5 tips om helemaal zen te worden + win! (gesloten)

JOEHOE! Wat een heerlijk weertje is het vandaag zeg en wat mega lief dat jij nu op dit moment deze blogpost aan het lezen bent. Ik kan je nu al vertellen dat het niet voor niets is. Ik heb namelijk vijf hele fijne tips voor je zodat je helemaal zen wordt. Plus ik mag in deze blogpost ook nog een onwijs leuk cadeau weggeven!

Let it be | Het is zo makkelijk en zo cliché om dit als eerste tip te geven. Maar het is echt waar. De afgelopen weken waren voor mij best wel emotioneel. Van positief naar negatief op een bungejumpende manier. Dat was niet perse zen. Maar wat ik wel heb geleerd – wat wel heel zen aanvoelt – is dat ik nu oprecht dag per dag leef. Stap voor stap. Eerst deze dag, dan weer het volgende. Het heeft ontzettend veel rust en focus om het leven ook soms gewoon te laten zijn hoe het op dat moment is.

Naar Marije voor een reiki behandeling | Afgelopen weekend was het zo ver. Mijn allereerste reiki behandeling stond op het programma. Deze had ik via Facebook gewonnen bij vriendinnetje Marije en wauw, ik vond het zo leuk! Alleen de voorpret al en de nieuwsgierigheid ernaar was eigenlijk al een feest.

Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Ofwel, alle energie die overal om ons heen en in ons is. Tijdens de reiki behandeling verbindt Marije zich met die universele levensenergie. Middels handopleggingen op verschillende plaatsen op je lichaam geeft ze deze energie door. Reiki zorgt ervoor dat het zelfherstellend vermogen van je lichaam sterker wordt en de blokkades bij energiepunten in je lichaam worden opgeheven. Het werkt op vier niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Dit klinkt wellicht wat zweverig maar dat is uiteraard voor iedereen verschillend. Ik merk om me heen dat sommige mensen het echt heel gek vinden en andere juist heel mooi en fijn. Zelf geloof ik er wel in. Ik vind het iets heel moois en het geeft me het gevoel van datgene wat je aandacht geeft, dat groeit. Ik vergelijk het wel eens met wanneer iemand zich zeer heeft gedaan en je er een kusje op doet of dat je je hand op je buik houdt als je daar pijn voelt.

De reiki behandeling vond ik heel erg ontspannend. Het heeft me een gevoel van verlichting gegeven, van bewustzijn en liefde en dat vond ik ontzettend fijn. Het zorgde ervoor dat ik heel geleidelijk even terugkwam bij mezelf. Terug naar de basis en terug naar datgene wat ik nu écht voel.

Mocht je het nu ook eens willen proberen, Marije combineert haar reiki behandelingen ook met coaching dus mocht je in de buurt wonen van Utrecht, probeer het dan eens!

Een hele fijne, gezellige en inspirerende Tarot lezing met Charelle | Charelle ken ik al best een tijdje en sinds onze eerste ontmoeting tijdens de eerste ontbijtsessie en verjaardag van mijn blog, is het goed. Ik vind haar zo’n leuk en inspirerend mens, ze is heel open en eerlijk wat ik heel erg waardeer. Tijdens de tweede blogverjaardag was ze er wederom bij en dat vond ik echt mega bijzonder. En! Ik kreeg van haar als cadeautje een Tarot lezing, waar ze tegenwoordig in is gespecialiseerd.

Onwijs interessant leek het me en gisteravond was het dan zo ver. Rond zeven uur kroop ik achter de computer en startte ik Skype op. Het was een heel verhelderend gesprek. De kaarten gaven me antwoorden die ik éigenlijk al wist, maar toch vond ik het een hele fijne toevoeging. Een reminder maar dan nog net wat extra. Charelle weet het zo te vertellen dat het heel goed te interpreteren is en legt het goed uit. Ik heb echt een leuke avond – oké, het was een half uurtje maar toch! – gehad. De rest van de avond voelde ik me oprecht meer ontspannen dan dat ik daarvoor was. Alsof ik het gewoon allemaal wat beter kon loslaten. Heel zen! Zeker een aanrader. Meer over Charelle – ze heeft namelijk ook een vet leuk blog! – en over de Tarot lezingen vind je hier.

Lees de blog van Lisa en Shirah | De mooie blogs van Lisa en Shirah van zenzoekers.nl heb ik al meerdere keren gedeeld in een Bloggers Favorites artikel. Want hé, als er iéts is wat je dus helemaal zen maakt – of in ieder geval bewust maakt van wanneer het niet het geval is en wat je eraan kunt doen – is het dit blog wel. Lisa en Shirah delen allerlei tips en eigen ervaringen om je leven steeds een beetje meer zen te maken. Ik kijk er regelmatig op en vind het dan ook mega leuk dat ik laatst was gevraagd voor een interview over positief in het leven staan. YAY

Brand tijdens een relax avondje een kaars van WoodWick | Voor mijn verjaardag kreeg ik van lezeres Aneta een superleuk cadeautje. Namelijk, een kaars van het merk WoodWick. Nooit van gehoord en stiekem was ik ook best een beetje sceptisch. De meeste geurkaarsen vind ik namelijk nogal sterk van geur wat ervoor zorgt dat ik – in plaats van dat ik het nou mega lekker vind ruiken – in een niesbui verzeild raak. Enfin, deze kaars had dat dus niet! Hij rook super lekker én als kers op de taart, knettert hij gezellig als een knapperend haardvuur. Dat komt omdat er geen lont in de kaars zit maar een houten stokje. Inmiddels heb ik een webshop gevonden waar je deze kaars kunt kopen. Namelijk bij Mireille! Zij heeft naast een webshop ook een salon waar je allerlei behandelingen kunt krijgen die gericht zijn op ontspanning en huidverzorging. Eén en al zen!

WIN!
Het wordt nog beter. Ik mag namelijk een WoodWick kaars weggeven! Meedoen is simpel. Laat een reactie achter onder deze post waarin je laat weten dat je meedoet en zorg dat je een geldig mailadres invult zodat ik je kan bereiken. Extra punten kun je halen door de Facebookpagina van Huidverzorging Mireille te liken en/of mij te volgen op Instagram. De winnaar krijgt maandag 5 juni van mij bericht. Heel veel succes!

En de winnaar is … Marieke! Gefeliciteerd :) 

33 Reacties

 1. mei 31, 2017 / 07:42

  Wat leuk om te lezen dat je allerlei manieren hebt gevonden om zen te worden! Vooral je eerste punt is echt iets wat ik ook wat meer moet gaan doen. Ik ben nier zo goed in dingen loslaten, dus dat wordt nog een uitdaging!

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2017 / 09:37

   Join the club, ik vind het ook lastig! Maar fijn dat we er samen in zijn :)

 2. mei 31, 2017 / 08:43

  Zo leuk om te lezen dat je het zo’n fijne sessie vond, daar word ik echt blij van! :D Ik wist trouwens helemaal niet dat er een stokje in de WoodWick kaarsen zit, nu ben ik wel nieuwsgierig. Dus ik doe mee! :D (Ik volg je natuurlijk op Insta en volg Mireille nu op FB).

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2017 / 09:38

   Jaaaaa hoera hoera voor alle blijheid! ♡

 3. Thaïs
  mei 31, 2017 / 10:56

  Wat fijn dat interview!Als ik iemand als voorbeeld zou moeten nemen die positief in het leven staat, ben jij dat wel, Melle! En ja, dan hoort er ook bij om emoties te benoemen en te nemen zoals ze zijn. Ook de niet zo fijne. That’s life! Ooh, en wat doe ik ook graag mee met de winactie!

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2017 / 12:27

   Lief zeg, dankjewel :) En hoera hoera voor de leuke kaars!

 4. mei 31, 2017 / 11:10

  Wat een leuke tips, heel variërend zodat iedereen er wel iets mee kan denk ik! Voor mij werkt ‘let it be’ heel goed. Ik heb een poster van Nina (van Ninamaakt) aan de muur hangen waarop staat ‘en dat is OK’, dat is voor mij ook altijd een reminder voor als het even niet zo goed gaat, dat dat óók oké is. Zo zit ik nog in het sollicitatieproces en liep het voor geen meter; van de week dacht ik ‘en dat is ok, komt vanzelf goed’ en dat zegt iedereen ook tegen me. Nu in twee dagen twee keer gebeld voor sollicitatiegesprekken! Gek hè hoe dat werkt.
  Voor mij zou reiki of tarotlezing dan weer niet werken denk ik omdat ik daar simpelweg niets mee heb/niet in geloof – maar voor iedereen is dat natuurlijk anders, ik vind bijvoorbeeld rust in (christelijke) muziek en uit de Bijbel lezen, dat werkt voor jou dan misschien weer totaal niet. Daarom ook zulke fijne tips, juist door de variatie. Ik hoop dat je snel weer wat meer balans vind en weer vrolijker door het leven kunt! Oh en ja, ik wil die geurkaars wel! Ik houd van geurkaarsen <3 (behalve dan die hele sterke inderdaad, bah, dus ben blij dat het dat niet is haha.)

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2017 / 12:29

   En dat is oké. Wat een prachtige quote! En wauw, ik vindt t heel bijzonder om te lezen dat je het kan loslaten en dat het dan direct zo op je pad komt. Toeval bestaat niet!

 5. mei 31, 2017 / 14:52

  Wat een goede tips! En leuke win actie ook, ik doe graag mee. Ik word vaak helemaal zen van een avondje niets. Daar past zo’n kaars natuurlijk perfect bij :)

  • Melle
   Auteur
   mei 31, 2017 / 16:03

   Dankjewel en superleuk dat je meedoet! :)

 6. mei 31, 2017 / 17:47

  Wat een fijne tips zeg! Reiki heb ik nog nooit gedaan. Massage vind ik ook wel een fijne manier om zen te worden. Of gewoon ergens op een bankje in de natuur zitten. Ik kan me echter nog heel goed herinneren het moment dat mijn moeder erg ziek bleek te zijn en geopereerd moest worden en alles opeens onzeker was, toen kon niets, maar dan ook niets, me zen maken. Pas toen het verlossende woord kwam dat alles goed zou komen kon ik weer ontspannen. Is wel al zo’n 10 jaar geleden, dus misschien dat ik het nu ik ouder ben anders zou opvangen…

  • Melle
   Auteur
   juni 1, 2017 / 10:11

   Oo ik snap dat zo goed! Die akelige onzekerheid, heel herkenbaar. Maar inderdaad, een bankje in de natuur of massage, jaaa! Dat laatste moet ik ook echt een keer gaan regelen. Die onzekerheid en stress weg masseren lijkt me namelijk een prima plan ;)

 7. mei 31, 2017 / 19:14

  Zen worden, als dat een keer kon. Ik heb altijd wel iets om over te piekeren en probeer van alles om rustig te worden. Vanmiddag onderweg naar huis was het weer een keer zover, maar dat heb ik opgelost. Ik zat vast met mijn eindwerk en was bang dat ik er niet zou raken. En ik wist vanbinnen dat er een oplossing zou zijn. Die was er inderdaad. Ik heb mijn agenda opengedaan van school en zag dat er nog lessen waren die ik helemaal niet had verwacht en op bepaalde dagen kan ik langer doorwerken als dat nodig is. Dus het komt goed! En verder heb ik gewoon eventjes gemediteerd op de bus, en of mensen raar keken weet ik niet. Maar laat ze maar kijken. Ik doe het lekker op mijn manier ;)

  • Melle
   Auteur
   juni 1, 2017 / 10:18

   Haha heel goed, dat zijn de beste momenten!

 8. Marjolijn
  mei 31, 2017 / 20:52

  Wat spannend dat je een reiki – en tarotsessie hebt gedaan! Ik zou dat echt niet durven, ik ben dan veel te bang dat er bij zo’n sessie oud zeer omhoog komt waarvan ik mezelf al lang heb wijsgemaakt dat ik er over heen ben xD

  En leuk, die winactie! Maar ik doe niet mee, want ik heb al genoeg kaarsen, hahaha :P

  • Melle
   Auteur
   juni 1, 2017 / 10:19

   Daar heb ik ook zeker wel aan gedacht. Geen idee of het daar vandaan kwam maar er waren absoluut emoties waar ik iets mee moest. Maar goed, daarna voelde ik me wel weer meer in balans en een stuk beter dus uiteindelijk voor een goed doel geloof ik :) En hoera, leuk dat je meedoet!

   • Marjolijn
    juni 2, 2017 / 07:17

    Nee, ik doe juist niet mee :p

    • Melle
     Auteur
     juni 2, 2017 / 11:15

     Haha o grapje. Iets te enthousiast :)

 9. Anita te Gussinklo
  mei 31, 2017 / 22:34

  Fijne tips, ik doe graag mee want die kaars waar je zen van word lijkt me wel wat.

  • Melle
   Auteur
   juni 1, 2017 / 10:22

   Jaaaa, hoera hoera! Ik ga voor je duimen :)

 10. juni 1, 2017 / 03:00

  Zen worden is bij mij nogal een dingetje, soms loopt alles net wat strakker als ik net een beetje uit balans ben. ;) Toch wil ik best een WoodWick candle winnen. Ik was al volger van Mireille en nu ook van jou op Instagram.

  • Melle
   Auteur
   juni 1, 2017 / 10:24

   Daar is ook wel iets voor te zeggen. Hetzelfde als wanner je onder druk bijvoorbeeld beter presteert. Nu moet ik zeggen, dat heb ik zelf niet maar ik denk dat het absoluut kan helpen. Grappig eigenlijk hoe dat werk en mega leuk dat je meedoet!

 11. juni 1, 2017 / 07:50

  Ik ben een echte kaarsen-fan maar van Woodwick had ik nog nooit gehoord; dankjewel om dit onder mijn aandacht te brengen en ik doe heel graag mee met de win-actie :-) Het interview op Zenzoeker was idd heel leuk, deze dames geven altijd leuke (zen)tips en Charelle heeft ook een fijne blog. Leuk om te lezen dat de jullie elkaar onderling ook volgen; ik vind bij jullie allemaal regelmatig inspiratie!

  • Melle
   Auteur
   juni 1, 2017 / 10:26

   Hoe leuk zou het zijn om dan een WoodWick kaars aan je collectie toe te voegen. JAA! Ik ga duimen hoor!

 12. juni 1, 2017 / 08:05

  Wat gaaf dat je een reikibehandeling en een tarotsessie hebt gehad! Ik ben niet zo spiritueel, maar stiekem lijken dat soort dingen me wel gaaf om eens te proberen. De blog van Zenzoekers moet ik ook snel weer eens bezoeken. Bedankt voor de tip! :) Ik doe ook graag mee met de winactie. Kaarsen zijn altijd goed :)

  • Melle
   Auteur
   juni 1, 2017 / 10:30

   Zo stond ik er ook eigenlijk wel in. Gewoon heel open en maar kijken wat het doet. Leuk! En ook dat je meedoet aan de winactie, WIEHOO!

 13. Marian B
  juni 1, 2017 / 22:01

  Oh ik ben erg benieuwd, ik hou ook niet van geurkaarsen met zo’n sterke geur. Let it be, dat werkt voor mij.

  • Melle
   Auteur
   juni 2, 2017 / 11:16

   Leuk dat je meedoet en inderdaad, let it be ♡

  • Melle
   Auteur
   juni 2, 2017 / 11:17

   Leuk! Ik ga duimen :)

 14. Jolijn
  juni 4, 2017 / 10:05

  Ik maak graag kans en heb de extra stappen ook gedaan (:

  • Melle
   Auteur
   juni 6, 2017 / 10:39

   Jaaa leuk! Ik ben het gisteren helemaal vergeten dus ik ga NU de winnaar bekend maken. Spannend!

 15. juli 3, 2017 / 17:45

  Ik was meteen enthousiast toen ik in de kop van dit artikel ‘zen’ zag staan. Noem je ons gewoon! Wat superlief, dankjewel. Met een grote grijns zit ik nu in de trein haha.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.