Begin de week goed: 7 dingen waar je per direct mee moet stoppen

melle-stopEr ligt een hele nieuwe week vol kansen en mogelijkheden aan je voeten. En om de week nog nét dat tikkeltje fijner te maken heb ik een lijstje met zeven dingen die we deze week niet meer gaan doen. Wat zeg ik, we gaan er samen per direct mee stoppen zodat deze week – en alle weken daarna – nog leuker worden.

Alles zelf op willen lossen

Het voelt misschien als een zwakte om mensen om hulp te vragen. Het tegendeel is waar. Van delen wat je dwars zit tot een vriendin vragen of ze je wil helpen met je sollicitatiebrief en alles er tussenin. Hulp vragen is niet zwak, het is juist sterk! Het vereist lef om hulp te vragen. Maak gebruik van de expertise om je heen, mensen vinden het over het algemeen echt leuk om te helpen en voelen zich vereerd. En daarnaast, je wordt er zelf ook nog eens beter van.

Multitasken

Hoe veel oestrogeen er ook door je lichaam stroomt, multitasken kunnen we gewoon stiekem – zeg het niet tegen een man!- niet. Dus blijf lekker gefocust, maak een lijstje en doe een ding tegelijk, dan komt het helemaal goed.

Aandacht geven aan negativiteit

Wat je aandacht geeft dat groeit. Dus ook negatieve gedachten en gevoelens. Zeuren en klagen is soms gewoon even lekker maar als je het te veel doet groeit het negatieve gevoel. Probeer je, hoe moeilijk het soms ook is, te focussen op positieve dingen. Je zult zien dat je meer energie krijgt en beter in je vel gaat zitten. En dat is handig, zo kun je de oorzaak van dat negatieve gevoel eens bij de wortels aanpakken!

Roken

Gewoon niet doen. En al helemaal niet in de auto.

Je druk maken over iets waar je niets aan kunt doen

Fouten die je in het verleden hebt gemaakt, zaken die eigenlijk andere mensen zelf moeten oplossen of middenin de nacht gaan piekeren over die belangrijke presentatie van morgen. Je kunt er – op dat moment – niets aan doen. Het verleden is geweest en sommige dingen moeten mensen gewoon zelf ondervinden voordat ze inzien dat ze het beter anders kunnen doen. Hoe goed je advies ook is.

Ontevreden zijn

Het kan altijd beter. Ik spreek dan ook uit ervaring, vanuit mijn perfectionistische zelf, dat goed ook gewoon goed is. Met altijd streven naar beter is op zich niets mis, maar de keerzijde dat je daardoor ontevreden bent over wat je hebt geleverd, is niet goed. En het ergste is, je hebt alleen jezelf ermee.

Overal ja op zeggen

Gewoon niet doen. Je bent, geen superheld die alles kan doen, hoe erg dat ook klinkt want stiekem is het natuurlijk wel zo. Ook jij hebt net als Beyoncé maar 24 uur per dag. Prioriteiten stellen is dus belangrijk! En als dat betekent dat de doelijst van drie collega’s daar ook nog bij moet, dan moeten ze toch echt ook een keer bij zichzelf te rade gaan hoe zij die 24 uur goed gaan indelen.

1 Reactie

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.