Column | All Stars

column-cath-allstarsDoor Cathelijn | Christian Louboutin’s Valentino’s of Manolo Blahnik’s? Nee tot mijn grote spijt behoort het werk van deze schoenenmeesters niet tot mijn persoonlijke collectie. Naast wat pumps en enkellaarsjes van de Zara en de Sacha, vind je in mijn schoenenkast eerder meters aan Nikes en All Stars.

All Stars. Ze blijven oud en vertrouwd. En bovenal: tijdloos. En soort oude vriendjes waar je mee opgroeit; ze behoren eigenlijk tot ieders kinderjeugd. Vorige vrijdag op de borrel vroeg een collega zich af of ze eigenlijk nog wel All Stars kon dragen. Ik wierp een blik naar beneden en zag twee schattige rode All startjes aan haar voeten. “Ik ben 28…” vervolgde ze. “Hee! Ik ben ook 28 hoor” reageerde Melle, die vervolgens naar haar eigen zwarte Converse gympen wees. Uiteindelijk stonden we met zijn vieren als trotse kinders te verkondigen dat we allen – als twintigers – nog steeds dagelijks Chuck Taylor’s droegen. So what.

Uiteraard moeten sommigen van jullie je netjes en professioneel gekleed op werk vertonen. Ik heb het geluk gewoon op mijn All Stars rond te kunnen struinen. Maar wat betreft in je vrije tijd zou ik zeggen; zolang je er niet uitziet als een van die moeders uit Hotter than my Daughter: you’re good. Dus laat deze comfortabele gympies niet verdwijnen naar je guilty-pleasures-list of ver onderin de hoek van je kledingkast. En daarnaast; we moeten al genoeg opgeven in het volwassen leven. Geef toe, ook jij snakt er nog wel eens naar in Ikea gewoon een snoekduik te nemen in het ballenbad, in plaats van door dat mega magazijn op zoek te gaan naar die nieuwe Billy. Met een supersoaker een watergevecht in de buurt te houden of in de trein gewoon weer eens een Donald Duck’je open te slaan. Mijn huidige status? Ik bevind mij nu in het semi-volwassentijdperk. En ik vraag mij soms sterk af of ik ooit een all star zal worden in het Volwassen Rijk.

Dit is Cathelijn. 25 lentes jong en werkzaam als Webeditor bij TravelBird. Schrijven en reizen zijn haar grootste passies. Met Cathelijn zul je je dan ook nooit vervelen. “Ik ben erbij!” roept ze altijd vol enthousiasme als je vraagt of ze ergens mee naartoe gaat. Zelfs als ze niet eens weet wat er op de planning staat. Met een grote dosis sarcasme, zelfspot en humor schrijft ze om de week een column over de dilemma’s van een twintiger.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.