Van steuntje in de rug tot stok achter de deur | Dit is het resultaat van mijn ‘before 30’ lijst

Het was één januari. Over precies drie maanden en twee dagen zou ik dertig worden. En terwijl ik daarover aan het nadenken was – en mezelf ervan overtuigde dat een periode van drie maanden en twee dagen toch echt wel ontzettend lang zou duren – popte het idee in mijn hoofd om een lijst te maken met dingen die ik wil doen voordat ik dertig zou worden. En zo geschiedde. Maandag twee januari deelde ik de lijst met jou en sindsdien heeft het me ontzettend bezig gehouden. In deze blog praat je even helemaal b(l)ij!

Mijn gezonde mojo weer terugvinden | Ik vond mezelf én te zwaar – voor de zoveelste keer – én ik wist gewoon niet hoe ik weer op het gezonde pad moest komen. De stap daarnaartoe leek groter dan ooit. Ik dacht ik dat het als stok achter de deur zou werken, als ik het op mijn lijst zou zetten. Maar niets was minder waar. Ik heb me de gehele maand januari stom gevoeld over mijn steeds weer stijgende gewicht. Niet oké!

In februari hakte ik de knoop door en besloot ik naar mijn oude Cambridge consulente te gaan. Inmiddels ben ik zes kilo afgevallen, kan ik mijn oude kleding weer aan en eet ik – afgezien van dit geweldige feestweekend met taart – weer gezond. Wat betreft sporten, daar moet ik opnieuw ritme in vinden. Eerder hield ik van krachttraining, nu kan ik me er niet meer toe zetten. Sinds een paar weken heb ik een Fitbit die heel goed bevalt en me erg motiveert om lekker veel te lopen. Elke dag haal ik ruim tienduizend stappen en heb ik even geen behoefte meer aan de sportschool. Als ik weer behoefte heb om toch weer actiever te worden dan kan ik altijd nog terug. Het abonnement is (nog) niet opgezegd.

Een lijstje bijhouden met eerste keren | CHECK! Oo jongens, ik vond het leuk om te doen! Het zorgde ervoor dat ik éxtra stil stond bij het moment en dat maakte het steeds weer een klein hoogtepunt. Ga ik zeker vaker doen!

Over eerste keren gesproken. Mijn eerste betaalde coachklant | Ik heb toch minstens twintig blije dansjes gedaan toen dit doorging. Ik vond het zo onwijs bijzonder om iemand over een langere periode te begeleiden. Magisch. Inmiddels heb ik alweer een nieuwe coachklant die ik ook met liefde begeleid in haar zoektocht en er staan weer een aantal intakegesprekken op de planning. Als jij trouwens deze week een mailtje stuurt om voor een intake-afspraak te maken, krijg je 30% korting op je eerste sessie. Check even mijn spiksplinternieuwe website letsmakeyourday.nl.

Minstens vier geluksdansjes doen | OO YES!

 • Beginnen met een nieuwsbrief op maandag en dan ook nog eens mailtjes krijgen van mensen als reactie daarop, dat ze het zo waarderen. ZO LEUK!
 • Met Nina plannen maken voor ons ansichtkaartje
 • Een eerste échte coachworkshop organiseren waarvan al drie kaartjes zijn verkocht – YAAY! – waar jij ook bij kunt zijn
 • Mijn verhaal vertellen als ondernemer bij een inspirerende avond van Zakenmeisje
 • Na een half jaar eindelijk een fotoboek maken van onze vakantie naar Noorwegen met dank aan Fotofabriek
 • Toen mijn coachee na een intake en twee sessies (waarvan eentje over cv- en briefinspiratie) direct haar inspiratie in praktijk heeft gebracht, de volgende dag haar sollicitatie heeft gestuurd en direct op gesprek werd uitgenodigd. En ze heeft de baan gekregen! #trotsecoach
 • Mijn verjaardagsweekend was sowieso een grote geluksdans. Hoera!

Kledingkast helemaal opruimen | Dit was dus echt typisch iets waar ik een week voor mijn verjaardag aan dacht. Shoot, dit moet écht nog gebeuren! En zo ging ik op een zondagavond aan de slag en ruimde ik alles op. Wat een goed idee jongens, zo’n opgeruimde kast voor een nieuw jaar is echt een aanrader!

Een verjaardagspakje scoren | Toen ik met met Bianca in Kopenhagen was, stond ik op de eerste dag al in een pashokje en scoorde ik dé rok. Een roze plissérok gemaak van een velvet-achtig stofje. Ik vind ‘t hip en mijn confettischoenen staan er heel leuk onder.

Een epische verjaardag organiseren | Voor dit puntje mogen de credits naar mijn ouders. Ik wilde dit namelijk echt wel organiseren. Maar wat er bij het organiseren van zo’n feestje hoort, is heel veel keuzes maken. En als ik ergens niét goed in ben, is dat het wel. Zij namen het helemaal van me over en regelde alles tot in de puntjes. Ik heb de locatie bedacht en de mailtjes verstuurd. De zus van Stephan maakte een geweldige verjaardagstaart en de zon maakte afgelopen zondag het feestje helemaal compleet.

Een boek lezen | Het boek wat ik – eindelijk – heb gelezen was ‘Op de tweesprong van moeten en willen’. Een onwijs mooi boek waar ik een blog over heb geschreven omdat ik er gewoon zo enthousiast over ben. Daarnaast heb ik nog een boek geluisterd! Tijdens mijn wandelsessies luister ik graag naar boeken. Ik heb De koning van Katoren – mijn lievelings kinderboek – geluisterd en nu ben ik al halverwege Harry Potter – om maar even in de kinderboeken te blijven. Het is echt geniaal. Stephen Fry leest het oprecht zo goed voor! Inclusief stemmetjes, het is een groot feest.

Geld sparen | Hier is dus helemaal niks van gekomen. Mijn spaargeld is alleen maar verder opgegaan. Ik heb namelijk een website laten bouwen. Ik heb er geen spijt van, maar ik moet de rest van het jaar wel op mijn geld letten..

Herinneringen laten afdrukken | Afgelopen periode mocht ik kennismaken met de app die een oud studiegenootje heeft gemaakt. Timelapp is een app waarmee je elke maand voor zes euro, tien foto’s kunt laten afdrukken. We maken met zijn allen ook zoveel foto’s met onze telefoon – de kiekdag staat er vol mee – maar wat doe je er dan mee? Precies! Ik moet eerlijk bekennen dat ik graag bij Hema weer een paar foto’s af wil drukken zodat ze passen bij de andere foto’s die we al hebben. Maar ja, nog steeds niet gelukt. Dit puntje, half afgevinkt dus.

Een kaartje sturen naar zes lieve mensen | Heel random heb ik gekozen om zes mensen een kaartje te willen sturen. Het is de afgelopen maanden niet gelukt om er zes te versturen. Voor zover ik het bij heb gehouden waren het er vier. Toch vier! Nu ook het kaartje af is die ik samen met Nina maakte, heb ik in ieder geval een goede reden om vaker kaartjes te versturen.

Een brief aan mezelf schrijven voor over 10 jaar | Dit was echt een hele leuke opdracht en wat mij betreft echt een hele leuke en inspirerende opdracht om ook eens te doen. Bij het schrijven van de brief heb ik aan drie dingen gedacht. Enerzijds wilde ik mezelf vertellen hoe het leven nu is zodat ik zo herinneringen kan ophalen. Ik wilde mezelf graag vertellen hoe ik mijn leven over tien jaar zie zodat ik dan kan kijken of het klopt en tot slot wilde ik mezelf graag advies en tips geven over dingen waar ik nu mee zit of moeilijk vind, maar ook adviezen in de vorm van wensen. Je kunt hem hier nog teruglezen.

Focus op plezier in plaats van paniek tijdens mijn allereerste persreis | Het was een reis die in alle opzichten intens was. Intens mooi en geweldig maar anderzijds ook intens vermoeiend. Het was absoluut een reis om niet meer te vergeten, een hele bijzondere ervaring!

Bianca in geuren en kleuren mijn lievelingsstad laten zien | Eind maart huppelde ik samen met Bianca door mijn lievelingsstad Kopenhagen. Het was zo onwijs fijn om er weer te zijn! Ik vond het heerlijk om Bianca op sleeptouw mee te nemen en haar alles te laten zien waar ik zo verliefd op ben.

Een documentaire kijken | GELUKT! En zelfs meer dan eentje. De eerste die ik keek heet Twinsters. Het is een documentaire over twee Zuid-Koreaanse meisjes. De ene is opgegroeid in Frankrijk, de andere in Amerika. Via het internet komen ze erachter dat ze tweeling zijn. Een heel bijzonder verhaal. De familieband is iets wat hen bindt maar eigenlijk zijn het twee hele verschillende meisjes. Ik vond het vooral heel mooi om te zien hoe ze elkaar uitdagen, helpen en elkaar trouw bleven in de breedste zin van het woord.

De andere serie die ik heel mooi vond maar waarbij ik tevens meerdere keren bij in slaap ben gevallen, is de documentairereeks ‘Abstract: the art of design’. Of het nu fotografie is, architectuur of stage design is, de mensen die voor deze serie werden geïnterviewd vond ik fascinerend. Hun visie op hun vak en hun passie raakte me elke keer weer. Echt heel bijzonder!

Mezelf minimaal twee keer trakteren op een yogales | Ken je dat verhaal van dat je je iets voorneemt, je dat braaf twee keer achter elkaar doet en dat je vervolgens niet meer gaat? Dat dus.

Get a tattoo | Het was toch werkelijk de bedoeling om samen met mijn vader een tattoo te laten zetten. Een heel werk was het om een design te vinden die we allebei mooi vinden. Dat was ongeveer wel gelukt maar ja, waar dan en wanneer? Het laat nog even op zich wachten. Dus mocht je nog een tattooshop weten waar ze goed zijn in dunne lijnen en waar de mensen bijdragen aan een bijzondere ervaring, laat het dan vooral even weten.

Een dagje vrijwilligerswerk doen | Door een vriendinnetje werd ik getipt om met Valentijnsdag te daten met Amsterdamse ouderen. Nou, dat leek me wel wat! De uitwerking bleek iéts anders te gaan dan ik van te voren had bedacht – lees: weinig ouderen, veel jongeren maar uiteindelijk een gezellige middag met de gids van de wandeling.

Offline avondjes samen met Stephan | Het plan was om een paar keer per week onze telefoons aan de kant te leggen. En ik moet zeggen, een paar keer per week is denk ik niet gelukt maar de avondjes waarop het wel lukte waren des te fijner. Zo heb ik bijvoorbeeld zowaar een boek gelezen en hebben we genoten van avondjes met fijn gesprekken. Hoera!

Meedoen met klaagvrije maandag 23 januari | CHECK! Maandag weer? :)

Ik vond het heel leuk om items deze afgelopen maanden in mijn gedachten te hebben om uit te voeren en het gaf me de afgelopen drie maanden echt net dat steuntje in de rug – zeg maar gerust, stok achter de deur – om actie te ondernemen. Sinds maandag ben ik weer met iets nieuws begonnen, geïnspireerd door blogpost over de happiness journal van Iris. Uiteraard zal ik je daar ook weer van op de hoogte houden. Ik ben benieuwd!

29 Reacties

 1. april 5, 2017 / 08:04

  Jij hebt niet stilgezeten de afgelopen maanden! Zo leuk dat je bedrijf een mooie start maakt. Veel geluksdansjes: hoera!

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2017 / 10:44

   Haha inderdaad, bezig bijtje :) En hoera voor de geluksdansjes. Heel fijn!

 2. april 5, 2017 / 08:56

  Jeetje meis!!! Wat een hoop mooie dingen. Het boek wat ik gekocht heb, ligt nog steeds in de kast en niet eens aangeraakt. Geld sparen gaat je vast weer lukken…eerst alles balanceren en dan komt de rest vanzelf. Dikke kus

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2017 / 10:48

   Over die boeken gesproken, er liggen er nog wel een paar ongelezen in de kast inderdaad. Goed streven om het binnenkort weer eens te proberen. En met geld sparen, dat komt vast ook goed, we gaan het zien!

 3. april 5, 2017 / 08:58

  Leuk dat je zoveel dingen hebt kunnen afstrepen! En die tip heb ik voor je hoor: Hier in Amsterdam bij Classic Ink & Mods, in de Spaarpotsteeg in het centrum. Megalieve mensen, en mijn ‘hope’ tattoo zijn allemaal fijne lijnen die na een paar jaar nog altijd even fijn zijn. De jongen die hem zette vertelde me zijn verhaal over hoe hoop een rol speelt in zijn leven en zei liefjes ‘Ik zal nog even wat echte, extra hoop in deze tattoo stoppen.’ Als dat niet lief en mooi is dan weet ik het ook niet meer!

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2017 / 10:49

   OO JAAA! Dat klinkt als echt de beste plek ooit! Ik ga zo direct even kijken en ons ontwerp nog even heroverwegen. Wat een fijne plek, dat lijkt me echt TOP!

 4. april 5, 2017 / 09:19

  Tof man, je hebt echt superveel gehaald. Fijn he, een echt fotoboek. En Abstract is inderdaad fantastisch. Die van die fotograaf was fantastisch, maar ik heb nu ook die illustrator gezien: wow!
  Ik heb voor mijn 30e verjaardag eigenlijk niet zo heel veel specifieke doelen. Eigenlijk: blijven doen wat ik nu doe. Wat op zichzelf super cool is natuurlijk. Alleen: nog meer toffe dingen doen. Dus concerten, uitjes, ook echt gaan varen in de zomer. Dat soort dingen. En ik werd gisteren toch een potje blij toen ik nog kaartjes kon scoren voor de vrijdag op Rock Werchter :-D Het festival is dan wel later dan m’n verjaardag, maar ik heb ‘m in ieder geval nog wel even mooi geboekt voor ik 30 was haha. En waarschijnlijk gaan we nog varen op m’n verjaardag ook. Yes!

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2017 / 10:51

   Zin om leuke dingen te doen en daar daadwerkelijk actie op te ondernemen is echt mega leuk. Ik denk dat de lente het ook met zich meebrengt. Zonneschijn helpt toch echt! En wat een mega leuk vooruitzicht zeg, dat soort dingen zijn zo leuk! Alleen al de voorpret :)

 5. april 5, 2017 / 09:19

  Leuk artikel! Vooral je eerlijkheid laat me lachen, zo herkenbaar. Je hebt wél mooi even wat belangrijke en mooie dingen gedaan in de afgelopen maanden!

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2017 / 10:52

   Wat goed! :) Ik heb bij het maken van de lijst wel de haalbaarheid in gedachten gehouden hoor, anders stond er ook wel een wereldreis op ;) Maar zo zie je inderdaad maar weer, dat je best veel kunt doen in een korte tijd. Leuk om er zo op terug te kijken!

 6. april 5, 2017 / 17:56

  Jeetje joh wat een hoop heb jij gedaan! Heel leuk en inspirerend om te lezen!

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2017 / 09:30

   Grappig he, want zo voelde het de afgelopen maanden niet echt. Maar als een evaluatie, zo alles bij elkaar is het toch heel anders :)

 7. april 5, 2017 / 18:11

  Wauw je hebt er wel werk van gemaakt! Zo’n fijn lijstje. En nog fijner dat bijna alles helemaal lukte! Ik ga m’n lijst ook deze week online zetten. Poging 2. Haha :) Alleen heb ik een heel jaar om al deze dingen te doen dus dat moet ze-ker lukken!
  Ik vind foto’s drukken ook zo fijn maar ‘t is ook al lang geleden. Ik heb na twee reizen bij Hema zo’n fotoboekje laten maken van 10 op 10 cm. Klein maar fijn. En superleuk om nog es terug te bladeren ^^

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2017 / 09:32

   Wat leuk! Mijn boekje is ook niet zo groot maar ik vind het eigenlijk wel heel gezellig inderdaad. Zo’n fijn doorbladerboekje blijkt altijd een heel goed idee te zijn :) YEES! En HOERA HOERA! Je bent jarig vandaag. Ik ga je NU een appje sturen :)

 8. april 6, 2017 / 11:22

  Yesss, lekker bezig Melle! Wat betreft je tattoo, ik kan je een shop in Helmond (vlakbij Eindhoven) aanraden; het is niet helemaal om de hoek, maar ze zijn wel heel erg goed! Ook met dunne lijntjes enzo :) En hele aardige gasten daar. Classic tattoo heet die shop.

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2017 / 11:29

   Oeh, dat klinkt goed! Dat het ver weg is, maakt niet heel veel uit dan wordt het wel echt een uitje :)

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2017 / 13:44

   Lief zeg, zo zie ik het zelf eigenlijk helemaal niet maar bedankt, toch wel een fijne eyeopener :)

    • Melle
     Auteur
     april 7, 2017 / 21:37

     Aha, maar dan alsnog. Heel lief en positief! ❤

 9. april 6, 2017 / 20:23

  Wat was het een leuk lijstje en wat heb je er veel van gedaan ? knap!! Lijkt me heel bijzonder, zo’n brief aan jezelf ? helemaal als je hem dan straks over 10 jaar echt terug leest! En leuk, het boek over moeten en willen heb ik ook voor mijn verjaardag gevraagd, ben er zo benieuwd naar ?!

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2017 / 22:20

   Wat leuk, wanneer ben je jarig? :)

    • Melle
     Auteur
     april 11, 2017 / 13:41

     Jaaaa wat leuk! Mooie datum en wat leuk zeg, zo in het paasweekend :) Alvast een fijne verjaardag!

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2017 / 22:21

   Dankjewel! Stiekem heb ik wel zin om weer een nieuwe lijst te maken :). Wie weet!

  • Melle
   Auteur
   april 8, 2017 / 19:31

   Wat goed! En echt hè :) enorm!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.