Niet te filmen | Q&A dé antwoorden

Afgelopen maandag had ik een ware filmdate met Stephan. En wat voor een! Niet eens in de bioscoop – oo jongens ik wil nog zó graag Finding Dory zien – maar gewoon, in onze eigen woonkamer. Stephan speelde een quizmaster en samen beantwoordde we alle vragen die gesteld zijn in mijn oproep voor een Q&A. Over onze plannen om samen te bloggen, mijn lievelingsboek en wat voor baan zou ik willen als ik niet bij Blog Society zou werken. GA DAT ZIEN! <3

Waar heb je het over?

 • Over dit boek, De stoel van god van Paul Brand, een van mijn lievelingsboeken. Deze roman heb ik gelezen ter voorbereiding op min masterscriptie; gespreksanalyse over het gesprek tussen kinderarts, ouder en kind.
 • Over mijn lievelingsliedjes. Het introliedje ‘Soul Surfing’ staat ook in deze lijst :)
 • Over Marlyn, mijn schoonzusje die reporter is bij No Limits Network door gewoon te doen waar ze blij van wordt.
 • Over hoe ik bij Blog Society terecht kwam.

Oh jee, een vraag vergeten!

Tijdens het editen van het filmpje kwam Stephan erachter dat er nog één vraag in zijn broekzak zat. “Hé, wat is dit voor geel papiertje?”. Hermien vroeg nog, welk taboe zou je willen doorbreken.Dat vond ik echt een geweldig leuke vraag! Heel interessant en wist er niet direct een antwoord op. Ik denk niet echt dat het een taboe is maar wat ik veel terug krijg, zowel offline als online, is dat mensen vinden dat ik zo open over alles ben. Dat ze dat zo bewonderen. Ik vind dat wel een mooi taboe om te doorbreken. Voor mij is het namelijk niet (meer) zo’n ding. Ik vind het juist heel fijn om open te zijn, te praten over mijn gevoelens, over wat ik denk en wat ik doe, over dat ik hulp zoek bij een coach maar ook te laten zien dat het leven niet altijd confetti en hoera is. Dus als ik dan een ‘taboe’ zou willen doorbreken, is dat het wel. Dat het goed is om open te zijn, dat ik het stimuleer door het zelf ook te doen. Want als je zelf open bent en open staat voor het leven, staat het leven ook open voor jou.

32 Reacties

 1. juli 13, 2016 / 08:36

  Haha wat grappig om mijn naam zo te horen. Leuk gedaan met je personal host :)

  • Melle
   Auteur
   juli 13, 2016 / 09:13

   :):) Dankjewel!

 2. juli 13, 2016 / 09:07

  Haha wat leuk gedaan. Ik hou van lekker korte en duidelijke antwoorden. Wat heerlijk ook dat elke introductieweek dezelfde gruwelijke polo’s heeft.

  En wat een mooi aNtwoord op mijn vraag. Hoewel openheid tegenwoordig heel normaal is, is het vaak wel een héél beperkte blik in iemand leven. Mooi dat jij meer kanten wil laten zien. Taboes doorbreken hoeft ook helemaal niet groots en meeslepend, gewoon net iets andere standaarden stellen dan de rest kan al zo verfrissend werken. Dankjewel daarvoor!

  • Melle
   Auteur
   juli 13, 2016 / 09:15

   Haha, die polo’s zijn echt verschrikkelijk inderdaad en moet je nagaan, die hadden we dus allebei aan toen we elkaar voor het eerst zagen :) En wat een lieve reactie op mijn antwoord op je vraag, heel mooi hoe je dat zo zegt! Ben me er nu wel nog meer bewust van geworden, je zou het al bijna een missie kunnen noemen ;) Fijne dag! xx

 3. Anne
  juli 13, 2016 / 10:15

  Wat een leuke video, heel tof. Kort, bondig en toch rijk.

  • Melle
   Auteur
   juli 13, 2016 / 10:24

   Dankjewel! Wat lief <3 Mijn dag kan nu niet meer stuk, dat snap je :) WIIEEHOO!

 4. juli 13, 2016 / 10:23

  Ik had nog nooit een filmpje van jou gezien (want ik volg je nog maar net) en ik stel me altijd dan voor in mijn hoofd hoe iemand klinkt als ik zijn/haar teksten lees – en dan is het in het echt áltijd anders, haha! Zo ook bij jou. Maar met een filmpje, en zeker een Q&A, heb ik altijd het idee dat ik een blogger toch weer wat beter leer kennen. Leuk :)

  • Melle
   Auteur
   juli 13, 2016 / 10:24

   Haha grappig is dat he, ik herken het wel! Ik heb dat inderdaad ook wel bij bloggers/vloggers gehad. Hopelijk was het een positieve verrassing :)

   • juli 13, 2016 / 10:26

    Het was een positieve verrassing! Ik vind je superleuk :)

    • Melle
     Auteur
     juli 13, 2016 / 10:31

     Ooohh dat is echt superleuk! Dankjewel :) <3

 5. juli 13, 2016 / 16:43

  Wat een leuk filmpje! Ook leuk om je te zien zeg maar haha :D Mooi antwoord op mijn vraag trouwens, dat is ook echt iets om trots op te zijn!

  • Melle
   Auteur
   juli 13, 2016 / 16:58

   Haha yeeeess! :) Heel leuk om zo ook weer jouw reactie op mijn antwoord te krijgen!

 6. Marieke
  juli 13, 2016 / 18:03

  Super tof gedaan zo! Een verrassend leuk inkijkje! Ik ben wel erg benieuwd naar dat boek van Paul Brand. Leest het een beetje makkelijk weg, of is het alleen aan te raden voor een studie etc? X

 7. Marieke
  juli 13, 2016 / 18:25

  Ohja, aanvulling..Ik bedoel niet “leuk makkelijk”, alsof het nergens over gaat. Maar meer is het moeilijke taal etc?

  • Melle
   Auteur
   juli 13, 2016 / 21:12

   Dankjewel wat lief! En het is een roman dus in dat opzicht leest het wel makkelijk weg. Was gewoon een goed excuus om eens een roman voor studie te lezen haha ;) Het leest dus wel makkelijk weg en je wordt wel helemaal in het verhaal gezogen maar ik vond het zo heftig dat ik het niet in een keer kon lezen. Moest het boek af en toe even wegleggen. Ben benieuwd wat je ervan vindt!

 8. Marianne
  juli 13, 2016 / 19:03

  Wat ontzettend leuk gedaan Melle. Jullie zijn een gezellig stel!

  • Melle
   Auteur
   juli 13, 2016 / 21:12

   OO lief! Dankjewel :)

 9. Marjolijn
  juli 13, 2016 / 20:15

  Wat leuk dit! Als Stephan zo al mijn vragen voorleest, klink ik wel supernosy xD Maar nu heb ik de antwoorden in elk geval, kan ik weer rustig slapen (grapje) :P

  Ik vind de titel van het filmpje trouwens geniaal, vooral het laatste stuk: ‘werken als arts en taart’. Hoe zou het zijn om als arts en taart te werken? :P

  • Melle
   Auteur
   juli 13, 2016 / 21:14

   Haha snap ik wel ;) En wat grappig, als ik het zo lees in jouw reactie denk ik echt hoe heb ik dat ooit kunnen bedenken! Verkleed in een taartpak over straat haha, zie je het voor je? ;)

   • Marjolijn
    juli 14, 2016 / 21:14

    Ik heb een visual mind, dus ja dat zie ik meteen voor me :P

    • Melle
     Auteur
     juli 14, 2016 / 21:15

     Haha, ik ook! :)

 10. Irene
  juli 13, 2016 / 21:01

  Hihi yeeeeeees! Melle wil taart met me eten! Haha :D De boeken van Harry Potter behoren bij mij toch ook wel tot mijn favorieten! Vind het een supertof filmpje geworden. Gewoon to the point en toch diepgang. Heb ook het gevoel dat ik (ben vast niet alleen) je een beetje beter leer kennen :) Je bent een leuk mens. En je moet zeker vaker gaan filmen!

  • Melle
   Auteur
   juli 13, 2016 / 21:15

   Jaaaaaaa superleuk! Stuur me even een mailtje (ik vergeet dat soort dingen) dan kunnen we even wat plannen :) En wat leuk zeg, op dat gebied zitten we dus al hélemaal op een lijn. Dankjewel voor je lieve complimenten, echt heel bijzonder en leuk! Nu weet ik het zeker, ik ga vaker filmen :) Het is ook wel echt leuk om dat samen zo op te nemen. YAY!

 11. juli 14, 2016 / 17:48

  Ik heb hier even naar gekeken ter voorbereiding op onze blogdate EN NU BEN IK NOG ZENUWACHTIGER WANT JE BENT IN HET ECHT OOK LEUK EN IK GA JE ONTMOETEN EN AAHHHH OK DOEI.

  • Melle
   Auteur
   juli 14, 2016 / 19:53

   Hahaha wat méga lief zeg, ik vind het ook vet leuk (en spannend want straks val ik tegen haha)

 12. juli 15, 2016 / 08:30

  Nu hebben jullie tóch samen geblogd! ^^ HA! Of gevlogd, eigenlijk. ;) Super leuke Q&A, tof ook dat je er een filmpje van hebt gemaakt, het is precies wat mensen hierboven ook al zeggen, daardoor leer je bloggers toch weer wat beter kennen! (:

  • Melle
   Auteur
   juli 15, 2016 / 09:32

   Nou, inderdaad! Al kijkt Stephan ook al alle stukjes na voordat ze online gaan en edit de filmpjes dus stiekem is hij al best veel betrokken. Hij wil het gewoon niet toegeven haha ;) En wat leuk om te lezen dat je me nu nog weer wat beter hebt leren kennen. YAY! #missiegeslaagd

   • juli 16, 2016 / 08:43

    Oooh dat tóch wel, haha! ;) Gewoon nog in de ontkenningsfase dus!

 13. juli 17, 2016 / 18:01

  Ah leuke Q&A, jullie zijn leuk samen. Je vriend is een goede interviewer haha. En ik vind jou zo’n leuk mens (en ik ken je niet eens haha). Je bent zo inspirerend!

  • Melle
   Auteur
   juli 17, 2016 / 21:00

   Yaaaayy dankjewel! En zo via internet ken je me toch wel een beetje :) <3

 14. juli 18, 2016 / 13:29

  Jeeeee, je hebt een video gemaakt! Wat superleuk om je te zien en te horen. En leuk dat we Stephan ook hebben gezien. Mooie antwoorden Melle, ik vind jou super inspirerend om te volgen!

  • Melle
   Auteur
   juli 18, 2016 / 14:14

   Dankjewel, wat lief! <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.