Volg je hart: en als dat dan toevallig met blote tieten moet, dan is dat maar zo

melle-volgjehartHet is maandagavond. Een dag, die ik na een fijne yoga-les bij Brenda, op de bank afsluit met mijn laptop op schoot. Op tv staat ‘Valerio International’ aan, een programma over jonge Nederlanders die wonen en werken in het buitenland. Succesvolle jongeren welteverstaan. De passie en het vertrouwen spat van het scherm af. Ik kijk vol verwondering en besluit deze blogpost te schrijven, om dit gevoel met jou te delen. 

In de aflevering valt de 24-jarige Julia me op. Vanaf kinds af aan wist ze dat ze danseres wilde worden en nu, zoveel jaar later, danst ze als enige Nederlander in de grootste show van Parijs: de Moulin Rouge. Op een gegeven moment loopt ze met Valerio door de stad wanneer hij haar vraagt naar de mening van anderen. De manier waarop ze reageert, zo fel en zo standvastig, intrigeert me. De link met professioneel danseres en topless op het podium paraderen in de Moulin Rouge, gaat er bij sommige mensen niet in. Dat is toch geen dansen meer? Maar Julia zegt dat zij het gewoon niet begrijpen en ik ben het met haar eens. Twaalf keer per week zo’n intensieve show neerzetten, tot in de puntjes verzorgd, dat is niet niks. En als dat dan toevallig met blote tieten moet, dan is dat maar zo.

Haar onuitputtelijk doorzettingsvermogen, de manier waarop ze de meningen van andere mensen achter zich laat en onvoorwaardelijk haar hart volgt, daar heb ik echt veel bewondering voor. Want hoe graag ik soms iets wil, de al dan niet negatieve mening van andere mensen is me altijd veel waard. Het houdt me soms tegen om dingen niet te doen terwijl ik dat wél zou willen. Al moet ik zeggen – en daar komt granny – dat, naarmate ik ouder word, dit wel verandert. Natuurlijk blijft de mening van anderen belangrijk, vooral van mensen die dicht bij me staan, maar naarmate mijn gevoel sterker is, ga ik er toch voor. Dan neem ik die tatoeage om me aan te herinneren dat ik mijn hart moet volgen, dan zet ik die blog op. En als ik dan Julia zie, hoe zij geniet van het leven: haar baan in het theater en haar huis van amper twintig vierkante meter, dan hoop ik dat jij, lezer van mijn blog, de (negatieve) mening van andere mensen ook achter je laat en net als Julia je hart volgt.

Bekijk hier de aflevering.

3 Reacties

 1. Julia Graveland
  mei 11, 2015 / 14:22

  Hoi Melle,

  Een berichtje van Julia waarover je schrijft ;) Ik kreeg dit doorgestuurd door Valerio zelf, en hij zei dat een blogster over mij had geschreven. Wat leuk om dit te lezen, heel cool! Bedankt hoor! Ik heb ontzettend veel leuke reacties gekregen, overal vandaan, en ik hoop inderdaad dat ik het aan veel mensen mee geef, de wilskracht and who cares about other people’s opinions? Just do it! haha

  Liefs Julia

  • Melle
   Auteur
   mei 11, 2015 / 14:38

   Hoi Julia,
   Mijn hart maakte net een sprongetje toen ik zag dat je een reactie achter had gelaten. Dankjewel! En heel graag gedaan :) Jouw enthousiasme en wilskracht spatte van het scherm, ik moest er wel iets mee doen ;) Ik weet zeker dat er vele mensen met mij geïnspireerd zijn door jouw verhaal. Keep up the good work!
   Liefs, Melle

 2. mei 11, 2015 / 14:47

  Prachtig stukje, ik ben het 100% met je eens. Natuurlijk vind ik het ook nog vaak moeilijk om de meningen van anderen naast me neer te leggen, maar ik ben er wel bewust van dat ik vooral moet proberen te doen wat mij goed lijkt. Ik ga straks de aflevering terugkijken!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.