Oneindig | Stop met zoeken naar geluk

stop-met-zoekenNaar jezelf, de ware en naar geluk; we zijn altijd op zoek. Het kan immers altijd beter, mooier, geweldiger, spectaculairder, prachtiger en perfecter. Oneindig blijven we zoeken en streven. Laten we ermee ophouden, in ieder geval voor even.

Altijd beter

Alle zweverigheid op een stokje, maar stilstaan en dankbaar zijn is iets wat wij ambitieuze twintigers eigenlijk niet kennen. Erger nog, ik ben precies zo. Dus stiekem is deze blogpost een note to self (aan niemand vertellen). Het is ook goed om jezelf te blijven ontwikkelen, op zoek blijven gaan naar de grenzen om die steeds een stukje te verleggen. Kijken hoe het anders kan, hoe je jezelf kunt verbeteren en oneindig die uitdaging op te zoeken.

Geluk is niet het doel

Ik besefte me afgelopen week dat geluk niet het einddoel is. Het is niet de bestemming. Sterker nog, je bent niet gelukkiger als je 5 kilo minder weegt, als je dat tentamen hebt gehaald, het huis hebt gekocht of die promotie op je werk binnen hebt gesleept. Natuurlijk is het een prestatie, maar ik denk dat het de prestatie en je mindset is die je gelukkig maken. Want na dat doel is er wel weer een ander doel die je wilt behalen voordat je écht gelukkig kunt zijn. De weg ernaar toe, de hindernissen, de zware momenten maken geluk. Niet het resultaat. Het is dus eigenlijk best raar om steeds maar op zoek te blijven naar geluk.

Stop met zoeken naar geluk

Hoe fijn zou het zijn om geluk daadwerkelijk op het moment zelf mee te maken. Als je terugkijkt en dan realiseert dat je op dat moment gelukkig was, is het al te laat. Geniet van de tocht naar jouw doel, sta stil bij de mooie momenten, bij de zware momenten waar je je doorheen wist te vechten en bij de mensen die je helpen om het doel te behalen. Niet alleen maar kijken wat er niet is, maar genieten van dingen die er wél zijn. Ons bewust zijn van ons geluk. Want stiekem, is het gewoon daar, voor je neus.

4 Reacties

 1. oktober 7, 2015 / 08:14

  Je hebt helemaal gelijk. En het is ook niet meer dan logisch dat het een note to self is, want het is heel makkelijk om aan die kleine dingen en momenten voorbij te gaan. Ik merk wel dat het ook iets is om elke dag bij jezelf te trainen en het idee van ‘het moment van glorie’ is natuurlijk veel sexier.

  • Melle
   Auteur
   oktober 11, 2015 / 18:07

   :) en inderdaad! Het moment van glorie is ook dat wat je deelt en wat je ziet op social media. Daar ligt natuurlijk de focus terwijl juist de ‘down’ momenten de ‘up’ momenten zo veel beter maken :)

 2. oktober 7, 2015 / 13:42

  Wat leuk, dit sluit zo erg aan bij een artikel dat ik laatst schreef! Het heet ‘het is goed waar ik nu ben’ en dat geeft eigenlijk wel de inhoud weer. Ik wil dát gewoon graag in mijn gedachten blijven houden. Wel werken voor een toekomst, maar leven in het nu :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 11, 2015 / 18:04

   Helemaal mee eens Sonja, dat klinkt echt goed. Ik ga er ook voor :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.