Wat staat er op jullie fuck it lijst?

Dingen doen zoals ze ‘horen,’ alleen maar omdat het zo hoort. Wij hebben eigenlijk best wel een hekel aan alles wat hoort. Wij doen, ons hele leven, alles al een beetje anders. Niet idioot anders ofzo, maar gewoon… een beetje anders, haha!

Wat betekent voor jullie succes?

De vrijheid om te kunnen doen wat ons gelukkig maakt. Nu we van De Groene Meisjes onze fulltime baan hebben gemaakt en niet meer voor een baas werken, merken we hoe goed deze manier van werken leven bij ons past. We zijn vrij om te gaan en staan waar en wanneer we willen, we kunnen overal werken, we kunnen werken met wie we willen, hoe we willen, en ons geld verdienen op de manier die het beste bij onze idealen past. Er worden deuren geopend die anders dicht bleven – dat is ook een leuke en soms handige bijkomstigheid van succes. En, als je het dan even overkoepelend bekijkt, succes is voor ons ook dat we merken dat we steeds meer mensen mogen inspireren met onze ‘groene boodschap.’ Dat is voor ons toch wel het allergrootste succes dat we hebben kunnen boeken de afgelopen jaren.

Hoe blijven jullie jezelf ontwikkelen?

Door ons een slag in de rondte te lezen, kijken en luisteren. We lezen veel boeken en blogs en luisteren veel podcasts – allemaal van Amerikaanse bloggers en creative entrepreneurs, om inspiratie op te doen en hun vaak goede voorbeeld te volgen. En verder volgen we het ‘vegan nieuws’ op de voet, om altijd goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen.

Wat is voor jullie een waardevolle (levens)les?

Dat je niet bang moet zijn om een specialiteit te kiezen. Dat geldt voor ons ‘blogleven,’ maar ook gewoon voor privé. Het is namelijk heel erg leuk en interessant om in één ding heel goed te worden en daar alles over te leren. Sterker nog, er komt een moment dat je jezelf expert mag noemen en dat is awesome. Vroeger durfden we dat nooit – kiezen voor iets kleins. Nu merken we dat het ons gelukkig maakt en onderscheidt. Dat laatste kan met name voor je carrière heel erg belangrijk zijn. En als je kijkt naar je persoonlijke leven en je eigen ontwikkeling: een beetje anders dan de norm of standaard zijn is leuk en het maakt je uniek. Wij kunnen het iedereen aanraden! Stay weird ;)

37 Reacties

 1. februari 23, 2016 / 07:22

  Leuk stukje! Vooral: durf te kiezen, ook al is het voor iets kleins. Wel eng namelijk.

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 08:23

   Precies, ik snap helemaal wat je bedoelt. VET ENG! Haha, maar ik geloof – en zeker na dit interview – dat het wel goed komt, dat als je het durft het extra veel voldoening geeft.

 2. februari 23, 2016 / 07:46

  Wat een fijn en inspirerend artikel is dit weer eens geworden. De groene meisjes zijn wat dat betreft echt een grote inspiratiebron! Dank je wel voor het delen Melle :-)

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 08:24

   Jaaaa zeker! Wat een leuke dames <3

 3. februari 23, 2016 / 07:53

  Ik vind De Groene Meisjes zo leuk! Ze hebben mij geïnspireerd om vegan te worden :) Leuk interview!

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 08:25

   Wauw wat gaaf! En wat knap van jou! Ik heb het een week gedaan. Het was de voorbereiding die het lastig maakte maar ik denk dat als je eenmaal gevorderd vegan bent – om het zo maar even te zeggen – dat het dan steeds makkelijker gaat :)

   • februari 23, 2016 / 08:31

    Ja klopt, in het begin moet je heel veel uitzoeken, maar ik ben nu ongeveer 9 maanden vegan en het is voor mij gewoon normaal geworden. Ik weet inmiddels van elk product in de supermarkt of het wel of niet vegan is, haha.

    • Melle
     Auteur
     februari 23, 2016 / 09:12

     Dat is echt super handig! Dan kun inderdaad gewoon de supermarkt in gaan en je mandje volgooien zonder bij elk product je af te vragen of het wel kan. Echt goed zeg, ik vind het superknap van je! :)

 4. februari 23, 2016 / 07:59

  Oooh wat leuk! Een interview met De Groene Meisjes! :D (Ik ben stiekem een beetje een fangirl denk ik). Maar hoe dan ook, wat fijn om te lezen dit. Vooral dat laatste bevestigt voor mij maar weer dat je altijd je hart moet volgen, ondanks dat dat soms een beetje eng is. (:

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 08:27

   O hallo fangirl :) (YAY, nog een!) en inderdaad. Soms heb je ook gewoon een voorbeeld nodig om te zien dat het goed gaat als je je hart volgt. En ook al is het dan nog steeds eng en is het misschien geen garantie voor jou, denk ik dat het toch wel erg helpt. En daarnaast, als je het zo voelt van binnen, dan kán het eigenlijk alleen maar goed komen. Daar ben ik van overtuigd!

 5. februari 23, 2016 / 08:16

  Zo gaaf dat je ze mocht interviewen, en wat is het een mooi interview geworden! Echt heel leuk om te lezen!

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 08:28

   Echt heel leuk inderdaad. Ze reageerde zo blij en positief, we hadden het binnen no-time rond. Voelde me als een kind zo blij :) (en nog steeds).

 6. februari 23, 2016 / 08:43

  Wat leuk dat jij ze wat leuke vragen mocht stellen. Ik vind hun fantastisch! Ik kwijl altijd van hun praaaachtige food foto’s!

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 09:14

   Haha, ik ook! Mijn hemel dat ziet er altijd zoooooooooooo goed uit <3

 7. februari 23, 2016 / 08:59

  Heerlijk! Ik denk dat het je op 1 ding richten en daar heel goed in worden, iets is wat ik nu wil gaan doen. Me totaal gaan focussen en beter worden! :) Fijne motivatie op de ‘vroege’ ochtend!

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 09:14

   Wauw, wat een inspiratie en motivatie inderdaad op deze vroege ochtend. YOU GO GIRL! :)

 8. februari 23, 2016 / 09:28

  Super leuk! Ik ben groot fan van de Groene Meisjes en volg ze inmiddels al een tijdje. Ik vind het super lieve meiden en doe altijd veel inspiratie bij ze op. Super tof deze interviews Melle, ze zijn zo leuk om te lezen!

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 09:33

   :) Ik word er zelf ook altijd zó enorm blij van! En – ik kan je vast vertellen – er staan ook nog een paar geweldig leuke mensen op de planning!

 9. februari 23, 2016 / 10:31

  Jaaa, de Groene Meisjes! Wat leuk dat je ze geïnterviewd hebt <3. Super inspirerend, as always. En ik vind het zooo cool dat ze in Berlijn gaan wonen! Jaloers!

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 10:35

   Gevalletje ‘je-hart-volgen’ vind ik altijd mega inspirerend! En als dat inderdaad betekent dat ze over een tijdje naar Berlijn gaan verhuizen dan kan ik dat alleen maar toejuichen. Heel bijzonder dat je je zó thuis en op je plek voelt.

 10. februari 23, 2016 / 11:09

  Wat een leuke interviewserie blijft dit. Ik ben het helemaal eens met het Groene Meisjes-motto ‘stay weird’!

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 11:11

   Vind ik ook! En Stay Weird wordt echt mijn nieuwe mantra :)

 11. februari 23, 2016 / 11:19

  Wat leuk dat je ze een paar vragen mocht stellen! Vet dat ze misschien in Berlijn gaan wonen, lijkt mij ook wel wat haha!

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 11:21

   Sowieso emigreren lijkt me wel wat. Alhoewel ;) Dat soort dingen vind ik echt wel mega spannend! Zo knap dat mensen dat dan gewoon doen.

 12. februari 23, 2016 / 12:40

  AMEN voor die fuckit-lijst! Leuke serie dit, Melle!

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 12:45

   HOERA! En dankjewel :)

 13. februari 23, 2016 / 19:18

  Oei, hier nog een laatbloeier. Ik ken de dames van naam en ik weet dat ze een boek hebben uitgebracht, maar eerlijk, ik heb nog nooit op hun blog gekeken. So guilty! Dus… Na dit interessante interview (nu wil ik ook wel een keer naar Berlijn, als dat zo’n geweldige stad is trouwens) ga ik eerst op hun blog kijken.

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 19:56

   High five voor de laatbloeier :) En alvast sorry voor als je verslaafd raakt. Al is het alleen al door hun geweldige (eet) foto’s :)

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2016 / 07:51

   Nou, precies! Zulke leuke (en inspirerende) input van de meisjes :)

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2016 / 21:21

   Hoera! Welkom bij de club :) beter laat dan niet. Toch?

 14. februari 25, 2016 / 12:36

  Wat een lieve woorden allemaal! Dankjewel <3

 15. maart 31, 2016 / 19:34

  Yeey de groene meisjes! (Ja ik lees dit artikel nu pas haha) Ik ben ze een keer “tegengekomen” ergens in Diemen (of Ijburg) geloof ik, en ik volgde ze toen nog maar net dus ik wist het niet zeker hahaha.

  • Melle
   Auteur
   maart 31, 2016 / 19:35

   Haha dat lijkt me wel grappig inderdaad. Zo’n gek en awkward moment want ja, zeg je dan iets of niet of toch of.. haha ik snap het heeeeelemaal!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.