Laten we trouwen #2 | I said YES to the dress!

Knétter zenuwachtig stapte ik afgelopen woensdag de winkel binnen. Geen druk hoor, maar hier moest het allemaal gaan gebeuren. Hier moest ik dé jurk gaan vinden. AAH! Het bleek een onwijs bijzondere ervaring te zijn die stiekem een beetje als een roes aan me voorbij is gegaan. Maar wat was het bijzonder toen ik de jurk aan had en wist, dit is hem! In deze blog vertel ik je er alles over. Oké. Bijna dan. EN! Ik laat je een sneak peek zien van mij in een trouwjurk. Heel iets anders dan het confetti shirtje en gympen!

First things first. Over iets meer dan twee maanden ga je trouwen. Waarom ga je dan nu pas een trouwjurk kopen?

Goede vraag! Die heb ik eerder gehoord. Want zelfs Diana – de verkoopster die mij heeft geholpen – van Assepoester stond ervan te kijken. Terwijl de winkel – tenminste, in mijn ogen – bekend staat dat je vrijwel direct je jurk mee kan nemen.

Het ging ongeveer zo.

Toen we net verloofd waren en we dus echt totaal geen idee hadden wat we allemaal moesten regelen en al helemaal niet wanneer, kwamen we terecht op de website van The Perfect Wedding. Super handige site gevuld met allerlei artikelen maar dus ook een planner die je per tijdsbestek zegt wat je in die periode geregeld moet hebben.

En zodoende kwamen we al gauw aan bij de trouwjurk passen, die ‘al’ bij 11 tot 9 maanden voor de bruiloft staat. Zo’n 8 tot 6 maanden voor de bruiloft staat in het teken van het kiezen van de trouwjurk. Logisch ook want veel winkels hebben natuurlijk een levertijd van best een paar maanden. Maar eerlijk? Ik zag dat zo rond die tijd nog echt nog niet zitten. Serieus, dan ga je trouwen en heb je de vrijbrief om legaal jurken te gaan passen en dan wil je niet? Jup! Lichamelijk zat ik nog helemaal in de medische molen en stond de operatie nog op de planning. Daarnaast vond ik het mentaal ook best ingewikkeld allemaal. Niet alleen vanwege de operatie. Maar ik in een trouwjurk? Daar moest ik nog even aan wennen. Dat was best een gekke gewaarwording want hallo, ik was toen inderdaad verloofd en mocht inderdaad toen ongegeneerd trouwjurken bekijken en passen. Haha! Typisch. Ik bedacht toen grofweg mijn budget en mijn stijl en welke winkels daarbij zouden passen en besloot toen om ergens in april dit jaar te gaan passen.

Een goed idee en het voelde ook echt goed om nu te gaan. Maar de druk? Ja die voelde ik zeker! Ik had nu namelijk best wel het gevoel dat het nu toch echt wel moest gaan gebeuren. Daarnaast had ik hele wisselende recensies gelezen van Assepoester wat me onwijs heeft doen twijfelen of dit voor mij wel de winkel zou zijn. Maar met dank aan Josianne en Elisah had ik er wel vertrouwen in. Stick to the plan. Want de tijd, die tikt!

Daar komt de bruid!

Afgelopen woensdag was het dus zo ver. Met mijn moeder, mijn schoonzusje en twee vriendinnetjes gingen we aan de slag. Mijn geplande idee van 10 uur bij de winkel lukte helaas niet door mega lange files, maar met een theetje op het terras en een rondje door de winkelstraat voelde ik me al wel een stukje minder zenuwachtig. Geluk bij een (letterlijk) ongeluk.

Eenmaal in de winkel voelde het alsof alle stress van me af viel. Ik voelde de druk nog wel om te slagen maar ik had er ook echt zin in. Terwijl mijn clubje nog even thee zat te drinken was ik al enthousiast de rekken in gedoken. Alle jurken werden bekeken, gevoeld en gekeurd en ik vond het echt onwijs leuk om te bedenken hoe het zou staan en hoe het zou passen bij de stijl en look die ik in gedachten had. Ik stond open voor alles dus bij alles zei ik dat ik het wel wilde proberen.

En zo doken Diana en ik met een aantal jurken het pashokje in. Ik kreeg een bh van de winkel en schoenen met een klein hakje. Diana heeft me in alle jurken geholpen en toen de eerste keer het gordijn van het pashokje open ging, kreeg ik toch wel even een heel gek gevoel. Ik had immers nooit een echte trouwjurk aangeraakt, laat staan aangehad. Daar komt de bruid!

Ik ben heel erg blij met alle foto’s die mijn schoonzusje heeft gemaakt. Vooral omdat een jurk voor mijn gevoel op de foto er soms heel anders uit ziet dan als je het zelf aan hebt. Dus mocht je ook jurken gaan passen, echt een aanrader om dat wel te doen! Vooral om de foto’s van DE jurk nog af en toe te bekijken.

I said yes to the dress

Ik trok alles aan. Verwonderde me over het feit dat ik in een trouwjurk rondliep, over hoe het voelde, hoe ik kon bewegen (of niet ;)), wat de goede elementen waren die ik mooi vond en vast wilde houden voor een volgende jurk. Over mij als bruid. Een hele gekke gewaarwording. Elke keer als het gordijn weer open ging en ik mezelf in een jurk voor de spiegel zag en de nodige ‘oehs’ en ‘aaahs’ van mijn clubje kreeg.

Diana was ontzettend lief, heeft me steeds weer verzekerd dat het goed zou komen. Zelfs toen ik elke keer toen ze me in een jurk aan het sjorren was, vroeg of de maat wel goed was. Zelfs toen ik het even niet meer zag zitten. Misschien had ik gewoon een rare combinatie bedacht die niet bestaat. Iets wat alleen op Pinterest kan maar niet bij mijn lijf.

Ik denk dat ik in twee uur zo’n 10 jurken aan heb gehad. En het was niet de tweede, of de derde. Maar letterlijk de allerlaatste waar we allemaal zoiets bij hadden van ‘wow’. Dankzij mijn clubje die super goede ideeën hadden en dankzij Diana die die ideeën wist te vertalen naar een jurk. Het is gewoon gelukt! En ja. Ook nog eens anders dan ik van te voren had bedacht.

Het was een ónwijs bijzondere ervaring. Ruim twee uur passen, keuren, kletsen en lachen zijn omgevlogen. Met de jurk nog aan stond ik na het ‘say yes to the dress momentje’ perplex naar mezelf te kijken met een glaasje champagne in mijn handen. Het is gewoon gelukt!

27 Reacties

 1. Joyce
  april 23, 2018 / 07:19

  Prachtig Melle! En wat fijn dat je zo’n fijne ervaring hebt gehad!

  Ik kan niet wachten tot ik zie waar de keuze op gevallen is ?

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2018 / 11:32

   AAAAH ZO SPANNEND! :)

 2. Debby
  april 23, 2018 / 08:10

  Spannend!! Ben erg benieuwd :):), ik ga zelf 9 juni naar Assepoester voor hopelijk “mijn jurk” leuk om jou ervaring te lezen!

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2018 / 11:33

   Wat superleuk! Ik ben blij dat ik je alvast deze positieve review kon meegeven. Ik werd er zelf zo onzeker van! Ik hoop dat jij het toch minstens zo leuk hebt daar en dat je ook met een geweldige jurk thuiskomt. Wanneer ga jij trouwen?

 3. Marjolijn
  april 23, 2018 / 11:10

  Wat fijn dat de winkel zo goed heeft geholpen! Ben heel benieuwd naar het eindresultaat!
  En heb je ook echt letterlijk ‘yes to the dress’ gezegd? :P Sommige winkels vragen dat echt zo letterlijk :P

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2018 / 11:34

   Haha nou een van de vriendinnetjes die mee was vroeg het. Ik was stiekem een beetje emotioneel en had best een brokje in mijn keel dus ik heb het gefluisterd haha! ;)

 4. april 23, 2018 / 11:19

  Het lijkt me zo’n speciale ervaring…trouwjurken passen! Fijn dat het zo mooi was en heerlijk dat je gewoon op tijd een jurk hebt gevonden! Ben heeeeeel benieuwd.

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2018 / 11:35

   Dat is het absoluut. Ik zou nog wel een keer willen gaan! Alleen al omdat nu de druk eraf is. Al moet dat wel na onze bruiloft want anders ben ik bang dat ik weer ga twijfelen ;)

 5. april 23, 2018 / 19:05

  Trouwjurken passen, dat lijkt me zo bijzonder. Geweldig dat je dé jurk hebt gevonden. Het aftellen kan beginnen. :)

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2018 / 21:34

   Echt. Zo bijzonder! Dat had ik me niet voor kunnen stellen van te voren. En hoera! Nog 74 dagen ❤️

 6. april 23, 2018 / 19:39

  Oooh zo leuk om dit te lezen! Ik heb twee winkels bezocht. De eerste was een beetje een teleurstelling. Er was geen enkele jurk waar ik een “wauw”-gevoel in had. Ik was dus een beetje bang dat het niet zou gaan lukken. Maar bij de winkel waar ik eigenlijk absoluut niet wilde kijken ben ik geslaagd voor mijn droomjurk!

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2018 / 21:35

   Ooh wat een goed verhaal en wat fijn (en stiekem ook een opluchting) dat t toen wel lukte. Zul je net zien hè, juist de winkel waar je niet heen wilde. Wanneer ga jij trouwen?

 7. april 23, 2018 / 21:06

  Cooool!! Zo benieuwd naar de echte jurk straks!!!

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2018 / 21:35

   Stuitermodus AAN!

 8. Romy
  april 23, 2018 / 21:58

  Wat een onwijs bijzondere ervaring! Ik kan me voorstellen dat het heel speciaal is om zoiets mee te maken. Ik kan nu ook al niet wachten om jouw jurk te zien. Ik ben heel benieuwd wat uiteindelijk die laatste jurk was die het helemaal bleek te zijn :)

  • Melle
   Auteur
   april 24, 2018 / 07:09

   Wiiieh! Kan niet wachten :)

 9. april 24, 2018 / 09:58

  Oooh wat heerlijk!!! Zo blij dat het allemaal gelukt is en dat je een fijne dag hebt gehad!! Nu heeeeel veel plezier met de laatste voorbereidingen! Voordat je het weet…….. ;) :D Maar het wordt natuurlijk SUPER VET!!!!!!

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2018 / 10:37

   Jaaaaaa hoera hoera! En inderdaad, het is nog maar twee maanden. AAAH! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat zijn. En eh, ga jij nog een uitgebreide blog maken met foto’s en en en? Ik ben alleen maar ONWIJS benieuwd naar jullie dag maar de foto’s op insta waren echt al zooooo mooi <3

 10. april 25, 2018 / 19:04

  Ik kan niet wachten op dé jurk die het geworden is :D Spannend!!

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2018 / 10:38

   Ik heb hem gisteren nog even aangetrokken. OOOH MOOOOIII! <3

 11. april 26, 2018 / 23:45

  Jeej gefeliciteerd! Wat een bijzonder moment is dat he? Ik ging met mijn ouders en heb ook echt een stuk of 10 jurken gepast voordat ik dé jurk vond, ook totaal anders dan ik in mijn hoof had haha. Ik ben zo blij voor je en vooral ook héééél nieuwsgierig naar het resultaat! :P :D

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2018 / 09:21

   Echt he, zo bijzonder! Klinkt als dat je heel erg dezelfde ervaring had als ik. Dat belooft veel goeds want jouw jurk was echt geweldig mooi <3

 12. april 29, 2018 / 14:32

  Zo mooi geschreven! Kan me voorstellen dat het een heel bijzondere ervaring was, ik vond het al mega speciaal toen ik met mijn zus meeging toen zij haar jurk ging kopen haha. Zo fijn dat je DE JURK gevonden hebt, aahh! En die op de foto staat je ook heel mooi :)

  • Melle
   Auteur
   april 29, 2018 / 16:41

   Het lijkt me echt heel bijzonder om nog een keer mee te gaan met iemand anders :). Kan me wel iets bij voorstellen hoe dat moet zijn geweest al is het ook wel heel gek als je zelf dan in de jurk moet/gaat. Haha!

 13. mei 1, 2018 / 19:09

  Ik kan niet geloven dat ik niet gereageerd had maar dan doe ik het nu toch. Ik ben zo fantastisch blij dat je de jurk hebt gekozen. Maar ik weet zeker welke jurk of hakken of welke outfit of make-up je aanhebt, jij uit jezelf zal stralen :) Ik wens jullie het allerbeste toe! <3

  • Melle
   Auteur
   mei 1, 2018 / 20:15

   Aaaawww LIEF! Daar ga ik voor. Want het gevoel, dát telt! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.