Tips | Zo wordt maandag de leukste dag van de week!

blije-maandagMeh, is het alweer maandag? Na het nodige snoozen, mopperen en het overleven van een kledingcrisis is het dan echt tijd om weer met frisse tegenzin aan de slag te gaan. Nergens voor nodig! Maandag is, net al alle andere dagen, ook gewoon een leuke dag. Een dag om tijd te besteden aan je werk, collega’s, studie en vriendinnen, om jezelf te ontwikkelen, bezig te zijn met dat wat je echt leuk vindt en vooral: een dag om vrolijk te zijn! En met deze tips gaat dat je zeker lukken.

 1. Plan iets leuks om te doen. Ga na het werk of na college gezellig met vrienden wat drinken, ga samen eten, pak een filmpje mee, ga lekker sporten of plan om op maandag naar een concert te gaan. Het is leuk om ergens naar uit te kijken en dat telt maandag dubbel!
 2. Deze tip vergt een beetje meer voorbereiding, maar in het kader van ‘duurt even maar dan heb je ook wat’ wilde ik je hem niet onthouden! Trakteer jezelf op een lekkere lunch. Maak bijvoorbeeld zondagavond al een lekkere salade klaar of haal lekkere dingen in huis om op je werk een lekkere lunch te maken. Voordeel van het zondagavond al doen, is dat je het maandag zo in je tas kunt doen. Te veel moeite? Waarom wachten tot het vrijdag is om buiten de deur te lunchen?
 3. Begin de dag met een lijstje. Dit lijstje kun je zelfs al vrijdagmiddag of in het weekend voorbereiden. Dan weet je precies wat je dan niet meer lukt om te doen maar waar je dan maandag, met een frisse blik en vol goede moed aan kunt beginnen. Sowieso zijn lijstjes fijn, en afvinken al helemaal. Vooral op maandag!
 4. Ga niet snoozen maar sta direct op. Zet de wekker misschien zelfs 10 minuutjes eerder. Wait. What? Ja echt! Direct opstaan geeft veel meer energie dan weet-ik-veel-hoe-vaak snoozen. Die tien minuutjes extra is net dat extra beetje tijd om net iets langer te douchen, je haar extra leuk te doen of even extra tijd te hebben om samen te ontbijten.
 5. Spontaan afspreken met je collega voor een middagwandelingetje, trakteer jezelf op een kopje koffie (of chai latte, mijn persoonlijke favoriet) buiten de deur, neem bij mooi weer je boterhammen en collega’s mee naar het park, doe eens gek, het is maandag!

Wanneer je zelf vrolijk bent zul je ziet dat andere mensen, ook al hebben zij geen zin in maandag, ook vrolijk en blij tegen jou zullen doen. Een positieve houding is aanstekelijk zullen we maar zeggen. Heb jij er nu ook zo’n zin in vandaag?

4 Reacties

 1. mei 25, 2015 / 11:30

  Het scheelt dat deze maandag een vrije dag is, haha! Sowieso heb ik eigenlijk meestal niet zo mega veel moeite met de maandag. Komt denk ik omdat ik het, net als wat jij probeert te doen in je artikel, niet echt beschouw als een dag die anders of erger is dan de rest van de dagen. Leuke tips wel!

  • Melle
   Auteur
   mei 25, 2015 / 12:02

   Wat goed dat je maandag niet vervelend vindt en dat je het positief bekijkt! Vind t soms nog wel lastig hoor, deze tips zijn stiekem ook een note to self (voor morgen bijvoorbeeld ;)).

 2. mei 25, 2015 / 13:37

  Fantastisch artikel! Zo’n goed idee om jezelf op een bijzondere lunch te trakteren. Je moet immers nog de hele week, haha! Ik word hier vrolijk van!

  • Melle
   Auteur
   mei 25, 2015 / 16:39

   Oh zo lief! Ik wordt heel vrolijk van jouw reactie :):)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.