Wanneer het maandagavond is en je na je dinerdate alsnog in de keuken belandt om een soepie te maken voor de volgende dag, weet je hoe erg het met je gesteld is. Hallo fitgirl, hallo mealprepping!
Mix and match
Spontaan ingrediënten toevoegen aan een prima basisrecept, is niet altijd een goed idee. Maar hé, wie niet waagt wie niet wint. Dus toen ik na mijn heerlijke najaarssalade van SLA en fijne gesprekken met fitgirl Judith he-le-maal geïnspireerd was door de herfst kon ik het niet laten om ‘s avonds nog even de keuken in te duiken voor wat mealprepping. Pompoensoep zou het worden. Met kaneel! Dat het lekker was, proefde ik al gauw. Dat het de volgende dag nóg lekkerder zou zijn had ik niet van te voren ingeschat en dat het, hetzelfde weekend nog een keer zou maken om het in deze blogpost met jullie te kunnen delen is helemaal het einde. Yay voor mmmaandag!
Dit heb je nodig
- Ui
- Knofloook
- Groentebouillon blokje
- Pompoenstukjes uit de vriezer (pak van 450 gram)
- Olijfolie
- Kaneel
Zo doe je dat
- Snij de ui in kleine stukjes
- Zet een pan alvast op het vuur met daarin olijfolie. Met een dun laagje olie over de gehele bodem zorg je ervoor dat de uitjes niet aanbranden.
- Doe nadat de olie een beetje is opgewarmd de ui in de pan.
- Snij vervolgens de knoflook en voeg die daarna toe. Als je dit als eerste doet heb je de kans dat de knoflook al helemaal verbrand is voordat de uitjes erbij gaan.
- Bak het geheel een beetje op, als je wat mooie gebruinde uitjes gaat zien is het tijd voor de volgende stap.
- Kook in je waterkoker ruim een halve liter water, en doe dit in een maatbeker met het blokje groentebouillon. Maak ongeveer 7 á 8dl bouillon.
- Maak het pak van de pomoenstukjes open en gooi het zo, ontdooien is niet nodig, in de pan bij de ui, knoflook en olijfolie.
- Voeg vervolgens het water (bouillon) toe. Gebruik zoveel je nodig hebt om het geheel nét onder water te zetten. Het geheel mag nu lekker ongeveer 10 minuutjes koken.
- Wanneer het geheel even heeft gekoookt, is het tijd om er soep van te maken. Dus pak je blender of staafmixer erbij! Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
- Dan is het nu tijd voor hét geheime ingrediënt. Kaneel! Niet te voorzichtig, doe maar een flinke scheut erbij. Mix het geheel goed door elkaar. Je zult merken dat als je een beetje proeft, het heel zoet is. Lekker!
- Nu kun je het natuur nu al eten, maar je kunt het ook bewaren tot de volgende dag. Ik verzeker je, dan is het nog veel lekkerder! Het zoete gaat er een beetje van af en de kaneel zorgt ervoor dat het geheel echt karakter krijgt. Ik gebruik hiervoor Mason jars, die zijn makkelijk mee te nemen, sluiten goed én kunnen (zonder deksel) in de magnetron.
Eet smakelijk!
Deze soep bevat ongeveer 85 kcal per portie
(vet: 3,4 gram, koolhydraten: 10,5 gram, eiwit: 1,7 gram)
Dit klinkt nog wel goed te doen! Ik heb echt nog nooit iets gemaakt met pompoen!
Auteur
Oh dan is dit inderdaad perfect! Want zelf een pompoen in blokjes snijden is echt een hels karwei. Zo’n pak met pompoen stukjes is echt een goede oplossing :)