Bloggers Favorites | Jij bent een cadeau ♡

JOEHOE! Vandaag weer eens een bloggers favorites. Ik had al een tijdje heel veel zin om er eentje te maken. Dus, bij deze! Vijf inspirerende blogposts van andere bloggers die me vanaf het moment dat ze online kwamen tot op de dag van vandaag blij maken, aan het denken zetten en inspireren. Over van jezelf houden, loslaten en het uitpakken van cadeaus.

Zo leer je een tegenslag zien als een cadeautje | Voor deze blogpost was ik opzoek naar mooie blogposts en zodoende kwam ik deze post van Happinez tegen. Een kort filmpje van David en Arjan van 356 Dagen Succesvol die gaat over tegenslagen en hoe je dat kunt zien als een cadeau.

Het kan niet anders dan dat er ook in jouw leven af en toe iets gebeurt waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Zo gebeurde dat zo’n drie weken geleden bij mij ook. Heel erg vervelend. Maar ook een kans om – maar echt, hoe kut de situatie ook – te kijken wat het je brengt. In positieve zin! Arjan en David vertellen over het overlijden van een dierbare vriend, Jip – waar ik eerder een blog over schreef – die ze een les had gegeven. Stel dat je een tegenslag ziet als een cadeau. Probeer het dan te zien als een cadeau. Pak het uit en kijk wat er voor jou in zit. Ik vind het een bijzondere en inspirerende gedachte. Het maakt de situatie niet beter maar het voegt absoluut iets toe en dat vind ik écht een verrijking. Bekijk het filmpje via deze link.

Ik ben een professioneel aankloter – en jij ook | Iedereen doet maar wat. Een gedachte die me elke keer als ik eraan denk – en dat is serieus best vaak – een lach op mijn gezicht tovert. Vooral op momenten van stress, frustratie en ‘ik-weet-het-allemaal-even-niet-meer’ blijkt dit een geweldige uitkomst te zijn. Immers, niemand weet hoe het leven werkt of wat de beste manier is. Het is zo verleidelijk om jezelf daaraan vast te houden maar als het puntje bij paaltje komt is het voor iedereen anders. Het is het proces van het vinden van wat voor jou werkt. Ik vond het dan ook heel bijzonder om de blogpost van Naomi te lezen die schrijft over haar ondernemerschap. Dat ze zonder businessplan of wat voor doel dan eigenlijk ook, de wereld in trekt en besluit zich niet langer druk te maken maar juist te doen waar ze blij van wordt. Of dat nou modellenwerk op Cyprus is of seksuele voorlichting geven omdat ze dat toch ook wel belangrijk vindt. Naomi is een professioneel aankloter – en wij met haar. Lees de blogpost van Naomi via deze link.

Leren praten over mezelf in het openbaar | Het is al een tijdje geleden dat dit artikel online kwam maar wauw, als ik het nu weer lees krijg ik gewoon opnieuw kippenvel. Mylène was een van de meiden die in april naar #workmode kwam om mijn verjaardag, mijn blog verjaardag én de lancering van mijn coachbedrijf – of moet ik zeggen, bloeifabriek? JAA! – te vieren. Ik vind het ongelofelijk inspirerend hoe Mylène vertelt dat ze het spannend vond, haar uit haar comfortzone weet te slepen en het gewoon doet. Mega trots! YES! Lees de blogpost van Mylène via deze link.

Wat als je nog niét weet wat je in de toekomst wilt (of kunt)? | In de categorie praktische blogposts waar je écht iets aan hebt wil ik je even wijzen op dit pareltje van Laura. Want laten we eerlijk zijn, weten wat je in de toekomst wilt gaan doen of kunt is gewoon best wel lastig. Zelfs als je al een beetje een idee hebt. Laura bespreekt verschillende onderdelen zoals ‘wat wil en kan ik?’ maar ook ‘wat wil ik niet?’ en ‘wat voor toekomstbeeld maakt me blij?’. Een mooi lijstje met veel vragen wat je zo heerlijk aan het denken zet. Lees de blogpost van Laura via deze link.

Self love club: mijn favoriete boeken over zelfliefde | Ik weet niet hoe het met jou zit maar als de zon zo lekker aan het schijnen is krijg ik helemaal zin om met een gezellig drankje op mijn balkon of in het park te parkeren met een goed boek. Zelf heb ik ook al een aantal keer mijn boekentips gedeeld (hier, hier én hier, YAY!) maar aan boekentips natuurlijk geen gebrek. Ik vond het lijstje van Marlous echt superleuk, vooral omdat het overkoepelende thema me ontzettend aanspreekt. Het is allemaal zo cliché maar ik geloof er wel in dat als je jezelf niet leuk vindt/niet van jezelf houdt, dat ook lastiger is om anderen lief te hebben. Dus hop hop, waar wacht je nog op? :) Lees de blogpost van Marlous via deze link.

Wat was jouw favoriete blogpost van de afgelopen tijd?

12 Reacties

 1. mei 24, 2017 / 07:14

  Wat een fijne en inspirerende blogposts! Ik ga ze allemaal even op mijn gemakje bekijken. Bedankt voor het delen :)

  • Melle
   Auteur
   mei 24, 2017 / 11:40

   Dankjewel! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt :)

 2. mei 24, 2017 / 08:42

  Leuke posts allemaal! Vooral het professioneel aankloten komt me momenteel erg bekend voor. Twee dagen na de start van mijn nieuwe baan ‘kan’ ik het al en daar moest ik gisteren om lachen. Eigenlijk toch gek, dat we zo van alle markten thuis zijn dat je even rondkijkt en zegt ‘oh ik snap het al’ en dat je het dan kan. Het kriebelde meteen om dan een ‘echt’ ambacht te gaan leren, maar als ik zo de blog van Naomi lees dan ebt dat gevoel weer weg. Ik kloot gewoon wat aan :)

  • Melle
   Auteur
   mei 24, 2017 / 11:42

   Haha jaaa heel goed! Lekker van alles doen en proberen en dan zie je het wel. Ergens is dat ook wel eens fijn :)

  • Melle
   Auteur
   mei 24, 2017 / 14:46

   Jaaaa hoera hoera! Veel plezier :)

  • Melle
   Auteur
   mei 30, 2017 / 11:12

   Absoluut waar, heerlijk om daar helemaal in te verdwalen :)

 3. mei 25, 2017 / 00:54

  Superleuke inspiratie! Dat artikel van professioneel aankloten is echt leuk :D Daar herkennen een hoop zich in denk ik haha

  • Melle
   Auteur
   mei 30, 2017 / 11:13

   Haha echt he, zo fijn!

 4. mei 27, 2017 / 19:32

  Het artikel over professioneel aankloter heb ik op dit moment gelezen. En weet je, mensen praten altijd over huisje boompje beestje. Een perfecte relatie met een man, kinderen en dan het liefst nog een goede financiële basis. Dat lijkt de norm te zijn in onze maatschappij. De perfectie. Maar je kan het leven niet voor iedereen over een kam scheren, want dat werkt gewoon niet voor iedereen. Je kunt geen perfecte levensstijl bedenken voor iedereen tegelijk. Dat is gewoon persoonlijk. Sommige mensen vinden het ideaalbeeld dat je een gezin hebt en een kat. Maar ook dat ideaalbeeld werkt niet voor iedereen. Denk maar aan mensen met een katten-allergie. Dat was nu even een voorbeeld. Ik denk inderdaad dat iedereen ook maar wat doet. We zijn allemaal op zoek naar ons eigen geluk, hoe ons leven moet gaan en wat we willen. Maar wat het ultieme doel of de ultieme missie van het leven is? Dat is gewoon voor iedereen persoonlijk. Het inspireert me wel, dat artikel. Echt wel. Zoals je kan zien haha

  • Melle
   Auteur
   mei 30, 2017 / 11:17

   Wat zeg je dat weer mooi Nikita, dat is het precies! Voor iedereen is het perfecte plaatje anders en daarnaast denk ik ook dat het altijd in beweging is. Dat op dit moment iets fijn kan zijn maar over een tijdje niet meer. Kan gewoon! Ergens is dat ook wel mooi, die beweging. Het kan altijd anders.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.