Vrijdag Kiekdag | Hip doen in Maastricht, sapkuur en boekpresentatie Liever met lef ♥

00.vrijdag-kiekdag-dagmar-valerie-maastricht Misschien zijn de sapjes waarmee ik inmiddels ben begonnen naar mijn hoofd gestegen. Ik ben gisteren (donderdag) namelijk meerdere keren vergeten dat ik de kiekdag nog moest maken terwijl het vaste prik is op donderdagavond. Hoe dan? Geen idee. Maar hier is hij dan! Goed en wel, helemaal op tijd en klaar. Mijn weekoverzicht. Van Amsterdam tot aan Maastricht, het was één groot feest!

Vrijdag was het schijnbaar zo’n dag. Dat je kurkuma in je ontbijtje doet in plaats van kaneel. Haha, het was echt een kwestie van wanneer het ging gebeuren. Gelukkig zag Stephan het net voordat hij een hap nam.

Nog heel even op de bank zitten voordat ik naar mijn werk ga. En ja, daar maakt Fleur maar wat graag gebruik van.

Hoi!

Sinds kort zit mijn fietsmandje vast aan deze fiets. HA! Ergens vind ik het dus heel leuk en handig maar ergens verhoogt het het huisvrouwen gehalte ook wel. Nou ja, niet dat dat erg is maar goed, je snapt het.

Na het sporten op vrijdag is het tijd voor avondeten. Oeh la laaaa ik heb deze zoete aardappel partjes bij de supermarkt ontdekt. En ja, die moesten worden getest. We hebben ze gebakken en oo als er iéts is wat ik alleen nog maar mocht eten de rest van mijn leven dan is het zoete aardappel. Zo. Lekker.

Zaterdagochtend genoot ik van deze heerlijke pannenkoekjes met banaan en ei. Echt zo onwijs lekker! Vooral in het weekend vind ik ontbijten echt fijn. Lekker een beetje vroeg opstaan en dan extra lang de tijd nemen. JAAA! <3

In het kader van ‘het moet ook gebeuren’ en ‘mega fijn voor als we het weekend thuiskomen’ maakte ik het hele huis schoon terwijl Stephan druk aan de slag was voor een freelance opdracht. Fleur vindt al dat stofzuigen maar niks. Vanaf een enigzins fijne plek mét overzicht werd alles nauwkeurig in de gaten gehouden.

Rond 12 uur sprongen we in de trein, op naar Maastricht! Twee vrienden die we kennen uit Groningen zijn daar een paar maanden geleden heen verhuisd én hebben (daar) onlangs een kindje gekregen. Reden genoeg dus om ze daar op te zoeken. Wat is Maastricht ongelofelijk mooi en leuk! Nadat we eerst thuis even hadden gezeten gingen we met zijn allen een rondje door het centrum lopen. Natuurlijk moesten we de beroemde boekenwinkel ook bezoeken.

En de Vrijthof natuurlijk <3

We kregen zo waar een hele tour door Maastricht. Zo ontzettend leuk! Echt een hele mooie stad. Het voelde op elke hoek van de straat alsof we op vakantie waren.

Op een grasveldje bij Kannen en Kruiken – een foodfestival – streken we neer. Tussen de kastanjes! Oo jongens, het is écht herfst!

 

Tijd voor toetje! We hadden nog preciés anderhalf muntje over en we wisten precies wat we daarvan wilde halen. Poffertjes! Mmmmm. We moesten echt drie jaar in de rij staan, maar het was het echt heel erg waard.

Onderweg naar huis nog even foto’s maken van de zonsondergang. Bloggers be like.

Zondag genoten we van een ontbijtje, van een knuffelsessie met de baby en de laatste uurtjes in Maastricht. Rond de lunch vertrokken we weer richting Amsterdam waar we de rest van de middag lekker rustig aan konden doen. Op boodschappen doen na – en ijs halen, essentieel dat snap je – deden we verder niet echt iets productiefs.

Of, toch wel! Blogjes schrijven en die ‘s avonds na Heel Holland Bakt door eindredacteur vriendlief en zijn hulp laten nakijken <3

Maandag had ik afgesproken met Shirley in Amstelveen om samen te ontbijten. Het zou goed weer worden en ik wilde nog sporten. Dus ging ik op de fiets! Met mijn racemonster was ik er echt mega snel. Gelukkig kwam Shirley ook al veel eerder dan afgesproken en hadden we extra lang de tijd.

We kletsen wat af over bloggen en baby’s, genoten van dit heerlijke ontbijt en maakte outfitfoto’s. Ik vond het super speciaal om de eerste outfit en zwangerschapsfoto’s te maken van Shirley. Elf weken zwanger en dan al zo’n mooie babybump!

Dit was toch ook wel een van mijn hoogtepunten maandag. Het inpakken van verjaardagcadeautjes voor Marion, mijn lieftallige collega die jarig was. Hoera hoera! Ze houdt gelukkig ook erg van unicorns, glitters en confetti dus daar heb ik even flink gebruik van gemaakt.

Dinsdag was dit mijn ontbijtje. Het is niet alsof de sapkuur – waarover straks meer – me zo méga zwaar valt maar serieus, als ik dit zie heb ik er ZO veel zin in!

Hiep hoera voor Marion en taart! Ooo wat heerlijk. Naast de cadeautje had ik trouwens twee van haar favoriete bloggers gevraagd om een filmpje te maken om haar te feliciteren. Onwijs leuk was dat, ze vond het echt heel leuk en was helemaal verrast!

Dinsdagavond. Laatste avondmaal, want woensdag ben ik begonnen aan een drie-daagse sapkuur. Van deze springrolls heb ik éxtra genoten.

Woensdagochtend was het zover. De sapkuur ging beginnen! Ik zat er al een tijdje over na te denken om het te gaan doen maar het had geen prioriteit. Toen Uzuma mij benaderde of ik het wilde proberen leek het me eigenlijk wel een goed moment om het gewoon eens te doen. Tot nu toe gaat het best goed. De sapjes zijn allemaal onwijs lekker maar het valt me soms ook best wel zwaar. Het lijkt me leuk om er een review over te schrijven dus die kun je binnenkort verwachten. Inclusief dus een uitgebreid verslag over hoe ik het heb overleefd – of niet ;)

Die avond had ik met Deisy afgesproken bij Noorderlicht. Op de pont vind ik echt zo leuk! Echt een attractie en ook nog eens gratis. Het levert trouwens altijd mooie plaatjes op, zoals deze <3

Stephan schoof later nog aan en maakte deze foto van ons in actie. Het programma van Start your visionary Monday is namelijk af! YES! Het wordt echt mega leuk en ben zo benieuwd wat je ervan gaat vinden! Het is echt een eerste keer dus we moeten kijken hoe het allemaal zal gaan. Wij hebben er in ieder geval onwijs veel zin in. Daarover gesproken! Suzanne heeft mij geïnterviewd en schreef naar aanleiding daarvan een blog over hoe je een event organiseert. Echt heel leuk geworden! Je leest het hier.

Dilemma op donderdag. Want ja, als ik dan toch een review wil schrijven heb ik daar ook foto’s van nodig. Maar wanneer maak ik de foto’s dan? Heel vroeg ‘s ochtends is het nog te donker, toen ik ‘s avonds thuis zou komen is het ook donker, vrijdagochtend is het ook donker en vrijdagavond zijn de sapjes op. De struggles van een blogger. Ik besloot het toch ‘s ochtends voordat ik naar mijn werk ging te doen. En ja, dan krijg je dus dit soort foto’s.

Hoera voor de paraplu die ik mocht lenen van een collega (en hoera voor die vergeten en dat iemand anders er dan aan denkt om hem op te halen – dankjewel Veerle!). Het maakte de reis naar Utrecht een stuk beter. Ik ging namelijk naar de boekpresentatie van Dagmar! Echt heel bijzonder om het samen met haar te kunnen vieren.

Samen met Josianne en Veerle zat ik als groot fan front row. 

Mooie en lieve woorden werden er gesproken van allerlei betrokkene maar ook door Dagmar zelf. Echt tof. Een eigen boek!

Kreeg ik even mijn gesigneerde boek als een eerste exemplaar van Dagmar uitgereikt. WIIEHOO! Vet leuk :) Maar hoe werkt dat eigenlijk? Boek geven, beetje lachen, laat dat maar aan ons over.

Nog eentje dan, om het af te leren en om de kiekdag mee af te sluiten. Het was een hele leuke en bijzondere avond en ik kan echt niet wachten om het boek te lezen!

Dit waren de blogposts van afgelopen week

In de volgende kiekdag

Morgen ben ik gewoon bij de Meet the blogger Conference. WAAAH! Woensdag hoorde ik dat ik een toegangskaart had gewonnen. Echt méga leuk en heb er ontzettend veel zin in! Een hele dag in het teken van bloggen, allerlei toffe bloggers ontmoeten, workshops, netwerken, oeh la laaaa!

Volgende week ga ik Iris ontmoeten, ga ik woensdag met Martine afspreken en donderdag vieren Stephan en ik ons 7 jaar samenzijn. Hoera! We hebben allebei een dag vrij genomen. Verder dan ‘lekker ergens samen ontbijten’ zijn we nog niet gekomen ;) Prioriteiten, je weet wel. We gaan er in ieder geval een superleuke en gezellige dag van maken. Er staan nog zo veel meer leuke dingen op de planning maar goed, dat komt in de volgende kiekdag! O en trouwens, morgen is het gewoon al oktober. OKTOBER! Mijn hemel. De tijd vliegt als je het leuk hebt!

Voor nu wens ik je een ongelofelijk fijn weekend. Rust lekker uit en doe de dingen waar je blij van wordt dan weet ik zeker dat je maandag vol goede energie je bed uit springt. YES!

Veel liefs,
Melle
@melle.bouwhuis

30 Reacties

 1. september 30, 2016 / 07:17

  Yessss, ik sta erin hoor! Haha, het was superleuk om je gisteren eindelijk eens te ontmoeten :D

  • Melle
   Auteur
   september 30, 2016 / 11:49

   JAAAA hiep hoera en alles geheel wederzijds. Echt heel leuk!

 2. september 30, 2016 / 07:32

  Was leuk maandag! Maareh, ik mis toch wel onze selfie hoor, haha!

  • Melle
   Auteur
   september 30, 2016 / 11:50

   Ik moet zeggen, ik mis m ook wel! Volgende keer echt even op de agenda zetten :)

 3. september 30, 2016 / 08:55

  Haha, ik heb eens chilipeper over m’n havermout gestrooid, ook zo’n handige actie ;-) Leuke week weer!

  • Melle
   Auteur
   september 30, 2016 / 11:51

   Haha oo nee dat lijkt me echt ook heel vies! Was je nog op tijd of had je al een pittig havermoutje geproefd?

   • september 30, 2016 / 11:59

    Op het moment dat ik er een flinke hoeveelheid overheen strooide dacht ik meteen al *&#%$ NEEE (en daarna heb ik mezelf hard uitgelachen), dus ja, ik was op tijd!

    • september 30, 2016 / 12:01

     Of nou ja, helemaal op tijd natuurlijk niet ;-)

     • Melle
      Auteur
      september 30, 2016 / 12:59

      In ieder geval voordat je deze fijne combinatie in je mond stopte. Heel goed! Gelukkig maar :)

 4. Marjolijn
  september 30, 2016 / 09:00

  Maastricht is zo prachtig! Een vriendin van mij heeft er gewoond en toen ik op bezoek was, had ik ook steeds een vakantiegevoel. En volgens mij heeft Fleur de oplossing gevonden voor jouw struggles om relaxed op de bank te gaan zitten; je zegt tegen jezelf dat je het voor haar doet en niet voor jezelf : P Je coacht haar naar de ontspanning ^^ Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   september 30, 2016 / 11:52

   Wat leuk dat je dat herkent! Als ik daar zou wonen zou ik altijd op vakantie zijn :) En haha, dat is echt heel goed opgemerkt. Precies! Wat goed :) Dankjewel en jij ook! x

 5. september 30, 2016 / 09:06

  haha weet je dat ik me gisteravond in de bus terug echt afvroeg hoe en wanneer jij deze kiekdag ging maken ;) Maar super leuk weer! Heel leuk dat ik je gister dan eindelijk heb mogen ontmoeten, was gezellig! En ik moet wel grinniken om dat je onze foto squad hebt genoemd :)

  • Melle
   Auteur
   september 30, 2016 / 11:53

   Haha wat grappig! Nou, direct toen ik thuis kwam mijn nieuwe pyjamabroek aangetrokken (een haaien broek, awesome) en toen met de laptop op de bank gaan zitten. En wat mega grappig dat je dat hebt gezien van die naam! Haha ik geef heel vaak foto’s gekke namen en elke keer denk ik weer, als iemand dit ziet gaat diegene me echt uitlachen. Nou, bij dezen :)

 6. september 30, 2016 / 11:42

  Respect voor de sapkuur Melle, dat zou echt zóoo niets voor mij zijn. En wat een mooie plaatjes bij Noorderlicht. Ik ben daar nog nooit geweest maar nu wil ik! Ö

  • Melle
   Auteur
   september 30, 2016 / 11:55

   Dankjewel! Het was wel te doen maar ben ook wel mega blij om morgen weer gewoon te gaan eten. Noorderlicht was ik ook nog nooit geweest. Echt wel een leuke plek! Ik zag trouwens Meneer Nieges veel voorbij komen op Instagram. Volgens mij is dat ook heel leuk :) In ieder geval heel Instagram waardig.

 7. september 30, 2016 / 11:57

  Ik wil dat bord met ‘nom nom nom’, echt superleuk! :D Ik ben heel benieuwd naar je review van de sapkuur! Ik heb het wel eens eerder bij iemand gezien, maar altijd leuk om te lezen. Zeker bij jou als ontbijt-verslaafde, haha :) Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   september 30, 2016 / 13:16

   Hij is van Buddy and Bear (eigenlijk voor peuters, hij is ook plastic). Ben er zo blij mee :) En die review komt er nu zeker. Ik twijfelde er nog even over maar denk dat het wel leuk is om te vertellen wat ik er van vond. To be continued! Fijn weekend! x

 8. september 30, 2016 / 13:35

  haha ik wilde natuurlijk de foto opslaan om in mijn collectie op te slaan (en te kunnen gebruiken in mijn maandoverzicht) en toen stuitte ik op de mooie naam! (of stuitert, op zijn Dagmar’s) Ik ga dus voortaan even de namen checken die je aan de foto’s geeft! leuk :)

  • Melle
   Auteur
   september 30, 2016 / 15:28

   Haha jaaaa grappig, je hebt het nu ontdekt :)

 9. september 30, 2016 / 16:31

  Aaaah wat was het een feestje om je na al die tijd te ontmoeten! Je bent offline minstens zo lief als online en hebt echt een geweldige persoonlijkheid <3 Onwijs genoten van je komst, dankjewel dat je erbij was en ik geniet helemaal na dankzij je foto's! Wat leuk om deze te zien haha, fantastisch! Heel veel liefs en hopelijk tot snel! XXX

  • Melle
   Auteur
   september 30, 2016 / 19:50

   Wauw, zo zo lief! Ik vond het ook ontzettend leuk en bijzonder. Dankjewel! <3

 10. september 30, 2016 / 22:22

  Haha boek geven… beetje lachen :P Heerlijk dit! Word er helemaal vrolijk van. En ja gelukkig ontdekten jullie die kurkuma op tijd… Maastricht moet ik ook nog eens heen. Ik ben volgens mij nog nooit in het centrum geweest, kan het me niet herinneren in ieder geval. Lijkt me een hel romantische stad! Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   oktober 1, 2016 / 07:58

   Vind t zo leuk om je reactie te lezen! Echt bijzonder dat we zo samen mijn week kunnen beleven :) Maastricht inderdaad echt heel romantisch! Fijn weekend! X

 11. oktober 1, 2016 / 21:49

  Mijn lichtpuntje voor ik ga slapen en hoop dat mijn griepje morgen op miraculeuze wijze verdwenen is! Haha. Ijdele hoop. Maar wel heel fijn om je week weer te kunnen meemaken door je foto’s! :) Die sapjes, dat ga ik dus ook echt een keer doen! Ben benieuwd naar je artikel over je ervaringen er mee.

  • Melle
   Auteur
   oktober 2, 2016 / 09:10

   O lief! Ik ga heel hard hopen dat het inderdaad op miraculeuze wijze verdwenen is vandaag. Beterschap! X

 12. oktober 2, 2016 / 21:35

  Ik vind jouw weekoverzichtjes altijd zo leuk! Ik maak soms een week lang geen foto’s dus ik hou het zelf maar gewoon bij maandoverzichtjes haha

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 09:36

   Haha nou ook heel goed toch? Doen wat werkt voor jou, dat is het motto. Volgens mij gaat dat je – in ieder geval op dit gebied – heel goed af :)

 13. oktober 3, 2016 / 14:55

  Super leuk dat je bij de boeklancering bent geweest van Dagmar! Zo’n sapkuur lijkt me trouwens best heftig, ik vind het toch altijd fijn om wat te snaaien haha. Tot morgen, zin in!

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 15:00

   Haha nou als ik ergens achter ben gekomen is dat het wel. Serieus, ik HOU van snaaien <3

 14. oktober 4, 2016 / 21:30

  Wat een fijne weekje heb je weer eens gehad.
  En weer al dat heerlijk eten.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.