Hoera, een smartphone van de zaak! | 5 tips zodat je niet gek wordt

werktelefoon-tipsHOERA! Een telefoon van de zaak. Dát is nou eens een leuke bijkomstigheid van je nieuwe baan. Lekker oneindig veel bellen, appen en internetten én altijd en overal je werkmail beantwoorden, je agenda inzien en namens het bedrijf socialmediakanalen beheren. Handig! Of toch niet? Ik geef je 5 tips zodat je niet gek wordt.

Geef je zakelijke nummer alleen aan collega’s | Hoe verleidelijk het ook is om je telefoon ook voor privédoeleinden te gebruiken – je bent immers mega blij met je nieuwste aanwinst – raad ik je toch aan om je telefoon alleen voor zakelijke doeleinden te gebruiken. Hoef je niet steeds twee telefoons overal mee naartoe te nemen, kun je je zakelijke telefoon nog eens wegleggen of uitdoen en stuur je ook niet per ongeluk een gek kattenfilmpje naar je manager in plaats van naar een vriendin.

Maak afspraken met je werkgever over bereikbaarheid | Soms is het gewoon handig als je ook buiten kantoortijden bereikbaar bent. Vraag aan je werkgever of manager hoe hij of zij dat ziet, wat de verwachtingen zijn en combineer dat met je eigen verwachtingen op dat gebied. Ik vind het bijvoorbeeld fijn en belangrijk om er voor een blogger te kunnen zijn als diegene vragen heeft of vastloopt met een gesponsorde post die hij of zij in opdracht van Blog Society schrijft. Aangezien dat toch vaak in het weekend of ‘s avonds is, vind ik mijn zakelijke telefoon extra handig. Het is op dat moment aan mezelf of ik er direct antwoord op geef of wacht tot de volgende werkdag. Daarnaast is het volgens Laura (vriendinnetje) best wel handig om te zien wat er qua mail binnenkomt. Je hoeft er niet perse iets mee te doen, maar je bent wel helemaal bij als je na het weekend weer bij je werk aankomt.

Laat je voicemail voor je spreken | Soms ben je gewoon niet bereikbaar of misschien vind je het lastig om te zeggen. Laat het je voicemail dan voor je doen! Vertel wanneer je wel bereikbaar bent (noem je werktijden) en hoe iemand je bijvoorbeeld via sms, Whatsapp of mail alsnog kan bereiken. Het is dan aan jou om – zie vorige tip – te bedenken hoe dringend het is en of je er op dat moment iets mee gaat doen of niet.

Maak een aparte Apple ID of Android account aan met je werkmail | Voor je het weet ben je helemáál Harrie in de warrie. Dus doe maar gewoon. *Typt pleidooi over hoe je compleet gek wordt door het gebruik van één account.*

Gebruik what’s app web | Sinds een aantal weken gebruik ik WhatsApp Web. Nu al de uitvinding van het jaar als je het mij vraagt! Zo kun je lekker je privé telefoon in je tas laten maar hoef je tegelijkertijd niets te missen. Open WhatsApp gewoon in je browser en kijk gewoon af en toe even. Geen akelige meldingen, trilfuncties of knipperende beeldschermen meer maar focus op je werk – die megalange doelijst moet toch een keer af komen. Echt fijn!

20 Reacties

 1. februari 24, 2016 / 08:10

  Ik heb zelf geen werk telefoon maar dit zijn wel goede tips!

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2016 / 09:15

   Wat goed, YES! :)

 2. februari 24, 2016 / 08:17

  Thanks! Die laatste tip is super: ik wist niet dat er een webversie bestaat! Whatsapp is de reden dat ik toch vaak op kantoor met twee telefoons loop te zeulen…

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2016 / 09:18

   Heeeeel handig inderdaad :) Het voelt een beetje als ouderwets MSNnen (en stiekem is dat echt heel leuk, haha!). Ken je dat nog?

   • februari 24, 2016 / 15:08

    Ja natuurlijk ken ik dat nog! Voelt echt heel erg old skool :-))

    • Melle
     Auteur
     februari 24, 2016 / 15:14

     Haha, echt he! :)

 3. februari 24, 2016 / 09:43

  Goede tips! Lijkt me best verwarrend, zo’n zakelijke telefoon. Handige eerste tip, om je zakelijke nummer alleen aan collega’s te geven.

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2016 / 09:53

   Ergens is dat het ook wel! Twee van die dingen op mijn bureau vind ik af en toe best wel overweldigend ;)

 4. februari 24, 2016 / 10:23

  Ik loop dus altijd met twee telefoons rond op het werk haha! Dit komt voornamelijk doordat ik in het begin van mijn werkperiode mijn eigen mobiel moest gebruiken (omdat ze toen nog moesten bestellen) en ik dus mijn eigen nummer moest gebruiken. Tegenwoordig belt iedereen mij dan ook OF op mijn eigen nummer OF op mijn werknummer: lekker handig dus ;-) Komt zelfs voor dat mijn mobiele nummer, prive nummer en vaste nummer in 1x tegelijk af gaan: die 1e tip is dus echt een hele goede en adviseer ik ook iedereen haha.

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2016 / 10:49

   Haha, heftig lijkt me dat ;) Volgens mij ben je ontzettend belangrijk en onmisbaar – ik snap dat wel – als je beide telefoons nota bene tegelijk af gaan.

 5. Es' Factory
  februari 24, 2016 / 10:33

  En bedankt! *whatappt nu via laptop*
  Hahahahaahaa
  Toen ik ooit in een ver verleden een telefoon van mijn werk had hád je nog niet eens Whatsapp. En nu heb ik het gevoel snel een rollator te moeten zoeken….. :p

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2016 / 10:45

   HOERAAA! En welnee, dat het voor mij voelt als ouderwets MSNnen zegt misschien ook wel iets *zoekt mee naar de rollator*.

 6. AroundSan
  februari 24, 2016 / 11:05

  Die laatste tip vind ik erg handig! Ik wist niet dat dit kon. Ik heb zelf geen zakelijke telefoon, maar alsnog vind ik dit wel handig om te weten hihi.

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2016 / 11:09

   Sowieso inderdaad! Haha :) Wat minder vaak op je telefoon kijken en wat vaker met een heel geconcentreerd hoofd naar je beeldscherm. HOERA!

 7. februari 24, 2016 / 16:38

  Ik heb heel bewust gekozen om mijn werkmail niet op mijn telefoon te zetten, ik zou helemaal gek worden als ik elke avond en in het weekend constant mijn mailtjes zou binnen krijgen.. Telefoon nummer van werk is ook mijn persoonlijke nummer maar aangezien zo’n beetje al onze klanten in Amerika zitten maakt dat ook niet zoveel uit ;)

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2016 / 16:43

   Met klanten in Amerika kan ik het wel begrijpen dat je dat niet doet. Dan krijg je inderdaad middenin de nacht nog mailtjes! Uiteindelijk gaat het om de bewuste keuzes en balans en dat doe jij onwijs goed! :)

 8. februari 24, 2016 / 16:49

  Wat handige tips zijn het. Maar gelukkig heb ik der maar eentje ;-)

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2016 / 16:54

   Dat is stiekem het állerbeste :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 9, 2016 / 11:53

   Dankjewel :) Leuk!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.