Laten we trouwen #1 | Je trouwt maar één – eh – twee keer!


Hier is ‘ie dan. De update over onze bruiloft! Inmiddels is de organisatie in volle gang en kan ik stiekem nergens anders meer over praten. En dat komt goed uit, want ik heb van jullie heel veel verzoekjes om hierover te schrijven. In deze blog ga ik je bijpraten over onze datum, over de jurk (AAAH!) en over ons fitte en slanke liefjes project. Dan zit er opeens een verlovingsring om je vinger, mag je ‘legaal’ Pinterest afstruinen en ongegeneerd dromen over jouw grote dag. Dat klinkt allemaal heel romantish en leuk – en dat is het ook zeker wel. Maar! Voor iemand die het lastig vindt om keuzes te maken – hoi! – was het in het begin toch wel een dingetje. Je zou het niet verwachten, maar je mag voor je bruiloft namelijk álles zelf invullen. Alles! En ja, dan blijkt er dus in de trouwwereld nógal wat te kiezen. En waar begin je dan?

Bij ons begon het avontuur met een vergadering. Ha! Saai klinkt dat he ;). De naam ‘laten we trouwen’ is namelijk niet voor niets voor deze blogpost gekozen. Sinds we verloofd zijn, ben ik best wel fanatiek naar dingen gaan zoeken. Stephan voelde zich een beetje achter de feiten aan lopen, hij deed dat namelijk niet zoveel als ik. Dús besloten we om vergaderingen te organiseren zoals bij onze voormalige studentenvereniging. En voilá, de ‘laten we trouwen vergaderingen’ was geboren. Inclusief doelijstjes en agendapunten, vergaderen we ongeveer een keer in de twee weken. En dat werkt heel goed! Zo houden we overzicht en verdelen we de taken, houden we alles bij in in onze ‘laten we trouwen’ sheet en gaan we regelmatig gewapend met ons schriftje de hort op om af te spreken met (potentiële) leveranciers.

Wanneer ga je eigenlijk trouwen? En hoe heb jij een datum gekozen?

Uit de vele keuzes die je moet maken, is de datum kiezen een van de eerste dingen die je moet doen. Zonder datum, geen bruiloft! Maar ja, hoe kies je dat nou? Je raad het nooit, maar bij het kiezen van de datum kwam bij ons géén keuzestress kijken. Nadat ik het idee had besproken met Stephan, hebben we er nog even over nagedacht. Maar we waren er gauw uit: wij gaan trouwen op de geboortedag van onze dochter. Het idee dat deze dag in de boeken gaat als een dag van de liefde en een dag om het leven en de liefde te vieren, geeft me een heel fijn en goed gevoel. Ergens is het natuurlijk ook ontzettend verdrietig en moeilijk. Ik had zó graag gewild dat ze erbij zou zijn.

Toen we gingen kijken op welke dag onze datum viel, bleek dat verrassend genoeg – je verzint dit niet ;) – een maandag te zijn. Ha! Thank God it’s Monday. Precies! Maandag leek ons echter niet echt een hele goede dag voor een groot feest. Daarnaast hadden we eerst nog het idee dat mijn vader ons misschien zou kunnen trouwen. Hij is immers buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand (lees dit interview met hem daarover). We hebben daarom besloten om op twee data te trouwen. Maandag voor de gemeente en vrijdag samen met vrienden en familie. Het beloven twee geweldige dagen te worden. Hopelijk ook twee zonnige dagen in juli! Heel persoonlijk en intiem. Zo tof! Twee dagen trouwen maakt het allemaal wel iets ingewikkelder want een aantal dingen zijn dubbel om te regelen. Maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat het het allemaal waard is. Je trouwt maar één – eh – twee keer! :)

Heb je al een jurk?

Meest gestelde vraag nummer 2, haha! En een hele goede ook. Het korte antwoord is ja én nee. Ik zal je even uitleggen hoe dat precies zit.

Ergens eind vorig jaar zei onze planner van The Perfect Wedding tegen mij dat ik het nu echt wel tijd was om een jurk uit te zoeken. Iets met levertijden van weet ik veel hoe lang. Je wil natuurlijk op tijd zijn! Omdat ik er op dat moment echt totaal nog niet klaar voor was – zowel lichamelijk niet als mentaal, want holy shit, een trouwjurkpassen voelt toch echt wel als een DING – heb ik besloten om dit uit te stellen. Uiteraard heb ik heel Pinterest afgestruind naar wat ik mooi zou vinden, welke winkel dat zou verkopen en wat ik er maximaal aan uit zou willen geven. Op basis daarvan heb ik de winkel uitgekozen waar ik heen wil gaan én een datum geprikt. Ik ga in april naar Assepoester! Een winkel waar je uren rond mag struinen, zoveel jurken mag passen als je wil en waar je – mits je dé jurk natuurlijk vindt – jouw jurk direct mee mag nemen. TOP!

Voor de maandag is het afgelopen week gelukt om een jurk te vinden. Ik heb eentje online besteld en had met mezelf een pasmoment toen hij binnenkwam. En ja, alle clichés zijn waar, aaaaah zo bijzonder! Uiteraard volgt er een blogpost over hoe het trouwjurken passen bij Assepoester is geweest en of ik dé jurk heb gevonden. Jongens, wat spannend!

Hoe gaat het met gezond eten en afvallen? #slankeliefjesintrouwpakjes

Dat gaat eigenlijk best wel goed. Zoals ik je ook al eens vertelde in de blije maandag mail vliegen de kilos’ er helaas niet af. Maar ik voel me wel energieker, sta ik dankzij Laura 3 keer per week (!) in de sportschool en ben ik lekker aan het BodieBoosten. Ik zie absoluut verschil en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Afgelopen week was zelfs een hoogtepunt. Ik heb mijn allereerste personal training ooit overleefd. En weet je, ik vond het nog leuk ook! Ik had eerlijk gezegd gedacht dat het misschien niets voor mij zou zijn, dat mijn conditie gewoon nog te slecht is – het is al een stuk beter maar het was echt 0 na de operatie – en dat ik me dan heel bezwaard zou voelen. Laura zorgde ervoor dat ik me helemaal op mijn gemak voelde. Het voelde echt heel fijn en ik voelde me ontzorgd. Zij bedacht alle oefeningen, haalde de juiste gewichten en attributen en ik ‘hoefde het alleen nog maar te doen’. Het zorgde ervoor dat ik net wat meer gaf dan ik normaal zelf doe en dat was wel echt een goed gevoel. Twee dagen daarna je nog spaghetti voelen was het hélemaal waard.

Zo. Dat was een hele update. Ik ben zo benieuwd wat je ervan vindt! Laat even een reactie achter, dat zou ik superleuk vinden. Dankjewel alvast <3

Heel veel liefs,
Melle

25 Reacties

 1. Romy
  maart 19, 2018 / 07:37

  Wat heerlijk om met die voorbereidingen bezig te zijn voor dé grote dag (eh, dagen!). Best een slim idee eigenlijk, die vergaderingen! Zo blijf je toch goed op schema met alle voorbereidingen. Jullie gekozen datum vind ik prachtig en hoe bijzonder inderdaad dat het nog een maandag is ook.
  Alvast veel plezier met het uitzoeken van dé jurk. Ik ben heel benieuwd welke het wordt. En succes met het sporten! Zo te horen ben je echt al hartstikke goed bezig :)

  • Melle
   Auteur
   maart 19, 2018 / 09:32

   Dank dank dank! Nu komt het hélemaal goed! :)

 2. Jolien Philipsen
  maart 19, 2018 / 08:43

  Hee Melle,
  Leuk om te lezen dat je ook druk bent met alle voorbereidingen! Wij ook, gaan 21 april al trouwen! Als je toch in Arnhem bent (en mocht je je droomjurk niet vinden bij Assepoester), dan is de Sluier nog een aanrader. Betaalbare, mooie jurken. Ik kon mijn jurk daar ook meteen meenemen.
  Succes met alles, en geniet er ook vooral van :)
  Liefs Jolien

  • Melle
   Auteur
   maart 19, 2018 / 09:34

   Wat superleuk Jolien! En mooie datum ook én dank voor de tip! Ik heb er inderdaad over nagedacht wat ik anders zou doen als Assepoester het niet wordt. Maar fijn dat de Sluier een goede optie is. Als het niet lukt bij Assepoester ga ik daar zeker langs! Heel veel plezier met de laatste dingen en alvast een hele fijne dag gewenst! <3 Liefs!

   • Jolien
    maart 19, 2018 / 12:09

    Dankje!! Komt helemaal goed :)

 3. maart 19, 2018 / 13:00

  Oooh, spannend allemaal! Ik kijk al uit naar komende updates ;)
  Ik ben 7 jaar geleden getrouwd in het jurkje dat ik aanhad op onze eerste date :D Spaarde me een hele hoop keuzestress uit :D

  • Melle
   Auteur
   maart 19, 2018 / 15:32

   Oooh dat scheelt inderdaad een hoop en is ook nog eens onwijs romantisch zeg! :)

 4. maart 19, 2018 / 17:38

  Zo leuk om dit te lezen! Wat een mooie trouwdatum hebben jullie uitgezocht, heel bijzonder!
  Wat zou het gaaf zijn als je vader jullie kan trouwen, echt tof!
  Ik ben in juli (25e) alweer 4 jaar getrouwd; wij hebben het héél klein gehouden, met zo’n 40 gasten in totaal en ‘s avonds met alleen naaste familie (15 personen totaal, inclusief wij tweeën) gegeten bij mijn ouders in de tuin. Als ik zo terugkijk zou ik het echt niet anders willen doen, het paste perfect bij ons.
  Ik kijk er zo naar uit om je volgende updates te gaan lezen! <333

  • Melle
   Auteur
   maart 19, 2018 / 20:20

   Wat lief, dankjewel! We hebben uiteindelijk ervoor gekozen om mijn vader niet als ambtenaar aan te stellen. Iets met dat het ingewikkeld is in deze gemeente en ook nog eens best heel duur. We wilde dat geld liever aan iets anders uitgeven :). Maar dat is wel in eerste instantie een reden geweest om twee dagen te trouwen en dat is nu gewoon zo gebleven ;).

   Jouw bruiloft klinkt ook echt heel fijn! Dat vind ik sowieso zo leuk aan de bruiloften waar ik ben geweest. Het past zo bij het stel! Dus ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijk bij ons wordt en wat dat over ons zegt ;) Zo’n intieme setting klinkt echt heel goed, wij hebben het ongeveer net zo dus dat belooft veel goeds. YAY!

 5. maart 19, 2018 / 19:50

  Waauw, dit vind ik zo heerlijk! Ik wil dan wel zelf nooit trouwen (tenzij mijn toekomstige die er nog niet is dat persé zou willen), maar het hele verhaal er rond vind ik wel fantastisch. Dus ik zal zeker met plezier blijven komen lezen op je blog (eender wat je schrijft eigenlijk, haha). En wat een goed idee om samen vergaderingen te houden, zo pik je steeds een moment uit die enkel en alleen naar het plannen gaat. Super! Ooh en ik ben altijd zo benieuwd naar de trouwjurken!

  • Melle
   Auteur
   maart 19, 2018 / 20:22

   Al moet ik eerlijk zeggen dat ik tussen de vergaderingen door ook altijd wel over de bruiloft kan praten, haha! En jaaa de jurk! Nou ik ben ook vet benieuwd. Nog even wachten. Over 3,5 is het zo ver. AAH! :)

 6. maart 19, 2018 / 19:56

  Ik krijg kippenvel als ik dit lees, zo mooi, romantisch, vol gevoel en heel veel liefde. Geniet nog heel veel van al die leuke voorbereidingen.

  • Melle
   Auteur
   maart 19, 2018 / 20:30

   Oooh LIEEF! Dankjewel <3

 7. Amber
  maart 19, 2018 / 22:03

  Jaaaa wat een leuke en mooie voorbereidingen allemaal! Jullie pakken het ongeveer gelijk aan zoals wij, gewapend met sheets en schrifjes :)
  Mooi die twee data! En met die jurk komt het vast helemaal goed! Liefssss

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2018 / 17:15

   Ooh wat een goede strategie, YES! :) Wanneer ga jij trouwen Amber? Veel succes en plezier met de voorbereidingen!

 8. Sanne
  maart 20, 2018 / 08:02

  Wat mooi Melle, de datum die jullie gekozen hebben en hoe de datum op een maandag valt. Dat had zo moeten zijn! ? Ik kan niet wachten op je volgende blog. En je jurk, aahhh, spannend!! ?

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2018 / 17:18

   Echt he, niet te doen gewoon! :)

 9. maart 20, 2018 / 17:32

  Oooh zo mooi! Ik ben heel benieuwd naar je uiteindelijke jurk en wat mooi dat jullie zo’n bijzondere datum hebben gekozen. Veel plezier (en succes!) met alle voorbereidingen <3

  • Melle
   Auteur
   maart 21, 2018 / 17:19

   Dankjewel, zo lief!

 10. maart 22, 2018 / 11:52

  Wat mooi dat jullie gaan trouwen op wat de geboortedag van jullie meisje geweest zou zijn! Ik denk dat dat inderdaad heel erg bijzonder en betekenisvol gaat worden. En oohh, ik ben zo benieuwd naar wat voor jurk je kiest! Het wordt vast hoe dan ook allemaal prachtig <3

  • Melle
   Auteur
   maart 22, 2018 / 14:35

   Jaaaaa hoera hoera! Ben echt heel benieuwd ook :) Ik was overigens 28 december uitgerekend. De dag dat we gaan trouwen in juli is de echte geboortedag. Het voelt een beetje gek om het ‘verjaardag’ te noemen omdat het natuurlijk ook de dag is geweest dat we afscheid van haar hebben moeten nemen. Maar betekenisvol wordt de trouwdag dus sowieso!

 11. maart 24, 2018 / 22:22

  Wauw die datum! Zo mooi! Dat zal dan een extra bijzonder gevoel van liefde gaan geven <3 Ik kocht mijn jurk een halfjaar voor de datum, maar moest toen nog afvallen. Maakt niet uit want hij wordt toch pas een paar dagen van tevoren afgesteld. En zo moest er bij mij een hoop af want ik was echt behoorlijk veel kilo's kwijt haha :D Veel plezier met de voorbereidingen!

  • Melle
   Auteur
   maart 26, 2018 / 12:45

   Ooh wat goed zeg! Volgens mij raden ze bij Assepoester aan om zelf in je eigen woon plaats iemand te vinden die goed is met vermaken dus na het kiezen maar even rondkijken waar ik naartoe kan :) Liefs!

 12. Marjolijn
  maart 26, 2018 / 17:04

  Ik heb deze blogpost gemist, maar wat leuk om te lezen! Een leerzaam ook, want ik wist niet dat je ook op twee dagen mag trouwen, haha! Ik ben ook heel benieuwd naar je jurk =) Draag jij in het dagelijkse leven eigenlijk vaak jurken?
  Ook superbijzonder welke datum jullie konden kiezen/hebben gekozen. Fijn dat zoiets mogelijk is.

  • Melle
   Auteur
   maart 26, 2018 / 17:10

   Haha nou je mag natuurlijk van alles. Als je voor de kerk trouwt kan dat ook op twee verschillende dagen. Wij trouwen op de maandag voor de gemeente en vrijdag gaat een vriend ons ‘trouwen’. Dus dan is het niet officieel maar wel ceremonieel :). En wat een goede vraag! Zo af en toe een rokje maar een jurk heb ik al lang niet meer aangehad. Ben benieuwd hoe het zal zijn!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.