Interview Aranka van der Voorden | “Geschreven reisplan voor toeristen? Ik had er een business van kunnen maken”

aranka-van-voorden

Als girlboss hoef je geen bedrijf – of twee – op je naam te hebben staan. Oké, het helpt wel, maar voor mij ben je pas écht een girlboss als je de regie hebt over je eigen leven. Je dromen achterna gaat, weet wat je wilt en wat goed voor je is. En dat is preciés de reden waarom ik Aranka van Voorden, die je kent van #FITGIRLCODE en het sportkledingmerk Jogha, zo’n ontzettend inspirerend persoon vind. Ze kent zichzelf goed, weet wat ze kan en waar ze hulp bij nodig heeft, durft te vragen en is een doorzetter pur sang. Daarnaast is ze ook nog eens ontzettend aardig, lief en behulpzaam. Deze fangirl was dan ook onwijs blij dat ze haar antwoorden op de 5 vragen wilde delen. YEHEES!

Waar ter wereld voel jij je op je plek?

In mijn nieuwe huis in Rotterdam. Ik had nooit verwacht dat ik mij ergens zo thuis zou kunnen voelen als in het huis van mijn ouders, waar ik geboren en opgegroeid ben. Robbert en ik hebben in 2014 een bouwval gekocht uit 1924. Samen met een projectontwikkelaar hebben wij er ons droomhuis van gemaakt. Als ik ‘s avonds met Robbert en Cooper (onze kat van 8 kilo) op de bank lig ben ik het gelukkigst. Ik sta op Snapchat (ArankaWorld) zelfs bekend om mijn bankselfie van “mijn gezin” waarin Cooper bij een van ons op schoot ligt. Daar kan ik intens van genieten.

Wat staat er op je fuck it lijst?

Perfectionist zijn en me schuldig voelen. Daar heb ik gewoon geen tijd meer voor. Soms is goed ook goed genoeg. Perfectie past niet in de wereld waarin ik leef. In de wereld waar in ik leef staat er soms een spelfout en is de kleur van de sport bh soms net niet groen genoeg. De spelfout zal bij ontdekking worden gefixt en die sport bh, die is niet voor mij maar voor mijn klant die toch niet weet welke kleur het wel had moeten zijn. Ik denk dat je schuldig voelen ook echt een vrouwending is. Ik kan me schuldig voelen over tijd die ik voor mezelf neem. Dat mag ik niet meer van mezelf doen.

Wat betekent voor jou succes?

Zakelijk succes betekent voor mij een leven waarin ik niet IN het bedrijf werk maar AAN het bedrijf. Dit betekent dat ik geen Instagram-accounts meer mag bijhouden of bij elke brainstorm aanwezig moet zijn. En dat is nog erg lastig, maar wel noodzakelijk voor een gezond bedrijf.

Persoonlijk staat succes voor mij voor het blij maken van een ander en een verschil maken in de wereld. Ik geloof heel erg in karma en heel veel voldoening uit het helpen van een ander. Soms loopt dat wel een beetje uit de hand en sta ik tijdens een storing op Amsterdam Centraal tientallen toeristen briefjes uit te delen met daarop hun reisplan geschreven die ik via mijn telefoon voor ze opgezocht heb. Echt heel grappig. Mensen kwamen naar me toe: are you the girl who hands out travel plans? Ik had er een business van kunnen maken!

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Ik vind jezelf ontwikkelen een van de belangrijkste taken van een ondernemer. Ik doe dit door boeken te lezen. Op mijn website arankaworld.com staat een lijstje met de boeken waar ik veel aan heb gehad. Daarnaast investeer ik mijn tijd in het afspreken met mensen die ervaring hebben op een vlak waar ik nog de nodige kennis mis. Ik hou ook een lijstje bij van deze mensen zodat ik regelmatig met ze in contact ben. Deze week ben ik zelfs een masterclass gaan volgen, speciaal voor vrouwelijke ondernemers met een succesvol bedrijf. Deze masterclass gaat ons leren hoe we ons bedrijf naar 1 miljoen dollar jaaromzet krijgen.

Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Eentje maar? Ik heb er wel 100 voor je zoals: je moet vaker “nee” dan “ja” zeggen, jezelf niet onderschatten en dat mannen en vrouwen gewoon echt heel erg verschillend zijn. Maar mijn grootste levensles is dat je niet op moet geven. Er is één ding dat alle succesvolle ondernemers allemaal met elkaar gemeen hebben. Dat is dat ze niet gestopt zijn op de momenten wanneer ze het echt wel wilde.

18 Reacties

 1. maart 15, 2016 / 10:14

  Aranka is the bomb!
  Ik ben een grote fan van fitgirlcode! Gaaf dat je haar hebt mogen interviewen!

  • Melle
   Auteur
   maart 15, 2016 / 10:26

   Dát vind ik nou ook. En echt ontzettend tof inderdaad :)

 2. maart 15, 2016 / 12:16

  Leuk interview weer! Wat fijn om 100 levenslessen te hebben zeg, zoveel wijsheid! Helemaal eens met de levenslessen die ze noemt :).

  • Melle
   Auteur
   maart 15, 2016 / 12:43

   Aranka is – tenminste, dat vind ik wel ;) – ook echt wel een wijs persoon. Haha, dus die 100 levenslessen liggen in dat opzicht helemaal in dezelfde lijn!

 3. maart 15, 2016 / 14:57

  Oh tof! Je niet schuldig hoeven voelen op de f#ck it lijst, I like! Leuk interview, echt super hoe je steeds inspirerende mensen weet te strikken voor je blog, wauw!

  • Melle
   Auteur
   maart 15, 2016 / 15:31

   Jaaaaa hoera hoera! Ik sta er zelf ook wel van te kijken haha ;) Beetje gek, maar hoe gaat het verder met je? Ben zo benieuwd :)

   • maart 15, 2016 / 15:37

    Met mij gaat het goed, morgen 39 weken zwanger, kleine spruit mag van mij nog wel even blijven zitten, maar hij is ook heel welkom als hij zich vandaag komt melden (alhoewel, ik heb nog een datenight met vriendinnen vanavond in de bioscoop gepland, lijkt me niet fijn om daar te bevallen) Lief dat je het vraagt! :D

    • Melle
     Auteur
     maart 15, 2016 / 15:40

     Haha nee dat lijkt me ook niet erg praktisch. Maar hoera wat fijn dat het goed gaat! Veel plezier vanavond en graag gedaan, vind ik leuk :)

  • Melle
   Auteur
   maart 15, 2016 / 17:46

   Lief dat je een reactie achterlaat! Vind het zo leuk om te lezen dat je het inspirerend vind :)

 4. maart 15, 2016 / 18:00

  Wat super tof en inspirerend interview! Aranka is voor mij echt de definitie van een GirlBoss

  • Melle
   Auteur
   maart 15, 2016 / 18:04

   Jaa voor mij ook! (Fangirl hier! Haha)

 5. maart 15, 2016 / 21:25

  Ik vind Aranka zo inspirerend. Hoe ze op haar bek durft te gaan, maar ook het uiterste uit zichzelf durft te halen. Ja ik ben benieuwd hoe zij zich verder gaat ontwikkelen de komende jaren.

  • Melle
   Auteur
   maart 15, 2016 / 21:32

   Precies dát! Ben ook erg benieuwd en hoop er zelf – als trouwe klant en fan – nog lang deel van uit te mogen maken :)

 6. Madebyuna
  maart 16, 2016 / 07:31

  Heel leuk om te lezen! Vind Aranka zo lekker down to earth.

  • Melle
   Auteur
   maart 16, 2016 / 09:36

   Ik begrijp precies wat je bedoelt. Dat is het precies! :)

 7. Linda
  maart 17, 2016 / 00:45

  Heel mooi en inspirerend interview is dit! Heel erg leuk om te lezen!

  • Melle
   Auteur
   maart 17, 2016 / 07:27

   Yes! Wat leuk dat je het je zo heeft geïnspireerd :) Snap ik wel, mij ook!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.