Gesponsord | Gevalletje ‘doe toch maar wel’: voorbereiden op de toekomst

goed-voorbereidAls ik dit jaar érgens achter ben gekomen, is het wel dat niets in het leven zeker is. Ik hoor je denken; lekker dramatisch weer dit. Zoiets als een hypotheekrente mag dan wel voor langere tijd vast staan, maar je leven staat niet vast – en dat is maar goed ook. Al is een goede voorbereiding natuurlijk nooit weg. En baat het niet, dan schaadt het niet!

Natuurlijk. Er is meer in je leven dan je baan. Het ellendige is dat als het weg valt, je je pas echt realiseert hoeveel ervan afhankelijk is. Het is een groot onderdeel van je leven, het geeft je de zekerheid van inkomen en geeft je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Dat besef je vast – hoe cliché – op het moment dat je het niet meer hebt. Ik spreek uit ervaring.

Soms is het tóch goed om hierover na te denken. Bijvoorbeeld als je van die grote mensen dingen gaat doen als samenwonen, een huis kopen of een gezinnetje stichten. En dan heb ik het nog niet eens gehad over zoiets burgerlijks als een 4-seizoenendekbed aanschaffen, wat wij laatst hebben gedaan.

Niet iedereen is gezegend met een zoveelste chakra of heeft een gave om de toekomst in een glazen bol te zien. Wanneer je je gaat oriënteren op het kopen van een huis en het afsluiten van een bijbehorende hypotheek, is voorbereiding en nadenken over de mogelijke scenario’s – van het verliezen van je baan tot gezinsuitbreiding, yay! – het allerbeste wat je kunt doen.

Hoe dan? Nou simpel. Met 7 vragen die je jezelf kunt stellen maar zéker ook even mee moet nemen naar de hypotheekadviseur. Zo kun je gemakkelijk alle soorten en maten hypotheken vergelijken, heb je zelf het overzicht en kun je makkelijker kiezen. Handig!

Deze post is gesponsord door ING.

8 Reacties

 1. december 9, 2015 / 09:27

  Wat een handig artikel! Goed dat je hier aandacht aan besteed! Fijn dat je op deze manier hypotheken kan vergelijken! Het kan soms best lastig zijn om een hypotheek te kiezen namelijk!

  • Melle
   Auteur
   december 9, 2015 / 10:58

   Wat leuk om te lezen! Dankjewel :) Hypotheken zijn maar eng en lastig, dan geeft zo’n vragenlijstje toch snel wat houvast :)

  • Melle
   Auteur
   december 9, 2015 / 21:58

   Haha ik moet eerlijk bekennen, ik ook (nog) niet. Maar wie weet! :)

 2. december 14, 2015 / 12:55

  Heel handig om je hier al in te verdiepen, wat heb je een prachtige website zeg!

  • Melle
   Auteur
   december 14, 2015 / 13:08

   Wat voorbereiding al wel niet kan doen. En dankjewel! :D

 3. december 22, 2015 / 13:37

  Het gaat nog jááren duren voor ik een huis ga kopen (al is het alleen al omdat ik zo blij ben met mijn huurhuisje) maar ik moet gewoon even zeggen hoe schattig ik je kat vind in de bovenste foto! Die van mij gaat ook altijd bovenop mijn spullen zitten als ik aan het werk ben ;)

  • Melle
   Auteur
   december 22, 2015 / 14:00

   Haha wat suuuuuper lief dat is echt de leukste comment van de dag! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.