Het is wat jij ervan maakt | Rain is just confetti from the sky

melle-confetti-13Vandaag heb ik zin om als confetti wat positiviteit de wereld in te strooien. Gewoon, omdat het kan! En omdat je – ik spreek uit ervaring – onwijs vrolijk wordt van confetti strooien. Een blogpost met zo’n positieve insteek dat je jezelf na het lezen betrapt met een grote glimlach op je gezicht. Tenminste, zo stel ik me dat zo voor. Het lijkt me écht geweldig!

Oké. Komt ‘ie.

Met grote dopogen keek ik de wereld in. Alles was mooi, ik was blij! Een groot stuk positiviteit. Toen al! Een hele blije baby, zo heb ik me laten vertellen. Altijd aan het lachen. Zélfs als mijn ouders me uit bed kwamen halen. Ik lag dan lachend in bed te wachten tot dat ze kwamen.

Voel je al iets?

Mijn levenslied hoorde ik toen ik – gokje – een jaar of 10 was. Dat het mijn levenslied zou worden wist ik natuurlijk pas veel later maar het maakte in ieder geval toén al impact. ‘Maak er wat van’ en ‘als je ontevreden bent dan doe er dan wat aan’, zongen de vrolijke Bert en Ernie. Nooit gedacht dat ik daar nu over zou schrijven. Want dit gaat diep jongens, dit is heftige shit en he-le-maal waar. Het is aan jou en als je het niet leuk vindt, moet je er wat aan doen. Klaar als een klontje.

Ja hallo, dit zou toch een positief blogje worden?

Je hebt gelijk en – om maar even in het thema te blijven – dat is ook de manier hoe je het volgens mij moet zien. Die vrijheid, die teugels, die touwtjes of hoe je het ook maar wilt noemen, die heb jij in handen. Dat is toch een fantastisch gevoel?

Maar hoé dan?

Laat ik beginnen met je te vertellen dat ik tot voor kort niet – ik herhaal – niet van maandag hield. Waarom ik deze website dan tóch zo heb genoemd? Het is maar nét wat je ervan maakt. Als jij vindt dat maandag de leukste dag van de week is, dan ga je daar vanzelf in geloven. Ik spreek uit ervaring jongens, het is écht waar. Ik denk dat dat het kortste antwoord is wat ik mezelf je kan geven. Vertrouw op je gevoel, bedenk wát het precies is wat je niet leuk vindt en focus op dingen die je wél blij maken en energie geven. Het is zo simpel als een kinderliedje. Maak er wat van, als je ontevreden bent, doe er dan wat aan. Ook als je geen zin hebt om op te staan, ook als je je verveelt tijdens een college of saaie meeting. Ook op maandag.

47 Reacties

 1. februari 22, 2016 / 07:31

  Heerlijk geschreven! Ik kan mijn maandag weer goed starten! ;-)

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 09:29

   Dankjewel! Ik nu dankzij jou ook :)

 2. februari 22, 2016 / 08:15

  Wat een lekkere positieve blog, I LIKE IT! Ben zowieso fan van de maandag. Is mijn vrije dag met mijn kleintje thuis. Lekker rustig de week beginnen :)

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 09:30

   Oh wat heerlijk, zo’n lekker-rustig-opstarten-dag. En HOERA! van dat jij ook zo blij wordt van deze post :)

 3. februari 22, 2016 / 08:38

  Wat heerlijk geschreven! Heerlijke positieve tijd op deze maandag morgen! Ik moet zeggen vroeger was ik ook niet gek op maandagen, maar inmiddels vind ik ze heerlijk!

  • februari 22, 2016 / 08:40

   Al ben ik op deze maandag nog niet helemaal wakker of wil mijn telefoon niet meewerken! :P Ik bedoel positiviteit natuurlijk.

   • Melle
    Auteur
    februari 22, 2016 / 09:31

    Haha dat geeft niet. Ik vond het wel wat hebben die ‘positieve tijd’. En wat goed dat je ook zo fan bent van maandag. Dat werkt – ik spreek uit ervaring – stiekem erg aanstekelijk. YES!

 4. februari 22, 2016 / 08:47

  Ik ben op je blog gekomen via Ysanne en wat een leuke blog heb je. Lekker vrolijk.
  Ik moest lachen om je confetti foto. Het eerste wat mij te binnen schiet is: Leuke foto. Als tweede: Ohjee dat is veel opruimwerk haha.

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 09:34

   Oeh wat leuk! Ysanne haar blog vind ik ook zo leuk :) Gooien met confetti kan ik echt iedereen aanraden, ik weet niet wat het was maar er kwam me toch een potje positieve energie vrij, haha! Dat opruimen viel mee hoor. Met een stoffer en blik was het best snel gedaan en met een stofzuiger is het helemaal gauw klaar. Al vind ik nog steeds wel ergens in van die kleine randjes een stukje confetti. Het blijft je achtervolgen ;)

 5. februari 22, 2016 / 08:47

  Mmmm… zo kun je het natuurlijk ook bekijken :-) Ik start deze maandag met een lekkere kop koffie!

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 09:36

   Dat is eigenlijk toch net zo leuk als confetti gooien, al kan koffie gewoon de héle dag haha ;)

 6. februari 22, 2016 / 08:57

  WOEI! Het is aanstekelijk, jouw vrolijkheid en positiviteit op de maandagmorgen. Dankjewel; ik ga die touwtjes/teugels eens even stevig vastpakken vandaag! Liefs, en fijne maandag <3

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 09:47

   YES! That’s the spirit :) YOU GO STELLA, YOU GO! *pakt pompons en doet een dansje*

 7. februari 22, 2016 / 11:03

  Ik geniet altijd van maandagen, lekker keuvelen door mijn huis, zorgen dat alles op orde is en op dinsdag mijn week lekker fris kan beginnen! Heerlijk!

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 11:11

   Oh jaaaaaa, heerlijk! :) Geniet er lekker van. Ook voor mij? Want ik moet werken vandaag (niet dat dát erg is, helemaal niet haha, maar toch. Ik bedoel.. KEUVELEN! <3)

   • februari 22, 2016 / 11:34

    Ik zal extra keuvelen voor ons beide! Maar werken is met jou baan volgens mij ook totaal niet onplezierig :)

    • Melle
     Auteur
     februari 22, 2016 / 11:40

     Zeker niet! Maar doe toch maar :) <3

 8. februari 22, 2016 / 11:52

  Het is dat het hier al carnaval is geweest, mijn confetti is op haha. Maar de maandag is zo gek nog niet, ik was altijd namelijk de dinsdag vrij. Nu heb ik verlof, beetje wennen want wat moet ik doen en daarna ga ik niet meer op maandag werken. Heerlijk positief artikel weer, fijn om te lezen.

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 12:51

   Genoeg gestrooid in ieder geval! En dankjewel :)

 9. februari 22, 2016 / 13:45

  Zo hee, wat een krachtige portie positiviteit en motivatie! Thanks!! En een supermaandag gewenst!:D

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 13:51

   Jeeeeeejjjj, jij ook hè! :)

 10. februari 22, 2016 / 14:19

  Wat leuk is dit! Knallend de week weer in :) En die foto erbij is perfect!

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 15:04

   YEEESS! Echt he :) Dankjewel!

 11. februari 22, 2016 / 18:15

  Maandag ís ook helemaal niet zo vervelend. Eindelijk weer al die lieve leuke mensen zien, en mijn zondag was zwaar klote dit weekend, dus IK BEN BLIJ dat het maandag is nu. Yesss.
  Ja. En over vrolijke baby’s gesproken: Ik hoor maandelijks aan hoe mijn kapper (die ook een kennis is) vertelt dat ze nog nooit een baby met de slappe lach heeft gezien, behalve ik, en dat ze gigantisch mee moest lachen. Dus. Ik heb overigens nog steeds vaak de slappe lach :)

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 18:28

   Wat fijn dat je zo’n goede maandag hebt gehad vandaag :) Yeheees! Ik moet zeggen, ik ben inmiddels wel heel erg benieuwd naar je slappe lach. Als dat net zo aanstekelijk is als die van een baby dan MOET het wel hilarisch zijn!

 12. februari 22, 2016 / 19:24

  Ja! Heerlijk! Ook al lees ik dat na een al hele fijne dag, een beetje extra positiviteit kan nooit kwaad ;) (overigens is onze baby een hele serieuze baby, dus ik vraag me af wat dat later gaat worden.. hihi).

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 20:11

   Haha een serieuze baby. Dat lijkt me wel interessant. Ach een goed poker-face kan ook geen kwaad :)

 13. februari 22, 2016 / 20:29

  Heerlijk zo’n positieve blog op de maandag! Ik vind maandagen op zich niet heel erg, al komt dat denk ik grotendeels door het feit dat ik mijn studie interessant en leuk genoeg vind om mijn bed voor uit te komen. Bovendien heeft treinreizen op maandagen iets fijns (tenminste, zolang het niet té druk is in de trein). Al die slaperige mensen en de langzame start van de week, heerlijk haha!

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 20:53

   Dat klinkt echt heel fijn en bijna therapeutisch :) Zo zen! Haha :) En wat leuk zeg! Wat voor studie doe je?

   • februari 23, 2016 / 11:08

    Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud universiteit :) En ja, treinreizen is gewoon best fijn op z’n tijd haha

    • Melle
     Auteur
     februari 23, 2016 / 11:10

     Dat klinkt best wel erg interessant! Maar wat niet eigenlijk, ik vind (bijna) alles leuk! Haha :) Zo af en toe reis ik ook met de trein, met mijn weekend-vrij abonnement is dat af en toe best leuk.

  • Melle
   Auteur
   februari 22, 2016 / 20:54

   Yay! Dankjewel :)

 14. Linda
  februari 23, 2016 / 11:11

  ZO waar. Met een positieve instelling kom je een heel eind! Geweldig ook dat liedje, hahaha!

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 11:14

   Dankzij jou heb ik het liedje hier nog even voor mijn collega’s gezongen. Haha, ik werd gewoon zo enthousiast van je reactie! :D

   • Linda
    februari 23, 2016 / 11:16

    Hahaha ik zie het al helemaal voor me, super leuk!

    • Melle
     Auteur
     februari 23, 2016 / 11:22

     Haha ik zal je de details besparen maar toen net ook nog het liedje daadwerkelijk werd gedraaid, werd er zélfs een klein dansje gedaan :) YAY!

 15. februari 23, 2016 / 19:05

  Toepasselijke illustratie voor jou!

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 19:57

   :) dankjewel!

 16. februari 23, 2016 / 20:23

  Ik hou dus van dit soort geweldig, eerlijke en positieve blogjes. Precies waarom ik je blog volg<3

  • Melle
   Auteur
   februari 23, 2016 / 21:14

   Liieeeefff <3 geheel wederzijds!

  • Melle
   Auteur
   maart 1, 2016 / 22:07

   Je reactie stond bij de spam, daarom had ik het nog niet beantwoord. Wat erg! Sorry! Want ik vind je reactie superlief en ben jou inmiddels fanatiek aan het volgen :)

  • Melle
   Auteur
   februari 28, 2016 / 18:13

   :) Dankjewel! Wat fijn dat je je er zo in kunt vinden

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.