Jongens ik ben verliefd! En wel op mijn nieuwe recept voor bananenbrood. Precies! Dat gehypte hipsterding voor fitte mensen. Maar hé, who cares? Dit is geweldig!
Zoals ik afgelopen week ook in een van de vlogs vertelde ben ik bezig om hét perfecte recept te vinden voor bananenbrood. Alsof ze het wisten bij 7 Day Recharge. Want niet veel later ontving ik in mijn mail een tip met een recept voor bananenbrood, wat ik natuurlijk moést uitproberen. Het was zó lekker! De combinatie van banaan met dadels en walnoten is echt ongelofelijk goed en vandaag ga ik je dus – met een kleine aanpassing van mezelf – vertellen hoe je dit ook kunt maken. Lekker als lunch of tussendoortje! Ook gruwelijk met pindakaas.
Dit heb je nodig
- 3 rijpe bananen (ongeveer 300 gram)
- 100 gram verse dadels
- 80 gram walnoten
- 150 gram amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
Zo doe je dat
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de bananen in een beslagkom en prak ze tot een smeuïg geheel. Bij rijpe bananen zul je zien dat het een stuk makkelijker gaat dan wanneer ze nog niet helemaal goed rijp zijn.
- Snijd de dadels in stukjes en voeg het samen met het amandelmeel toe aan de banaan.
- Hak, verpulver of plet de walnoten een beetje zodat ze niet meer zo groot zijn. Wij hebben zo’n stamper die je gebruikt om cocktails te maken. Gaat ook prima!
- Spatel het geheel tot een egale massa, voeg de bakpoeder toe en schep de walnoten er
doorheen. - Vet je cakeblik in met kokosolie of – als je dat niet hebt – roomboter en schep het beslag in je
het blik. - Plaats het blik in het midden van de oven en bak voor ongeveer 35 tot 40 minuten. Vergeet niet af en toe de keuken uit te lopen om vervolgens door een heerlijke geur begroet te worden.
Eet smakelijk!
Een plakje bananenbrood bevat ongeveer 136 kcal.
(Vet: 9,5 gram, Koolhydraten: 8,6 gram, Eiwitten: 3,7 gram)
Oh dit klinkt echt als een top receptje! Deze week eens uitproberen! ^^
Auteur
Jaaa leuk! :) en laat me weten hoe t was!