Bloggers Favorites | Prove them wrong

juni-bloggers-favorites De crème de la crème, de kersjes op de taart, de must reads, dé blogposts – én vlog – die ik de afgelopen maand heb opgeslagen om met je te delen. Want zoveel inspiratie en wijze woorden kan ik je gewoon niet onthouden.

Egoïsme helpt je verder, door Lenneke | Deze blogpost hakte er – op een positieve manier – ontzettend in. Het zijn namelijk twee elementen die Lenneke benadrukt die me aan het denken zette. Jouw grens trekken en de mate waarin je klaar staat of wilt staan voor andere mensen. En dat alles, zit in dat toch wel nare woord “egoïsme”. Want eerlijk is eerlijk, zo voelt het dus voor mij, als ik kies voor mezelf. Egoïstisch. Maar is dat dan per se slecht? Lenneke is een held – dat was ze al maar nu nog meer – en legt het je allemaal haarfijn uit. En weet je? Het is allemaal hélemaal oké. Life’s your party.

10 dingen waar je 0 talent voor nodig hebt, door Marle | Leuk joh, al die ideeën, maar daar heb je toch mega veel talent voor nodig? Ik kan heel enthousiast zijn, maar tegelijkertijd zo ongelofelijk onzeker. Want talent, dat heb ik helemaal niet. Helemaal fout! Sommige dingen, daar heb je dus echt geen talent voor nodig. Onderschat het niet, je kunt echt zoveel meer dan je denkt! Alleen al door op tijd te komen en een pro-actieve werkhouding te hebben. En wat dacht je van open staan voor nieuwe ideeën, feedback en verbetering? Precies! Marle, je bent een held. En die blog(post) van jou, heel veel liefde!

Prove them wrong, door Iris | Van deze blogpost kreeg ik me een partijtje kippenvel, niet normaal. Naast dat het voor mij een groot feest van herkenning was, vind ik het ongelofelijk bijzonder hoe Iris zichzelf zo kwetsbaar en tegelijk zó sterk opstelt. Ze vertelt over mensen die niet in haar geloven en hoe ze daar keer op keer kracht uit haalt. Op school, maar ook nu wanneer mensen haar vragen wat ze gaat doen als ze haar scriptie heeft afgerond. Ze wil niet iets met haar studie doen, ze wil ondernemen en haar hart volgen. Je snapt het. Prove them wrong.

Ik MOET het accepteren, nu! | Over vasthouden en loslaten, door Selma | Als iets niet gaat zoals je het zo graag zou willen, wat doe je dan? Dan probeer je – als je Melle heet – net zo lang totdat het wél lukt. Doorzetten, dat is wel iets wat mij karakteriseert. Dat is zéker goed, maar de blogpost van Selma deed me inzien dat het ook anders kan. Ze beschrijft het aan de hand van een heel mooie metafoor met een deur en een sleutel. Lees zelf maar.

Tijd nemen voor veranderingen, door (een andere) Iris | Dat Iris door mij was geïnspireerd voor deze blogpost is niet eens de reden om hem hier nog even te noemen. Heus waar. Want echt, deze blogpost bezorgde mij – net als die van de andere Iris – kippenvel. Het ene moment vind je pindakaas helemaal lekker, het volgende moment kun je het niet meer zien. Het ene moment vind je je werk superleuk en een tijdje later kom je erachter dat het niét meer zo aansluit op je interesses. Hoe Iris schrijft over zo’n periode, hoe je je soms zo kunt verzetten tegen verandering, maar hoe je het ook kunt constateren, accepteren en omarmen vind ik ongelofelijk mooi.

Tot slot, nog even dit vlöggertje van Naomi. Dingen waar je ja tegen wilt zeggen krijgen wat meer ruimte op het moment dat je vaker nee zegt. Amen.

Wat was jouw favoriete blogpost van de afgelopen maand?

44 Reacties

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 09:47

   Jaaaa superleuk inderdaad. Zo veel talent, zo veel blogposts en ideeën, ik vind dat echt méga inspirerend :)

 1. juni 29, 2016 / 09:06

  Ik heb nog geen enkel artikel hiervan gelezen (en het vloggertje ook nog niet bekeken); ik vermaak me wel vanavond!

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 09:48

   Haha superleuk! Missie geslaagd *doet alvast een vreugdedansje*

 2. juni 29, 2016 / 09:15

  Wat ontzettend leuk dat ik hier ook tussen sta, voel me helemaal vereerd en dit maakt mijn dag nu al goed! Bedankt lieve Melle! <3 Ik ga de rest ook nog even lezen, super tof allemaal. Die van andere Iris heb ik inderdaad ook gelezen en daar herkende ik ontzettend veel van mezelf in! En makkelijker nee zeggen is inderdaad een dingetje, maar gaat steeds beter. Toffe selectie! Hele fijne dag!

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 09:50

   Heel graag gedaan en dik dik DIK verdient :) <3 Fijne dag! xx

 3. juni 29, 2016 / 10:32

  “Vlöggertje”, ik ga stuk xD Fijne artikelen! Bedankt voor het delen, altijd leuk om nieuwe blogs te ontdekken!

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 10:36

   Haha, goed is ie he. Doet Naomi gewoon. YES! En graag gedaan, veel plezier! :)

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 11:35

   Jaaaa zo leuk (en zo waar). Ben benieuwd wat je ervan vindt!

 4. juni 29, 2016 / 14:12

  Wat een leuke blogpost! Vind het altijd leuk om andere blogs te ontdekken want deze kende ik allemaal nog niet :)
  Liefs! Evelien

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 14:53

   YAY, dankjewel! En inderdaad, zo ontdek je weer van alles! Geheel wederzijds is dat trouwens want zo blijf ik ook erg op zoek naar nieuwe blogs en blogposts. Al is het alleen al voor deze ‘rubriek’.

 5. juni 29, 2016 / 15:39

  Leuk stuk! Vind dit ook hele mooie posts als ik het zo lees =D

 6. juni 29, 2016 / 17:39

  Fijn artikeltje Melle, leer een hoop nieuwe bloggers kennen zo :D

  • Melle
   Auteur
   juni 30, 2016 / 23:36

   Yaaayy hoera! Leuk is dat hè, ik kan me daar echt in verliezen.

 7. selma89
  juni 29, 2016 / 18:12

  Hee Melle, wat ontzettend tof dat je mijn artikel in dit lijstje hebt opgenomen! Woooohooo, echt een hele eer :) . Thx x1000!

  • juni 29, 2016 / 18:13

   Hahaha ik heet ineens Selma89 (van m’n wordpress-acount), maar hoewel ik me nog altijd door de pfeiffer zo voel alsof ik 89 ben, heet ik toch echt Selma :)

   • Melle
    Auteur
    juni 29, 2016 / 19:52

    En haha, of je nu Selma heet of Selma89. Maakt mij niet uit :) Al is dat laatste ook wel een groot stuk nostalgie! WOOOEEEHHHOOOEEE!

 8. Marianne
  juni 29, 2016 / 18:20

  Heb net alle links gelezen en bekeken. Wat leuk dat je andere blogs onder de aandacht brengt!

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 19:54

   Dankjewel! Ik vind het leuk om de pareltjes die ik heb gevonden en die mij raakte met je te delen. Hopelijk vond je ze allemaal ook net zo leuk als ik ze vind :)

 9. juni 29, 2016 / 20:14

  Oh ik kende enkele artikelen nog niet. Dank dus voor de inspiratie. Ik kan weer aan de lees :-)
  Altijd leuk om zo nieuwe bloggers en artikelen te spotten.

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 20:44

   Graag gedaan :) En dat is precies wat ik ook zo leuk vind, dubbel plezier!

 10. Marjolijn
  juni 29, 2016 / 20:33

  Ik hoopte al dat er binnenkort weer een artikel als deze zou komen :) De artikelen van Iris (van Ollie) en Selma had ik al gelezen, die vond ik erg goed ^^ En die over egoïsme en verandering vind ik ook erg inspirerend. Leuk om op deze manier verder te snuffelen in blogland :P

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 20:45

   Ik kan me er soms helemaal in verliezen. Zo fijn! En Iris van Ollie. JAAA! <3

   • Marjolijn
    juni 30, 2016 / 15:10

    Ik herken en onthoud mensen vooral van hun huisdieren, vandaar :P

    • Melle
     Auteur
     juni 30, 2016 / 15:24

     Haha ik snap het wel, ik volg haar ook op Snapchat (jij ook?) en serieus, dat is ZO leuk! <3

     • Marjolijn
      juni 30, 2016 / 21:25

      Nee, ik heb geen snapchat. Maar ik koekeloer af en toe op haar Twitter :-)

      • Melle
       Auteur
       juni 30, 2016 / 23:24

       Oo jaa dat is óók zo leuk. Serieus. Iris is gewoon leuk met alles :) (fangirl hier)

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 21:58

   Jij ook heeeeeeeeeel erg bedankt voor je mooie woorden <3

 11. juni 29, 2016 / 21:32

  Heej! Leesvoer. Superfijn. Dankjewel. Ik kan weer een avondje studieontwijkend gedrag vertonen!

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 21:58

   Jaaaaaaa blogs zijn perfect om heerlijk de SOG’en :)

 12. juni 29, 2016 / 21:43

  Heerlijk blogje dit! Houd wel van nieuwe inzichten :) Ik heb ze allemaal even gelezen. 1) Over egoïsme ben ik het totaal mee eens. Echt ook weer een cultuurverschil hoor, want Colombianen doen altjid al gewoon lekker wat ze zelf willen. Vind het hier wel weer een beetje naar het andere uiterste, men houdt gewoon niet zoveel rekening met elkaar. Eigenlijk heeft Nederland een beetje van Colombia nodig en Colombia een beetje van Nederland. Ikzelf ben door die instelling hier ook veel makkelijker geworden in doen wat ik zelf wil, wat mij gelukkig maakt. Van de kleinste dingen tot grotere beslissingen. 2) Prove them wrong: hell yeah!! Op de basisschool werd ik door mijn leraar die ik niet aardig vond en hij mij ook niet mocht heel heel laag ingeschat. Ik zou net aan de MAVO halen. Ja daag echt niet. Inmiddels ben ik bijna PhD. Ik denk dat ik dan mijn ouders ga vragen een felicitatie in de plaatselijke krant te zetten, zo dat deze bewuste leraar dit ook even kan zien :P . 3) Verandering is goed! Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik denk ook niet dat een mens niet kan veranderen, maw: iedereen verandert in de loop van de tijd. Door ervaringen, life-events, reizen. :)

  • Melle
   Auteur
   juni 29, 2016 / 22:00

   1) Grappig om te lezen dat het dus ook echt cultureel bepaald is. En ja, laten we een beetje mixen. Mochten jullie ooit kinderen krijgen dan wordt dat dus de perfecte combinatie! :)
   2) Hahaha jaaaaaa DOEN! Of stuur ‘m een kaartje van uit Colombia :)
   3) Ben het op mijn beurt weer helemaal met jou eens. AMEN!

 13. juni 29, 2016 / 23:09

  Jeeeeh, ik ben blij want ik ken al deze blogposts niet. Ik ben überhaupt deze blogs nog neut volgens mij. Leuk! Ik sla ‘met even op zodat ik ze kan lezen als ik terug ben van vakantie, want er staan interessante dingen tussen. :)

  • Melle
   Auteur
   juni 30, 2016 / 09:34

   YEEESS :) Dat is nog eens leuk! En heel veel plezier op vakantie, de eerste foto’s zien er al ZOOO mooi uit <3

 14. juni 30, 2016 / 16:13

  Het lijken mij stuk voor stuk hele interessante artikelen en ik heb er nog geen van gelezen (ik ken zelfs de blogs niet!) dus ik heb weer lekker wat te lezen!:-D

  • Melle
   Auteur
   juni 30, 2016 / 20:32

   Dat zijn het zeker! Tenminste, dat vond ik! Ik ben ook erg benieuwd of je het met me eens bent :)

  • Melle
   Auteur
   juni 30, 2016 / 20:32

   Echt hè, Naomi heeft zo veel talent! <3

 15. juli 2, 2016 / 12:53

  Super lief dat je dit hebt gedeeld! Leuke andere blogs ook!

  • Melle
   Auteur
   juli 2, 2016 / 13:16

   But of course! :) En zeker, zo veel leuks! <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.