COLUMN | 2016: Don’t be a maybe (note to self)

cath-brooklynbridgekopieDoor Cathelijn | Ik loop over straat tussen de verlaten terrassen. De lucht is grauw en grijs en de straten zijn ‘gesierd’ met zielige afgedankte kerstbomen. Het is weer januari! Sommigen noemen deze maand ook wel: ‘one-big-fat-blue-monday’. Ja, je hebt het vast gemerkt, voor sommigen is het niet slechts één maandag in de maand. Vooral op kantoor pik je de grumpy kabouters er zo uit.

Het nieuwe jaar ging bij mij van start, terwijl ik uitkeek over heel Amsterdam. Vanaf een dakterras middenin de Pijp, was ik eyewitness van al het vuurwerk dat iedereen in onze hoofdstad de lucht in schoot om 00.00 uur. Goosebumps! Een goed moment om te besluiten om dit nieuwe jaar compleet anders ‘aan te vliegen’, om maar even zo’n ergerlijk managementwoord te gebruiken.

Nog net op tijd weet ik terug te deinzen voor een auto die vanaf de verkeerde kant de straat uit scheurt. Mijn adem stokt even. Pfiew, dat scheelde weinig. Door de muziek heen, die via mijn iPhone-oordopjes ongestoord mijn oren in tettert, voel ik mijn hartslag in mijn keel. ‘I did it all. I owned every second that this world could give. It was so many places, the things that I did […]’ Mijn geschrokken bambi-gezicht, transformeerde in Mini’s happy face. Kijk, yehess! Precies dat wil ik eind 2016 ook kunnen zeggen, dacht ik bij mezelf.

Pak je iPhone eens uit je zak en zet het nummer ‘I lived’ van OneRepublic op. Op het moment dat jij het refrein uit volle borst mee kunt blèren, en vervolgens je eigen gekrijs woord voor woord gelooft – zit je goed. Dat betekent dat je geen kansen hebt laten liggen en dat niets jou heeft tegengehouden afgelopen jaar. Zo niet? Zorg dan dat ook jij dit jaar anders ‘aanvliegt’ en besluit vanaf nu elke kans te pakken. Ja, hop, gewoon doen. Hoe? Nou zo: don’t be a maybe. Elimineer het woord ‘misschien’ van je vocabulaire, reduceer de nutteloze-pak-vla momenten en beantwoord meer vragen met ‘ja’ dan ‘nee.’ Kind kan de was doen.

Mijn eerste avontuur van 2016 is in ieder geval al begonnen! Ik heb de journalistieke pen weer opgepakt in de reiswereld en schrijf lekker veel stukkies. Heerlijk, eindelijk weer een uitdaging! Wat heeft 2016 voor mij allemaal nog meer in petto? Don’t worry, dit was pas het begin…

Wat staan er bij jullie voor wilde plannen en avonturen op de planning? Sharing is caring. En ik ben REUZE-bere-ape-benieuwd.

Dit is Cathelijn. 25 lentes jong. Schrijven en reizen en schrijven over reizen zijn haar grootste passies. Met Cathelijn zul je je dan ook nooit vervelen. “Ik ben erbij!” roept ze altijd vol enthousiasme als je vraagt of ze ergens mee naartoe gaat. Zelfs als ze niet eens weet wat er op de planning staat. Met een grote dosis sarcasme, zelfspot en humor schrijft ze regelmatig een column over de dilemma’s van een twintiger.

3 Reacties

 1. januari 15, 2016 / 20:26

  Ik ga vanavond eens ‘I lived’ opzetten en kéihard meebleren!

  • Melle
   januari 15, 2016 / 21:57

   Jaaaaaaa! Lekker :)

 2. Cathelijn
  januari 15, 2016 / 23:26

  @Irma YEHESSS!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.