Dit kán ik gewoon niet voor mezelf houden | Mijn levenslessen voor een lang en gelukkig leven

melle-theeGeluk is het enige dat meer wordt als het deelt. En dat is nu preciés het gevoel dat ik bij deze post heb! Deze levenslessen komen namelijk niet van de een op de andere dag. Het was een proces van maanden, vallen en opstaan, emoties, confrontatie en inzichten. Nu zijn ze klaar om te delen, jou te inspireren en te helpen!

Durf jezelf te zijn | Ik daag je uit! Want guess what. Jouw mening doet er áltijd toe. Je mag er zijn, in élke situatie. En dat klinkt weer lekker zweverig en het geitenwollensokken gehalte lijkt met elke zin te stijgen. Maar het is écht zo! Ook wanneer er lastige beslissingen gemaakt moeten worden op je werk, ook als je intuïtie je vertelt dat je ergens voor moet gaan of iets juist niet moet doen. Het is zo makkelijk – ik spreek uit ervaring – om jezelf weg te cijferen. Om andere mensen voor te laten gaan, misschien wel over je grenzen heen. Denk nog even aan het cheesy motto uit het interview met Leonie ter Veld: ‘what doesn’t kill you makes you stronger’. Als je eerlijk zegt wat je ervan vindt of een keertje ‘nee’ zegt; ga je daar dood van? Nee, nou dan is het in ieder geval het proberen waard.

Karmapunten sparen; maak andere mensen blij | Er is voor mij bijna niets leukers dan mensen blij maken. En moet je nagaan: dat is stiekem heel gemakkelijk! Bijvoorbeeld door een compliment te geven, door te luisteren of iets wat je zelf niet meer gebruikt weg te geven. Ik schreef er al eens een blogpost over. Het is dan de kunst om het zo te doen – en daar behaal je de meeste karmapunten mee – om er niets voor terug te willen. De kracht van het geven. Merk op wat het effect is op de ander en op jou!

Laat je geluk niet afhangen van andere mensen | Ik schreef eerder al een blogpost over mijn eigen struggle, over de (hoofd)rol die waardering van andere mensen speelt in mijn leven. Als ik ergens de afgelopen tijd ben achter gekomen, is dat je het écht zelf in de hand hebt. Jij bent de enige die voelt wat je voelt, die je gelukkig kan maken en die weet wat écht goed voor je is. Stapje bij stapje – we gaan het gewoon samen doen – komen we er wel. Komen we wel bij het punt dat we trots kunnen zijn op onszelf, dat de waardering van andere mensen een mooie bijrol heeft gekregen in ons leven en dat we oprecht ons eigen geluk kunnen maken. Ik teken ervoor!

Waardeer de kleine dingen | Zo enorm cliché en zo enorm waar. Geluk zit hem volgens mij niet in grote momenten – al is dat natuurlijk onwijs fijn als het wel zo is – maar juist in die kleine dingen. Zoals wanneer je vriend je helpt met het editen van je filmpjes voor je blog, wanneer je vriendin een spontaan kaartje stuurt wanneer je je baan bent kwijtgeraakt of wanneer je goed advies krijgt van de verkoopster in een kledingwinkel. Als je het niet voor lief neemt zul je zien dat je het meer gaat waarderen. Zulke momenten gaan je dan echt oprecht gelukkig maken. Echt!

Wees tevreden en verdorie een beetje trots op jezelf | Blij en tevreden zijn met je situatie is het begin. Maar trots zijn en het daadwerkelijk zelf kunnen zién wat je hebt bereikt, hoe je je hebt ontwikkeld en waar je nu staat, is echt een ander verhaal. Dit was het begin van mijn coachingstraject. Dit inzicht. En wauw, wat ben ik daar dankbaar voor! Het ging niet vanzelf en niet in een keer. En zelfs niet in een week. Maar het maakte behoorlijk wat los. Het veranderde de kijk op mezelf, op het leven. Ik ben er nog niet, maar ik kan wel zeggen dat ik op dit moment gelukkig ben (ja, ook zonder baan!). Dit inzicht was het begin.

Laat het los | Toen ik half oktober hoorde dat mijn contract door een grote reorganisatie niet verlengd zou worden was ik – naast lichtelijk in shock – vastbesloten om een nieuwe, vaste baan te vinden. De control freak in mij vond dat een fijn idee. Ik merk dat deze vrijheid, deze ruimte die ik nu heb voor mezelf en voor leuke dingen zoals mijn blog, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen ondernemen (zei iemand vloggen?), me goed doet. Door die positieve energie die vrijkomt heb ik de druk voor mezelf kunnen laten gaan. Of het nu een tijdelijke baan wordt voor een paar maanden, een nieuwe fulltime baan, freelancen of ergens er tussenin, ik sta er helemaal voor open! Juist doordát ik het heb kunnen loslaten komt er ruimte voor nieuwe dingen. Probeer het maar.

18 Reacties

 1. Berber
  januari 13, 2016 / 13:18

  Hoi Melle!

  Ik vind je blogs echt bijzonder inspirerend. Geeft me altijd weer nieuwe motivatie om weer aan de slag te gaan! Ze sluiten erg goed aan waar denk ik veel mensen tegen aanlopen. Heel bijzonder dat je zoveel met al je volgers deelt! Keep up the good work! Groetjes, Berber

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2016 / 13:30

   Hi Berber, wat super super lief! Ik krijg er helemaal een brok van in mijn keel. Dankjewel! <3

 2. januari 13, 2016 / 14:30

  Yeah! Inspirerend artikel en exact de punten die ik mensen probeer mee te geven op mijn blog haha. En een beetje trots? Iedereen zou supertrots op zichzelf moeten zijn! Er is er maar 1 van jou en dat is echt heel bijzonder.

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2016 / 21:28

   Precies! Al moet ik daar nog even zelf in gaan geloven. Maar komt goed :)

 3. januari 13, 2016 / 15:28

  Heel inspirerend! Deze punten zijn precies waar ik de afgelopen tijd zoveel over na heb gedacht! Het loslaten van dingen vind ik altijd heel moeilijk, maar als het toch lukt geeft het zo’n vrij gevoel! :) Thanks voor het goede artikel <3

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2016 / 21:27

   Heel graag gedaan en jij bedankt voor je super lieve reactie! :)

 4. januari 13, 2016 / 19:52

  Heel leuk en inspirerend lijstje! Ik kan me eigenlijk wel in al je punten vinden. Laat je geluk niet van andere mensen afhangen vind ik een hele goeie! :) -x-

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2016 / 21:27

   Wat leuk! En inderdaad, is wel een goed punt (een grote note to self dit haha ;))

 5. januari 13, 2016 / 21:30

  Leuk dat je deze lessen met ons deelt! Allemaal dingen die we constant in ons achterhoofd moeten houden, maar waar we vaak ook echt zelf achter moeten komen. :)

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2016 / 21:51

   Precies dat! Want dit soort dingen heb ik al vaker gehoord maar nu ik het zelf heb ervaren is het zó anders!

 6. Judith
  januari 14, 2016 / 12:20

  Lieve Mel,
  Ik vind je een topper en ik vind het prachtig om te lezen wat een waardevolle lessen het leven je brengt.. Fijne post and great spirit! x

 7. januari 16, 2016 / 15:03

  Erg fijne levenslessen. Vooral het loslaten, iets wat ik nog steeds aan het leren ben, maar hé, het gaat me ook steeds beter af! En geluk niet laten afhangen van andere mensen, die neem ik ook mee!

  • Melle
   Auteur
   januari 16, 2016 / 15:43

   Het is voor mij ook nog een proces om het écht goed onder de knie te krijgen :) Goed bezig!

 8. februari 8, 2016 / 16:20

  Halleluja. Dit gaat in een lijstje boven mijn bed. Het is zo fijn om dit even te lezen. De meeste dingen heb ik heus vaker gehoord, en sommige kan ik zelf ook dan wel een beetje bedenken, maar het echt toepassen van bijvoorbeeld trots durven zijn op mezelf.. Ai. Zo’n artikel is dan altijd weer even een duwtje in de rug. Dankjewel! <3

  • Melle
   Auteur
   februari 8, 2016 / 16:24

   Boven je bed, YES! :) En heeel erg alsjeblieft. Liefs!

 9. februari 20, 2016 / 21:51

  Oké ja hoi, ik ben dus nu als een ware stalker ál je posts aan het lezen, maar: WAT IS JE BLOG LEUK.

  • Melle
   Auteur
   februari 20, 2016 / 22:12

   Hoi! Komt goed uit. Ik hou stalkers! Bij voorkeur stalkers die al mij posts lezen :) <3 Geheel wederzijds trouwens want ik vindt jouw blog en instagram ook zooooo leuk!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.