Vrijdag Kiekdag | Een enerverende week van de Koningin van Oranje

Jawel, dat heb je goed gelezen in de titel. Dit is de enerverende week van de koningin van Oranje! Helaas wilde Máxima niet meedoen aan deze speciale editie van de Kiekdag, dus heb ik onze andere koningin – mijn pluizige oranje (!) kattenvriendje Fleur – gevraagd. En ja hoor. Ze was het nu wel eens zat om steeds zichzelf terug te zien op het internet met mijn teksten erbij. Dus hierbij: een kijkje in het pluizige en purrrrfecte leven van een blogkat. Gewoon omdat het kan!

Het is vrijdag en dat betekent dat de humanweg gaan en wij het rijk voor ons alleen hebben. HOERA! Daar hoort natuurlijk een party outfit bij. Knysna kijkt even of er wat bij zit. Ik heb ooit wel een bandje om mijn nek gehad maar daar ben ik snel van af gestapt. Dat belletje achtervolgde me. Liever pluizig en oranje. YES PURRFECTION!

Terwijl de human op haar werk is hang ik een beetje rond, slaap ik wat, pest ik de pluizenbol en dat zo’n 20 keer opnieuw. Ik ben best tevreden met mijn leven. Beetje loeren naar de buren vind ik trouwens ook fijn, lekker uit het raam koekeloeren kan ik – net als slapen – úren doen. Ik vond dat de human wel laat thuis was trouwens, maar dat heeft te maken met deze foto die ze me liet zien. Iets van een laatste borrel en ze mompelde zoiets als dat het nu nog kan en ik snap er niets van. Enfin. Dit dus.

Terwijl de human op de bank YouTube filmpjes ligt te kijken en ik zeker weet dat ze niet kijkt, ren ik gauw naar het bakje yoghurt en lik hem helemaal leeg. Waarom zijn toetjes alleen maar voor humans? Niet oké.

De volgende ochtend ben ik er weer als de kippen bij hoor! Zodra de deur open is en ik mijn ontbijt achter de kiezen heb, ren ik naar het bed zodat human me kan knuffelen. Dat elke ochtend alstublieft. Je moet er wat voor over hebben hoor, om een koningin in huis te hebben.

Wanneer de human een zakje kaneel opentrekt denk ik dat het voor mij is. Het kán niet anders. Het enthousiasme van de human, het geluid, het is het helemaal! En als ik dát denk dan kan ik er maar beter als de kippen bij zijn. Heel lief kijken en mauwen, dat is de truc. Helaas kreeg ik niks en vond ik kaneel ook nog eens vies ruiken. Het is dat ik deze foto nog heb, maar stiekem was ik het al vergeten en ga ik de volgende keer het gewoon weer proberen.

Die pluizenbol kan dingen die ik niet snap. Als de human zijn of haar hand voor me houdt kan ik alleen maar mijn onderkinnen showen. Ik snap echt niet wat ze van me willen. Die pluizenbol snapt het klaarblijkelijk wel want de humans zijn echt altijd door het dolle heen als ze haar poot op de hand legt. Serieus, ik snap het echt niet. Rare wezens, die humans.

Ondertussen is de human naar haar werk gegaan – op zaterdag – om iets op te halen. Het was een doos dus dat is altijd goed. En groot ook, ik paste er goed in. De dingen die erin zaten vond ik trouwens ook leuk maar daarover later meer. Verder vertelde human dat ze ook nog met een vriendin had afgesproken die ze al lang niet meer had gezien en dat ze dus naar de Cambridge miep was geweest wat best een beetje confronterend maar ook wel goed was. Ik kijk wel.

Dit zie ik dus nooit. Bedankt human voor deze bijdrage.

De doos was gevuld met allemaal lieve cadeautjes die de human zomaar kreeg. Dit bord heeft Debby zelf gemaakt. WOW! Ik vind t best leuk en ik lijk ook nog eens heel goed. Bedankt Debby! Debby is leuk, want ze had ook snoep voor mij.

Dit is een tekening van de human door Silvana. Lijkt best, al zie ik haar toch liever met voer voor mij dan voor zichzelf.

AAN DE KANT IK VANG HEM WEL!

Dat bloggen begint soms toch een beetje uit de hand te lopen. Ik bedoel, volgens mij hoor ik op schoot te zitten hoor. HALLO!

Ik doe ook aan sport. Wist je dat? Het heet synchroon slapen. Ik doe het voor en dan doet pluis het na. Gaat best goed, we zijn bezig om ons te kwalificeren voor de Olympische spelen.

Even een selfie jongens. #onderkin

Ik ben trouwens goed voor van alles. Zelfs voor de fotoprops van de human op zondag.

Zondag gingen de humans op verjaardag bij de ouders. Die waren jarig en daar was Poema. Mijn oude vriend die ik al heel lang niet meer heb gezien maar ik wist het meteen toen ze thuis kwamen. Poemageur. Het is al een oude rot in het vak en met haar 11 jaar is ze stiekem wel een inspiratie voor me. Dat beest kan echt moeilijk goed de hele dag lui zijn.

Vanaf maandag was het dus helemaal geen ontbijtfeest meer voor human maar ging ze aan dit. Zij liever dan ik, geef mij maar gewoon brokjes in plaats van deze roze smurrie.

Soms moet je even toegeven aan jezelf en gewoon in je fijne comfortzone kruipen. Ik vind het dus vet chill, dan hoef ik mijn hoofd ook niet meer omhoog te houden. Echt handig!

Als je die pluizenbol zo ziet is het best wel schattig. Ik hou haar goed in de gaten, dat snap je.

HONNGGEEERRR!!

Oo een van mijn favoriete momenten – dit was dinsdag – is dat de human thuiskomt. Ik hou ZO ERG van tassen! Echt niet normaal. Erin, erop het maakt me eigenlijk niet uit. Zolang ik helemaal kan kroelen en knuffelen is alles prima. DOEI!

De human had dinsdagavond een Skypegesprek met Maaike die ze kent van haar blog. Terwijl ik rondjes aan het racen was door de kamer waren ze aan het praten over een website en dat Maaike die misschien voor de human ging maken. Ze klonk wel heel enthousiast en blij dus!

Woensdag sneeuwde het en dat liet human mij zien. Ik hou echt niet van sneeuw. Niet als het op me valt in ieder geval. Wel als het op het balkon ligt, dan vind ik het fantastisch en voel ik me als een groot wild beest die door een hoog struikgewas trotseert. Dus dat.

Ik was woensdag een beetje slaperig maar toen human aan kwam zetten met papier en kleurtjes wist ik niet hoe gauw ik weg moest zijn. Dat kan alleen maar slechte dingen betekenen zoals snode plannen. Tot nu toe heb ik verder nog geen rare dingen meegemaakt maar ik vertrouw het voor geen meter.

Behalve dit dus. Human was super moe en ging vroeg naar bed en toen ik niet direct achter haar aan kwam – serieus, ik ben hier voor mijn rust ja – pakte ze de mand op en zette ze me zo op het bed neer. Eh, ik vond het wel spannend en leuk en vermoeiend dus ben ik daar maar als een blok in slaap gevallen.

Als de humans ‘s ochtends opstaan kan ik echt niet wachten totdat én de deur open gaat én ik eten krijg. BOING BOING BOING DUURT LANG!

#nevernothungry #nomnomnom

Nou lieve lezer, ik wil afsluiten met mijn lievelings. Mijn ontbijtfoto met een stukje peterselie die het allemaal mooi maakt maar die ik eigenlijk heel vies vind. Het levert wel mooie plaatjes op. Ik ga de human vragen of ze deze uitprint en in mijn mand ophangt.

// Fleur

De blogposts van deze week

 • Interview | De maandag van … Marjolein Baks
  Werken bij een uitvaartverzekering saai en totaal sexy? Zeker niet! Marjolein werkt als Campagnecoördinator bij Ardanta en vertelt alles over haar maandag.
 • Savoie Mont Blanc | Een reis van eerste keren
  Dat ik mijn angsten zou overwinnen op een slee – echt waar – had ik dus totaal niet verwacht. Dát en nog meer eerste keren heb ik opgeschreven in deze blogpost.
 • Kiloknaller | Shake it ’til you make it
  In mijn gedachten heb ik de intro van deze blogpost al minstens honderd keer geschreven. Maar nu de cursor opnieuw op het witte digitale vel knippert, weet ik even niet zo goed waar ik moet beginnen. De afgelopen week stond in het teken van keuzes maken, toegeven, daar best een beetje sip over zijn en proberen dat gevoel om te zetten naar iets positiefs. Sinds afgelopen maandag ben ik namelijk weer op diëet. Ja. Dat lees je goed. Mét schaamte en trots heb ik alles opgeschreven. Ik wil er gewoon open over zijn. Juist over dit soort moeilijke onderwerpen. Gewoon omdat ik hoop dat – als je ook worstelt met je gewicht – ik je ermee kan helpen en inspireren.

Volgende week: ALLES

Geen speciale editie volgende week – al heb ik een aantal ideeën gekregen om eens te gaan filmen :) – maar gewoon weer een ‘normale’ kiekdag. Niet een normale week! Morgen ga ik in het kader van vrijwilligerswerk daten met Amsterdamse senioren en zondag ga ik met Eline mijn kledingkast opruimen. Ja ja, in een weekend twee dingen van mijn ‘before 30 lijstje‘ afstrepen. Ik ben heel erg benieuwd! Oeh en woensdag is er nog een debat op mijn werk met jonge tweedekamerleden. Als zwevende kiezer lijkt me dat best wel nuttig en interessant.

Maar nu eerst, VRIJDAG! Na een ochtend werken ga ik met Nina afspreken en ga ik nog naar #workmode om wat dingen voor te bereiden voor een superleuke workshop waar ik binnenkort meer over ga vertellen. YAAY!

Ik wens je alvast een ongelofelijk fijn weekend. En wat ik je wil meegeven voor dit weekend of deze week, is dat je misschien – net als ik met Fleur – eens door de ogen van een ander de wereld kunt bekijken. Wie weet wat je ziet, wat je ontdekt maar ook wat je dan denkt van jezelf! Je bent prachtig én onwijs getalenteerd. Daar mag je best trots op zijn.

Veel liefs,
Melle
@melle.bouwhuis

PS. Ken je Charlotte van charlotteslaw.nl al? Jurist, girlboss, blogger en ook nog eens een partijtje méga inspirerend. Ik vind het zo leuk om je een kijkje te geven in verschillende beroepen! Vorige week waren we met Marjolein nog bij een uitvaartverzekeraar en komende zondag dus bij Charlotte op kantoor. Echt benieuwd wat je ervan vindt.

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier.

49 Reacties

 1. februari 10, 2017 / 09:01

  YEEESSSSSS DIT IS FANTASTISCH!! Dat hoofd als de deur nog niet open is! En dat lieve kattenbuikje als het bakje wordt uitgelikt. LOVE ITT!!

  (Wellicht spreekt hier mijn inner catlady die normaal gesproken onderdrukt blijft omdat ik enigszins normaal probeer over te komen op de wereld)

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 09:30

   Haha wat goooeeeed! Dit was ook mijn eenmalige *eh* uitlaatklep van deze crazy catlady :) JOEE!

 2. februari 10, 2017 / 09:16

  LOVE IT! Haha, heb hardop gelachen, wat heerlijk geschreven!

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 09:31

   Dankjewel, zo leuk! Ik twijfelde wel even of dit een goed idee was maar nu ik dit zo lees weet ik zeker dat dat wél zo is :)

 3. Marjolijn
  februari 10, 2017 / 10:49

  Ik vind dit fantastisch! Fleur is de enige echte Koningin van Oranje =D En dat hoofd van haar bij het lege etensbakje: “Hallo, ik zit hier al zeker 30 seconden en dat bakje nog steeds niet gevuld. Hoe zit dat?”

  Echt te leuk!

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 11:52

   Haha jaaaaaa zo leuk! Dankjewel voor je blije reactie :)

 4. februari 10, 2017 / 10:59

  Haha, ik ben helemaal geen kattenmens (oeps, zeg ik dat hier hardop…) maar hier heb ik zo om moeten lachen! Wij hadden vroeger thuis een hele lieve golden retriever en daar verzonnen we ook hele verhalen voor. Geweldig!

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 11:52

   Het is dus niet écht iets voor kattenmensen om te doen. YEHEES! Zo leuk :)

 5. februari 10, 2017 / 11:13

  YEEEEEEEEEEEEEEEEES! :D Een kiekdag met de poekies! Mijn gebeden zijn aanhoord! ;) Oh wat schattig dat jullie high fiven! :D Ik zei het laatst tegen David nog dat we dat ook moeten leren aan onze poekies. Maar ik vrees dat het daar al te laat voor is. Baloe en Zazoe zijn ook dol op yoghurt. Vooral Zazoe. Die komt dan naast je zitten in de zetel en dan piept ie af en toe een keer of het al voor hem is. Haha. En élke keer als ik bij David kom, zit Baloe buiten. Ik doe maar alsof ie op me zit te wachten. Haha. En dan loopt hij zo schattig naast me mee naar binnen. Cute :D

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 11:58

   ZOO LIEF! Vooral van die momenten dat ze niet zo duidelijk willen laten merken dat ze je lief vinden maar wel heel ‘spontaan’ elke keer als je thuis komt bij de deur gaat zitten. Haha zooo lief <3

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 11:59

   Jaaa dankjewel! :)

 6. Joëlle
  februari 10, 2017 / 12:08

  Die high-five! <3

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 12:43

   TIK ‘M AAN!

 7. Marianne
  februari 10, 2017 / 12:35

  Leuke foto’s en grappige tekst, wat wil een mens nog meer op vrijdag?! Heel leuk gedaan Melle.

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 12:48

   OO lief zeg, dankjewel! En HAPPY FRIDAY! :)

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 12:56

   *stuitermodus AAN*

 8. Marije
  februari 10, 2017 / 12:53

  Super leuk dit, ik moest zo lachen! Ik lees je kiekdag altijd met plezier en vond ook deze special Fleur edition erg leuk. Herkenbaar ook wat Fleur allemaal doet (en vooral ook niet doet haha #altijdlui), onze kat is precies zo :-) Fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 18:29

   O LIEF! Dankjewel <3 Ik zal het ook even aan Fleur doorgeven al lijkt ze op het moment van het typen van deze comment meer interesse te hebben in haar brokjes. Geniet van je weekend! xx

 9. Kaylin
  februari 10, 2017 / 13:24

  Whaaa dank je voor het geweldige weekoverzicht! Het is echt zo origineel en goed uitgewerkt! :D

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 18:31

   HOERA! Dankjewel en jij ook bedankt voor het lezen en deze mega leuke reactie. Stuiterbalmodus is AAN! <3

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 18:32

   Bedankt ^_^ !

 10. februari 10, 2017 / 16:16

  Hahaha aahw, zo leuk lieve Fleur!
  En het bordje is echt zo schattig!
  En en en ik ben heel benieuwd naar de workshop! :D

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 18:35

   OOO JAA HET WORDT GEWELDIG LEUK! Ik heb nét de datum – spoiler alert: 1 april, geen grap – vastgelegd. Het gaat gewoon gebeuren jongens! WIEHOO! Tot gauw :) xx

 11. februari 10, 2017 / 16:43

  GE-WEL-DIG!!!! Echt fantastisch! Dit moet ik dus echt niet op mijn werk lezen, want heb me rot gelachen :P De snode plannen, roze smurrie, iets met nu kan het nog, snap niks van mensen, olympische spelen… whahaha hihi!! Minstens één keer per maand dit alsjeblieft!!! :D :D

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 18:44

   OOO ZO LIEF! Dankjewel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik best een beetje zenuwachtig werd toen ik het aan met maken was. Ik bedoel, toen Fleur het aan met maken was ;). Is het wel goed, vinden mensen dit wel leuk? Ik geloof dat ik me daar nu helemaal geen zorgen meer om hoef te maken :) Dank! <3

 12. februari 10, 2017 / 17:05

  Ik heb zo moeten lachen. Heerlijk om dit door de ogen van je katje te mogen lezen!

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 18:46

   Oo zo leuk om te lezen! Dankjewel, met de groeten van Fleur :)

 13. februari 10, 2017 / 17:39

  Hahahahahha dit vind ik echt grappig, human ;) Heerlijk!

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 18:47

   Fleur rent er van blijdschap een rondje van door de kamer. HOERA! :)

 14. februari 10, 2017 / 20:18

  Hahahahahahaha! Echt heel erg leuk dit! Ik ben gek op katten. Ik heb er zelf ook 2 en ik vraag me zo vaak af wat ze denken als ze kijken naar wat ik aan het doen ben. Nou, dit dus! Knuffel voor Fleur en Knysna.

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 20:31

   Haha ja precies! Wat leuk zeg :) YAAY!

 15. Lottesanekdotes
  februari 10, 2017 / 20:52

  Katten die high-fiven, de max! :D

  • Melle
   Auteur
   februari 10, 2017 / 22:15

   Jaaaaaa zo leuk! ?❤

 16. februari 10, 2017 / 22:36

  Ik heb zo’n grote glimlach op mijn gezicht! Mijn vrijdag was al mooi aangezien ik voor een illustratie al een 9.5 kreeg van mijn leerkracht en dat mij erg blij maakte! En dat ik die zo mag afsluiten is geweldig. Dankjewel Melle en Fleur! En dat bord is zo leuk! Fijn weekend! :)

  • Melle
   Auteur
   februari 11, 2017 / 09:44

   Wat een TOP dag zeg. YES! Mijn dag was ook heel erg goed en dankzij jouw reactie al helemaal. Dankjewel! :)

 17. Debby
  februari 11, 2017 / 23:04

  Hilarisch dit :D, niet alleen omdat fleur mij leuk vind maar echt melle erin houden once in a while dit Hihi :D fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   februari 12, 2017 / 09:08

   We zijn allemaal groot fan! :)

 18. februari 14, 2017 / 14:37

  Haha super leuk dit! Voel me vereerd in je katjes kiekdag te staan!

  • Melle
   Auteur
   februari 14, 2017 / 14:53

   Jaaaaa wiehooo! Zo leuk :)

 19. februari 16, 2017 / 10:26

  Wat super leuk! Je hebt echt hele mooie katten en wat een avonturen

  • Melle
   Auteur
   februari 16, 2017 / 10:39

   Jaaa zo leuk! Ik ben echt dol op die beestjes <3

 20. februari 24, 2017 / 09:51

  Jaaaaaaa dit moet je zoveel vaker doen <3 genieten!

  • Melle
   Auteur
   februari 24, 2017 / 10:00

   Haha echt he! Stephan zei gisteravond ook nog dat hij het stom vindt dat hij alleen maar in de kiekdag staat als we gaan eten. Hij wil zelf ook een keer een kiekdag maken, een special. Nou, be my guest! :) Ben benieuwd wanneer het gaat gebeuren al kan hij natuurlijk bij lange na niet tippen aan deze van Fleur.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.