Tips | 8 tips om jouw doel te bereiken

yesDe oplettende lezer wist het natuurlijk allang, dit is blogpost nummer 50! Ik ben sprakeloos. Dus dit was het. Grapje. Want als iets een doel was de afgelopen 16 (!) weken, dan was het drie keer per week een blogpost online zetten waar ik jou mee kon verblijden. Volgens mij – challenge accepted als het niet zo is ;) – is dat aardig gelukt. Dus vandaar mijn persoonlijke tips, zodat jij ook jouw doel, wat het ook mag zijn, zeker gaat bereiken!

Eyes on the prize

Je doel is gesteld, nu ga je écht beginnen! Je hebt besloten dat je iets wilt veranderen. Door het behalen van dit doel en de weg daarnaar toe, gaat het je lukken. Focus, laat je niet te veel afleiden en ga!

Leg geen verantwoording af

Dit is jouw beslissing, jouw doel, jouw reis. “Maar je bent toch helemaal niet dik?”, “Waarom wil je solliciteren voor die nieuwe baan, je huidige baan is toch vind je toch ook leuk?” of “Maar je huis is toch prima, waarom wil je verhuizen?” Als jij je beter voelt wanneer je een paar kilo lichter bent, wanneer je een ander baan hebt of in een ander huis woont, dan moet je dat vooral doen.

Voel je niet schuldig

Wanneer het even niet lukt of het niet gaat zoals je zelf voor ogen had, voel je dan niet schuldig. Een verandering, en eigenlijk alles, gaat in stapjes. En soms horen daar ook een paar stappen achteruit bij. Blijf positief, accepteer dat het even niet lukt en pak de draad weer op. Veroordeel jezelf niet, het is niet erg.

Visualiseer je doel

Ga ergens zitten, of staan, sluit je ogen en bedenk je eens hoe het is als je je doel hebt behaald. Waan je even in het moment dat je je doel hebt bereikt, dat je de sleutels van je eigen auto in handen hebt na maanden zwoegen voor je rijbewijs, dat je eindelijk een nieuw huis hebt of die kilo’s kwijt zijn. Hoe voelt dat?

Geef jezelf de tijd

Rome is ook niet in een dag gebouwd, schreef ooit een iets wat ongeduldige blogger.

Heb vertrouwen

Als iemand vertrouwen moet hebben in jouw doel, dan ben jij het wel. Zie het als een stimulans wanneer andere mensen er geen vertrouwen in blijken te hebben. Wacht maar, jij gaat ze laten zien dat het wél kan.

Maak je doel haalbaar: bedenkt tussendoelen

In een keer 10 kilo afvallen, binnen drie dagen een andere woning, of vanaf nu elke dag bloggen: dat gaat je niet lukken. Stel meerdere kleine doelen voor jezelf. Eerst eens 2 kilo, eerst eens een week kijken naar een nieuwe woning, en een vast schema voor nieuwe blogs hoeft niet elke dag te zijn maar bijvoorbeeld om de dag.

Treat yourself

Nu je dan toch een kleine doelen hebt gesteld zijn er ook meer feestelijke momenten! Elk doel die je hebt behaald is er een. Trakteer jezelf op een fijn tijdschrift, een avondje naar de bios of *vul zelf maar in*. Ook leuk, is om jezelf te trakteren op iets wat je doel helpt te behalen. Als je elke dag meer water wilt drinken, is een leuke waterfles bijvoorbeeld een goed cadeau.

Q: Wat is jouw favoriete tip?

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.