Inspirerende boeken voor op je leeslijst | Perfect, ook als je nu geen vakantie hebt

Afgelopen maandag heb ik heel even aan het vakantiegevoel mogen proeven, toen ik met mijn broertje, mijn ouders bezocht op hun vakantieadres. Wat fijn zeg, om even helemaal weg van alles te zijn. Heerlijk! Iets wat voor mij onlosmakelijk is verbonden met vakantie, is het lezen van boeken. Als er namelijk iéts is wat me normaal – kucht iets over sleur en ‘rust in je hoofd moeten hebben’ – niet lukt, is dat het wel. Om mijn voorpret alvast te verhogen, heb ik alvast een lijstje gemaakt met inspirerende boeken voor mijn volgende vakantie.

De edele kunst van not giving a fuck | Mark Manson laat je stoppen met altijd overal positief naar te kijken. Niet langer wegrennen voor je angsten, fouten en onzekerheden, maar de pijnlijke waarheid onder ogen zien. Mega lastig, akelig en moeilijk want ik houd er persoonlijk heel erg van om het juist wél positief te benaderen. Ik moet echter bekennen dat je angsten aangaan heel verhelderend kan werken. Zo’n realisatiemoment is akelig maar je komt er – ik spreek uit ervaring – zoveel sterker uit! En ja, dat is eigenlijk ook heel positief! Het boek biedt genoeg tools en is goed en humoristisch geschreven. Ik ben benieuwd! Meer info: De edele kunst van not giving a fuck.

Your illustrated guide to becoming one with the universe | Vanaf het moment dat ik het boek voorbij zag komen op de blog van Merel van degroenemeisjes.nl, stond hij met stipt bovenaan mijn verlanglijst. De vormgeving, het onderwerp, het spreekt me zo aan! Inmiddels staat het boek, dankzij mijn lieve vriendinnen die het cadeau deden voor mijn verjaardag – op mijn boekenplank. Klaar om gelezen te worden. Het boek is volledig geïllustreerd en gaat erover hoe je meer in contact kunt komen met het universum. Ofwel, met jezelf én met anderen. Bijster interessant en je raad het al, ik kan dus echt niet wachten om het te gaan lezen! Meer info: Your illustrated guide t becoming one with the universe.

Get your sh*t together | Het boek ‘the Life-Changing Magic of Not Giving a F**K’ stond al op mijn vorige lijstje met zelfhulpboeken die ik nog wilde lezen.e. Eerlijk is eerlijk, hoewel ik de titel leuk vond en het me in eerste instantie erg aansprak, was ik er niet onwijs van onder de indruk. Maar Sarah krijgt van mij een herkansing met haar nieuwe boek ‘Get your sh*t together’. Het belooft een krachtige, grappig geschreven en nuttige gids te zijn om je doelen te bereiken. Focussen op datgene waar je echt om geeft en ga daar daadwerkelijk – met een beetje hulp van Sarah – mee aan de slag. Klinkt als een goed plan toch? Meer info: Get your sh*t together – EngelsNederlands (vanaf 13 juni).

De kracht van betekenis |Volgens Emily zijn we met zijn allen geobsedeerd door geluk. Dat nastreven lijkt het allerbelangrijkste te zijn in ons leven. Maar Emily denk dat we dat niet doen, omdat we ons richten op het verkeerde doel. Zij stelt dat we ons zouden moeten richten op het toekennen van betekenis. Geluk is volgens haar hoogstens – maar niet noodzakelijk – een bijproduct van een zinvol leven, zo laat ook onderzoek uit de positieve psychologie zien. Ik vind het bijster interessant om eens op een hele andere manier over geluk na te denken. Mocht je dat ook leuk vinden, dan is dit boek misschien ook iets voor jou :). Meer info: De kracht van betekenis.

Wake-up! Stop met leven op de automatische piloot | Hop hop, uit de sleur van het dagelijkse leven en jezelf uitdagen om élke week weer iets anders te doen. Ach ja, waarom niet? Dit boek bevat 52 anti-sleurideeën voor meer plezier in je leven. Het is echt zo’n boek die ik af en toe open sla om wat inspirate uit op te doen. Bijvoorbeeld voor de blije maandag mail! Meer info: Wake-up.

Welke boeken staan er op jouw leeslijst?

16 Reacties

 1. april 26, 2017 / 07:39

  De edele kunst van not giving a fuck lijt me een prachtig boek! Zo inspirerend! Nog een paar van deze boeken staan op mijn leeslijst, maar helaas vergeet ik daar vaak tijd voor vrij te maken ;) Ik ben op dit moment in Nooit meer te druk bezig. Wie weet biedt dat uitkomst om ook meer leestijd te krijgen, haha.

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2017 / 09:56

   Dat boek staat ook nog soort van ongelezen in mijn boekenkast. Ik vind het zo ironisch, dat het zo’n dik boek is. Ik bedoel, als je je dan toch te druk voelt, dan is het niet echt aanlokkelijk om zo’n pil te lezen, haha! Of ben ik de enige daarin ;) Gelukkig had ik in de eerste pagina’s al mooie inzichten gekregen. Ik vond het zo interessant om te lezen da het tegenovergestelde van druk zijn niet ontspannen is maar aandacht. MOOI!

 2. Liann Daalder
  april 26, 2017 / 13:04

  Nu lees ik Leap Year van Helen Russell ik doe het langzaam, zodat ik wat leer en echt in mij opneem, daarna wil ik Stilte lezen van Erling Kagge.

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2017 / 13:40

   Oeh, dat is een mooie manier om een boek te lezen zeg! En die titels, die ga ik even op mijn lijstje zetten :)

 3. april 26, 2017 / 13:10

  Wat een fijne boeken! Ik heb sinds kort ook de zelf hulp boeken ontdekt en ik vind ze leuk. Your illustrated guide to becoming one with the universe staat op mijn lijstje.. klinkt erg leuk :D

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2017 / 13:42

   YEES! Ik heb het ook helemaal te pakken :)

 4. april 26, 2017 / 17:36

  Leuke inspiratie! Ik moet eerlijk bekennen dat ik even helemaal niet bezig ben met lezen. Ooit wel, maar heb er op t moment weinig tijd (of geduld?) voor. Geeft niet, komt wel weer. Kookboeken wel trouwens, daar kan ik echt veel inspiratie uithalen haha

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2017 / 18:08

   Haha heel herkenbaar! Wel leuk trouwens dat je veel inspiratie haalt uit kookboeken. Dat zorgt vast voor allerlei lekkere maaltjes op tafel!

 5. april 26, 2017 / 20:09

  Het boek van Mark Manson staat sinds gisteren ook op mijn lijstje! Ik ben nu the The Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck aan het lezen, en hoewel ik nog niet zo ver ben, vind ik het wel hilarisch (maar dat is uiteindelijk niet de bedoeling). Of het me echt iets gaat brengen weet ik nog niet. Maar ik denk dat het algehele idee erachter zeker wat waard is.

  Leuke lijst!

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2017 / 21:05

   Die mening deel ik wel met je. Vooral zo grappig dat overal het woord fuck zo ongegeneerd wordt gebruikt. Kon natuurlijk ook niet anders maar snap je punt wel ;)

 6. april 26, 2017 / 20:35

  Ik zit echt in een goeie leesflow de laatste tijd. Maar ben momenteel toch meer van de fictieboeken. Ik ga die edele kunst wel op m’n lijstje zetten want die klinkt goed. En het universe boek lijkt me heel mooi! Ben een tijdje geleden ook begonnen in the life changing magic of not giving a f*ck en vind het wel grappig maar ik geraak er voorlopig niet echt in verder. Ben te veel in beslag genomen door de boeken van Lars Kepler (over stalkers en allerlei andere enge dingen waarvan ik niet begrijp dat ik het graag lees want ben een mega broekschijter).

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2017 / 21:07

   Wiehooo en hoera voor de leesflow! Ik had dat ook met boeken van Saskia Noort. Zooooo spannend en eng en echt niet te doen. Helemaal niks voor mij want inderdaad, ik ben net zo’n held op sokken maar dan houdt t verhaal je helemaal vast. KUN je gewoon niet anders dan verder lezen.

 7. inmijnhum
  april 27, 2017 / 10:57

  Wat een leuk lijstje! En fijn om eens te lezen dat The Life Changing Magic of Not Giving a F*ck best tegenvalt. Heb er eindeloos mee in mijn handen gestaan en steeds weer teruggelegd, omdat ik het niet zeker wist. Nu ben ik meer geïnteresseerd in haar andere boek! Ik heb zelf momenteel Miracle Morning van Hal Elrod gelezen en daar was ik – ondanks de Amerikaanse inslag – ook wel erg over te spreken :-)

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2017 / 15:50

   Oo dat is geheel wederzijds, ik hoorde om me heen alleen maar lovende verhalen en toen begon ik aan mezelf te twijfelen. Over Miracle Morning heb ik ook veel gehoord, ik zet die op mijn lijstje. Dank voor de tip!

 8. pluseenbeetjenl
  april 28, 2017 / 06:24

  Wat een toffe en inspirerende boeken. Ik ga ze op mijn lijstje zetten!

  • Melle
   Auteur
   april 28, 2017 / 10:19

   YAY! Mega leuk :) Laat vooral weten wat je ervan vond als er eentje uit is. Ik ben benieuwd!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.