DIY | Lichtpuntjes verzamelen

DIY-collecthappymomentsNa het visualiseren van mijn doelen leek het me leuk om te starten met een nieuw do-it-yourself-project. Iets met herinneringen, fijne momenten en lichtpuntjes verzamelen om terug te kijken én om op te fleuren. Ofwel, een happy of memory jar! Ik vond het zo leuk om te maken dat ik het direct toe heb gevoegd aan mijn lijstje van favoriete vrijetijdsbestedingen. Kijk mee!

Wat heb je nodig?


Om een zogenoemde happy jar te maken heb je nodig: gekleurd papier om je blije momenten op te schrijven, een glazen pot, verf of stiften om de pot mee te versieren, een pen, een schaar, andere versiersels en niet te vergeten, Make & Bake. Whait, what? Make & Bake nodig voor deze DIY? Jazeker! Het was een perfect voorbeeld van een unieke win-win situatie. Terwijl ik bij HEMA op zoek was naar een glazen pot, zag vriendlief daar de make & bake. Een handige pot met alle ingredienten afgemeten om zelf koekjes te maken. Voel je ‘m aankomen? Ik een pot, vriendlief de koekjes. Oké, oké, we hebben er beide van gesmuld.


Het ontwerp tekende ik met potloot, knipte ik uit en plakte ik als sjabloon met een paar plakbandjes aan de binnenkant van de pot.


Met paintliners – stiften gevuld met een dekkende verf – maakte ik de tekening op de glazen pot. Het handige van het sjabloon is dat je het niet precies hoeft te volgen, maar dat wel de verhoudingen goed blijven, zoals de tekst in het midden van de cirkel. Ik vond het uiteindelijk toch leuk om de gele lijn als een soort bloemetje te maken, de cirkel bood een goede houvast zodat ik niet alle kanten op ging. Je hoeft overigens niet lang te wachten voordat de verf droog is. Erg handig als je met meerdere kleuren wilt werken.


Een zwart met witte katoenen lint ter decoratie eromheen en klaar!


Tijd om geluksmomenten op te schrijven. Bijvoorbeeld (goede) vrijdag 3 april 2015. De zon scheen terwijl het niet was voorspeld, ik was jarig en had mezelf getrakteerd op een bezoekje aan de kapper én een nieuwe outfit. Die middag vierde ik mijn verjaardag met vrienden en familie en lanceerde ik mijn nieuwe project: deze blog! Het was echt een hele fijne dag :)


Het resultaat! Ik vond het heel leuk om na te denken over hoogtepunten van de afgelopen tijd en het was een gemakkelijke manier om creatief bezig te zijn, zonder al te veel troep (niet geheel verkeerd). Het lijkt me leuk om af en toe, in blije of minder blije modus, een happy moment uit de pot vissen om me te herinneren aan mijn eigen, fijne, blije momenten. En ik blijf natuurlijk veel happy moments toevoegen.

P.S. Ik maakte ter inspiratie een bord op Pinterest, dus mocht je ook zoiets willen maken dan kun je daar misschien nog even op kijken. Het lijkt me ook leuk om een pot vol fijne herinneringen een keer voor een vriend of vriendin te maken en cadeau te doen.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.