Vrijdag Kiekdag | Ontbijten in bed, nieuw speelgoed en jij bent getuige van een verrassing!

0.vrijdagkiekdag-7HOERA! Vrijdag Kiekdag is weer een feit! Het is altijd een klusje om deze post in elkaar te zetten maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Want wat vind ik het leuk om mijn week zo opnieuw te beleven én om jou alles te laten zien. Let’s go!

Vrijdagochtend begon ik de dag met twee van mijn favoriete dingen. Ontbijten in bed. HA! Kán gewoon op vrijdagochtend. Ik was vroeg opgestaan dus had extra tijd. En daarnaast, startte ik mijn werkdag niet op kantoor, maar thuis!

Onder toeziend oog van poeslief. Dat dan weer wel.

Nadat ik alle artikelen die bloggers hebben ingestuurd heb gelezen en online heb gezet – maar echt, dit doen we allemaal handmatig zo leuk! – gingen mijn collega en ik samen met Leonie ( die je kent van gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nl én dit interview) een theetje drinken bij Morgan en Mees. Ik kreeg zowaar een gouden (!) kopje voorgeschoteld. Hoe leuk!

Het was trouwens grappig toen Leonie ontbijt bestelde. Wil jij ook Melle? O nee wacht, jij hebt al ontbijt gegeten in bed. Dat hadden we al gezien op Instagram. Haha! #bloggerproblems

Kijk dan. Zo ziet het eruit. Echt wel een heel gezellig tentje. Ik was er nog nooit geweest maar het is zeker voor herhaling vatbaar. Erger nog, de volgende dag zaten we er gewoon weer!

Aan het einde van de werkdag was er nog een borrel-/afscheid-/yay-het-is-weekend-feestje. Nostalgie! Want bij TravelBird dronk ik vaak – alleen op vrijdag – een blikje cola light. Ofwel, blikkie prikkie! Haha #hadjebijmoetenzijn.


“Wow, Melle wat ben jij veel afgevallen. Je ziet er goed uit,” zei de vriend van Stephan. Ik: “Bedankt! Ik ga nu weg om te zorgen dag het zo blijft. Doei!” En zo begon mijn weekend. In de sportschool. YES!

Zaterdagochtend. Even thuis op de bank hangen. Ik vraag me serieus af of dit nou lekker zit. Schijnbaar wel want zo zit ze eigenlijk heel vaak. Gek beest.

O hallo, daar waren we weer! Nu had ik mijn vriend en een vriend van hem die was blijven slapen meegenomen naar Morgan en Mees. Lekker uit ontbijten is echt iets wat ik het liefste doe in het weekend. Dus hop! Gewoon nog een keer naar dit geweldige tentje. Ik bestelde de açai bowl. Echt té lekker.

Toen we thuis kwamen werd het helemaal een groot feest. En niet alleen voor Fleur :)

Ik heb namelijk gewoon een nieuwe camera gekocht! HOERA! Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik het gewoon heb gedaan, het was ook niet alsof ik geld over had (trust me), maar het zat al langer in mijn gedachten. Nu heb ik het dus eindelijk gedaan. YES! Altijd een eigen camera bij de hand, altijd mooie foto’s kunnen maken en ook nog eens de mogelijkheid om makkelijk hiermee te vloggen!

Het is alweer zondag. Valentijnsdag! Het wordt alleen maar beter want dit is niet zomaar een ontbijtje in bed maar overnight oats in bed op smikkelen mét vriendlief én een lief kaartje voor hem erbij. Zo vieren wij de liefde <3

Kijk ‘m gaan, kijk ‘m stralen. IIEEH!! <3

Yay voor spontane cadeautjes! Aan het eerste deel heb ik heel veel plezier beleefd. Die heb ik inmiddels uitgeleend aan mijn vader die er op zijn beurt weer erg van geniet. Toen Stephan het boek zag liggen dacht hij geen seconde na en kocht hij het voor me. Wat spontaan zo leuk!

“Ga. Dit. Eten.” Appte ik naar een vriendinnetje maar zeg ik ook tegen jou. Echt. ZO LEKKER!

Zondagavond. Prepperdeprep!


3 foto’s van eten achterelkaar is scheepsrecht. Toch? Deze kon ik je gewoon niet niet laten zien. Mmmango met kwark, blauwe bessen en superfruit en pitten. Betere start van de maandag kon ik niet bedenken. Voor dit ontbijtje was ik trouwens geïnspireerd door de Instagram van Crunch Crumble. Superleuk account!

Ik nam tasjes mee voor mijn collega’s. Zij zijn ambassadeurs van thankgoditismonday.nl. En dat is nu echt te zien!

Toen ik thuis kwam lag dit lieve kaartje op de mat. Mijn oom en tante feliciteerde me met mijn (niet meer zo) nieuwe baan. Lief!

Hoi!

Heb je dat ook weleens? Dat het gerecht dat je hebt gemaakt echt totaal niet lijkt op wat er in het boek staat? Ondanks dat het er echt niet uit zag, was het wel heel lekker. Dus met een paar tweaks ziet het er de volgende keer alsnog top uit!

Op kantoor zie ik best vaak een mooie lucht. Ik hou daar zo van! Jammer alleen van de fabrieken op de achtergrond. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

Ik HOU echt van ontbijt. Can you tell? Voor een overheerlijk ontbijt van Grød hoef je niet naar Kopenhagen. Nou ja, het allerliefste natuurlijk wel maar niet per se, want deze overheerlijke haver-quinoa pap kun je ook gewoon bij de Ap kopen. Een Deens gevoel op deze koude donderdagochtend afgetopt met mango en kokos (en ananas sokken) voor het tropische plaatje. Niet echt fotogeniek maar zo lekker!

Blogliefde van lieve Deisy! <3

Je bent een blogger of je bent het niet. Een post is niet compleet zonder liftselfie! Blij ei als ik was maakte ik gewoon de foto terwijl ik eigenlijk onverwacht nat was geregeld én ik geen spatbord had meegenomen voor mijn racemonster (dus zeik nat was geworden). Alsnog bij op de foto. Doe ik gewoon! :)

En dit is misschien wel het leukste van deze post. Ik had namelijk Happy Socks besteld. Ook voor Stephan! Maar op het moment dat ik dit schrijft weet hij dat nog niet (ik heb ze verstopt). Straks ga ik vragen of hij mijn post wil lezen voordat het online gaat en dan ziet hij deze foto! Ben benieuwd wat hij zegt. Haha, het voelt echt alsof je nu ook in het complot zit. LEUK! [Note van de eindredacteur: OMG OMG OMG OMG OMG!]

Ik wens je een hele fijne vrijdag, een fantastisch weekend en een hele fijne week! Maandag staat er weer een leuke post voor je klaar. En voor je gaat: bedankt dat je er nu weer bent, dat je steeds vaker even langs komt en dat je af en toe zulke lieve reacties achterlaat <3

LIEFS!

34 Reacties

 1. februari 19, 2016 / 07:26

  Wat ontzettend leuk dat je die sokken voor hem hebt gekocht! Ik vind ze heel erg tof, zeker voor mannen :) (btw, je adres staat wel heel duidelijk zichtbaar erop, misschien wil je dat niet?)

  • Melle
   Auteur
   februari 19, 2016 / 07:39

   Dankjewel! In mijn enthousiasme helemaal niet over nagedacht (stom!). Direct aangepast :) En inderdaad, ze zijn zo leuk :)

 2. februari 19, 2016 / 08:00

  Oeh, de Canon G7X, daar hoor ik veel goede verhalen over! Wat een fijne nieuwe aanwinst :). Hihi, katten zijn echt gek! Zit vast héél comfortabel zo op dat TV-meubel :’). Jaaa, Happy Socks! Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   februari 19, 2016 / 08:08

   Ben er ook echt heel enthousiast over nu ik er een paar keer mee heb gespeeld :) En haha, inderdaad! Gekke beestjes. Ik ga zo direct een paar gezellige sokken aantrekken. Gegarandeerd een leuke dag! Fijn weekend!

 3. februari 19, 2016 / 08:20

  Ooh die camera staat ook op mijn verlanglijstje!! Die zondagavond mealprep ziet er goed uit dat moet ik ook echt eens gaan doen!

  • Melle
   Auteur
   februari 19, 2016 / 08:38

   Ik kan het je beide echt ontzettend aanraden :)

 4. februari 19, 2016 / 08:39

  Aah wat een heerlijk enthousiast artikel ;-)! Wat een mooie aanwinst zeg, ikzelf zit ook te denken om nieuwe camera te kopen (samsung) en krijg door deze post gelijk weer de kriebels haha! Prep je trouwens ook je shakes? Of zie ik dat verkeerd? En is dat dan niet zonde van die vitaminen die verloren gaan? Heel veel liefde terug trouwens, als je ooit nog een ontbjngmaatje zoekt: im your man (of in mijn geval girl haha) ;-)

  • Melle
   Auteur
   februari 19, 2016 / 08:44

   Haha zo leuk! En het is broccolisoep. Geen idee eigenlijk hoe dat zit met vitamines. Ik bewaar ze in mason jars die je vacuüm dicht kunt schroeven dus ik gok (hoop) dat het oké is. Het is in ieder geval heel fijn om elke werkdag de koelkast open te trekken en gewoon een bakje of potje eruit te vissen om mee te nemen. En jaaaaaa samen ontbijten! Laten we dat gaan regelen dat lijkt me geweldig :)

 5. februari 19, 2016 / 10:55

  Haha ik maak nooit liftselfies (sterker nog: ik werk in een dorp, hier kennen ze geen liften). Wat een heerlijke week heb je weer gehad, vol food. En je tasjes, die zijn zo leuk. Zodra mijn andere canvastassen kapot zijn, bestel ik er één bij je. Fijn weekend!!

  • Melle
   Auteur
   februari 19, 2016 / 12:48

   Een plek op aarde zónder liften, dat is toch werkelijk uniek! In Amsterdam is werkelijk overal een lift te vinden. Misschien is dat het geheim dat mensen in dorpen vaak veel slanker zijn. Die nemen immers altijd de trap ;) En ik leg je tasje vast klaar hoor, want jou als ambassadrice met het tasje laten lopen lijkt me echt het einde!

 6. februari 19, 2016 / 11:45

  Jouw ontbijtjes zien er echt uit als kleine kunstwerkjes. Het lijkt me echt heel lekker, mmm. En wat heb jij een lieve poezel; komt gewoon lekker bij je zitten. Achos. Dat gouden kopje trouwens, hoe leuk is die? Die wil ik ook. Ik ben benieuwd hoe je Happy Socks er uit zien. Ik denk dat als ik een paar zou kopen, ik er eerst een jaar over zou doen om uit te kiezen welke. Zo veel leuke printjes! Echt leuk altijd, om mee te kieken met jouw week. Liefs! En alvast heel fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   februari 19, 2016 / 12:52

   Wat goed zeg, dat is altijd precies mijn idee om met mijn ontbijtje te doen. Want als die maaltijd al een feestje is, dan wordt de rest ook een feestje! De sokken ga ik gauw laten zien, ze zijn echt té vrolijk! Er is inderdaad heel veel keuze en ze zijn ook best wel duur dus dan is de druk alleen maar hoger. Haha, de struggles van het sokken kiezen. Joe! En zo fijn dat je het leuk vind om met me mee te kieken, vind ik lief! Doei! En fijn weekend :) x

 7. februari 19, 2016 / 12:55

  Ik vind deze overzichten altijd zo gezellig om te lezen! Ook al had ik al boterhammetjes gesmeerd, ik ga via die tip van fitgirlcode lekker een sushi rol maken zonder rijst, dus thanks :-)

  • Melle
   Auteur
   februari 19, 2016 / 13:06

   Oeh dat klinkt ook onwijs lekker zeg! Ik had inderdaad die post zien staan. Lekker zeg! Die boterhammetjes komen later wel :) Geniet ervan! x

 8. februari 19, 2016 / 13:22

  Aaahh wat een heerlijk artikel! Je tasjes zijn echt heel erg leuk!

  • Melle
   Auteur
   februari 19, 2016 / 13:40

   Dank u dank u :) Wat leuk! En ze zijn te koop! Mocht je er eentje willen :)

 9. februari 19, 2016 / 14:30

  Ik vind het echt super leuk om deze kiekdag te bekijken. Eigenlijk best bizar aangezien ik ontbijt en sport foto’s van een wildvreemde aan het bekijken ben haha. Bloggerslife inderdaad :D

  • Melle
   Auteur
   februari 19, 2016 / 14:33

   Haha leuk he, echt een guilty pleasure. Van mij ook! :)

 10. februari 19, 2016 / 18:30

  Je kat <3 zo cute! Ben benieuwd naar je vlogs met je nieuwe camera

  • Melle
   Auteur
   februari 19, 2016 / 18:59

   Ik ook! Zodra ik een beetje een concreet plan heb dan ga ik ermee aan de slag :)

 11. februari 19, 2016 / 20:34

  Wat een leuke week heb je gehad.
  En al dat lekkere eten weer.

  • Melle
   Auteur
   februari 19, 2016 / 20:42

   Echt hoor, het zou verboden moeten worden ;)

  • Melle
   Auteur
   februari 20, 2016 / 14:10

   Dankjewel :)

 12. februari 21, 2016 / 11:13

  Wat ben je toch een heerlijk mens, ik ben de afgelopen weken wat minder online geweest en ik merkte echt dat ik jou blog mistte :) Dus ik ga weer even rondneuzen nu!
  & ik ben benieuwd naar wat je allemaal geprept had qua eten! Ik wil dat ook weer gaan doen als ik weer ga werken! Maar ik weet nog niet helemaal wat ik dan allemaal al makkelijk van te voren kan preppen :)

  • Melle
   Auteur
   februari 21, 2016 / 17:03

   Ooh ik heb jou ook gemist! :) Ik heb vorige week een ‘prep-concept’ (haha kan ik dat zo noemen?) van deargoodmorning.com gevonden. Lienke gaf vet goede tips! Kies: couscous of quinoa, spinazie of peultjes en tonijn, kip of ei. Zo kun je echt eindeloos variëren. Daarnaast bleef én het eten de hele week goed (ik was mega op dreef en maakte vier bakjes), én het was lekker én het is dus meag makkelijk om veel van te maken. O en vergeet niet de basis van tomaatjes. Smullen! :) Daarnaast is dit recept ook een favoriet. Het is trouwens maar net wat je wilt maken. Ik vind meal preppen vooral makkelijk en lekker maar als je je aan bepaalde macro’s wilt houden dan is het handig om iets meer uit te balanceren. Ik kies op dit moment vooral gewoon wat ik lekker vind :) Nog een fijne zondag he, en tot gauw! :) X

   • februari 21, 2016 / 21:59

    Ik heb zelf een tijd lang bloemkool (vermalen in de keukenmachine) opgebakken en dat als couscous gegeten (dus met ui, rozijn, feta, paprika etc.) Heerlijk om te maken en later in de week op te smikkelen. Of geroosterde biet met feta en ui. Er zijn zoveel verschillende opties eigenlijk! Ik heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat je het na zoveel dagen nog kan eten. Ik dacht eigenlijk dat tonijn, kip (maar gerookte kip waarschijnlijk niet) of ei zou bederven!

    Ken je de site Prepdish.com al? Een soort gelijk principe, alleen dan prep je alle maaltijden van de week op 1 dag! Bizar dat dat allemaal kan :)

    • Melle
     Auteur
     februari 22, 2016 / 09:25

     O wauw, dat klinkt echt hemels! Al die recepten en een ware website met allemaal prep recepten. WOEI! Tonijn houdt het heel goed, gerookte kip ook en ei kook ik op de dag zelf inderdaad. Dat vertrouw ik niet ;)

     • februari 22, 2016 / 11:21

      Je krijgt via die website elke week het weekmenu doorgestuurd! Helaas is het wel een betaalde service. Daarnaast is het engels, dat vind ik met recepten toch altijd iets moeilijker :)

      • Melle
       Auteur
       februari 22, 2016 / 11:28

       Ah, dat is inderdaad wel een dingetje. Pinterest is trouwens ook heel leuk. Alleen al om al die gevulde bakjes te zien met lekker eten haha (heb ik dat echt gezegd?)

  • Melle
   Auteur
   februari 21, 2016 / 19:10

   Wat lief, gewoon nóg een reactie! Zo leuk was de week :) Nu al helemaal!

 13. februari 21, 2016 / 21:00

  Leuke weekoverzichten maak je altijd Melle, de energie spat ervan af! Haha en die Happy Socks, surprise! :-)

  • Melle
   Auteur
   februari 21, 2016 / 21:15

   Dankjewel! Wat een lieve complimenten :) En die Happy Socks, daar was hij dus helemaal blij mee. Loopt het hele weekend nog net niet te huppelen op zijn vrolijke sokken <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.