Tips | Kom maar door met die energieboost!

energieboosterHallo wintertijd, hallo meneer winterdip! Ik wil het eigenlijk niet toegeven maar dat hij op de loer ligt is zeker. Met het verzetten van de klok is de kans dat hij toeslaat alleen maar groter geworden. Wees hem te snel af met deze tips voor een supersnelle energieboost!

Ga naar buiten voor wat frisse lucht | Geniet van het waterige herfstzonnetje op je gezicht, een frisse bries door je haren en de gekleurde bladeren aan de bomen. Het typische herfstplaatje, of je nu in Amsterdam bent of in het bos gaat wandelen. Even naar buiten en je benen strekken is weinig moeite voor veel energie wat je ervoor terug krijgt!

Doe iets wat je MOET doen | Misschien staat de taak al een tijdje op je doelijstje, te wachten om afgestreept te worden. Je ertoe zetten is soms lastig maar als je het dan vervolgens af kan strepen geeft dat zo’n goed gevoel! YES!

Drink water | Hydratatie zorgt voor concentratie en laat je er fantastisch uit zien. Water is eigenlijk gewoon goed voor alles! Heerlijk verfrissend en na een glas water ben je weer helemaal good to go!

Doe een yogaoefening | Ga staan en neem bij je inademing je handen mee naar boven. Wanneer je uitademt buig je naar voren en probeer je met je handen je tenen te raken. Volledig ontspannen, je hoofd los laten hangen en vervolgens bij een volgende inademing weer omhoog komen. Even een verandering van perspectief en het stromen van extra bloed naar je hoofd geeft je een directe energieboost.

Laat je inspireren | Dat gevoel na een goed gesprek met een enthousiaste vriendin, een gepassioneerde collega of een spreker tijdens een training. Dát gevoel geeft zoveel energie! En waarom wachten tot een meeting of een moment? Maak gewoon die afspraak, laat die energie door je lijf stromen en kom terug vol ideëen en bruisend van energie.

Focus op je ademhaling | Adem eens diep in en diep uit. Of doe een ademhalingsoefening zoals drie keer, kort en diep inademen en drie keer kort en diep uitademen. Herhaal dat een paar keer. Je zult merken dat de energie weer begint te stromen! Ook handig om te doen direct voor een presentatie of een belangrijk gesprek, het is namelijk ook heel handig om je zenuwen de baas te worden.

Go Tea! | ‘s Ochtends koffie nodig om wakker te worden? Kies een keer voor een kop heet water met een schijfje citroen. Erg lekker, verfrissend én van de geur krijg je spontaan een energiek gevoel.

Wat doe jij om jezelf een energieboost te geven?

2 Reacties

 1. oktober 28, 2015 / 23:00

  Goede tips! Winterdipjes zijn gelukkig niet heel lang, maar wel vervelend. Voor mij helpen yoga oefeningen goed! liefs.

  • Melle
   Auteur
   oktober 29, 2015 / 07:33

   Dankjewel! En yoga is echt fijn hè om je door je winterdip heen te helpen :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.