Tijd voor jezelf | Monday Morning Peptalk

boekje-tafereeltjeTijd hebben en tijd nemen. Twee dingen die zo aan elkaar gerelateerd zijn en tegelijkertijd zo haaks op elkaar staan. Ik heb bijvoorbeeld nu wel tijd, maar het is niet alsof ik tijd over heb. Daarnaast heb ik het gevoel dat de dagen – en weken – veel sneller gaan dan toen ik nog elke dag werkte. Gek toch, want aan tijd geen gebrek!

Als je denkt aan jouw ochtendritueel, hoe gaat dat dan bij jou? Ontspannen, rustig ontbijten, tijd hebben om wakker te worden, kopje koffie of thee drinken, even scrollen door je Facebook tijdlijn en nog even tijd hebben (of nemen, zie je het verschil?) om met je lief of je huisgenoten te kletsen voordat je de deur uit gaat? Of is het gehaast, heb je geen tijd om te ontbijten en ren je met je tandenborstel nog half in je mond de deur al uit terwijl je je veters nog moet strikken?

Het begin van de dag is de basis voor de rest van je dag. Ik geloof er heilig in en heb het met mijn happinessproject zelf mogen ondervinden. Als je je dag goed begint, tijd voor jezelf neemt, voor ontbijt of voor wat dan ook, dan zul je daar de rest van de dag profijt van hebben. Je hoeft niet elke ochtend yoga te doen of eeuwen te mediteren. Maar denk eens na over de dag die je wilt hebben, visualiseer hem als je durft. Ga bijvoorbeeld voor een productieve dag, een dag vol energie en positiviteit of een relaxte dag.

Stap uit bed met dié intentie en begin jouw dag. Met al jouw talenten, jouw sprankelende persoonlijkheid, je geweldige karakter en je oneindige behulpzaamheid ga je de wereld veroveren. Kleine stapjes, baby steps. Op je werk, voor je collega, je lief, je huisgenoot, je partner, de postbode, je poes en voor jezelf. En als je dan vanavond moe en voldaan in bed stapt, kijk je terug op een goede dag – ik weet het gewoon zeker. Jouw dag.

Want een goed begin, is het halve werk.

1 Reactie

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.